26.02.2011

Virtutile cepei si usturoiului

De pe mail.

 "Pare incredibil, dar daca este adevarat?!

Acum citeva zile m-am trezit la 3 dimineata cu un copil cu febra si nasuc mucios, rugindu-ma sa-i iau temperatura    si sa-i dau "michimente" ca a racit...Dupa ce i-am dat lingurita de siropel panadol, am luat o ceapa, am taiat-o si am asezat-o intr-un bol, exact linga perna copilei... 5 ore mai tirziu, la ora 8 cind ne-am trezit, nu mai avea febra , doar nasuc un pic mucios, iar ceapa arata ingrozitor - galben-verzui si mirosea de ziceai ca a putrezit demult. Ce e scris
mai jos nu e poveste: sunt intimplari reale.

Din studiile efectuate asupra proprietatilor si efectelor Cepei si Usturoiului, se pare ca aceste doua vegetale deosebite au proprietatea de a "absoarbe" virusii si bacteriile, in momentul in care sunt "activate", adica in momentul in care intra in contact cu aerul.

Astfel, in trecut, in traditia romaneasca Ceapa si Usturoiul se "desfaceau" la masa si se mancau direct, ca atare, pe loc. Nu se preparau spre a se lasa "pe mai tarziu".

Si de ce se facea asa?... In momentul in care Ceapa si Usturoiul sunt "activate" (intra in contact cu aerul), ele incep sa "absoarba" din mediul inconjurator virusii si bacteriile.

Cind se mananca direct, pe loc, ea intra direct in organism. Astfel, procesul de absorbtie al virusilor si bacteriilor se produce doar in interiorul organismului, preluand de acolo virusi si bacterii.

In cazul in care Ceapa si Usturoiul nu se consuma "pe loc", in contact cu aerul ele incep "absorbirea" de virusi si bacterii din mediul inconjurator (pana la momentul in care le mancam), pe care noi apoi le introducem in organismul nostru gata "impanate".

Astfel, putem alege:

- folosim Ceapa sau Usturoiul spre a atrage virusii si bacteriile din atmosfera, pe care apoi sa le introducem in organism, sau
- folosim Ceapa si Usturoiul sa absoarba doar virusii si bacteriile din organism?...

De noi depinde...

CEAPA

In 1919, cand gripa a ucis 40 milioane de oameni, un doctor vizita fermierii pentru a-i ajuta sa combata gripa. Multi dintre fermieri si familiile lor o contactasera si multi chiar murisera.

Doctorul a ajus la un fermier unde, spre surprinderea lui, toti  membrii familiei erau sanatosi. Cand doctorul a intrebat fermierul ce facea el diferit de ceilalti, sotia lui a spus ca a pus o ceapa  curatata intr-un vas in fiecare camera a casei (si probabil pe vremea aceea casa avea doar 2 camere). Doctorul nu a crezut si a cerut  una din cepe pentru a o analiza la microscop. Spre surprinderea lui, a descoperit virusul gripei in ceapa. In mod evident aceasta a absorbit virusul pastrand familia sanatoasa.

Apoi, am auzit aceasta povestire de la coafeza mea din Arizona . Acum  multi ani, angajatii ei se imbolnaveau de gripa si la fel multi dintre clienti. In urmatorul an, ea a pus cepe in boluri peste tot in salon.
Spre surprinderea ei, nici un angajat nu s-a mai imbolnavit. Treaba functioneaza! (si nu, nu fac afaceri cu ceapa)

Morala povestii este: cumparati cateva cepe si puneti-le in boluri in fiecare camera din casa. Daca lucrati la birou, puneti unu sub birou sau undeva pe un raft. Incercati si veti vedea. Noi am facut asta anul trecut si nimeni din casa nu s-a imbolnavit de gripa. Daca va ajuta pe  voi si pe cei dragi sa nu va imbolnaviti, cu atat mai bine. Daca totusi faceti gripa, va fi o forma usoara. Oricum... ce aveti de  pierdut? Doar cateva cepe!!!!

Acum... mai exista si un PS la aceasta poveste, trimis de o prietena din Oregon, care, de obicei, imi trimite contributii la articolele pe tema sanatatii. Ea mi-a povestit urmatoarea experienta despre ceapa:

"Eu nu stiam despre povestea cu fermierul... dar stiu ca eu personal  am facut pneumonie si am fost foarte bolnava. Am citit un articol care spunea sa tai o ceapa la ambele capete, sa pui unul din capete intr-o furculita si sa pui capatul infipt in furculita intr-un borcan gol... iar apoi sa pui borcanul langa patul pacientului peste noapte.
 Se spunea ca ceapa se innegreste peste noapte din cauza germenilor... si chiar asa s-a intamplat. Dimineata ceapa era un dezastru, dar eu déjà ma simteam mai bine.

Altceva ce am citit intr-un articol a fost ca atat ceapa, cat si usturoiul, distribuite prin camera, au salvat pe multi de la ciuma neagra. Ele au multe proprietati antibacteriale si antiseptice."

Si acum inca o nota:

CEPELE ABANDONATE DEVIN OTRAVITOARE.

Am folosit o ceapa care fusese lasata in frigider. Uneori nu folosesc  o ceapa intreaga odata, ci pastrez cealalta jumatate pentru mai tarziu.

Dupa ce am citit aceasta informatie, mi-am schimbat parerea... si pe  viitor, voi cumpara cepe mai mici.

Am avut privilegiul sa vizitez Mullins Food Products, divizia de fabricare a maionezei. Mullins este mare si este detinuta de 11 frati si surori din familia Mullins. Prietena mea Jeanne este CEO acolo.

A venit vorba despre intoxicatii alimentare si am dorit sa le impartasesc ceea ce am aflat de la un chimist.
Tipul care ne-a condus in turul fabricii se numea Ed si era unul  dintre frati. Ed este un expert in chimie si este implicat in dezvoltarea formulei sosului. El a dezvoltat formula sosului si pt McDonald's

Deci retineti ca Ed este un magician al chimiei alimentare. In timpul vizitei, cineva a intrebat daca chiar trebuie sa ne facem griji cu privire la maioneza. Oamenii intotdeauna sunt ingrijorati ca maioneza se va strica. Raspunsul lui Ed va va surprinde. El a spus ca toata maioneza produsa comercial este sigura.
 "Nici macar nu trebuie pusa la frigider. Nu face nici un rau sa fie pusa, dar nu e neaparat necesar". El a explicat ca pH-ul maionezei este stabilit la o valoare la care bacteriile nu pot supravietui in mediul inconjurator. El a vorbit despre picnicul esential, cu bolul de  salata de cartofi pe masa si cum toata lumea da vina pe maioneza cand cuiva ii este rau.
Ed spune ca atunci cand este raportata intoxicatia alimentara, primul  lucru pe care il cerceteaza autoritatile este cand a mancat bolnavul  ultima oara CEAPA si de unde au venit aceste cepe (din salata de cartofi?) Ed spune ca nu maioneza (atata timp cat nu e facuta in casa)  este cea care se strica la aer. Cel mai probabil este ceapa, iar daca nu ceapa, atunci CARTOFII.

El a explicat ca ceapa este o mare piata de desfacere pentru bacterii,  in special ceapa negatita. Nu ar trebui niciodata sa pastrezi o bucata de ceapa taiata. Nu este sigura nici daca o pui intr-o punga etansa si o bagi la frigider.
 

Se contamineaza deja suficient doar prin faptul ca e taiata si sta la aer putina vreme, si poate deveni periculoasa pentru cine o  ingereaza (asa ca, atentie sporita la ceapa care va este pusa in  hotdog la meciurile de baseball!)
Ed spune ca daca iei partea de ceapa lasata si o gatesti nebuneste  s-ar putea sa fii in regula... dar daca tai ceapa lasata ca sa o pui in sandwich iti cauti problemele cu lumanarea. Atat ceapa cat si  cartofii fierti dintr-o salata de cartofi vor atrage si favoriza  inmultirea bacteriilor mult mai repede decat orice maioneza preparata comercial.

Deci, cum suna asta ca noutate? Luati-o cum vreti. Eu (autorul) am de gand sa fiu foarte atent la ceapa de acum incolo. Din mai multe motive  acord credibilitate unui chimist si unei companii care produce milioane de tone de maioneza pe an.

De asemenea, CAINII NU TREBUIE SA MANANCE NICIODATA CEAPA. Stomacul lor nu o poate metaboliza.

Deci, nu uitati ca este periculos sa tai o ceapa si s-o folosesti pentru gatit a doua zi. Devine otravitoare intr-o singura noapte si creeaza bacterii toxice care pot provoca infectii la stomac din cauza excesului de secretie de bila si chiar intoxicatii alimentare.
Si inca un lucru foarte important : nu achizitionati ceapa sau usturoi la care le-au fost retezate "mustatile''- radacinile, cu o portiune din bulb . Acolo, este deja portita deschisa ..."

24.02.2011

"Ezel"-episodul 58


Virtutile uleiului de masline extravirgin

De pe mail.
Medicul Ioan Nedelcu, specialist în boli dermatologice la Spitalul Elias din Bucuresti, vã învatã ce întrebuintãri puteti da uleiului de mãsline extravirgin.

1. Paradontoza Prin masarea periodicã a gingiilor cu ulei de mãsline s-a observat cã este mult diminuat pericolul parodontozei. Folositi ulei de mãsline de trei ori pe zi.
2. Ulcerul duodenal
Se bate un albus de ou prospãt cu o linguritã de zahar pudrã si o
lingurã de ulei de mãsline pânã se face cremã. În fiecare dimineaþã se consumã acest amestec pe stomacul gol timp de 10 zile.
3. Gastrita O lingurita de ulei de mãsline extravirgin luatã înainte de fiecare
masã protejeazã stomacul împotriva ulcerului si gastritei.
4. Constipatia Dacã se consumã o lingurã sau douã de ulei de mãsline dimineata, în combinatie cu zeamã de lamâie sau cafea se previne constipatia.
5. Balonãri si arsuri la stomac Folositi 250ml de ulei de masline presat la rece, 1 kg de miere de albine si 4 lamâi trecute prin maºina de tocat carne. Se amesteca totul si se tine în borcane la frigider. Se iau 3 linguri pe zi cu 30 minute înaintea meselor. Cura cu salata de pãtrunjel este de asemenea eficientã. Se mãnâncã zilnic, timp de douã sãptãmâni o legaturã de patrunjel tãiat mãrunt, la care se adaugã putin ulei de mãsline si putinã lãmâie. Este si un detoxifiant excelent al organismului.
6. Eliminarea pietrelor de la vezica biliarã
Reteta 1: Folositi 200 grame de ulei de mãsline, un gãlbenus de ou, zeama de la o lãmâie, 40 ml. coniac natural de bunã calitate, 1 linguriþã de zahar, miere naturalã. Se amestecã si se bea cu înghiþituri rare. Stati apoi culcat pe partea dreapta, cu picioarele la piept. Urmariti-vã scaunul si veti observa cã ati eliminat pietricele.
Reteta 2:  Folositi 250 ml ulei de mãsline. Cantitatea se bate puternic cu zeama de la trei lãmâi pânã ce uleiul devine lãptos. Bet acest amestec douã zile la rând.
7. Eliminarea pietrelor de la bilã Se râsnesc seminþe uscate de pepene rosu. Timp de 10 zile, dimineata pe nemâncate se ia o linguritã din pulberea obtinutã împreunã cu o lingurã de ulei de mãsline presat la rece si se stã culcat pe partea dreaptã 20 minute. Tratamentul dureazã 3 luni, câte 10 zile pe lunã.
8. Probleme hepatice sau biliare Se pot lua 1-2 linguri de ulei dimineata înainte de masã sau 1-2 linguri de ulei înaintea fiecãrei mese. Este recomandat ca dupã înghitirea uleiului sã se stea culcat o jumatate de orã pe partea dreaptã. Daca medicul constatã ca pietrele sunt destul de mici pentru a putea fi eliminate fãrã sã se blocheze, se amestecã o jumãtate de ceasca de ulei de mãsline cu o jumãtate de ceasca cu suc de lãmâie sau grapefruit si se bea seara înainte de culcare. Dimineata se bea ceva fierbinte si apoi e posibil ca pietrele sã fie eliminate. Alteori se poate posti douã zile înainte, bând suc de mere din douã în douã ore, iar în cea de a doua searã se bea amestecul de ulei si suc de lãmâi. Astfel se va curãta vezica, se vor dizolva sau elimina pietrele mici.
9. Artroza Se toarnã ulei de mãsline peste frunze tinere de nuc si se lasã timp de 3-4 ore, dupã care se aplicã frunzele în 3-4 straturi pe locul bolnav. Masajul cu ulei de mãsline si suc de lãmâie este si el eficient. Încãlziti pe foc un amestec de ulei de masline si suc de lãmâie, apoi masati-vã cu el articulatiile dureroase. Aplicati un bandaj si lãsati-l si peste noapte.
10. Reumatismul Se fierb 10 minute: o ceapã mare tãiatã fin, 4 linguri de ulei de
mãsline, 150 ml apã si 40 grame unturã nesãratã. Se bea foarte caldã mai multe seri la rând. Dupã douã ore, la culcare, se bea un decoct de crusin (o linguriþã la canã, fiert 3 minute). Tratamentul se face o datã pe an, timp de 7 zile. Se pun opt linguri de piper negru mãcinat într-un litru de rachiu tare si se lasã la macerat 5-7 zile. Se filtreazã si se maseazã cu aceastã solutie zonele dureroase de 2-3 ori/zi.
11. Ciocuri pe coloanã Alifia de sânziene: 20 grame de plantã uscatã, bine mãruntitã se pun la macerat timp de 12 ore în 30 mililitri spirt sanitar, într-un borcan închis ermetic. Se adaugã 200 ml ulei de mãsline si se tine în "bain marie" timp de 3 ore, agitând vasul din când în când. Se lasã în repaus trei zile, dupã care se filtreazã. Dupã filtrare, se pune într-un vas pe foc si se adaugã 50 grame cearã de albine, amestecându-se continuu pânã se topeste. Dupã rãcire, se pãstreazã la rece. Se fac frictionãri de-a lungul coloanei vertebrale în fiecare searã.
12. Arsuri Uleiul de mãsline s-a dovedit eficient pentru calmarea arsurilor. Se combinã cu albus de ou si se aplicã pe locul afectat.
13. Ten deshidratat În cazul tenului obosit si uscat, uleiul de mãsline se foloseste sub formã de comprese cãlduþe pe pometi, pe frunte sau tâmple. Dupã câteva minute, compresele se înlãturã si se clãteste fata cu apã cãldutã. Sunt suficiente câteva asemenea proceduri pentru ca tenul sã îsi recapete strãlucirea. Uleiul înmoaie pielea, hidrateazã, regenereazã si ajutã la îndepãrtarea impuritãtilor.
14. Creme antirid Pentru tenul ridat si uscat este recomandatã o mascã dintr-un ou crud bãtut bine, o lingurã cu miere si o lingurã cu ulei de mãsline. În acest amestec se poate adauga si puþin suc de fructe sau legume - lãmâie, pepene, morcovi, castraveti. Masca se aplicã pe faþã pentru 15-20 de minute, apoi se spalã cu apã cãldutã. Se repetã de trei ori pe sãptãmânã. Efect de întinerire a tenului si de netezire a ridurilor are si masca din ulei de mãsline amestecat cu tãrâte, care se aplicã în acelasi mod.
15. Tonifierea tenului Se amestecã o lingurã cu ulei de mãsline si suc de castravete. Se adaugã argilã pânã se obþine o pastã care se aplicã pe fatã în strat subtire timp de 20-30 de minute, apoi se spalã cu apã cãldutã. Daca tenul este foarte uscat, doza de ulei poate fi mãritã. Pentru hidratare, uleiul de mãsline se poate combina cu argilã si gãlbenus de ou. Pentru ca mãstile sã îsi facã efectul, trebuie repetate o datã la douã zile.
16. Pete maronii Amestecati bine o lingurã de mãlai cu un sfert de linguritã de pudrã din coaja de portocalã (se poate realiza din cojile uscate de la o portocalã, mãcinate fin într-o râsnitã de cafea), o lingurã de lapte bãtut si o linguritã de ulei de mãsline. Aplicati pasta obtinutã pe fatã si pe decolteu, lãsând-o sã actioneze pânã când începe sã se usuce. Masati usor pielea cu degetele, pânã când devine strãlucitoare. Clãtiti fata mai întâi cu apã caldã, apoi cu apã cât mai rece. Veti îndepãrta astfel petele maronii, iar pielea va deveni netedã si catifelatã.
17. Masca pentru ten gras Amestecati bine o linguritã de mãlai cu câteva picãturi de zeamã de lãmâie verde, jumãtate de linguritã de lapte si jumãtate de linguritã de ulei de mãsline. Aplicati pasta obþinutã pe piele, lãsând-o sã actioneze o jumãtate de orã. Clãtiti din abundentã cu apã cãldutã.
18. Contra acneei Comprese cu ulei de mãsline: încercati amestecul urmator: ulei de masline virgin, plus 100 de picãturi de ulei aromat de lavandã (ulei esential, nu industrial). Se amestecã bine si se aplicã pe cosuri sub formã de comprese sau se frictioneazã usor. Primele efecte apar dupã câteva zile.
19. Mâini si unghii Pentru a va întãri unghiile, înmuiati-le timp de 10 minute în ulei de mãsline cãldut, o datã pe sãptãmânã. Ele vor deveni mai putin casante. Aceasta practicã are meritul de a reduce cuticulele. Dacã aveti mâinile uscate, rosii sau crãpate, încãlziti putin ulei de mãsline într-un bol la cuptorul cu microunde (atentie, uleiul de mãsline nu trebuie sa fiarba!). Înmuiati-vã mâinile timp de 15 pânã la 20 de minute, o data la douã zile i pielea se va calma. Pentru a avea mâini cu pielea finã, masati-le cu ulei de mãsline amestecat cu o linguritã de zahãr.
20. Îngrijirea pãrului Uleiul de mãsline conferã strãlucire pãrului uscat si deteriorat. Pentru acest tip de pãr este indicatã o mascã hidratantã pregatitã dintr-un gãlbenus de ou si o lingurã cu ulei de mãsline. Pãrul se maseazã cu acest amestec cu 20 de minute înainte de baie. Uleiul de mãsline trebuie folosit însã în cantitti mai mici, pentru ca în exces poate provoca o usoarã îngrãsare a pãrului. Contra cãderii pãrului se fac frectii ale pielii capului cu ulei seara, timp de 10 zile.

 

22.02.2011

Reteta pentru osteoporoza

Macul combate osteoporoza !! 

Macul poate combate cu succes osteoporoza datorita continutului ridicat de fosfor care ajuta la absorbtia mai buna a calciului in organism.
Proprietatile curative ale macului au iesit la iveala in urma cu cativa ani, la mutarea unui cimitir vechi din secolul 19 dintr-un sat din Slovacia. Atunci s-a constatat ca oasele celor ingropati nu erau atinse deloc de osteoporoza. Locuitorii satului erau cunoscuti ca mari cultivatori si mari consumatori de mac si miere. Cercetatorii slovaci au facut un studiu pe doua grupuri a cate 20 de femei care sufereau de osteoporoza. Primului grup i s-au administrat medicamente contra osteoporozei, iar celui de-al doilea grup, ulei de mac. A rezultat fara dubii ca persoanele tratate cu mac scapasera de osteoporoza dupa administrarea unei lingurite de ulei de mac zilnic, timp de 12 luni. Femeile din celalalt grup inca mai aveau osteoporoza dupa un an, iar oasele lor prezentau valori ale calciului sub limitele normale.

Reteta dulce:
Macinati 250 de grame de mac, adaugati o jumatate de cana de apa si cateva lingurite de miere. Amestecul nu trebuie sa fie excesiv de dulce, doar cat sa fie placut la gust. Puneti amestecul rezultat intr-un vas si incalziti pe aragaz pana da un pic in clocot. Raciti amestecul, apoi puneti-l intr-un borcan, la frigider. Consumati minimum o lingura pe zi si beti un pahar cu apa in care ati stors un sfert de lamaie. Cei care sufera cu fierea pot adauga mere rase.
 

20.02.2011

Emma si Vasile Oprea- Doamne, mai vreau Rusalii

Cea mai buna interpreare a acestei cantari.

Hava nagila-Speranta& Rugul aprins

Alarma!!!

Primit pe mail.

Pentru calculatorul tau si al meu, fa sa circule acest sfat catre prietenii tai, familie, contacte!!

In urmatoarele zile fii atent: nu deschide nici un mesaj avand un fisier atasat numit: Actualizarea Windows live, indiferent cine este cel care ti-l trimite. Este un virus care arde intregul hard disc. Acest virus va veni de la o persoana cunoscuta pe care tu o ai in lista de adrese. Acesta-i motivul pentru care trebuie sa trimiti acest mesaj tuturor contactelor tale.

Daca primesti mesajul numit: Actualizarea Windows live, chiar daca este trimis de un prieten, nu-l deschide si opreste-ti imediat calculatorul. Este cel mai rau virus anuntat de CNN. El a fost clasat de Microsoft drept virusul cel mai distructiv .

Acest virus a fost descoperit ieri dupa-amiaza de catre Mc Afee, iar el n-a avut posibilitatea de a face reparatia pentru acest gen de virus. El distruge pur si simplu Sectorul Zero al hard discului.

Aminteste-ti: daca trimiti mesajul cunostintelor tale, asta ne va avantaja pe toti.

Amin, Aleluia, As vrea sa zbor-Speranta



Turneu, in Spania.
Cele doua cantari sunt piesele de rezistenta ale formatiei.
Chiar te inalti, ascultandu-le!
Aici, toata muzica de la Speranta:
http://disa-amestecate.blogspot.com/search/label/muzica%20crestina-Speranta