24.07.2012

Despre anxietate

O persoana draga mie sufera de aceasta boala, asa ca postez urmatoarele:
"Anxietatea generalizată (sau TAG – tulburare de anxietate generalizată) este forma cel mai des întâlnită şi are la bază anxietatea simplă. 
Persoanele care suferă de TAG sunt îngrijorate în mod excesiv în legătură cu starea de sănătate şi sunt hiperatente la cea mai mică reacţie a organismului, făcând din aceasta o posibilă cauză a unor boli imaginare din ce în ce mai grave. 

Oamenii anxioşi dezvoltă o sumedenie de temeri simptomatice, care se încadrează în categoria tulburărilor anxioase cum ar fi: palpitaţiile, vertij, greaţă (uneori vomă), transpiraţii la nivelul palmelor, frunţii, picioare reci, muşchi încordaţi, dureri pectorale, cefalee, stare de rău general, expresie facială crispată, nesiguranţă în mers, oboseală aproape permanentă, concentrare diminuată, senzaţia detaşării de realitate, disconfort gastric, micţiuni frecvente, respiraţie superficială şi accelerată, somn neodihnitor, puls accelerat, tremurături ale mâinilor,  senzaţia de „cap gol”, uneori „deja-vu”, neastâmpăr, frica de a muri, de a înnebuni, de a leşina, de a pierde controlul. De fapt controlul a fost pierdut din momentul în care anxietatea s-a instalat comod în minţile suferinzilor."

Sursa:http://florinradu99.wordpress.com/

Despre fobii

 Cum am unele fobii,  am cautat si iata ce-am gasit:

"Unii specialişti sunt de părere că fobia este de fapt un conflict intrapsihic inconştient, iar varietatea de fobii este „generoasă”:
  1. teama de apă sau acvafobia;
  2. teama de mare sau talasofobia;
  3. teama de înălţime sau acrofobia;
  4. teama de pădure sau hilofobia;
  5. teama de spaţiu închis sau claustrofobia;
  6. teama de sex sau genofobia;
  7. teama de animale sau zoofobia;
  8. teama de ace sau belonefobia;
  9. teama de obiecte ascuţite sau aihmofobia;
  10. teama de contagiune sau misofobia;
  11. teama de moarte sau tanatofobia;
Modalitatea de a învinge o fobie este expunerea treptată la stimulul respectiv, metodă imposibilă suferinzilor de tanatofobie. Aici se poate face doar terapie cu ajutorul imaginaţiei după ce subiectul a deprins o tehnică de relaxare."

Mai multe:http://florinradu99.wordpress.com/