28.10.2011

Bucurati-va, ascutand-o pe Simina!

Toti cei care-o iubiti pe Simina si muzica ei, ascultati-o accesand linkul:

http://disa-amestecate.blogspot.com/search/label/muzica%20crestina-simina

Unele dintre videoclipuri poate c-au fost retrase, dar mai exista totusi suficiente ca sa va bucurati mintea si sufletul.

Editare: Din pacate, v-am facut o invitatie degeaba. Nu prea mai gasim nimic din muzica ei. Va trebui sa ne multumim cu "faramituri".
Noroc c-am versurile cantarilor sale, iar melodiile, in suflet...

Arterita


Postez acest material pentru fiul meu, aflat pe patul de spital, din cauza arteritei.

 „Renunta la fumat si continua sa mergi!” este poate sfatul cel mai intelept pentru pacientii cu arterita. Chiar daca produce durere cand se depaseste o anumita limita, exercitiul nu trebuie nicidecum evitat.


Exista studii foarte interesante care arata ca exercitiul fizic favorizeaza productia unor factori de protectie vasculara (oxid de azot, prostacicline, factori de crestere vasculara) care produc vasodilatatie si formarea de noi capilare sangvine, favorizand oxigenarea tesuturilor. Datorita fluidizarii sangelui, a scaderii agregabilitatii plachetare si a imbunatatirii fibrinolizei, exercitiul fizic poate stopa progresia si poate duce chiar la diminuarea aterosclerozei. In acelasi timp, vasele de sange devin mai elastice si pot prelua si distribui cu mai multa usurinta sangele pompat de inima.

Asupra muschilor, exercitiul fizic are rolul de a creste capacitatile energetice aerobiotice datorita cresterii numarului de mitocondrii (locul unde e fabricata energia in celule) si a numarului fibrelor musculare care folosesc oxigenul pentru producerea energiei.

Aceste beneficii fiziologice se masoara printr-o neta ameliorare a timpului si distantei de mers la pacientii care participa la un program de reconditionare la efort. Sunt studii care arata, la pacientii care s-au antrenat cu regularitate timp de 6 luni, o ameliorare a distantei parcurse cu 150% pana la aparitia durerii aproape de cea maximala.

Astfel de rezultate pot fi obtinute prin practicarea mersului cel putin de 3 ori pe saptamana timp de cel putin 6 luni. Viteza de mers poate fi adaptata astfel incat sa provoace durere dupa 3-5 minute de mers continuu. Urmeaza o pauza pana la disparitia durerii, dupa care ciclul se repeta, avand ca tinta o durata totala de mers de 50 de minute. Pe masura ce toleranta la efort se amelioreaza, timpul de mers poate creste. Beneficiile apar in general dupa 4-6 saptamani.

Deoarece majoritatea pacientilor arteritici sufera si de cardiopatie ischemica, efectuarea unui test de efort este necesara pentru adaptarea nivelului de antrenament la posibilitatile pacientului in vederea evitarii unor posibile aritmii sau a infarctului miocardic in timpul efortului.
http://www.sfatulmedicului.ro/Bolile-aortei-si-ale-arterelor/arterita_950



"Ramona"-Andre Rieu

27.10.2011

Simina, la Vocea Romaniei

http://www.pasi.ro/stiri-si-evenimente/simina-la-vocea-romaniei.html
Simina si fratele ei, Teofil, la concursuri muzicale.
Am vazut comentariile de pe acest blog in legatura cu participarea Siminei la concursul de pe PROTV.
Recunosc ca m-a impresionat si surprins in mod placut.
Sunt sigura ca, in timp, va canta, din nou, si muzica religioasa, la fel ca si Bodo.

key=hjmjikbu">

Imi place toamna

Va place toamna?
Mergeti aici:culorile-toamnei

26.10.2011

Simina Palincas, dezamagita, pe drept cuvant

Mi-a parut rau ca tocmai pe blogul meu, care sunt fan inflacarat al Siminei, dar, mai ales, al mesajelor cantarilor sale, se duce aceasta "lupta" de pareri in legatura cu ea.
Nu era suficient ce s-a scris pe anumite site-uri, a trebuit ca si aici, sa se continue acest deserviciu care ni se face noua, ascultatorilor ei.
Public, si sper sa nu se supere, comentariul ei, in legatura cu dezamagirea simtita fata de unii dintre "fratii" ei de credinta.
http://disa-amestecate.blogspot.com/2009/12/despe-simina-palincas.html

In linkul de mai sus, gasiti toate comentarile facute pe acest blog la adresa ei.


"buna ziua tuturor...A fost, intr-adevar, o surpriza sa gasesc acest blog, si, din nou, sa ma bucur de alegerea pe care am facut-o, cu 5 ani in urma, de a ma retrage dintre acesti oameni, care vor sa spuna ca sunt "pocaiti", nu crestini. In nici un caz!
De cand am inceput sa cant la nivel profesional, asa cum scrie aici, de pe la 14 ani...acesti indivizi au avut mereu treaba cu mine... Daca tot am deschis subiectul, sa vi le spun pe toate, ca sa aveti, in continuare, "subiect" pt. ocuparea timpului...

Inainte sa ma casatoresc, s-a spus ca am un copil, apoi, ca l-am vandut (copilul)apoi, ca am o viata nepotrivita, cu cineva cu 30 ani mai mare ca mine, ca ma imbrac prea extravagant, ca de ce sunt blonda(pt. curiosi, asa m-am nascut, seman cu tatal meu)...acestea fiind doar o mica parte cu ce a trebuit sa ma lupt, ca sa dovedesc ca nu e adevarat, si mi se sfasia inima de durere, cand doar eu si D-zeu stiam adevarul.
SI TACEAM SI MERGEAM MAI DEPARTE. RASPLATA A FOST PESTE MASURA, RECUNOSC, SI ACEA PERIOADA A FOST CEA MAI MINUNATA, desi a fost ingrozitor de greu, uneori...pt. ca a trebuit sa imi dau seama ca, in biserici, nu sunt doar crestini care Il iubesc pe D-zeu, ci sunt si oamenii cei mai rai care ii poti intalni, uneori, in viata.

Daca ar putea si ar avea curaj, unii te-ar omori...Asa am decis, in 2006, sa nu mai am viata publica, sa ma retrag din atentia lor, sa nu mai accept nici o invitatie si sa ma concentrez pe scoala si viata mea care avea sa urmeze. Zis si facut...

Am terminat doua facultati, m-am casatorit si am incercat sa uit toate traumele traite printre minunatii "pocaiti". Se pare totusi ca VOI inca nu v-ati saturat sa fiti aceiasi oameni rai, fara inima, si, in continuare, sa aveti treaba altor persoane...De ce sa mai merg eu in bisericile voastre?? Sa va mai caut? Nu! Sa va mai cant? NU...Exact ceea ce ati dorit... Sunt MOARTA PENTRU VOI!

Incercati sa respectati asta si lasati exagerarile astea, despre operatii estetice si viata mea personala, ca, sincer,e cat se poate de pe langa subiect.

Dragii mei ceilalti, va multumesc pt. inima voastra si veti ramane mereu prezenti in rugaciunile si inima mea. Pentru voi imi pare rau, ca am ales sa nu mai fac asta.
Sa dea D-zeu sa ma vad cu toti in acea zi, in ceruri!
"Astept o noua zi". God Bless all!!! Love! "
Simina RAMANE TOATA VIATA PT. MINE.

Ma bucur ca sunt printe "ceilalti". Sunt fericita ca, in sfarsit,  ea a luat atitudine impotriva rautatii celor care ar trebui sa-i raspunda cu dragostea mentionata in preceptele biblice. Sa lase deoparte invidia si pornirile egoiste ale inimilor lor.
Ii respect, cu durere, decizia si ma multumesc cu ceea ce mai gasesc dintre cantarile sale.
Poate, intr-o zi, isi va invinge amaraciunea si o vom vedea printre noi, admiratorii ei, ale caror inimi canta la unison cu ea.


Editare: Din pacate, pentru sufletele multora, gasim tot mai putine cantari de-ale ei, pe Youtube.

Titanic-Andre Rieu


Superb, superb, pana la lacrimi!

23.10.2011

Chirurg la 7 ani

Aseara, cu totul intamplator, am gasit, pe un anume canal TV, informatii despre un copil genial. Astazi, am cautat si-am gasit mai multe.
Nu am putut sa nu ma gandesc la fratele mamei, mort la varsta frageda, care era considerat un copil supradotat.

3. Akrit Jaswal: Chirurg la 7 ani
Akrit este un tanar din India, supranumit „cel mai istet baiat din lume“. Nu e greu de ghicit de unde ii vine aceasta porecla: IQ-ul lui este de 146.
A devenit cunoscut in toata lumea dupa ce, in 2000, a realizat prima sa operatie, pe cand avea numai 7 ani. Pacienta sa era o fata de 8 ani din acelasi sat, care nu-si permitea sa mearga la doctor. Mana ei fusesera arsa de foc, iar degetele se inclestasera in pumn si fetita nu si le mai putea misca. Akrit nu avea niciun fel de pregatire medicala si nicio experienta in chirurgie si, totusi, a reusit sa o opereze atat de bine, incat fata si-a putut misca degetele din nou.
Si-a folosit inteligenta fenomenala pentru cercetari in domeniul medicinei si, la 12 ani, a declarat ca este pe punctul de a descoperi un leac pentru cancer. In prezent, este cel mai tanar student acceptat la o universitate indiana.
De aici,

http://www.romaniantribune.net/a5924_O_romanca_din_Basarabia_printre_cei_zece_copii_geniali_din_lume.aspx

Pareri despre exagerare

"...consider că refuzul tratamentului medical pe orice motive religioase este o extremă periculoasă..."

De aici, steve-jobs-intre-viata-si-moarte

Desi articolul la care fac trimitere este in legatura cu Steve Jobs, nu pot sa nu ma gandesc totusi la greselile unora in legatura cu tratarea persoanelor bolnave. Este si cazul fiului unor parinti romani din Italia, care si-au tratat copilul, bolnav de pneumonie, cu "buruieni" cum le zice medicul meu curant...

Ovidiu Liteanu - O, fiu pierdut

De-atâtea ori ai auzit Cuvântul,
De-atâtea ori ai auzit un glas...
Ce te-a chemat să te întorci acasă,
Dar tu pribeag pe drumuri ai rămas.

COR: O, fiu pierdut, întoarce-te acasă
Şi fericit vei fi cu Dumnezeu.
Întoarce-te, întoarce-te la Tatăl,
Întoarce-te la Dumnezeul tău!

Aşa cum eşti, lovit cu-a tale zdrenţe,
Aşa cum eşti trudit, şi-mpovărat
Vei fi primit cu dragoste în casă,
De Dumnezeul dragostei iertat!

Toţi prietenii te-au părăsit deodată,
Nu te mai ştiu, şi te-au lăsat uitat,
Dar Dumnezeu nu te-a uitat, te-aşteaptă,
Să vii la El, o, fiu nemângăiat.



- AMIN -

Betesda-Ovidiu Liteanu

Eu sunt acel ce nu avea pe nimeni
Atunci când la Betesda sufeream
/:Pe patul meu bolnav de multă vreme
Speranţă de mai bine nu aveam:/

Zăceam plângând acolo la izvoare
De-atâţia ani de toţi cei dragi uitat
/:Aş fi intrat la tulburarea apei
Să fiu şi eu de boală vindecat:/

Dar cine oare să mă bage-n apă
Eram de toată luema ocolit
/:Că nici doi bani nu s-ar fi dat pe mine
O cât de mult aveam de suferit:/

Dar într-o zi Un Om veni la mine
El m-a privit cu milă şi mi-a spus
/:M-a întrebat de vreau să mă fac bine
O, Doamne n-am pe nimeni I-am răspuns...:/

Scoală-te mi-a zis atunci Străinul
Ridică-ţi patul, umblă, mi-a mai spus
/:Îndată sănătatea mă cuprinse
Şi pe picioare iată am ajuns:/

Iar dup-aceea m-a găsit în Templu
Acel Străin şi mi-a vorbit duios
/:M-a sfătuit să nu mai fac păcate
Şi am aflat că e ISUS Hristos!:/

- AMIN -

Murat Yildirim-Best Actor Ever


Actorul meu preferat.