10.01.2009

Se incing televizoarele

Anul acesta a debutat cu o efervescenta incredibila. Pe sticla, nu vezi decat fel de fel de persoane, care de care mai alarmiste. Nu e suficient ca viata e asa cum e, mai trebuie sa fim si speriati-pe bune. Toata lumea critica, isi da cu parerea, face pronosticuri, dar nimeni nu vine cu solutii viabile. Guvernul nici nu s-a instalat bine, ca si i se dau zile putine in functiune. Oare, daca-ar fi de unde sa se dea bani, nu ar face-o? Intr-o familie, o mama nu-si doreste sa dea copiilor ei ce-i mai bun? Dar, daca nu e de unde, nu trebuie sa dramuiasca saracia? Doamne, da-ne intelepciune sa fim realisti si sa punem umarul la constructie nu doar la demolare!

08.01.2009

Ocrotire

Când aflu a Ta ocrotire,
E-n zadar orice uneltire!
Când mă apără braţul Tău,
Nu mi se-ntâmplă niciun rău.

Cin` să-mă-nvingă ar putea
Când Tu mă porţi pe cărarea
Ce duce spre mântuire
Şi mă scapă de-amăgire?

Mirosul fricii

Conform Sfintei Scripturi, frica este o latura negativa a omului. Trebuie sa ne temem doar de Dumnezeu. Si totusi, de-a lungul vietii mele, am experimentat acest sentiment-frica-care mi-a facut viata un calvar, de multe ori.
Admir pe acei oameni care nu se tem de nimeni si de nimic.



"Mirosul fricii există cu adevărat, spun oamenii de ştiinţă. Mai mult, sentimentul de teamă pe care îl are cineva se transmite foarte uşor la persoanele din jur.

Noua descoperire explică astfel de ce persoanele cu anumite fobii, precum cea de a călători cu avionul, pot ''infecta'' şi alte persoane, care în mod normal nu au astfel de sentimente.

Potrivit studiului realizat de Universitatea Stony Brook din New York, persoanele care se tem de ceva sau de cineva, elimină anumiţi feromoni, care acţionează asupra anumitor părţi din creier, asociate cu frica.
Oamenii de ştiinţă au concluzionat că frica este într-adevăr contagioasă, însă, spun ei, nu se poate spune dacă semnalele care ajung la creier se transformă într-o stare reală de frică.

''Poţi să generezi simptomele fizice ale fricii, dar oamenii nu se şi sperie în mod obligatoriu'', susţine Simon Wesseley, psihiatru la King's College din Londra.

Unii cercetători se tem ca rezultatele proiectului realizat de Universitatea din New York, cu finanţarea armatei americane, să nu fie utilizate pentru dezvoltarea în scop militar a ''feromonilor fricii''

Sursa:http://www.infocrestin.ro/mirosul-fricii-este-real.html

07.01.2009

Razboiul gazului

In cea de-a patra zi a razboiului gazului, dintre Rusia si Ucraina, Uniunea Europeana, principala victima a conflictului comercial, redescopera fragilitatea sa fata de gigantul rus Gazprom, care, via teritoriul ucrainian, alimenteaza cu energie aproape un sfert din necesarul caznic european.

Sursa:Le Figaro

Sarutul interzis in spatiul public

"O noua directiva europeana pare sa puna pe jar autoritatile din Romania, dar si cuplurile de indragostiti. Astfel, de la 1 februarie 2009 toate formele si manifestarile sarutului vor fi interzise prin lege, in locurile pudice, contravenientii riscand amenzi usturatoare, munca in folosul comunitatii si chiar inchisoare pana la 6 luni.

Cosmarul celor care vor sa-si manifeste afectiunea liber, fara piedici, a inceput in noiembrie anul trecut, cand Parlamentul European a ratificat mai multe proiecte de lege, bine intentionate, insa aberant formulate, menite sa imbunatateasca starea sanatatii publice si sa-i fereasca pe cetatenii europeni de afectiunile cu transmisie orala pecum gripa aviara sau mononucleoza.

ONG-urile acuza directiva de neconstitutionalitate

In viziunea mai multor ONG-uri, care sunt hotarate sa apeleze la Inalta Curte de Justitie si Casatie de la Haga, interzicerea sarutului in locuri pudice nu este decat o noua masura abuziva care incalca grav drepturile si libertatile indivizilor si creste controlul satului in viata intima a contribuabililor.

Printre cei mai afectati de decizia luata la Bruxelles sunt francezii, care, potrivit unui sondaj, se saruta in locuri pudice, in medie doua ore pe zi. Intr-o situatie asemanatoare se gasesc insa si romanii, italienii si spaniolii toti cu peste o ora de folosire intensa a buzelor la activ. "Este inadmisibil", spune Jerome K. Jerome din Paris, "toata viata mea am sarutat si am fost sarutat in locuri pudice si acum peste noapte politicienii se asteapta ca eu sa renunt la asta!? Ei bine nu! Am de gand sa pup in continuare pe cine vreau si unde vreau, chiar daca o sa ajung la inchisoare!"

Exista si sustinatori ai legii

In Romania parerile sunt impartite, daca varstnicii considera ca noua lege pica la fix urmand sa limiteze dezmatul vulgar care se desfasoara pretutindeni, tinerii sunt revoltati si sustin ca vor protesta in fata guvernului pentru a-si sustine drepturile. "Pentru asta au murit oameni la revolutie!", spune Marcel T. din Cluj in timp ce prietena sa Marilena se grabeste sa-i intareasca spusele "Eu ma pup in locuri pudice din clasa a 5-a. N-am sa ma opresc acum. Imi place. Daca nu ne mai lasa, o s-o facem noaptea!".

Doamna Elena din Satu Mare, 75 de ani, de profesie pensionara ii judeca insa aspru pe tineri: "Pe vremea mea nu era nici vorba de sarutat, pupat si alte sclifoseli din astea americane. Toata ziua buna-ziua se ling, parca sunt animale! Macar daca ar fi din sare sa se lipeasca si putina minte de ei. Eu ma sculam la ora 5 si ma trimitea tata la munca. Fetele erau cuminti ca altel mancau bataie. Si in noaptea nuntii cu raposatul colonel am stat cu budigaii pe mine! Acum sunt numai destrabalati si parasute, parol."

Autoritatile promit sa fie ferme

Cu toate ca nici ele nu stiu inca exact cum se va aplica noua lege "a sarutului", avand in evdere ca legislatia romaneasca nu face absolut nicio referire la definirea locurilor pudice, autoritatile spun ca sustin pe deplin initiativa si o vor aplica fara exceptii. "In Romania exista mai multe sarcini nedorite decat in tot restul Europei de Est. De asemenea se transmit nenumarate boli iar tinerii sunt cei mai vulnerabili. Sigur ca nu le place, nici noua nu ne placea sa ascultam de parinti, dar altfel o sa-i usture la buzunar." spune un reprezentat al Ministerului Sanatatii ce a preferat sa-si pastreze anonimatul.

Ce se va intampla cu monumentul sarutului

O situatie inedita pare sa se petreaca la Targu Jiu unde autoritatile locale nu stiu ce se va intampla cu monumentul UNESCO al lui Brancus, "Poarta Sarutului". " Zeci de tineri vin zilnic sa se sarute pudic in jurul monumentului. Acum cu legile astea europene nu stiu ce o sa ne facem. Poate o sa ne zica sa daramam si poarta. Asa a fost si cu porcii. La inceput nu zicea nimeni nimic si dupa'aia s-au trezit ca trebuie sa moara uman", declara deznadajduit primarul din localitate.

In asteptarea unor noi instructiuni de la Bruxelles, politisti comunitari imbracati in civil au inceput sa patruleze pe strazi si mijloacele de transport in comun impartind amenzi grase.

Daca si tu crezi ca sarutul ar trebui pemis in locurile pudice, lasa-ne un mesaj mai jos. Cele mai bune mesaje vor fi trimise la guvern
Sursa:Times.ro


TOTAL DE ACORD, CA PREA O LUASERA RAZNA LUCRURILE!

"La multi ani"

Tuturor celor cu nume de Ion, le urez "La multi ani!"
Am gasit aceasta prezentare facuta unui nume foarte comun la noi, si nu numai:

"Nelu este un vesnic descurcaret, stie sa se fofileze si isi gaseste nisa, avind din nastere un simt special al orientarii.
Om de viata si fire deschisa, are pentru orice o opinie, de regula Nelu este un om cu bun simt, nu e nici slab si nici gras, are o forma de smerenie care il face blind si o forma de gingasie care ii construieste decenta.
Nelu nu e nerusinat, stie ce e rusinea, este individualist dar neegoist, stie sa se pazeasca de multime si isi face plinul la modul la care putini vad cu toate ca e sub nasul tuturor.
Cine nu are un Nelu prieten sau cunoscut?
Cine nu are este un om sarac!
Nelu stie sa rida, stie sa se bucure de viata si este un om deschis si prietenos!
Nelu copil face boacane dar nu te poti supara pe el, pentru ca este poznas.
Nelu adolescent este un baiat de gasca, nu iese in fata din prima, stie sa stea pitit si gaseste automat locul sau la umbra cinde soarele orbitor.
Nu il puneti pe Nelu sa ia hotariri capitale, isi asuma raspunderea pentru lucruri criticabile, uneori isi asuma raspunderea pentru ceea ce nu face el caci stie sa joace in echipa dar el nu e genul de om care sa dea sentinte, sa puna oamenii sub destin greu de purtat si care sa genereze suferinta.
Nelu matur este omul care munceste atit cit trebuie, nici mai mult si nici mai putin, stie sa nu se certe chiar cu cei care il dusmanesc, nu e un ranchiunos dar e bine sa nu il superi.
E posibil ca sa ai un Nelu sef, el e un om deschis, tine la oamenii sai, face combinatii cu riscuri minime, nu e un spagarnic dar stie sa primeasa o sticla de vin sau un peste si sa isi omeneasca seful care il viziteaza de va fi pomenit.
Nelu ca sot isi iubeste copiii, sotia si familia. Nelu nu e un usuratec dar nu e un chip al smereniei la modul la care este Ion sau Ioan. Strainii au echivalente ale lui Ion si Ionel, ei nu au Nelu si nu pot concepe ca pot avea si cite un Nelutu.
La noi, Nelutu este un Ion de succes si tare smecher la tinerete.
Nelutu este omul cu solutie si actiune in grupa sanguina, impins spre pacat si slab in fata ispitei, nesabuit si expus belelei, ceea ce nu e in firea lui Nelu.
Nelu e un Ion viitor, un Ion lider, un Ion etalon si reper, de care oamenii vor asculta si il vor urma sau ii vor respecta valorile.
Nelu e un prieten, Nelu e o prezenta si e cel caruia ii putem face confesiuni, cerindu-i sfatul.
Cred ca Nelu a aparut in modernitate, dupa Caragiale si ca replica decenta la 'Mitica', forma mitocaneasca a lui Dumitru si Dimitrie, Nelu e un necesar, e un aducator de senin si de duh.
Fireste ca numele lui Nelutu este insotit de o data sau de inima strapunsa, semn de dragoste purtata curat iubitei sale. La romani, Nelu e numele celor care gasesc solutii functionale.
Nelu este omul care ajunge sef, director, instructor, profesionist, el poate indrepta si o face, in viata, toate nazbitiile facute de Nelu.
Nelu este un nume de regie, in spectacolul unde Mitica se ocupa sa monteze vesnicul vodevil pe care il traim. ii puteti cauta numele la Roma, pe Columna. Nu il veti gasi, pentru ca a fost scrijelit mai inainte, cu briceagul, numele lui Nelutu' si al iubitei sale."

Sursa:www.jurnale.ro

Adevaruri eterne

Bunatatea este o limba pe care o poate auzi si cel surd si o poate citi si cel orb.--Mark Twain
Sursa:www.resursecrestine.ro

06.01.2009

Ce inseamna ostilitate...

Copilasii din fasia Gaza risca sa moara de hipotermie din cauza lipsei de caldura, majoritatea locuintelor si spitalelor neavand electricitate, deci nici caldura. Temperatura in timpul noptii este aproape de zero grade.
Doamne, ce situatie pe sarmanii oameni!
Oare de ce nu se pot intelege, de ce nu exista conciliere, de ce nu lasa fiecare de la el?

Sursa:Le Figaro

Expresii uzuale

Iata cateva expresii utile in cele 2 limbi-engleza si franceza- pentru utilizarea telefonului:

To call
appeler

To phone
Téléphoner (à)

To make a phone call
Donner un coup de fil

To ring
Sonner – téléphoner (à


To lift the receiver
Décrocher (le combiné)

To dial the number
Faire (composer) le numéro

To dial a wrong number
Se tromper de numéro

To pick up the phone
Décrocher

To hang up
Raccrocher

To call back
Rappeler

To answer
Répondre

To send a text message (to)
Envoyer un SMS(à)

To text
Envoyer un SMS (à)

Mai multe, http://www.tolearnenglish.com/exercises/exercise-english-2/exercise-english-52978.php

Cuvantul Tau

Marea-Ţi bunătate, o voi cânta,
În adevărul Tău, pe veci, voi sta.
Te rog, dă-mi înţelepciune,Tată,
Să merg pe calea cea curată!
Strâng Cuvântul Tău în inima mea,
Ca să mă păzească în clipa grea.

05.01.2009

04.01.2009

O vino, Mesia!-Ilie Puha

Te-astept, Isuse-Ilie Puha



O cantare inaltatoare cu Ilie Puha.

Te-aştept Isuse, privind spre ceruri
Să văd dacă nu vii
Şi-n orice seară, eu Te chem iară
Pentru-a mă pregăti.

Refren 1:
: / Tu eşti aproape, poate la noapte
S-ar întâmpla să vii.
Haina-i pătată, nu e curată
Ce fac eu dacă vii? / :

Te-aştept şi ziua şi-mi este frică,
Că Tu vei apărea
O, dă-mi putere, când am durere,
Ca să mă pot ruga.

Refren 2:
: / Sfântul Tău sânge şi-acuma curge,
El poate-a mă spăla
De orice tină, de orice vină.
Numai Tu poţi ierta. / :

Când dimineaţa, disparea ceaţa,
Deodată-am tresărit,
Mă scol degrabă, privesc afară
Să vă dacă-ai venit.

Refren 3:
Ca oricare, în aşteptare
De-acuma stau mereu,
Viaţa mea toată Ţi-este predată
De-acum eu sunt al Tău.

Regim-reguli de respectat

Primele 3 mese sunt obligatorii., dar, daca nu ne este foame, putem sari peste cina.

1-micul dejun se ia imediat dupa sculare
2-dejunul se ia la 5 ore dupa micul dejun
3-gustarea- la 3 ore dupa pranz
4-cina-la o ora si jumatate dupa gustare, daca ne este foame.

Nu mai tarziu de 2 ore, sa cinam, inainte de culcare.

Pledoarie pentru familie


Familia este darul cel mai de preţ dăruit oamenilor, pe această planetă, de către Cel Atotputernic. Nimic nu se compară cu o atmosferă de pace, liniste, înţelegere, convieţuire paşnică între toţi membrii familiei.
Cu puţin efort din partea tuturor, ar putea fi raiul pe Pământ în orice familie. Să nu ştii ce este teama de părinţi, să nu existe invidii, ranchiuă, violenţe între fraţi, nici când sunt mici, nici la maturitatea fiecăruia. Să trăiască toţi în unitatea care o dau dragostea, îndeluga-răbdare, armonia, ar fi idealul care ar fi destul de uşor de atins, dacă ar exista mai multă preocupare din partea tuturor.

Părinţii nu trebuie să favorizeze pe niciunul dintre copii, nici material, nici afectiv. Altfel, se ajunge la conflicte de tot felul, ură, invidie, certuri, discordie, crime, incest.

Trebuie să Îi mulţumim zilnic Tatălui Ceresc pentru părinţii din care ne tragem, severi sau indulgenti, pentru fraţii pe care îi avem, pentru copiii pe care ni i-a dat, fie buni, fie răi.
Să trăim frumos, cu speranţa că în Veşnicie vom fi împreună cu cei dragi, că vom forma o familie cerească, deşi vom avea alte trupuri.
Din păcate, această instituţie minunată şi-a pierdut din valoare şi pierde teren din ce în ce mai mult, în zilele din urmă pe care le trăim.

Să ne rugăm deci pentru unitate în familiile noastre!

Dorinta

Doamne,
Pe parintii mei adorati
Tine-i pe Cale ancorati!
Cu putere ii imbraca
Pentru copii sa mijloceasca!

Ruga lor in van nu va fi
Cand pe nori Te vei ivi,
O familie vom forma,
Sus, in Imparatia Ta.

Adevaruri eterne

Marius Gorcea (Grup Speranta)

Din păcate, tot ce-am postat aici, a fost şters ulterior. Aveţi aici linkul unde găsiţi tot ceea ce doriţi pe Youtube. https://www.youtube.com/results?search_query=marius+gorcea+cantari
Ulterior,am gasit aceasta poezie, pe http://www.resursecrestine.ro/, dedicata lui Marius Gorcea

Te-ai stins, tu foc ce-ai incalzit

Atatea suflete de ghiata

La-atatia cati te-au auzit

De la apus la rasarit

Si astazi au o noua viata


Te-ai dus, tu far ce-ai luminat

Atatea vieti intunecate

Speranta multora le-ai dat

Desi te-ai dus tu ne-ai lasat

Cantari ce fi-vor neuitate


Ai fost chemat in vesnicii

De Creator in tara Sfanta

In locul plin de bucurii

Sa canti pe veci cu ingerii

Cu-acei ce totdeauna canta


Iar noi mereu ne-om aminti

Devotamentul tau fierbinte

Si glasul ti-l vom auzi

Pana cand iar ne-om intalni

In Cer pe plaiurile Sfinte

De Daniel Hozan
pe http://www.resursecrestine.ro/