HTTP/:;Irinamateias.ro

19.07.2012

"O poveste de dragoste"-ep. 11


Pepenele rosu

De pe mail.
"E fructul cu cea mai mare concentrație de licopen din natură, un antioxidant puternic, eficient împotriva cancerului. Pepenele are alectroliți și potasiu, care se pierd prin transpirație

Multe persoane consumă pepenele roşu doar ca gustare, însă la câte beneficii aduce corpului, va recomandăm să îl consideraţi vedeta alimentaţiei voastre pe timp de vară.
Dacă copilul nu se prea înghesuie să mănânce spanac sau linte, alimente bogate în potasiu, oferă-i o felie de pepene roşu, în schimb. El este o uriaşă sursă de potasiu, ce ajută muşchii şi funcţiile sistemului nervos, menţine echilibrul electrolitic corespunzător al corpului şi balanţa dintre acid-alcalin în corp şi scade riscul hipertensiunii arteriale.
- Beneficiile pepenelui roşu sunt, aşadar, uluitoare. Indiferent câte felii mănânci, cu siguranţă te vei alege cu una din cea mai bogată combinaţie de antioxidanţi ce există în natură.
- Pepenele roşu este o sursă excelentă de vitamina A, antioxidantul care ajută la sănătatea ochilor, vitamina C care întăreşte imunitatea şi vitamina B6
- Roşiile au fost mereu considerate o mare sursă de licopen, un foarte puternic antioxidant care luptă împotriva multor tipuri de cancer, îndeosebi a cancerului de prostată sau de sân. Pepenele roşu însă are concentraţie mai mare de licopen decât orice altă legumă sau alt fruct proaspăt. Culoarea roşie a pepenelui este dată tocmai de acest licopen.
- Este un fapt surprinzător: pepenele roşu este fructul care conţine cea mai mare concentraţie de licopen din natură.
- Pepenele roşu este fructul cel mai bogat în electroliţi, sărurile de sodiu şi potasiu pe care le pierdem prin transpiraţie."

Sanatate multa

De pe mail.
"Va dezvaluim azi o taina tinuta cu mari eforturi si multi bani departe de urechile si ochii "prostimii".
 Lipsa sarii din sange!! Interesant,dar LOGIC.Aceeasi problema cu tensiunea arteriala: inainte 130/80 era tensiune de aviator, acum este limita  superioara a "normalului". Sa aiba aceeasi justificare? Va dezvaluim azi o  taina tinuta cu mari eforturi si multi bani departe de urechile si ochii "prostimii".  Excesul de sare, zahar si grasimi, dauneaza grav sanatatii !
Asta da avertisment medical! Ce înseamna exces nu ne explica însa nimeni!!!
La prima citire, exces înseamna.prea mult, dar raportat la greutatea fiecaruia !!!  Între copilul de 20 de kilograme si adultul de 80 sau 120 de  kilograme... e o marja de eroare foarte mare, ca sa pronunti exces, sau sa recomanzi doar 2, 4 sau 6 g de sare pe zi. Între omul de la munte... care  bea apa puternic magnetizata si aproape  pura si cel de la ses sau de la oras care primesc apa cea mai infecta, cel de la munte va "dizolva" si  elimina mult mai repede chimicalele! Nu uitati ca nu suntem la fel, ca nu  avem aceeasi grupa sanguina, ca difera si RH-ul - purtatorul de oxigen din sange! Unii au în sânge predominant Cuprul (RH negativ) altii, cei mai  multi, au Fierul (RH pozitiv)!  Nu uitati ceea ce multi vor sa ascunda:
- orice reactie a apei cu sarea produce... caldura!!!  Iar sarea formeaza pricipalul electrolit care, scos din sânge, reduce de... 11 000 de ori viteza transferului informational catre creier!!! Mai simplu spus, lipsa sarii din sânge...prosteste!!! Intuitia îmi spune ca asta este scopul lor real: sa devenim legume! La munca si înapoi acasa, la televizor.unde ni se repeta zilnic prostiile astea: excesul de sare zahar si grasimi dauneaza
 grav sanatatii!  Dar excesul de alcool, tutun si medicamente? De ce nu se fac campanii la TV cu acest subiect?  De ce nu se fac campanii contra etnobotanicelor ???  Nu este vorba de boala si moarte, mai ales în rândul tinerilor? Ba da! Dar este vorba si de bani, de multi bani, atât de multi încât viata copiilor si a tinerilor...nu mai conteaza!!!  Este vorba de profituri imense, accize si taxe!  Si în fond este bine sa ai multe "legume"  în sistem ! Pentru ca legumele îsi platesc taxele, la zi!  Amintiti-va! Ce face medicul prima data când ajungi în spital?  Îti schimba regimul alimentar: fara sare!!!! Adica taie legaturile informationale cu creierul,  ca sa poata trimite medicamentele peste tot în corp. Amorteste creierul pentru ca altfel, acesta, ar reactiona imediat la chimicalele administrate! Ar declansa alergii!
Dar zaharul?  Zaharul e purtator de un cu totul alt tip de informatii ! Nu vorbim de "clasicul" zahar alb, tos, chimizat la maxim!!! Vorbim de zaharul natural din fructe sintetizat de natura cu ajutorul apei ! Vorbim de zaharurile multiple din mierea de albine,  naturala! Glucoza participa direct la formarea acidului dezoxiribonucleic (ADN) adica a evolutiei. Vitalitatea dvs. si a copiilor dvs., atentia, concentratia, vin din zaharurile naturale! Si evolutia dv. Genetica!
Grasimile ?! Sa vedem ce spun studiile! Colesterolul ajuta la formarea membranelor celulare; la sinteza hormonilor în glandele suprarenale si în ovar!!! Colesterolul este indispensabil digestiei lipidelor, în urma transformarii de catre ficat în acid biliar. Nivele joase ale colesterolului,  induse cu ajutorul medicamentelor, duc la aparitia depresiei, comportamentului violent, sinucidere, cresterea riscului de infarct miocardic si mai ales o slaba functionare a sistemului imunitar.  În  trecut, cineva cu un regim alimentar ce continea 300 mg de colesterol pe zi, cu un nivel HDL (colesterol bun) de 35 mg pe decilitru de sânge, era considerat normal. Asta pâna când, cei de la OMS, au hotarât sa schimbe normele!  Sa le coboare la 200! Imediat, au aparut 36 de milioane de "bolnavi", si 4,3 de miliarde de dolari pe an, câstig, dintr-un foc!. Între vrajeala stiintifica a unora si intuitia lui stramoseasca, ciobanul român a ales intuitia!... tot cu slana, pita, ceapa si palinca traieste! Nu face exces si traieste mult si bine... cum ati vrea sa-si creasca altfel oile, sa lupte cu frigul, cu ploile, cu lupii?  Si toate astea pâna pe la 60-70 de ani... cu un cojoc mitos de 40 de kilograme pe umeri si bâta în mâna?
Acum, trageti dvs concluziile.
APA.
 *Ce face  apa  daca e  bauta  inainte de  a  manca si  imediat  dupa masa!*
 Un articol foarte bun. Nu doar despre apa calda dupa mancare, dar si despre atacul de cord. Chinezii si japonezii beau ceai fierbinte in timpul mesei, nu apa rece. Poate e timpul sa adoptam *obiceiul lor* la masa.
 Pentru cei carora le place sa bea apa rece, acest articol li se adreseaza direct. Este frumos sa bei un pahar cu apa rece dupa masa, dar apa rece solidifica hrana uleioasa pe care tocmai ai inghitit-o. Va incetini digestia. Cand aceasta reactioneaza cu acidul, se va rupe si va fi absorbita de*intestine* mai repede decat mancarea solida.Trece in intestine si foarte rapid se transforma in grasime si duce la *cancer*.  Este cel mai bine sa se bea supa fierbinte sau apa calda dupa mancare.
Simptome comune de atac de cord.
Un punct serios referitor la atacul de cord.
Ar trebui sa stiti ca nu fiecare simptom de atac de cord este *durerea bratului stang*.
Atentie la dureri intense *in zona falcilor*. S-ar putea sa nu aveti niciodata prima *durere in piept* in timpul atacului de cord.*Nausea* (ameteala) si *transpiratia intensa*sunt tot simptome comune. 60% din cei care au atac de cord in timpul somnului nu se trezesc. Durerea la falci te poate trezi din somnul adanc. Sa fim atenti.  Cu cat stim mai mult, cu atat avem mai multe  sanse de supravietuire. Un *cardiolog* spune ca fiecare care citeste acest mesaj si-l trimite la 10 oameni poate salva cel putin o viata. Citeste si trimite unui prieten. Ar putea salva o viata. Deci fii un prieten adevarat si trimite-l tuturor prietenilor tai adevarati la care tii.

15.07.2012

Te caut

Te caut, Doamne, în zorii zilei
În floarea cu miros amețitor
Și-n roua de pe firul ierbii,
Dar și-n suspinul dulce de izvor.

Te caut, Doamne, după-amiază
În soarele ce leneș stă pe cer,
În fiece colț din lumea trează
Și-n picurii de ploaie care pier.

Te caut, Doamne, pe-nserate
Când totul de-ntuneric e străpuns
În sufletul cu porți ferecate
Care de Tine e și-acum pătruns.

Te caut, Doamne, căci așa doresc
Cu toata ființa mea de tină:
Pe Tine, doar pe Tin' să Te-ntâlnesc
Azi și-n Dimineața de lumină.

De Cristina-Magdalena Francu
Sursa:http://www.resursecrestine.ro