27.03.2010

Ramuri de finic- muzica de Florii-Toflea

Ramuri de finic, hainele-asterneau,
Oamenii-naintea lui Isus.
Ei strigau mereu:
Osana Dumnezeu,
Binecuvantat sa fie
Cel ce va veni!

Osana Fiul lui David,
Oamenii cu toti strigau
Si cu ramuri de finic
Pe Domnul Il asteptau

Isus-speranta Lumii"Intr-o lume zbuciumata, care se indreapta spre o directie necunoscuta Isus ramane speranta si mangaierea celor care se incred in El. Un cantec foarte fain pe care insa nu il cunoaste multa lume. Se...
Intr-o lume zbuciumata, care se indreapta spre o directie necunoscuta Isus ramane speranta si mangaierea celor care se incred in El."

Castelul Chambord


Chambord ocupa locul 7 in topul celor mai frumoase castele europene.
Am fost acolo, l-am admirat si am vrut sa-mi reamintesc despre istoricul lui.
"Este cu siguranta unul dintre cele mai frumoase si bine intretinute castele din Europa, atat pentru arhitectura si incarcatura istorica, dar mai ales pentru frumusetea Vaii Loarei. Castelul Chambord a fost construit in 1547 si a fost locuinta regelui Ludovic XIV, dar si o pretioasa sursa de inspiratie pentru artisti precum Leonardo da Vinci sau Moliere.

Aproape 2000 de oameni au lucrat la construirea si decorarea acestui colos arhitectonic, cu cele 440 de camere, 365 seminee, 84 de scari si numeroase grajduri pentru a adaposti in trecut cei 1200 de cai de rasa, una dintre marile comori ale castelului. Astazi, vizitatorii mai pot vedea in interior si o superba scara interioara dubla, in spirala, care ii va ului cu siguranta prin inedit si gratia contructiei."
Sursa: Topul_castelelor_europene

Greseli descoperite pe Net

Inainte de-a fi o impatimita a Net-ului, credeam ca nu fac greseli gramaticale, si, totusi, recitindu-mi anumite postari sau comentarii, mi-am descoperit greseli, asa c-am inceput sa "vanez" abateri de la normele ortografice si gramaticale si pe scrierile altora-nu dau sursa-, cu scopul de-a fi eu mai atenta, precum  si cei care citesc.

"doua zile de munca intr-una"
corect: A invatat intruna.

Tu devi nerabdator.
Corect: Devii impertinent.

Dupamasa, dupapranz
Corect: dupa-masa, dupa-pranz

Pe www.referatele.com, am gasit greseli de tipul:
i-si aminteste,
oameni mediocrii ,
aceste comedi-pluralul de la comedie

Eu cred ca ar fi folositor pentru toti sa fim mai atenti cu utilizarea limbii romane, in special, in scris.

25.03.2010

Ce ne-am amuzat!

Să vă povestesc cum am plecat eu, cu un grup de săteni, în Franţa, la Vineuil, comună înfratită cu satul meu natal.
Era în ’90. După multe eforturi şi la insistenţele unui grup de cetaţeni din satul meu, cu multă strângere de inimă, din cauza necunoscutului în care mă aventuram, pentru prima dată, în afara graniţelor ţării, am purces la drum. Numai că nu mai apucasem să îi anunţ pe cei din Franţa, de venirea noastra, fiindcă, tocmai atunci, liniile telefonice erau defecte. Nici prietenii francezi nu aveau habar de plecarea noastră, pe care o tot contramandasem, deoarece nu aveam minimum de valută necesară.
Deci, iată-ne în tren, eu, împreuna cu alte zece persoane, printre care, şi doi copii.

Prima noastră oprire a fost în Praga, unde a trebuit să schimbăm gara, şi, astfel, am pierdut legătura cu trenul de Franţa. Am stat o zi întreagă, în gară, ne-am mai plimbat prin centru, fiind uimiţi de curăţenia ce domnea peste tot, în special, la toaletă, în gară, unde erau vaze cu flori, feţe de mese şi nici urmă de miros de wc.

Era primul meu contact cu o alta tara. După ce-am ajuns în Germania, a trebuit să schimbăm trenul-alta schimbare-si am urcat într-un tren, dar, pe parcurs, am aflat c-ar fi trebuit să luăm niste tichete speciale pentru acel tren special. Când a venit conductorul neamţ, ne-a făcut să ne dăm jos la prima staţie, să schimbăm bani româneşti pe mărci germane şi să plătim tichetul. Să nu va mai spun la ce paritate...

Cu chiu cu vai, am ajuns în Franţa. Toată lumea ne trata cu multă atenţie. La Paris, a trebuit să schimbăm gara cu alta, care ducea la Blois, unde era destinaţia noastră aproape finală. Până am schimbat valuta, până ne-am orientat la ce linie era trenul nostru, am pierdut destul timp, şi, când am ajuns în gară, eu am apucat să urc în trenul ce ducea la Blois, dar bagajele mele şi însoţitorii au rămas în gară, deoarece trenul a plecat la ora fixa, nu ca in ţară, unde are minute de întarziere. Nu aveam la mine nici măcar biletul. Noroc că francezii erau foarte sensibili faţă de noi, care veneam dintr-o fostă ţară comunistă-după revoluţie-, şi ar fi făcut orice pentru noi. Aşa ca, conductorii nu mi-au aplicat amenda necesară şi meritată.

Când am ajuns la Blois, am telefonat şefului Asociaţiei de înfrăţire intre Vineuil şi satul meu. I-am spus ce mi s-a întâmplat, şi cum i-am lăsat pe ceilalţi insotitori ai mei la Paris. Bietului om i s-a pus un nod în gât, când a auzit de o asemenea ispravă! Pană a ajuns el la Blois, ce era la o distanţă de 5 kilometri de Vineuil, a sosit şi trenul de la Paris, cu consătenii mei.
Ce ne-am mai amuzat de aventura noastră!

M-a impresionat  castelul Chambord, situat nu departe de comuna Vineuil
 
      

Cand l-am vizitat eu, era in renovare.
Mi-a placut enorm aceasta imagine cu castelul oglindit in apa.

Cu acest articol particip la concursul organizat de Geocer avand ca premii 2 nopti cazare la Pensiunea RouaDeMunte  din Baile Herculane si 2 exemplare din romanul Parfumul-vaduvei-negre.

23.03.2010

Nu va jucati cu sanatatea...

Intamplarea nefericita, care a dus la decesul renumitului reporter Mile Carpenisan, m-a facut sa ma gandesc la faptul ca nu trebuie sa ne jucam cu sanatatea.
Din pacate, tinerii robusti, cum a fost si Mile, nu prea-si vad de sanatate.
Mi-amintesc ca, prin anii '90, am avut si eu furuncule, ca urmare a unei anemii grave.
Noroc c-am mers la o doctorita inimoasa, care m-a internat de urgenta. Nici nu m-a mai lasat sa vin acasa,  ci, in seara respectiva, mi-a facut internarea, mi-a incizat furunculul, apoi, s-a zbatut ca cei de la conducerea spitalului sa-mi aprobe niste injectii foarte scumpe, administrate intravenos, pentru cresterea imunitatii. Am facut si vaccin contra stafilococului.
Acum cateva luni, fiul unei prietene, care are vreo 30 de ani, a fost transportat de urgenta la un spital din Timisoara. Un virus îi atacase sistemul imunitar, si, de putin, n-a murit.
Asa ca, dragii mei, e foarte important sa nu neglijam sanatatea, la orice varsta.

Cea mai tanara bunica

O femeie din Napoli a devenit cea mai tanara bunica din Europa, avand varsta de 29 ani.
Ea s-a casatorit la 15 ani, iar fiica ei, care a adus pe lume o fetita, s-a casatorit la 14 ani.
Sursa:bunica-la-29-de-ani

Ora Pamantului

"Pentru a treia oara, Romania va participa, in acest an, la campania Earth Hour: sambata, 27 martie, incepand cu ora 20.30, suntem invitati sa dam planetei un ragaz de o ora, stingand luminile si aparatele electrice si reducand, astfel, consumul de energie si, implicit, poluarea.

La un an dupa debutul international al miscarii Earth Hour (2007), Romania s-a alaturat si ea campaniei: in 2008, in cateva orase a fost intrerupt iluminatul public stradal si al unor cladiri importante".
Continuarea: ora-pamantului-2010

21.03.2010

Cantati popoare!- Puiu ChibiciCantati popoare neincetat,
Un imn de sarbatoare!
Cantati Celui ce-i Adorat,
Domnului nostru mare!

Cantati Celui ce ne-a salvat,
Celui ce-i vesnic Imparat,
Celui ce ne-a rascumparat
De moarte si pierzare.

El locuieste Sus, in Cer,
Acolo-n slavi sublime,
Dar e si-aici, la cei ce-L cer
Si azi, ca si-n vechime.

El a 'naltat pe Daniel,
Si l-a condus pe Israel,
Toti cati s-au increzut in El,
N-au fost dati de rusine.

Tu, Cel ce stai pe heruvimi,
Inconjurat de glorii,
Cu fata alba ca de crini,
Si-Ti canta mii de coruri,

Iti canta, azi, ai tai copii
Atatea sfinte melodii,
Tu, Cel ce-ai fost, esti si vei fi
Domn pe Pamant si-n Ceruri.

Langa acei ce Te slavesc,
M-apropii si eu, Tata,
Si-Ti cant cu-ntregul Univers,
Din inima curata.

Iar daca nu voi mai putea
Si buzele nu vor tacea,
Doar suspinand, Te-oi lauda,
O, Doamne, pan' la moarte!