09.02.2012

"La un pas de fericire"

"Serialul debuteaza cu povestea lui Ipek (interpretata de Ozge Ozpirinçci), o fata de 17 ani care locuieste cu mama ei, Melek (rol interpretat de Humeyra), in provincia Balikesir, Turcia.

Ipek a crescut cu mama ei, dupa ce tatal a raposat cand ea avea numai trei ani. Mama ei a fost nevoita sa renunte la toate visele ei pentru ca Ipek sa nu duca lipsa de nimic.

Croitoreasa in Balikesir, Melek agoniseste cu greu banii castigati dorindu-si ca fiica ei sa poata urma Facultatea de Asistenta Medicala. Dorinta aceasta este mai mult a mamei decat a fiicei, iar pentru comunitatea in care traiesc nu este nimic neobisnuit in faptul ca parintii hotarasc in locul copiilor lor.

Ipek, la fel ca multi adolescenti din Balikesir, nu iese din cuvantul mamei si este foarte atasata de aceasta, astfel ca tot ce face, mama ei stie. Ipek isi doreste sa devina o mare actrita dar mama ei nici nu vrea sa auda de acest lucru.

Cu toate ca Ipek isi idolatrizeaza mama, ea nu renunta la visul ei si, cu ajutorul unei prietene, fuge in Istanbul si sustine examenul de admitere la Facultatea de Teatru.  Aici se imprieteneste cu Ozgur (interpretata de Selin Sekerci) si Esin (interpretata de Rojda Demirer), doua adolescente care mai tarziu ii vor fi ca niste surori. Cu farmecul pe care il are, Ipek ii va cuceri pe Baris (interpretat de Alper Saldiran), student la Teatru, si pe profesorul Erkan (interpretat de Serkan Altunorak) care vor avea roluri-cheie in viata tinerei.

Intoarsa in Balikesir, Ipek primeste invitatia de a interpreta un rol de teatru pe scena teatrului local dar mama ei nici nu vrea sa auda ca fiica ei sa apara pe scena. Acolo insa, Melek este coplesita de talentul fetitei ei si visul lui Ipek devine si visul mamei. Mama va fi cea mai mare sustinatoare a fiicei ei pleaca impreuna la Istanbul ca Ipek sa urmeze cursurile Facultatii de Teatru."

Sursa: http://www.kanald.ro/Seriale/La-Un-Pas-De-Fericire/

You Raise Me Up -Celtic Woman


Dumnezeul minunilor


Trebuie sa urmariti.
Vedeti alte postari interesante:
http://www.youtube.com/user/mirceaiutub

Stan si Bran danseaza pe manele


07.02.2012

Din graba, trei greseli

"Patru miliarde de ruble, sau circa 100 milioane de euro, au fost alocate doar pentru construcţia unei şosele spre o nouă reşedinţă luxoase destinată conducerea statului şi amplasară într-o pădure virgină din Munţii Altai."
In doar doua randuri, trei greseli:

-luxoasa, se acorda cu resedinta,
-conducerii-forma de dativ,
-amplasata

Corect: "Patru miliarde de ruble, sau circa 100 milioane de euro, au fost alocate doar pentru construcţia unei şosele spre o nouă reşedinţă luxoasa destinată conducerii statului şi amplasată într-o pădure virgină din Munţii Altai."

Nu dau sursa, deoarece nu-mi place sa atac pe nimeni. Ni se intampla fiecaruia dintre noi...

Ce vrea Emil Boc...

"Boc vrea înlocuirea Elenei Udrea din guvern. Află cine va fi propus în locul ei"

Consider ca are dreptate fostul premier.

Oare nu e normal sa fie asa?

Daca n-ar fi iesit ea pe post, cu o seara, doua, inainte, dandu-si cu parerea despre eventuala remaniere, nu m-ar fi deranjat ramanerea ei in noul guvern...

In ciuda tuturor, mie mi-a fost simpatica si am apreciat-o, dar acum, voi mai vedea...

Omniprezente...

Pe oricare emisiune televizata as comuta, nu se poate sa nu dau de doua omniprezente persoane feminine.
Se pricep la orice:deszapezire, politica, "tocat" politicieni si alte persoane, probleme de cuplu, etc.
Numai ca, din prea mult exces de zel, devin plictisitoare prin aceasta omniscienta si ma fac sa-mi dea senzatia ca vreau sa-mi arunc televizorul si sa plec oriunde, insa nu in fata micului ecran.
Nu dau nume, dar poate ca aveti aceeasi senzatie cand le vedeti...

05.02.2012

Cum sa devii filosof

"Sfatul meu este sa te casatoresti. Daca vei avea o nevasta buna, vei fi fericit; daca nu, vei deveni filosof."
Socrates

http://www.intelepciune.ro/Socrates_116_citate_celebre_maxime_cugetari.html

Motive de multumire

"..Tata vreau sa iti multumesc azi pentru bunatate, dragoste, credinciosie, sfintenie, dreptate, omniprezenta, omniscienta, atotputernicie, grija, mila, compasiune."
Iata doar cateva motive pentru care merita sa-I multumim Tatalui nostru, asa cum o face Cella pe blogul ei:
http://asteptandminunile.blogspot.com/

E greu sa facem acest lucru? Ni se cere un efort asa de mare?
Eu zic ca nu, si, in plus, vom gasi si seninatatea dupa care tanjim atat.
Doamne ajuta-ne!