24.07.2009

Cunoasterea de sine

"Ne vom vedea adevărata statură numai când vom sta în umbra lui Cristos!"

"Este cu neputinţă să fii sincer cu ceilalţi până nu ai învăţat să fii sincer cu tine însuţi."

Mulţi oameni se îndoiesc de ceea ce pot, dar foarte puţini au dubii despre cat de importanţi sunt!

"Văzând răul altuia este posibil să nu te fi înşelat. Nevăzându-l însă pe al tău , cu siguranţă că nu ai văzut bine nici prima dată."

"Eşti nemulţumit de tine ? Mai fă câte un pas ori mai dă-ţi jos câte un galon. Înseamnă că ai avut o părere prea bună despre tine."Nu este nici o intelegere fata de cei care arunca vina pe Dumnezeu,cand ar trebui s-o caute la ei insisi.

Vei ajunge intotdeauna sa te cunosti,nici odata contemplandu-te,ci totdeauna actionand.

Numai dupa invidia altora iti dai seama de propria ta valoare.

Eşti ceea ce aduni!

Nu circumstantele din viata noastra ne determina caracterul, ci relatia noastra cu Dumnezeu, indiferent de circumstantele vietii.

" Nimeni nu poate pretui valoarea sufletului altuia,daca n-a cunoscut-o pe a sa.Nimeni nu poate cunoaste raul pe care l-a adus pacatul in lume,daca n-a simtit amaraciunea si grozavia lui in inima sa. Nimeni nu poate vedea pericolul in care se afla cei pacatosi daca n-a tremurat cand a fost el insusi in pericol.Nimeni nu poate pretui cu adevarat valoarea impacarii prin Cruce,daca mai intai constiinta lui n-a fost curatita cu sangele Domnului Isus Hristos".

Cunoasterea de sine duce de cele mai multe ori la lauda de sine.De aceea e bine sa nu te sti prea bine.

Te califici sa conduci numai în masura în care esti dispus sa slujesti.

Binecuvantati sunt cei ce viseaza vise si sunt dispusi sa plateasca pretul traducerii lor in realitate.

Nu cunoasterea de sine duce la lauda de sine, pentru ca un om destept, cu cat se cunoaste mai mult cu atat isi da seama cat de imperfect e..(cu alte cuvinte, acolo unde este multa stiinta este si multa suferinta - suferinta duce la maturizare); trebuie sa te cunosti mai intai pe tine insuti, ca sa-i poti cunoaste pe cei din jurul tau.. fapt ce duce la zidiri de relatii..

Antihristul? Toţi suntem dispuşi să-l consideram altă persoană, dar nimeni nu ia pilda de la Ucenici şi să întrebe: nu cumva sunt eu, Doamne?"
Sursa:resursecrestine

20.07.2009

Barfa-o boala

1. Dacă am putea să ne ţinem gura închisă mai des, am bârfi mai puţin şi am respecta mai mult pe aproapele nostru.
2. Bârfa este ceea ce nimeni nu pretinde că iubeşte, dar place tuturor.
3. Bârfitorul este ca un pantof vechi căruia limba nu-i stă niciodată la locul ei.
4. Conversaţia este de obicei un exerciţiu al minţii. Bârfa, un exerciţiu al limbii.
5. Bârfa este ca noroiul pe un perete proaspăt vopsit. Poate ca nu se lipeşte, dar lasă urme.
6. Am observat ca cea mai bună cale de a afla caracterul cuiva este sa-l întrebi despre un altul.
7. Minţile ilustre discută idei, inteligentele medii discută evenimente, iar minţile reduse îi discută pe alţii.
8. Cel ce seamană buruieni să nu se aştepte să culeagă trandafiri!
De pe blogul antonelena

Trebuie sa recunosc ca sufar de aceasta boala, si nu stiu cum sa ma vindec... Poate imi dati sugestii.

Sfantul Ilie

Astazi, este sarbatoare. E Sfantul Ilie, zi cu primejdie, cum spuneau batranii, deoarece in aceasta zi, au loc mai des fenomene electrice, iar oamenii si-au pierdut, de multe ori, intr-o astfel de sarbatoare, recolte, animale, viata.


"Specialistii de la NASA actualizeaza periodic harta detaliata a zonelor de pe Terra cel mai afectate de fulgere. Scopul acestei harti nu este numai stiintific, ci si practic, avand in vedere ca in fiecare an peste 1000 de persoane mor din aceasta cauza.

In ultimele doua zile, in India, 35 de persoane au murit lovite de fulgere. In Statele Unite, alte 11, si asta doar pe parcursul lunii iunie. In fiecare an, peste 1000 de persoane sunt ucise de fulgere in intreaga lume si acesta este motivul pentru care NASA actualizeaza periodic harta celor cazute pe Terra. Iar ultima actualizare confirma gradul ridicat de risc tocmai in cele doua tari unde in ultimele zile au avut loc incidentele cele mai grave, in anumite zone inregistrandu-se si 40-50 de fulgere pe km patrat in fiecare an. Datele provin de la cativa sateliti aflati pe orbita in jurul Pamantului, care din 1995 incoace identifica descarcarile electrice produse de fulgere. “In fiecare moment al zilei exista cel putin 2.000 de furtuni active in lume, iar acestea produc circa 100 de fulgere pe secunda”, a explicat Hugh Christian de la Earth Science and Applications Nasa/Marshall Space Flight Center. Potrivit specialistilor, zona cea mai afectata este Africa Centrala, unde au loc furtuni aproape in fiecare zi".

Sursa:fulgerele

Raul binecuvantat

De la vara mea, Cornelia, din State.

"Este din nou duminica.
O zi binecuvantata, cand, in cadrul partasiei, pastorul ne-a spus cu infocare cuvantul "God's River gives Life"= "Dumnezeu este izvorul vietii", cuvant gasit in Apocalipsa 22:1,2 si Ezechel 47:1,2,3,4,5.
A fost o predica cu mult har, iar dupa terminarea predicii, a invitat enoriasii, spunand: "cine are dorinta sa guste din raul lui D-zeu si sa aiba viata, sa vina in fata si se vor ruga pentru ei ". Au venit in fata toti cei dornici sa bea din acest rau al vietii, astfel ca au fost strigate de bucurie in prezenta Duhului Sfint, si toti am plecat acasa plini de putere si de dorinti fierbinti de-L onora pe Domnul cu toata puterea si cu tot cugetul, pentru a nu cadea de oboseala pana vom vedea cu ochii nostri Raul binecuvantat, care nu este o poveste, ci o realitate.
Sa ne ajute Domnul sa facem ce trebuie pentru a fi mantuiti, atat noi cat si cei din casa noastra, pana nu e prea tarziu."

19.07.2009

Pana cand?

Nu îti pasă câte doruri
Te cuprind de-atâta vreme?
Nu îti pasă câte gânduri
În visare le vei cerne?

Nu îti pasă dacă cerul
A schimbat a lui culoare?
Nu îti pasă când veşmântul
E îmbătrânit şi moare?

Nu îti pasă dacă astăzi
Nici măcar nu vezi cărarea?
Nu îţi pasă dacă drumul
Încă lung ţi se mai pare?

Nu îţi pasă când iertarea
Îti va fi belşugul vietţi?
Nu Îti pasă când iubirea
Va schimba tot mersul vieţii?

Ce contează pentru tine?
Suflet drag, ce stai pe gânduri,
În vâltoarea care vine,
Ai s-apuci să pui tu ziduri?

Doar Iisus e Ziditorul
Doar la el e-a ta scăpare!
Oare, suflet drag, nu-ţi pasă?
El te-aşteaptă! Crezi tu, oare?