HTTP/:;Irinamateias.ro
06.04.2013
Hrean, precautii
Precauţii şi contraindicaţii
Intern,
hreanul se administrează cu prudenţă persoanelor cu colon iritabil sau
care suferă de colită de fermentaţie. Abuzul de hrean în alimentaţie
duce la deranjamente digestive şi tulburări nervoase. Extern, mai ales
sub formă
de cataplasmă, hreanul va fi folosit cu prudenţă de către persoanele
care au pielea sensibilă, alergică.
Reţetă cu hrean pentru bolile de plămâni
Se spală foarte bine 12 ouă, apoi se pun într-un vas, cu coajă cu tot, şi se ţin timp de 12 ore în suc natural de lămâie (trebuie să le acopere). Se scot ouăle din sucul de lămâie, se sparg şi se bat bine, după care se pun din nou în vasul cu suc de lămâie, în care se mai adaugă 1 kg de hrean curăţat de coajă şi dat pe răzătoare, 1 litru de ţuică naturală tare (palincă de prune), 1 kg de miere. Amestecul se ţine la macerat într-un borcan, vreme de nouă zile, după care se iau zilnic, după mesele principale, 1-3 linguri. Este o reţetă folosită în special contra pneumoniilor recidivante, a bronşitelor cronice şi a tuberculozei pulmonare. Pe lângă efectele puternic antibiotice ale hreanului, acest preparat este şi un puternic vitaminizant şi remineralizant, precum şi un redutabil stimulent imunitar.
Reţetă cu hrean pentru bolile de plămâni
Se spală foarte bine 12 ouă, apoi se pun într-un vas, cu coajă cu tot, şi se ţin timp de 12 ore în suc natural de lămâie (trebuie să le acopere). Se scot ouăle din sucul de lămâie, se sparg şi se bat bine, după care se pun din nou în vasul cu suc de lămâie, în care se mai adaugă 1 kg de hrean curăţat de coajă şi dat pe răzătoare, 1 litru de ţuică naturală tare (palincă de prune), 1 kg de miere. Amestecul se ţine la macerat într-un borcan, vreme de nouă zile, după care se iau zilnic, după mesele principale, 1-3 linguri. Este o reţetă folosită în special contra pneumoniilor recidivante, a bronşitelor cronice şi a tuberculozei pulmonare. Pe lângă efectele puternic antibiotice ale hreanului, acest preparat este şi un puternic vitaminizant şi remineralizant, precum şi un redutabil stimulent imunitar.
Tratamente cu hrean
Cataplasme cu hrean
Varianta 1: Se
dă hreanul prin răzătoarea mică, după care se înveleşte în tifon şi se
pune pe locul afectat. Se ţine până când apare senzaţia de arsură, după
care se îndepărtează. Este aplicaţia externă cu efectul cel mai
puternic, dar este destul de dură, aşa încât adesea este preferată o
variantă mai blândă:
Varianta 2: Mai întâi, se obţine făina de hrean din rădăcinile tăiate cubuleţe şi uscate pe calorifer sau în apropierea unei surse de căldură. Atunci când se elimină complet apa şi devin uscate ca iasca, aceste cubuleţe se macină cu râşniţa electrică de cafea, obţinându-se un praf alb, cu efecte puternic iritative: făina de hrean. Se pun într-un vas 2 linguri din această făină şi 2 linguri de făină de seminţe de in, se adaugă apă şi se amestecă foarte bine, până când se formează o pastă. Se înveleşte în tifon şi se aplică pe locul afectat vreme de o oră.
Tratamente cu hrean
Varianta 2: Mai întâi, se obţine făina de hrean din rădăcinile tăiate cubuleţe şi uscate pe calorifer sau în apropierea unei surse de căldură. Atunci când se elimină complet apa şi devin uscate ca iasca, aceste cubuleţe se macină cu râşniţa electrică de cafea, obţinându-se un praf alb, cu efecte puternic iritative: făina de hrean. Se pun într-un vas 2 linguri din această făină şi 2 linguri de făină de seminţe de in, se adaugă apă şi se amestecă foarte bine, până când se formează o pastă. Se înveleşte în tifon şi se aplică pe locul afectat vreme de o oră.
Tratamente cu hrean
Boala
canceroasă - un studiu recent făcut la Universitatea Illinois, Statele
Unite, arată că administrarea zilnică de hrean creşte rezistenţa
organismului uman la boala canceroasă, atât în ce priveşte prevenirea
îmbolnăvirii, cât şi la tratamentul bolii deja instalate. Pacienţii
cu tumori cu diferite localizări prezintă o mai bună vitalitate,
evoluţia bolii este încetinită, celelalte tratamente - fie ele
naturale sau alopate - sunt potenţate de către acest super-aliment.
Se administrează, în mod special, salata de sfeclă cu hrean, minimum
50 de grame pe zi.
Infecţii
urinare (cistită), infecţii renale - Cincizeci de grame de hrean
proaspăt, ingerate pe parcursul unei zile, atacă bacteriile parazite
din rinichi, vezică şi de pe traiectul urinar, distrugându-le.
Tratamentul este de durată (minimum 21 de zile) şi se asociază cu
oricare altă formă de tratament cu antibiotice, naturale sau de
sinteză.
Retenţie
de lichide - Consumul regulat de hrean, mai ales după orele după
amiezii, este un foarte bun diuretic, foarte util celor care au tenul,
mâinile sau picioarele umflate din cauza retenţiei de apă.
Tuse
de diverse etiologii - se iau 5-6 linguriţe pe zi de sirop de hrean,
care se înghite încet, lăsându-l să acţioneze la nivelul gâtului şi al
arborelui bronşic. Suplimentar, se consumă salata de hrean cu sfeclă
roşie, câte 50 de grame, de două ori pe zi.
Bronşită
cronică şi acută - se consumă zilnic 4-10 linguriţe de hrean ras,
simplu sau în salata cu sfeclă roşie, al
cărei mod de preparare l-am prezentat mai sus. Suplimentar, se pun
seara cataplasme cu hrean pe zona toracelui. Hreanul are efecte
antibiotice puternice, expectorante şi bronhodilatatoare.
Polipii uretrali -
se iau de trei ori pe zi câte trei linguriţe de suc de hrean, dizolvate
într-un pahar de apă. Administrarea se face pe stomacul gol, în cure de
trei luni, urmate de alte trei luni de pauză. În paralel, se va ţine un
regim alimentar alcalin, cu foarte multe zarzavaturi şi legume verzi,
fără carne, şi cu cât mai puţine proteine animale.
Anemie
la adulţi - se consumă câte
15-20 de linguriţe de salată de hrean cu sfeclă roşie pe zi. Hreanul
conţine mici cantităţi de fier, dar cel mai important rol al său este
optimizarea digestiei şi a metabolismului, aşa încât fierul prezent în
celelalte alimente să poată fi asimilat de către organism.
Inapetenţă,
anemie la copii - se consumă cel puţin o dată pe zi o salată obţinută
din hrean ras fin (1-2 linguriţe), măr cu tot cu coajă (2 linguriţe),
sfeclă roşie (1-2 linguri) şi morcov (1-2 linguri). Această mini-cură
se ţine minimum o lună, fiind recomandată cu precădere pe perioada
iernii şi la
trecerea de la sezonul rece la cel cald.
Reumatism,
gută - într-o cană de lapte cald se pun 1-2 linguriţe de suc de hrean.
Acest preparat se bea pe stomacul gol, de 1-2 ori pe zi. Un tratament
durează minimum trei săptămâni, având efecte antiinflamatoare şi
detoxifiante.
Sinuzită,
rinită - iată cel mai puternic şi rapid remediu contra acestor
afecţiuni, preluat din medicina populară românească: într-o basma de
culoare roşie (aşa cere tradiţia!) se pun 2 linguriţe de hrean ras. Se
aplică pe zona frunţii, atât timp cât este suportată, având grijă să nu
apară arsura pe piele. Nasul se
desfundă aproape instantaneu şi încep să fie eliminate secreţii
din abundenţă, curăţindu-se astfel căile respiratorii superioare. Se
recomandă să se facă acest tratament, cu efecte extrem de rapide,
câte patru-cinci zile la rând. Dacă aveţi pielea prea sensibilă şi nu
suportaţi hreanul aplicat direct, este suficient să inspiraţi, de cât
mai aproape de nas, vaporii emanaţi de rădăcina proaspăt rasă.
Dureri
articulare - pe zona afectată se aplică o cataplasmă cu hrean crud,
atât timp cât nu apare senzaţia de arsură. Suplimentar, după
îndepărtarea cataplasmei, se poate aplica un unguent camforat.
Paralizie
facială - se aplică pe obraz, de două ori pe zi, o
cataplasmă cu făină de hrean şi in, obţinută după reţeta de mai sus.
Peste compresă se pune un nailon şi se ţine o sticlă cu apă caldă, aşa
încât să se obţină o uşoară hipertermie locală. Fiecare aplicaţie nu
va dura la început mai mult de 1 minut, ajungându-se într-o săptămână la
10-15 minute, cu grijă pentru ca pielea sensibilă a obrazului să nu
fie lezată.
Fructele nu sunt bune la săbit
"Nu, fructele nu sunt bune la slabit si fructele nu sunt bune pentru detoxifiere. De fapt, asa cum este ea inteleasa, detoxifierea este o pacaleala, pentru ca nu esti intoxicat. Curele de fructe sunt de fapt cure de intoxicare cu fructoza. Mai ales in modul in care le inteleg majoritatea oamenilor dupa ce au vizionat prea multe reclame cu storcatoare la TV. O sa repet - nu poti sa mananci 10 portocale la o masa, fizic. Mai mult de 1-2 portocale nu intra. In schimb, poti bea 10 portocale, sub forma de suc, lucru foarte nasol. Analog pentru combinatia favorita de mere cu morvoc, sau pentru vedeta sezonului, ananasul. Da, o felie de ananas nu te va omora, iar daca o mananci dupa o friptura s-ar putea sa te si ajute la digestie, datorita enzimelor. Analog si pentru kiwi. Fructele de padure sunt bune in orice sezon, sunt relativ putin glucidice si e greu sa mananci o cantitate prea mare. Un ananas intreg sau o conserva de ananas va aduce insa prea multe glucide care vor ajunge taman unde nu vrei sa ajunga, antrenand si grasimile tot acolo. Sunci peste sunci.
Ideea este ca fructoza are o cale metabolica speciala care ii permite
sa se stocheze direct sub forma de trigliceride. De aia siropul de
fructoza extras din porumb este o crima. Eu am tot explicat lucrurile
astea, dar tot primesc intrebari pe privat - da porumbul, da floricelele
de porumb, da mamaliga ... voi repeta ce am mai repetat - sunt minunate
daca vrei sa faci pe tine stratul de sunca de 3 degete, exact ca
porcul.
Schema asta iti arata, vizual, cantitatea de zahar din
cele mai populare fructe. Este clar ca murele sunt aproape intotdeauna o
alegere foarte buna, iar bananele si strugurii nu prea. Evident, este
loc in orice dieta pentru o cantitate rezonabila de fructe. Chiar si cu o
limita de 30-50 grame de glucide zilnic, tot ai destul loc pentru
300-500 grame de fructe, daca asta iti doresti. Ideea este sa intelegi
ca prea multe fructe te ingrasa cu mult mai rau decat iti imaginezi, sa
intelegi ca fructoza nu este un substitut bun pentru zahar, ca
dulciurile pentru diabet cu fructoza sunt un dezastru si ingrasa, ca
este cu mult mai bine sa mananci un mar sau doua mere decat sa bei zece
si tot asa.
Pana la urma, nimic pe lumea asta nu e interzis.
Este si vorba aia - nu exista substante bune sau rele, exista doze la
care sunt bune si doze la care sunt rele. O pastila de paracetamol de
500mg cu o cafea poate fi foarte buna pentru simptome de gripa si
raceala, o folie te poate omorî. 2 litri de apa sunt OK, 40 de litri
inseamna hiponatremie de dilutie, edem cerebral, coma si, in lipsa unui
tratament corespunzator, deces. Asta ca idee. Orice pe lumea asta poate
fi bun sau rau, toxic sau netoxic, in functie de doza. "
https://www.facebook.com/drlaslauandrei
Hreanul-plantă specială
Este
o plantă cu totul specială, aflată la limita dintre sălbatic şi
domestic. Ce înseamnă aceasta? Că, pe de o parte, este foarte bogată în
nutrienţi, la fel ca legumele cultivate, iar
pe de altă parte, că are o rezistenţă cu totul ieşită din comun,
asemeni buruienilor. Chiar acum, când natura pare îngheţată sub stratul
de omăt, rădăcina hreanului trăieşte în pământ, fiind gata ca la întâiul
dezgheţ să scoată la suprafaţă primele frunzuliţe, înaintea tuturor
celorlalte plante. Iar o asemenea forţă vitală, depozitată într-o
singură rădăcină, are efecte terapeutice pe măsură
Denumirea sa ştiinţifică este Armoracia rusticana, şi este o rudă foarte apropiată a verzei şi a conopidei, dar şi a muştarului. Hreanul este folosit ca remediu natural încă din preistorie, aşa cum o arată descoperirile arheologice făcute în Europa. Dacii preţuiau şi ei hreanul foarte mult. De altfel, însuşi medicul roman Dioscoride, atunci când scrie în tratatul său farmaceutic despre hrean, pomeneşte şi denumirea sa dacică: "usturonila”. În medicina populară românească, hreanul este recomandat în peste o sută de afecţiuni, cele mai multe dintre ele fiind de natură infecţioasă şi fiind specifice sezonului rece.
Rădăcina hreanului conţine foarte multă vitamina C, utilă sistemului circulator şi imunitar, greu încercate atunci când afară este ger. Conţine şi minerale foarte importante, precum fierul, potasiul, calciul şi magneziul. Mirosul înţepător şi gustul de foc al rădăcinii se datorează mai multor compuşi chimici, între care şi aşa-numiţii glucozinolaţi. Aceştia din urmă s-au dovedit un adevărat fenomen în lupta cu bacteriile dăunătoare, fiind de multe ori mai eficienţi decât cele mai avansate antibiotice de sinteză. Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns, cercetări de dată foarte recentă au arătat că focul conţinut în rădăcina de hrean are şi proprietăţi citostatice foarte puternice, glucozinolaţii fiind eficienţi în foarte multe forme de cancer (de piele, de plămâni, de colon, de stomac etc.).
Cum se administrează hreanul
Salata de hrean
Metoda de obţinere este destul de simplă: trei-şase rădăcini de hrean se spală, se curăţă bine şi se dau prin răzătoare. Peste ele se adaugă o sfeclă roşie fiartă şi dată, de asemenea, prin răzătoare. Cele două legume se amestecă foarte bine, adăugându-se apoi sare, ulei şi oţet după gust. Se adaugă şi puţină miere, după care se amestecă bine şi se pun într-un borcan închis ermetic, cu capac. Salata de hrean şi sfeclă se poate păstra la frigider, fără probleme, vreme de două săptămâni, timp în care îşi va conserva proprietăţile terapeutice.
De la Tami, pe mail.
Denumirea sa ştiinţifică este Armoracia rusticana, şi este o rudă foarte apropiată a verzei şi a conopidei, dar şi a muştarului. Hreanul este folosit ca remediu natural încă din preistorie, aşa cum o arată descoperirile arheologice făcute în Europa. Dacii preţuiau şi ei hreanul foarte mult. De altfel, însuşi medicul roman Dioscoride, atunci când scrie în tratatul său farmaceutic despre hrean, pomeneşte şi denumirea sa dacică: "usturonila”. În medicina populară românească, hreanul este recomandat în peste o sută de afecţiuni, cele mai multe dintre ele fiind de natură infecţioasă şi fiind specifice sezonului rece.
Rădăcina hreanului conţine foarte multă vitamina C, utilă sistemului circulator şi imunitar, greu încercate atunci când afară este ger. Conţine şi minerale foarte importante, precum fierul, potasiul, calciul şi magneziul. Mirosul înţepător şi gustul de foc al rădăcinii se datorează mai multor compuşi chimici, între care şi aşa-numiţii glucozinolaţi. Aceştia din urmă s-au dovedit un adevărat fenomen în lupta cu bacteriile dăunătoare, fiind de multe ori mai eficienţi decât cele mai avansate antibiotice de sinteză. Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns, cercetări de dată foarte recentă au arătat că focul conţinut în rădăcina de hrean are şi proprietăţi citostatice foarte puternice, glucozinolaţii fiind eficienţi în foarte multe forme de cancer (de piele, de plămâni, de colon, de stomac etc.).
Cum se administrează hreanul
Salata de hrean
Metoda de obţinere este destul de simplă: trei-şase rădăcini de hrean se spală, se curăţă bine şi se dau prin răzătoare. Peste ele se adaugă o sfeclă roşie fiartă şi dată, de asemenea, prin răzătoare. Cele două legume se amestecă foarte bine, adăugându-se apoi sare, ulei şi oţet după gust. Se adaugă şi puţină miere, după care se amestecă bine şi se pun într-un borcan închis ermetic, cu capac. Salata de hrean şi sfeclă se poate păstra la frigider, fără probleme, vreme de două săptămâni, timp în care îşi va conserva proprietăţile terapeutice.
Vin tonic cu hrean
Într-un litru de vin roşu, natural, se pun 15 linguri de hrean dat prin răzătoarea fină. Se astupă sticla şi se lasă la macerat conţinutul vreme de 8-9 zile, după care se filtrează. Se administrează 3-4 linguri de vin, pentru îmbunătăţirea digestiei, pentru stimularea şi reglarea activităţii cardiace, contra anemiei şi pentru prevenirea litiazei renale. Pe termen lung, acest vin cu hrean este şi un tonic sexual şi un afrodiziac foarte puternic.
Siropul de hrean
Se dă prin răzătoare o rădăcină de hrean, se adaugă 4 linguri de miere, se amestecă bine şi se lasă 20-30 de minute la macerat. Se strecoară, presând conţinutul cu un tifon. Se obţine siropul crud. Resturile care rămân în tifon se pun la fiert cu puţină apă (cât să le acopere). După fierbere, se strecoară prin presare, se lasă să se răcească, apoi se amestecă împreună cu siropul crud. Se iau trei linguri pe zi. Recomandări: astm, bronşită cronică, afecţiuni ale căilor respiratorii medii şi inferioare, în general.
Într-un litru de vin roşu, natural, se pun 15 linguri de hrean dat prin răzătoarea fină. Se astupă sticla şi se lasă la macerat conţinutul vreme de 8-9 zile, după care se filtrează. Se administrează 3-4 linguri de vin, pentru îmbunătăţirea digestiei, pentru stimularea şi reglarea activităţii cardiace, contra anemiei şi pentru prevenirea litiazei renale. Pe termen lung, acest vin cu hrean este şi un tonic sexual şi un afrodiziac foarte puternic.
Siropul de hrean
Se dă prin răzătoare o rădăcină de hrean, se adaugă 4 linguri de miere, se amestecă bine şi se lasă 20-30 de minute la macerat. Se strecoară, presând conţinutul cu un tifon. Se obţine siropul crud. Resturile care rămân în tifon se pun la fiert cu puţină apă (cât să le acopere). După fierbere, se strecoară prin presare, se lasă să se răcească, apoi se amestecă împreună cu siropul crud. Se iau trei linguri pe zi. Recomandări: astm, bronşită cronică, afecţiuni ale căilor respiratorii medii şi inferioare, în general.
De la Tami, pe mail.
04.04.2013
02.04.2013
01.04.2013
Rugaciunea postului
Tata din Ceruri, te rog sa-mi
binecuvintezi familia, prietenii, rudele si pe cei
pe care ii iubesc, si pe cei care citesc aceasta
rugaciune chiar in acest moment.
Arata-le Tu o noua imagine a dragostei si puterii Tale nemarginite.
Duhule Sfant, te rog sa-i ajuti , chiar in acest moment. Acolo unde exista durere, te rog sa le daruiesti pacea si mila Ta.
Acolo unde exista indoiala, te rog sa le inspiri o incredere innoita prin Harul Tau. Unde exista o nevoie, te rog sa le-o implinesti.
Binecuvinteaza-le Tu caminul, familia, munca,da-le Intelepciune si Lumina in viata lor.
Binecuvanteaza-i cand pleaca si cand se intorc acasa, mergi inaintea lor si deschide-le calea.
Calauzeste-i si ocroteste-i clipa de clipa in toata viata lor.
Iarta-le lor pacatele facute cu voie sau fara de voie, cu stiinta, din nestiinta sau pe cele pe care nu si le amintesc.
Condu-i Tu pe Calea Ta Cea Sfinta, In Numele Fiului Tau, Iisus Hristos.
Doamne Tata, Fiule si Duhule Sfint, iti multumesc ca tu vei face mai mult decit iti pot eu cere.
Amin
De pe mail.
Arata-le Tu o noua imagine a dragostei si puterii Tale nemarginite.
Duhule Sfant, te rog sa-i ajuti , chiar in acest moment. Acolo unde exista durere, te rog sa le daruiesti pacea si mila Ta.
Acolo unde exista indoiala, te rog sa le inspiri o incredere innoita prin Harul Tau. Unde exista o nevoie, te rog sa le-o implinesti.
Binecuvinteaza-le Tu caminul, familia, munca,da-le Intelepciune si Lumina in viata lor.
Binecuvanteaza-i cand pleaca si cand se intorc acasa, mergi inaintea lor si deschide-le calea.
Calauzeste-i si ocroteste-i clipa de clipa in toata viata lor.
Iarta-le lor pacatele facute cu voie sau fara de voie, cu stiinta, din nestiinta sau pe cele pe care nu si le amintesc.
Condu-i Tu pe Calea Ta Cea Sfinta, In Numele Fiului Tau, Iisus Hristos.
Doamne Tata, Fiule si Duhule Sfint, iti multumesc ca tu vei face mai mult decit iti pot eu cere.
Amin
De pe mail.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)