28.08.2009

Responsabilitatea parintelui

Duminica, dorind sa-i citesc mamei mele ceva din Biblie, deoarece in aceasta sfanta zi de sarbatoare, obisnuiesc sa-i fac bucuria de-a se simti in partasie cu cineva, intrucat, din cauza bolii si a varstei inaintate, ea nu poate merge la Biserica, am gasit in Biblia fratelui meu acest biletel.
Il transcriu dupa cum urmeaza:
" 4 reguli fundamentale de urmat.
Efeseni 6/4
Coloseni 3/21

Niciodata:
-sa nu pedepsesti cu manie-pe copii
-sa nu pedepsesti pe nedrept
-sa nu pedepsesti fara a da o explicatie
-sa nu pedepsesti ca sa te razbuni."
Consider foarte intelepte aceste sfaturi care ar trebui aplicate in viata noastra de parinte.
A creste un copil este o arta, iar daca nu stii cum s-o faci, ajungi la dezastre.
A se vedea atatea crime comise de copii asupra propriilor lor parinti.
Doamne, da-ne intelepciunea necesara, ca sa stim cum sa ne comportam cu odrasle cu care ne-ai binecuvantat!

26.08.2009

Barbati si femei

Pe blogul lui Paul am gasit acest comentariu referitor la relatiile dintre femei si barbati.
“Navigand” pe net, am dat la un moment dat, pe un blog, peste un articol foarte sincer care prezenta parerea generala a barbatilor despre femei. Titlul era f. sugestiv:
“Femeile sunt nebune”.
Daca oamenii ar intelege ca suntem diferiti, ca nu suntem croiti pe acelasi calapod si ca ne completam lipsurile unul celuilalt (reciproc … cum altfel?), atunci , ar exista si oameni fericiti si femeile s-ar intelege cu barbatii, cu siguranta!
Ei ar intelege cat de importante sunt pt ele: prietenele, familia, cicaleala, cumparaturile, nimicurile, orgoliile, lacrimile …
Iar ele ar intelege cat de importante sunt pt ei urmatoarele chestiuni: prietenii, hobby-urile personale, ordinea in dezordine, berea (un fel de cafea pt femei, adica tot un motiv de socializare aka barfa), mama soacra, orgoliile, absenta memoriei in materie de date calendaristice (un fel de lupta pt autoconservare a memoriei).
Mami si tati au in comun faptul ca sunt oameni, dar sa nu uitam ca …oamenii sunt diferiti si tocmai in asta sta frumusetea cuplului!
Cred ca as putea sa incep o dizertatie despre cat de bine este sa iubesti, dar ma opresc aici, ca sa nu depasesc ca lungime cu mult articolul lui Paul".

24.08.2009

Foarte adevarat!!!

Cornelia a primit acest mesaj pe mail, mi l-a trimis, il dau mai departe pe blog.
POEM
"Am ingenunchiat rugandu-ma, dar nu prea mult, caci multe altele aveam de facut.
Ma grabeam la serviciu, chitantele erau gramada. Asa ca am ingenunchiat si am spus grabit o rugaciune.
M-am ridicat apoi repede sa plec. Datoria mea de crestin era implinita, sufletul meu se putea linisti. Toata ziulica, n-am gasit timp sa spun o vorba buna, sa vorbesc cu prietenii despre Isus.
Oricum, ma temeam ca mi-ar rade in fata. N-am timp, n-am timp, prea multe de facut...
Ma plangeam intruna...
Chiar n-aveam timp pentru un suflet la nevoie?
Poate nici timp sa mor???
M-am apropiat de Domnul, I-am stat in fata cu ochi mariti:
Tinea in maini o carte, Cartea vietii.
Dumnezeu s-a uitat in carte: '"Numele tau nu-i de gasit. Aveam de gand sa-l trec in carte, dar timpul mi-a lipsit."
Hmmm, dar tu? Ai timp sa trimiti acest mesaj? Nu te opri, mergi pana la capat!
Usor / greu.
De ce ne e mai greu sa spunem adevarul, si atat de usor o minciuna? De ce ne ia somnul in biserica, dar ne trezim imediat ce predica e gata ? De ce ne vine atat de greu sa vorbim despre Dumnezeu, dar atat de usor cand e vorba de lucruri frivole? De ce gasim plictisitoare o cartulie religioasa, dar ne uitam cu interes intr-o revista la moda? Cum de ne e atat de usor sa stergem un mesaj religios, dar trimitem tot felul de prostioare?
De ce bisericile devin tot mai mici, in timp ce barurile si cluburile de dans sunt neincapatoare? Te dai batut ? Mai gandeste-te !
Vei trimite acest e-mail, sau il vei sterge?Nu uita, Dumnezeu ne priveste. Roata rugaciunii. Haideti sa vedem daca diavolul poate opri ofensiva! Iata ce trebuie sa faci: La primirea acestui mesaj spune o rugaciune pentru persoana care ti l-a trimis... Rugaciunea e un lucru minunat... Nu costa nimic, dar rasplata e minunata!
BINECUVANTAREA LUI DUMNEZEU SA FIE CU NOI, CU TOTI ! Binecuvantarea Domnului sa cada asupra ta! Sper ca toti sa fiti binecuvantati, asa cum sunt eu, in urma acestui mesaj! Oare cati il vor sterge din cauza titlului?"

Recunosc ca, initial, am vrut sa nu-l citesc, ca apoi, sa ma hotarasc si sa recunosc adevarul gol-golut al mesajului, in dreptul meu...

23.08.2009

Indemn

Un indemn adresat de talentatul si binecuvantatul cantaret Ovidiu Liteanu, cu frumusete, carisma, si ce-i mai important, cu darul de-a aduce pe altii la mantuire prin cantecele sale.

hai-in-rai-ovidiu-liteanu
"Nu pierde sansa mantuirii,
Vino sa traiesti in slaville ceresti!"

Ce-am mai observat

Orasenii vin in satul meu, sa ia apa minerala, si, la plecare, lasa sacii cu gunoaie chiar in fata izvorului.
Deh, sa faca curatenie "prostii de sateni"!
Zilele trecute, m-a vizitat o familie de francezi, si, ca de obicei, a trebuit sa ma scuz pentru nesimtirea de care dau dovada cei care ne viziteaza satul si arunca peturi peste tot, hartii, ce s-o mai gasi prin masinile lor...
Pana cand sa-mi mai crape obrazul de rusine?!

Dragostea-virtutea de capatai

De la Dana

"Dragostea a avut o zi lungă şi grea la serviciu şi, totuşi, nu devine arţăgoasă şi nu-i sare ţandăra din te miri ce. Dragostea se bucură atunci când celuilalt îi merge totul ca pe roate. Dragostea nu ţine neapărat să aibă ultimul “răcnet” în materie de maşini, vile sau alte chiţibuşuri.

Dragostea nu insistă să facă pe şefu’ sau să aibă ea ultimul cuvânt, indiferent de situaţie.

Dragostea nu este obraznică sau neîndurătoare, nu este egoistă, nu se plânge, nu aruncă vina pe celălalt şi nici nu insistă, fără pic de bun simţ, numai ca să obţină ce vrea ea.

Dragostea se gândeşte atât de mult la alţii, că nu mai are timp şi pentru ea. Dragostea nu intră în panică atunci când toate lucrurile merg pe dos. Dragostea vede imediat ce e bun în oameni .Tot ce este bun în viaţă ţi se serveşte la pachet: nu ştii ce conţine până nu te uiţi înăuntru. Când desfaci pachetul îţi asumi un risc, să-ţi placă sau nu ce găseşti înăuntru. Aşa este pentru orice părinte. Aşa este pentru orice om căsătorit. Aşa este pentru orice prieten. Ca să te poţi bucura din plin de viaţă, trebuie să îţi permiţi luxul de a fi vulnerabil. Însăşi aceeasta este esenţa dragostei" —Kristin Armstrong