07.02.2009

Momentul de sinceritate

Marturisirea de mai jos poate fi valabila pentru orice persoana, la un moment dat.

"Ca orice femeie care este casatorita, care are o familie frumoasa, un sot iubitor, si care mai are si alte atuuri, cum ar fi inteligenta, frumusetea, etc., credeam ca doar altora li se poate întâmpla sa fie nefericite în dragoste. De aici, cate cautari, cautari, cautari. Când totul a devenit evident, nu am vrut sa accept adevarul înlocuindu-l cu surogate de adevar care conveneau orgoliului meu ranit. Tot acest zbucium fizic si psihic nu a fost fara urmari pentru integritatea mea fizica si psihica.
În final, am luptat pentru refacera mea fizica si psihica. Am devenit mai inteleapta, mai toleranta, cu o mai mare încredere în Dumnezeu. Am înteles ca toate aceste suferinte nu au fost la voia întamplarii."
O anonima

Se duc anii-Nelu Surd


Gndeste-te la vesnicie!

06.02.2009

Comentariu la "Sfarsitul lucrurilor"

Am primit acest comentariu la un eseu publicat de mine pe www.resursecrestine.ro ,mi-au placut ideile si vi le prezint aici.

"Felicitari pentru interviul prezentat, dar, doresc sa va scriu cateva randuri, chiar daca nu sunt legate intrutotul de subiectul prezentat, dar simt nevoia sa spun cuiva toate acestea si poate imi veti si raspunde...Luca9:24
Cu adevarat traim vremea sfarsitului! Dumnezeu sa ne intelepteasca pentru a-L primi pe Isus Hristos ca Domn si Mantuitor personal in inima noastra si sa nu ne mai lasam manipulati de cei din jur. Traim vremurile apocaliptice! De aceea, toti care-L cunoastem pe Dumnezeu, trebuie sa-L prezentam pe Isus Hristos tuturor celor care nu-L cunosc... Intrebarea mea este: cum sa-i facem pe oameni sa-L cunoasca pe Dumnezeu, cum sa-L primeasca pe Isus Hristos si sa vada lucrarile Duhului Sfant care face toate lucrurile in perioada aceasta a sfarsitului, aici, in Valea Plangerii! Dar suntem datori sa-L prezentam pe Isus Hristos tuturor, pentru ca sa nu ni se ceara sangele lor din mana noastra...
L-am ascultat pe fratele Ivan Vikovan cu cativa ani in urma la B1TV, dar nu stiu cum sa intru in posesia acelor declaratii date de dansul referitor la problemele pe care le-a avut cu cei din Parlamentul Rusiei. Cred tot ceea ce am auzit din cele spuse de dumnealui, dar toti trebuie sa ne intoarcem cu fata catre Dumnezeu pentru ca si El sa-si intoarca privirea catre noi si sa ne mai dea inca un an de har. Cat timp se poate spune Azi, sa ne intoarcem fata catre El! Dumnezeu a hotarat pentru fiecare din noi o zi de cercetare ca sa-L cunoastem pe El si sa facem ceea ce a facut Hristos: sa iubim aproapele, sa iertam si sa intoarcem si obrazul celalalt cand suntem batjocoriti de cei din jur, iar Dumnezeu ne va da viata vesnica - darul primit prin har de bunavoie prin Jertfa lui Isus Hristos pe cruce! Doresc sa fac parte din cei care sa pot spune :\"Vreau sa fac voia Ta Dumnezeule! Iata-ma, trimite-ma!\" Baraganul, care are un asa pamant fertil pentru agricultura, este asa de intelenit spiritual! \"Eu cat si casa mea / familia mea vreau sa slujesc Domnului!\"
Mana lui Dumnezeu am simtit-o zilnic imprejurul meu : pe 05 12 2003 am avut tensiunea 4, am fost constienta permanent, iar doctorul mi-a spus: \"Doamna Bucur, asta n-a fost minune ci miracol dumnezeiesc, pentru ca nu se poate ramane in viata cu aceasta tensiune, pt ca la tensiunea 6 se moare, a fost numai mana lui Dumnezeu! Toti romanii spun ca sunt crestini si cred in Dumnezeu, dar cand aud de Isus Hristos toti sovaie si nu cred ca-I Fiu de Dumnezeu si ca-I Dumnezeu, alaturi de Duhul Sfant si de Dumnezeu Tatal! ... \"Pocaiti-va si credeti in Evanghelie!\" ne spune Biblia. Cum sa fac pentru a nu mai fi \"indiferenta\" fata de semenii mei,deoarece refuzul lor ma determina sa-i consider pe toti la fel si stiu ca nu-i bine, nu-i corect... Stiu ca trebuie sa le spun, chiar daca ei sunt indiferenti.Incerc sa le spun de Isus Hristos, dar privesc la mine ca la un \"nebun\", m-as bucura sa fiu considerata \"nebuna\" pentru Hristos, dar mi-e mila de ei si n-as dori sa mi se ceara sangele lor din mana mea! Un lucru pe care-l pot face, e sa-L prezint cu orice ocazie copiilor de la clasa pe care o conduc si, prin ei, parintii si bunicii sa-L caute si sa-L gaseasca pe Dumnezeu, iar colegii mei sa fie cercetati de Dumnezeu si sa le deschida inima si sa-L primeasca in sufletele lor. Ma rog pentru ei, pentru zona in care locuiesc, pentru Tara in care m-a asezat Dumnezeu, pentru Israel, pentru cei care ne conduc, pentru misionari cum este si fr. Ivan Vikovan, si nu in ultimul rand, pt vecini, prieteni, dusmani sau familia mea."

Vezi articolul:Despre-sfarsitul-lucrurilor-

Ganduri in fata crizei

De multe ori gasesc pe blogul de mai jos lucruri interesante, si nu pot sa nu le fac cunoscute si cititorilor mei.

PE GINDURI: IN FOND...CE CAUTI?

Povestea unui omor

Am urmarit, intr-o seara , pe un post de televiziune, povestea unei crime odioase. M-a urmarit zile intregi acest eveniment, si de aceea vreau sa-mi exprim si eu cateva ganduri in legatura cu aceasta intamplare, a carei victima ar putea fi oricine, de oriunde ar fi, indiferent de timp si tara.
Era vorba de un tanar evanghelist american, care venise in Romania sa vesteasca Cuvantul Sfant unor tineri.
Baiatul se impretenise cu mai multi tineri, dintre care cu doi, in mod special. Erau doi baieti de 16, si, respectiv, 17 ani.
Americanul era peste tot cu ei. Ii ducea acasa, la el, unde cei doi se uitau pe laptopul baiatului, ascultau muzica, erau cu el, in alte imprejurari, pe teren, unde jucau diferite jocuri. Alta data el le citea din Biblie, si ei pareau interesati.
La un moment dat, tanarul american nu revine la locurile de intalnire ale bisericii, si parintii din America, ingrijorati, iau legatura cu pastorul bisericii, si acesta, impreuna cu organe de politie descind in apartamentul evanghelistului, unde-l gasesc intr-o balta de sange. Laptopul era disparut si alte cateva obiecte.
Urmeaza o lunga cercetatre si se ajunge la cei doi baieti de care am vorbit mai sus.
Va urma

05.02.2009

Un remediu curativ

Miere şi scorţişoară, O COMBINAŢIE CURATIVĂ
Vedeti toate binefacerile aceste combinatii la indemana oricui, pentru numeroase afectiuni.
Nu strica sa incercati!
Vedeti in detaliu,
Farmacia-Domnului-

Maxime

Vedeti si alte maxime pe:maxime.resursecrestine.ro/

"Numai atunci când geniul se însoţeşte cu ştiinţa pot fi obţinute rezultate maxime

Vulturul nu poate sa meargă, fiindcă poate să zboare.

Cel ce nu are nici un merit, invidiază meritul altuia.

Cel ce nu are nici o nădejde să ajungă la meritul altuia, va căuta să-l aducă la acelaşi nivel, micşorându-i succesul.

Meritele cele mai mărunte atrag laude din partea lor, meritele de mijloc le trezesc uimire si admiraţie, dar de meritele cele mai înalte nu-şi dau defel seama şi nu le văd deloc."

Din pacate, suntem plini de invidie si ne doare cand altii au succese, iar noi doar esecuri.
Invidia este un pacat, la fel ca si crima.
Ea face parte din latura firii noastre pacatoase, si se opune roadei Duhului Sfant.

Vremea este aproape

"Prezentam spre analiza o varianta de interpretare a textului din Daniel 9, despre "70 de saptamani".
Textul din Daniel
Daniel 9:24, este o profetie care ofera in mod explicit intervale de timp pentru venirile Domnului Isus, in raport cu istoria Ierusalimului.
Textul este esential, deoarece Domnul Isus se refera la el cand ucenicii il intreaba despre viitor.
Aceasta lucrare sugereaza un nou mod de interpretare, cu implicatii pentru ultimile intervale.
Profetia defineste un timp total de 70 de saptamani, sau "septanti", impartit in trei intervale:
-un interval de 62 de saptamani
-un interval de 7 saptamani
-un interval de o saptamana

O saptamana, sau un septant, inseamna 7 ani, intre anii sabatici.
Textul din Daniel este urmatorul:
Daniel 9:25,26,27:
9:24: "saptezeci de saptamani au fost hotarate asupra poporului tau si asupra cetatii tale celei sfinte, pana la incetarea faradelegilor, pana la ispasirea pacatelor, pana la ispasirea nelegiuirii, pana la aducerea neprihanirii vesnice, pana la pecetluirea vedeniei si proorociei, si pana la ungerea Sfantului Sfintilor".
9:24:"Sa stii dar si sa intelegi, ca de la darea poruncii pentru zidirea din nou a Ierusalimului, pana la Unsul[ Mesia], la Carmuitorul, vor trece sapte saptamani; apoi timp de sasezeci si doua de saptamani , pietele si gropile vor fi zidite din nou, si anume in vremuri de stramtorare."
9:26: "dupa aceste sasezeci si doua de saptamani, unsul va fi starpit, si nu va avea nimic. Poporul unui domn care va veni, va nimici cetatea si sfantul locas , si sfarsitul lui va veni ca printr-un potop; este hotarat ca razboiul va tinea pana sfarsit si impreuna cu el si pustiirile.
9:27:"El va face un legamant trainic cu multi, timp de o saptamana, dar la jumatatea saptamanii va face sa inceteze jertfa si darul de mancare, si pe aripa uraciunilor idolesti va veni unul care pustieste , pana va cadea asupra celui pustiit prapadul hotarat".
Au fost diferite interpretari ale acestui text,de-a lungul istoriei omenirii.
Majoritatea sunt de acord ca textul se refera la prima venire a Domnului Isus, ca Miel si la ultima venire, ca Rege.
-saizeci si doua de saptamani sunt de la prima decizie de reconstruire a Ierusalimului pana la nasterea Domnului Isus.
-o saptamana este necazul cel mare, dupa care urmeaza venirea Domnului Isus ca Rege.
Dar mai este o a doua reconstructie a Ierusalimului, cea din 1967.Iar Domnul vine de trei ori: ca Miel, ca Mire si ca Rege.Venirea ca Mire nu a fost definita , dar este un eveniment important, amintit in 1 Tesaloniceni 4:16,17:
"Caci insusi Domnul, cu un strigat , cu glasul unui arhanghel si cu trambita lui Dumnezeu, se va pogori din cer, si intai vor invia cei morti in Hristos. Apoi, noi, cei vii, care vom fi ramas, vom fi rapiti toti impreuna cu ei, in nori, ca sa intampinam pe Domnul in vazduh; si astfel vom fi totdeauna cu Domnul".
Domnul "se va pogori din cer"; chiar daca noi il intampinam in vazduh , El vine de departe pana la noi.
E de inteles ca 62 saptamani inseamna 62 x7==434 ani.
La acestia se adauga insa si 8 ani de jubileu, caci asa se numea in vechime "anul de iertare".
Evreii trebuiau sa serbeze un astfel de an jubileu, dupa 7 ani sabatici, deci dupa 49 de ani.
Asta inseamna ca la cei 434 de ani, se adauga inca 8, anii de jubileu.
62 x7+8 jubilee= 442 ani.
De la reconstructia de pe vremea lui Neemia, din anul 445i.H, pana la anul 4 i. H inclusiv, deci pana la nasterea Domnului Isus,sunt exact 442 de ani, sau 62 de saptamani.
Ceasul "sabatic" porneste in acelasi an cand se da decizia de construire a Ierusalimului.
Anii sabatici sunt porniti din nou dupa robia babiloniana in 445 I.H., cand poporul promite [Neemia 10:31]:
"sa lasam nelucrat pamantul in al saptelea an si sa nu cerem plata niciunei datorii".
Pana in acest an, evreii nu au tinut anii sabatici; vedem ca au fost robi in Babilon pentru ca tara sa se odihneasca pentru anii de odihna nerespectati.[2 Cronici36:21].Exista insa doua reconstructii.
In Neemia 9:26 este scris ca printul care va veni "va distruge orasul", dar timpul total de 70 saptamani nu s-a terminat. Prin urmare, un al doilea eveniment de reconstructie trebuie sa aiba loc.
Aceasta reconstructie pare a fi cea din 1967, dupa proclamarea statului Israel.
Atunci, orasul Ierusalim s-a reconstruit .
Poate ca decizia de reconstruire a orasului Ierusalim, pentru a doua oara, a restartat din nou "ceasul" profetical orasului, caci venirile lui Mesia, asa cum s-a aratat, au fost vis-avis de istoria acestui oras, de reconstruirea lui.
In cazul acesta, mai raman 7 saptamani de la aceasta decizie de reconstructie, din 1967, pana la a doua venire a Domnului Isus ca Mire.
Nu-mi plac cifrele si consider ca dragostea pentru Mantuitorul e cea care trebuie sa ne faca sa-l asteptam cu drag, nu frica aceasta, ca vine ziua revenirii Sale curand, "ca un hot noaptea"..
De aceea, socoteala o puteti face siguri:
1967+ 49 ani[sapte saptamani]=2016.
Urmeaza o observatie interesanta care pare ca sustine demarcarea celor trei intervale[din cele 70 de saptamani], prin trei veniri ale Domnului.

Se pare ca exista o puternica corelatie intre cele trei intervale de la Daniel si trei sarbatori amintite in Deuteronom 16, care sunt:
a. Pastele
Deut. 16:1: "Pazeste luna spicelor, si praznuieste sarbatoarea Pastelor in cinstea Domnului, Dumnezeului tau; caci in luna spicelor te-a scos Domnul, Dumnezeul tau din Egipt, noaptea".
b.Sarbatoarea saptamanilor
Deut. 16:9; "sa numeri sapte saptamani ; de cand vei incepe seceratul graului, aduci daruri de buna voie, dupa binecuvantarea pe care ti-o va da Domnul Dumnezeul Tau".
Deut. 16:11: "Sa te bucuri inaintea Domnului, Dumnezeului tau,in locul pe care-l va alege Domnul, Dumnezeul tau , ca sa locuiasca numele Lui acolo, tu, fiul tau si fiica ta, robul tau si roaba ta, levitul care va fi in cetatile tale si strainul, orfanul si vaduva care vor locui in mijlocul tau."
c.Sarbatoarea Corturilor
Deut. 16:9 "sa numeri sapte saptamani; de cand vei incepe seceratul graului , sa incepi sa numeri sapte saptamani. Apoi sa praznuiesti sarbatoarea saptamanilor, si sa aduci daruri..."
Cele trei mari sarbatori , ar putea foarte bine sa reflecte cele trei veniri ale lui Mesia.
a. Pastele, se refera cu siguranta la venirea Lui ca Miel.
b. Sarbatoarea saptamanilor are loc dupa sapte saptamani de cand incepe seceratul In Numeri 28:26, aceasta sarbatoare a saptamanilor e numita "ziua celor dintai roade".
c. Sarbatoarea Corturilor are loc" dupa ce iti vei strange roduriledin arie si din teasc". Dureaza 7 zile, sau o saptamana de zile. Aceasta se refera la venirea Domnuluica Rege, dupa multi comentatori.
Cum prima sarbatoare se refera la venirea lui Mesia ca Miel si ultima sarbatoare la venirea lui ca Rege, am putea gandi ca Sarbatoarea saptamanilor din jijloc se refera la alta venire a Domnului, cea mentionata in 1 Tesaloniceni 4, venirea Lui ca Mire, pentru "roadele dintai".
Aceasta ar corela cu iacov 1:18:
"El, de buna voia Lui, ne-a nascut prin Cuvantul adevarului, ca sa fim un fel de parga a fapturilor Lui".
Numerele date ca timpi pentru sarbatori indica o corelare si mai interesanta: 7 saptamani pana la sarbatoarea saptamanilor si o saptamana pana cand se termina toate intervalele , sunt aceleasi numere, 7 si 1, ca si in Daniel.
Aceasta corespondenta cu sarbatorile a fost adaugata doar ca o observatie suplimentara.

In concluzie, traim ultimele clipe dinaintea celei de-a doua veniri.
A venit vremea cand, asa cum a spus Daniel, "cunostinta va creste".
Iata ca s-au intamplat majoritatea evenimentelor amintite in proorocia lui Daniel.
Doresc ca acest studiu sa ne intareasca si mai mult nadejdea ca Mirele nostru trebuie sa soseasca din clipa in clipa, deci noi trebuie sa avem "candelele aprinse " si ulei in candele, pentru a-l intampina".

Sursa:eseuri-Vremea-este-aproape

04.02.2009

Aurica Murăşan-Eram copil când m-ai chemat


"Daca un om are o suta de oi si pierde una...nu lasa el pe cele nouazeci si noua si se duce de cauta pe cea pierduta?
Tot asa si Dumnezeu...pina nu gaseste ultimul suflet destinat mintuirii, El nu se lasa".

Clip si comentariu de HaidauDan

EditPentru ca aceasta cantare este foarte accesata, am gasit versurile ei. Cred ca sunt in asentimentul ascultatorilor.
Scuze pentru caracterele mari!

ERAM COPIL CÂND M-AI CHEMAT
ŞI DULCE MI-AI VORBIT
ÎN SUFLET DORUL MI-AI LăSAT
ISUSE AL MEU IUBIT
DE ATUNCI TE-AŞTEPT ISUSE DRAG
CU LACRIMI ŞI CU PLÂNS
TE AŞTEAPTă SUFLETUL ÎN PRAG
IAR DORU-I MAI APRINS
[:CăCI VEI VENI ATUNCI NE-AI SPUS , ŞI NU MAI ESTE MULT
NOI TE-AŞTEPTăM PRIVIND ÎN SUS , CăTRE LOCAŞUL SFÂNT:]
NE ARDE INIMA ÎN PIEPT
DE-ATÂTA DRAG ŞI DOR
NE PARE DRUMU-AŞA DE LUNG
PRIN FLăCăRI ŞI CUPTOR
CÂTE NECAZURI AU TRECUT
ŞI VALURI MARI ŞUVOI
DURERI ŞI BOLI AU ÎNCERCAT
DAR TU AI FOST CU NOI
[: CE FERICIŢI SUNTEM ISUS, Că-N TOATE NE-AI VEGHEAT
CU CÂT A FOST DRUMUL MAI GREU , CU-ATÂT NE-AI AJUTAT :]
APASă GREU POVARA MEA
VRăJMAŞII Mă-NCONJOR
DAR DOAMNE TU NU NE LăSA
NICICÂND ÎN MÂNA LOR
CU CÂT PAHARU-I MAI AMAR
CU-ATÂT MAI DULCE-ŢI CÂNT
ŢI-ADUCEM JERTFE PE ALTAR
ISUSE BUN ŞI SFÂNT
[: CÂTE NECAZURI VOR VENI, DE TINE NU Mă LAS
EU NU DAU LUMII DRUMUL MEU , NU MERG SPRE EA UN PAS :]
ŞI DOAR ISUSE ŢIE-ŢI CÂNT
IUBIREA CU AL EI GLAS
ÎŢI CÂNT DULCE CÂNTAREA MEA
ŞI-AL UMBLETELOR PAS
Să VADă LUMEA CăCI ISUS
ISUS E-AL MEU PăSTOR
NU M-A LăSAT COPIL ORFAN
PRINTRE STRăINI Să MOR
[: NU-MI PASă NICI DE URA LOR , CÂT Mă BATJOCORESC
ÎŢI DAU IUBIREA PÂNă MOR , ŞI CÂNTUL CÂT TRăIESC :]

AMIN.

02.02.2009

Apocalipsa

CE INSEAMNA APOCALIPSA?
Numele acestei carti vine de la cuvintul grecesc ’apokalupsis’ care inseamna descoperire, dezvelire, revelare.

CINE? UNDE? CIND? CUI? DE CE?1. Apostolul Ioan2. Insula Patmos3. La finalul secolului 1 (96) in timpul domniei lui Domitian4. Celor Sapte Bisericii: Efes, Smirna, Pergam, Tiatira, Sardes, Filadelpfia, Laodicea5. Sa arate destinul Bisericii si Suveranitatea lui Christos

Vezi tot: APOCALIPSA-IN-CONTEXT
O abordare foarte interesanta a ceea ce framanta lumea crestina din zilele acestea, si nu numai, vedeti aici:
http://penticostalul.wordpress.com/2009/01/30/apocalipsa-13-si-actualul-666/

Portretul femeii ideale

"Notiunea de femeie aşa cum a creat-o Dumnezeu să fie ea, pare să se degradeze tot mai mult pe zi trece. Atunci cand ea nu îşi înţelege locul şi rolul pentru care Dumnezeu a creat-o nu poate atinge un potenţial maxim în ceea ce este şi face. De aceea există aşa de multe femei care şi-au pierdut farmecul şi feminitatea încercând să pară dure şi masculine, împrumutând uneori chiar şi termeni care nu li se potrivesc doar ca să fie asemenea bărbaţilor. Acestea sunt considerate de societatea contemporană femei evoluate, independente care ştiu ce vor de la viaţă.Nu de mult timp am participat la o conferinţă creştină pentru femei, şi am fost impresionată cât de mult au vorbit despre soţi, barbaţi şi casele lor. Acest context însă a născut în mintea mea o intrebare: oare Dumnezeu o vrea pe femeie numai pentru casa şi bărbatul ei? Oare El o vede în scopul Său ca fiind o personalitate ştearsă, neglijată, palidă, cu părul răvăşit, îmbrăcată inadecvat şi înconjurată de vase, haine murdare, şi de copii, îngrijorată de un soţ mereu plecat şi ocupat, iar la capătul zilei odihnindu-se în faţa telenovelelor care vin să-i umple fiecare secundă liberă? O doreşte El trăind undeva departe într-o lume monotonă şi searbădă? "

De Anca Bordea

Vezi tot articolul:/eseuri-Portretul-femeii-ideale-

Blogosfera evanghelica-premii

Premiile Thymos pentru bloguri evanghelice - ediţia a II-a
Blogosfera evanghelică – Mesaj către bloggerii evanghelici »
Premiile Thymos pentru bloguri evanghelice,

01.02.2009

Iubeste-ti aproapele

"Intr-o societate in care iubirea de sine, identificata cu egoismul, infloreste in fiecare zi, in forme din ce in ce mai diverse, a vorbi de iubire, si a o practica mai ales fata de aproapele, este luata ca o fapta a celor slabi si sensibili. Fiind de factura religioasa, acest principiu a fost luat ca atare si mai ales, pentru cei ce nu vor sa aiba tangente cu religia (crestina), a fost considerat potrivit doar in cercurile relogioase. Sloganul \"Daca faci bine esti prost\" il auzim deseori in jurul nostru si, intr-un fel sau altul, intr-o imprejurare sau alta, l-am rostit sau l-am crezut fiecare. De cele mai multe ori cand rostim sau credem acest slogan, judecata noastra cade pe prima parte adica: \"Iubeste pe apropale tau\" si este si motivul pentru care nu putem vedea frumusetea acestui cuvant. Nici nu apuci sa rostesti bine acest cuvant ca interlocutorul te bombardeaza cu \"argumente\" care - crede el - sustin iubirea fata de apropele ca fiind o prostie. Daca e sa parafrazam acest cuvant, aceasta sintagma, rostita de insusi Cristos si sa schimbam putin topica textului, am obtine o fraza cu acelasi inteles dar parca cu alte perspective si anume: \"In masura in care iubesti pe aproapele tau arati cat de mult te iubesti pe tine\".
Vezi tot articolul: eseuri-

Da, chiar in curand-Puiu si Ilie


Ada, Doamne, acea zi!

Aleluia-Puiu si Ilie

Chemati prin cantari bucuria-Puiu si Ilie

Israel, Israel-Puiu Chibici si...


Cantare inaltatoare.