31.01.2009

Invata de la toate-poezii crestine


Poezii crestine-recitate de Daniel Briciu
Postat de:
Cerboaicaiubita

Carmen Prodan-Bucuria vietii


Ajuta-ne,Doamne, sa cunoastem bucuria mantuirii!

Carmen Prodan-Lacrimi, lacrimi


Lacrimi, lacrimi de durere, fericire, cainta.
O voce deosebita, care ne incanta de fiecare data.

Publicat de:HaidauDan

Actiune umanitara

Am primit acest mesaj pe mess. in care cineva cere ajutor cu disperare.Dati mai departe!
"te rog, da sfoara in tzara dupa grupa AB pozitiv...daca cineva e dispus sa doneze...ptr o fetitza cu leucemnie...e la fundeni, are 9 ani...si pana la operatie face transf zilnice ...altfel moare ID: nico_popac...da-l mai departe"

Ovidiu Liteanu-Rapirea crestinilor


Va fi o zi mare,
Zi de sarbatoare-
rapirea crestinilor.
Publicat de: emiliasilaghi

Ovidiu Liteanu-Iesiti din Babilon



Iesiti din Babilon,
Pacatul parasiti,
Isus Hristos e Domn
Prin El, va mantuiti!
Publicat de: emiliasilaghi

Despre octupleti

Californiana care a nascut octupleti, 6 baieti si 2 fetite, mai are acasa 6 copii, dintre care o pereche de gemeni.
Copiii se simt bine, 6 respirand fara ajutor.
Femeia nu a dorit ca numele sau sa fie divulgat.Vezi mai multe, aici

Sursa:Le Figaro

30.01.2009

Crampeie de viata

Când mi se perindă prin faţa ochilor unele crâmpeie din viaţa mea, pot spune că, dacă aş da timpul înapoi, poate că aş proceda la fel, sau nu, poate, cu mai multă înţelepciune, cu mai mult calm, şi cu o mai mare încredere în Puterea lui Dumnezeu, de-a rezolva lucrurile.
Aş lăsa totul în seama Lui.

Sarcina va fi uşoară
Sufletul n-o să ma doară.

Despartire in termeni amiabili

Iata ce-mi povestea o prietena despre separarea sa de sot:

"În 7 ianuarie 1997, chiar de Sf. Ioan, am mers amândoi la Tribunal şi am semnat actul de divorţ, în faţa judecătoarei, act care era irevocabil, deoarece era un divort"acord". Am venit de la Tribunal, şi, în faţa blocului, l-am sărutat de ziua lui, iar seara, a venit acasă şi mi-a adus o farfurie ornamentală, pe care o primisese cadou de ziua lui onomastică. Era, probabil, drept recompensă, c-a scăpat atât de uşor de mine... Mi-a spus că el vrea să fie in relatii bune cu mine, şi pe mai departe. I-am spus că aşa ceva nu o să se mai întâmple în veci. Bine a zis cine a zis că nu trebuie niciodată, să spui ,,niciodată''. ,,Not say never is never!''
Dupa ani de zile ne-am impacat si vom trai pana la adanci batraneti impreuna."
........
Din cele relatate mai sus, am ajuns la concluzia ca poti termina o casnicie si fara circ pe sticla, fara injurii, crime, si daca e cazul, asa cum a fost in povestea de mai sus, nu strica sa te gandesti cum e mai bine; sa duci o viata in solitudine sau sa-l ierti pe cel care te-a parasit din vari motive.

29.01.2009

Imagini de la Inaugurare

Pentru a vedea grandoarea acestei festivitati, priviti mai jos:

http://www.boston.com/bigpicture/2009/01/the_inauguration_of_president.html

Voi fi libera

De maine, incepe vacanta.
Ce am eu cu acest fapt? Pai, nepotul meu de sora pleaca la mamicuta lui, si eu voi avea un moment de respiro.
Desi ma bucur, intr-un fel, ca la varsta mea, m-am saturat sa fac lectii, totusi, pot spune ca-mi va lipsi, fiindca e un copil comunicativ, tonic, istet, si vrand-nevrand, te binedispune.
Sa mai vada si surioara mea ce inseamna sa ai copil.

28.01.2009

Biruinta

Orice om isi doreste sa iasa invingator.
Biruinta este un deziderat al oamenilor, din toate timpurile.
Vezi o interesanta abordare in spirit duhovnicesc, scris de BenHur

"Cand esti multumit cu orice mancare ar fi, cu orice haina ai avea, cu orice loc unde te-ai afla, cu orice tovarasie in care nevoia te duce ca sa fii, multumit cand esti singur si parasit ori cand Dumnezeu iti trimite ceva impotriva voii tale, aceasta multumire inseamna biruinta.

Cand induri cu rabdare deranjul pricinuit de altii, lipsa de grija in purtarea lor fata de tine, nepasarea sau nerespectarea cuvantului dat, aceasta rabdare inseamna biruinta.

Cand suspini in ascuns pentru vorbele rele pe care le auzi in urma binelui pe care l-ai facut, pentru impotrivirea cu care sunt primite dorintele tale, cand parerile iti sunt luate in ras si sfaturile lepadate, cand ceea ce spui este inteles invers, acest suspin inseamna biruinta.

Cand esti uitat, nebagat in seama sau chiar inlaturat si zambesti inlauntrul tau cand ti se arunca batjocura si dispretul, fiindca ai bagat de seama ca in chipul acesta ai fost socotit de Cel nevazut ca vrednic sa suferi cu Hristos, atunci ai castigat o biruinta.

Cand te afli in fata violentei si a nebuniei, in fata prostiei de neinchipuit ori a nesimtirii nemaipomenite si privesti cu mila, cum privea Isus, atunci ai castigat o biruinta.

Cand vrajmasul te apasa, iar lumea te prigoneste, cand chiar prietenii te parasesc si cei invidiosi aduc marturii mincinoase impotriva ta si tu le primesti in tacere ca si Mielul lui Dumnezeu, atunci ai castigat inca o biruinta.

Cand moartea si viata iti sunt de acelasi pret si esti gata sa porti totul cu bucurie, numai voia lui Dumnezeu sa se implineasca prin tine si aceasta este o mare biruinta pentru ca la adapostul sangelui varsat pentru tine poti sa spui \'\'Hristos va fi proslavit cu indrazneala in trupul meu, fie prin viata mea."(Filipeni 1:20)

Cand altii se multumesc cu o sarmana masura de sfintire si de putere, fara alta dorinta decat sa fie "mantuiti ca prin foc", dar tu sustii cu tarie dreptul oricarui credincios la intreaga mostenire a lui Hristos, aceasta este o mareata biruinta, pentru ca esti sigur ca ai sa domnesti cu El in curand.

Cand ca si Pavel, te despovarezi asupra Domnului Isus de toate suferintele tale, ca El sa le prefaca in mijloace de raspandire a harului , atunci ajungi biruitor, pentru ca poti sa spui cu o inima smerita "De aceea simt placere in slabiciuni, in defaimari, in prigoniri, in stramtorari pentru Hristos, caci, cand sunt slab, atunci sunt tare."(2Corinteni 12:10)

Deoarece biruinta se rasfrange toata numai spre Domnul Isus, nu-ti bate capul cand vezi slabiciunea ta ori puterea uriasa a vrajmasului. Trebuie necurmat sa-ti intorci privirile de la satan si sa le pironesti asupra Domnului Isus, de la care vine orice putere de biruinta. Si vom avea parte de biruinta puterii Lui.

Biruinta desavarsita este biruinta pe care ti-o da imracarea cu Domnul Isus, prin care ajungi biruitor chiar asupra eului tau. "In toate aceste lucruri suntem mai mult decat biruitori prin Acela care ne-a iubit".(Romani 8:37)"
Sursa:
http://eseuri.resursecrestine.ro/eseuri

Iubirea-comentariu

Comentariu publicat de Sorin Micutiu

"Mă doare neîncrederea în Tine, mă doare iresponsabilitatea mea şi mai ales puţina mea credinţă..... Doamne, câte mi-ai promis.....câte am promis şi eu.... şi uneori n-am făcut nimic.... poate pentru că am încercat să fac eu ceva şi uneori chiar am crezut asta..... iar....vin înaintea Ta, dezamagit, aproape la pamant......în suflet speranţa parcă se stinge... şi ce bine e lângă Tine....lângă Crucea Ta unde ai suferit şi durerea mea, unde ai simţit şi chinul meu.....ce mare a fost iubirea Ta acolo ...pe Golgota suferinţelor....Iubire sublimă.... oare când o sa fiu ca Tine? Ajută-mă .... cel puţin să încerc să fiu aşa cum ai fost Tu..... Iubire....."

26.01.2009

Criza economica si financiara

Daca sunteti interesati de o analiza pertinenta a fenomenului, mergeti aici:
http://nastase.wordpress.com/

Scrisoare unui tata

Sper ca semnatarul aceste scrisori sa nu se supere ca am indraznit sa-i pun scrisoarea pe blogul meu, dar m-a impresionat pana la lacrimi acest mod de adresare publica a unui copil catre tatal sau, si nu aducandu-i injurii-asa cum vedem la tot pasul in Media-ci multumindu-i pentru tot.

Dragă tată,

"Sînt mîndru că am mai ajuns să te văd crescînd încă un an. A fost un în care m-am bucurat atît de mult de tine, şi un an în care am învăţat multe lucruri frumoase de la tine.
Eşti o adevărată binecuvîntare pentru mama, dragostea ta, cît şi pentru noi copiii. Faptul că avem cel mai bun tată din lume ne face să spunem şi la alţii despre tine. Cel puţin eu, Andrei, am ales să spun tuturor celor care intră aici cît de bine mă simt să te am ca tată, cît de mult mă ajuţi, cît de recunoscător îţi sînt.
Am trecut prin multe împreună: am reuşit să ne dăm seama împreună cum să facem să nu se mai aburească parbrizul, am transpirat împreună cînd eu am urcat la volan şi tu erai în dreapta, am plîns împreună cînd ne uitam la cele 2 radere prinse în aceeaşi zi, am reuşit să umplem împreună magazia cu lemne, am reuşit să ne dăm seama cum să schimbăm plăcuţele de frînă, am avut dezbateri de tot felul, împreună, am reuşit chiar şi să mîncăm peşte împreună… ceea ce e mult.
Muţumesc pentru toate clipele frumoase pe care mi le-ai dăruit, mulţumesc pentru că ai avut răbdare să mă povăţuieşti, mulţumesc pentru că mă susţii financiar la facultate, mulţumesc pentru toate borcanele cu peşte marinat pe care mi le-ai trimis (mai am doar unul neînceput), mulţumesc pentru că îţi găseşti plăcerea în a îmi dărui, în a ne dărui tuturor.
Să ştii că îmi pare rău pentru momentele de neascultare şi îmi place să cred că le-ai şi uitat. Iar în legătura cu o potenţială noră, mai negociem… Ştiu că ai văzut pe factură că vorbesc cam mult cu un număr “misterios”, dar să ştii că poţi sta liniştit.
Al tău fiu care te iubeşte,"multi-in-domnul-tata/

12 ANI IN PADURE

Recherchée depuis 1997, cette femme de 52 ans vivait recluse dans un abri qui ne permettait pas la station debout. Elle reste silencieuse sur les motifs de sa fuite.

Tout le monde la cherchait depuis douze ans. Sa famille la pensait morte. Mais cette Allemande de 52 ans a réapparu lundi. Depuis des mois, elle vivait en ermite dans le fond d'une forêt de Bolligen, en Suisse. La femme, qui semble en bonne santé, s'était aménagée un campement sommaire avec des bâches, qui ne permettait pas de se tenir debout.

O femeie in varsta de 52 de ani, din Elvetia, a locuit 12 ani in padure, unde si-a amenajat un adapost ce nu-i permitea sa stea in picioare. Ea parea a fi sanatoasa.
Familia o considera moarta. Ea nu a dezvaluit motivele fugii sale.
....
Probabil, zic eu, ca s-a simtit bine acolo, departe de tot si toti, avand ca tovarasi pasarelele si animalele padurii...
Sursa:Le Figaro

Planeta Rosie

De mii de ani, de cand au devenit constienti de existenta sa in spatiu, oamenii au fost fascinati de misterele planetei Marte, mistere care, apropiindu-ne de epoca moderna, au convers iminent catre curiozitatea ultima: exista viata pe Planeta Rosie? Desi evidente incontestabile ale faptului ca s-ar fi dezvoltat vreodata viata pe Marte nu au fost inca obtinute, posibilitatea ca cea de-a patra planeta de la Soare sa fi fost totusi candva capabila sa creeze si sa intretina traiul unor organisme, a inceput sa se contureze ca urmare a numeroaselor misiuni de explorare a aridului sol martian.cucerirea-planetei-rosii

25.01.2009

Sa nu uitam

O minunata descriere a unui crampei din viata de miner, dar si un indemn la iertare .
Sa ne gandim inainte de-a blestema si injura pe cineva, ca mai tarziu vom regreta.
Orice injuratura si blestem atrag nenorocirea in familie.
Biblia ne indeamna sa binecuvantam si nu sa blestemam.

PE GINDURI: ASA E VIATA DE MINER...

Bine de luat aminte

"Viata fara Hristos nu are nimic de castigat in timp, dar are de pierdut totul in vesnicie.Viata fara Hristos este o sclavie fata de pacat.

Continua pentru Hristos...chiar daca ai fost insultat...chiar daca sentimentele tale au fost ranite...chiar daca ai ajuns la capatul puterii si vrei sa renunti...NU TE DA BATUT! Aminteste-ti de promisiunile lui Dumnezeu.

Generozitatea este virtutea celor tari!

Multumeste-te cu ce ai, fara a face comparatii...Niciodata nu va fi fericit acela pe care il chinuie bogatia mai mare a altuia."
Sursa:http://maxime.resursecrestine.ro/index.php?pag=35

O parere despre iertare

La un post al meu pe www.resursecrestine.ro, am primit acest comentariu pe care vi-l supun atentiei, si va rog sa va dati cu parerea daca e in spiritul ideii de crestinism, care ne cere sa iertam neconditionat.

"Isus Hristos ne-a iubit neconditionat. Una e sa iubesti si alta e sa ierti. Intr-adevar, noi ca si crestini trebuie sa iubim pe toti, dar trebuie sa avem grija cum folosim iertarea.
Intr-adevar, iertarea e o mare putere de care noi dispunem, dar trebuie folosita doar in limitele biblice. Orice incercare de la noi nu aduce decat dezastru .

Tineti minte ca nu putem fi partinitori. Nu putem sa luam apararea golanilor, si, astfel, sa-i enervam pe cei din lume care sunt cuminti. Altfel, tot timpul vom fi acuzati ca noi, prin iertarea noastra, i-am intaratat spre prostii.
Intr-adevar, daca ierti un golan si nu-i spui dupa aceea, cum spunea domnul Isus:"nu mai pacatuii, ca nu cumva sa ti se-ntample ceva mai rau", nu vei rezolva nimic. El tot prostii va face, iar intr-o zi, va ajunge ori, somer, ori la scoala de corectie, ori la inchisoare. Iar cel vinovat de asta e crestinul care l-a iertat folosind intelepciune umana in loc de cea dumnezeiasca.
Tu zice-ai ca: "ietarea face bine celui ce-o daruieste".
Daca prin iertare, eu am incurajat si am facut sa creasca pacatul in cineva, sa stii ca nu-mi face bine, iar la vremea Judecatii, s-ar putea sa fiu pedepsit, fiindca n-am folosit aceasta arma cu intelepciune. Noi trebuie sa aducem toate tipurile de oameni la pocainta, nu doar pe unii si pe ceilalti, nu. Trebuie sa-i aducem si pe golani si pe cei cuminti. Iar pentru asta trebuie sa avem grija cum iertam.
Am citit, pe acest site, un eseu scris de un baiat de 20 ani, pe nume Cristian Lorincsz. Acest baiat a fost un nemernic si va spun sincer ca ziceam in gandul meu ca asta merita impuscat. Dar, cand am citit pasajul in care el scria ca i-a fost coplesita inima si ca i-a parut rau, atunci chiar si eu am zis ca acesta trebuie iertat si l-am iertat. Insa Cristian a facut "toate demersurile biblice" ca sa spunem asa pentru a fi iertat........pe unii politicieni (n.r) nu i-am auzit sa-si ceara scuze, sa cada in lacrimi in fata Domnului si sa-si ceara iertare.
Pe acestia din urma nu trebuie sa-i iertam, fiindca pe acestia nici Isus nu i-a iertat.
Mai tii minte cum vorbea el cu "fariseii "si cu "carturaii"?
Ei bine, lumea e plina de carturari si farisei".