17.07.2009

Violenta copiilor

Sunt de-a dreptul siderata de ce se intampla in zilele noastre cu unii copii, care ajung sa-si ucida parintii, fie tata, fie pe cea care le-a dat viata- mama.
O vina au si parintii, deoarece, de cele mai multe ori, calca in picioare personalitatea copilului, si nu toti sunt rabdatori si dispusi sa accepte orice ofensa, mai ales, violenta fizica. A trecut vremea cand copiii plecau capul si suportau in tacere orice din partea celor adulti.
Baietii mei sunt atat de diferiti unul de altul, desi i-am crescut la fel, dar unul are o mostenire genetica, celalalt, alta, si mi-ar fi crapat capul, negresit, daca l-as fi atins, pe unul dintre ei, pe cand celalalt e violent verbal, dar mai bine si-ar taia o mana decat sa-si atinga parintii. Pana acum, cel putin.
Am incercat, o singura data, sa-l lovesc pe unul dintre ei, si a ripostat violent, atintindu-si furia pe un obiect din casa.
Mai e o problema, niciodata, nu trebuie sa continui duelul verbal cu unul mai putin dotat in acest domeniu, fiindca sigur te va pocni, deoarece e modul lui de-a reactiona...
Nu incerca sa ai ultimul cuvant cu un om coleric, ca te poti astepta la urmari tragice.

Imparte cu altii

"Imparte… …painea cu altii, ea are gust doar daca-i franta. …painea cu altii, painea taiata intareste. …

Cuvantul cu altii, este prea bogat pentru unul singur. …Cuvantul cu altii, va fi spre eliberarea multora. …

suferinta cu altii, este incercarea fratilor tai. …suferinta cu altii, porunca Domnului este dragostea. …

Lumina cu altii, si va fi alungat intunericul. …Lumina cu altii pentru ca nimeni sa nu ramana in noapte." J. Hansen
De la copilarieregasita

14.07.2009

Grau incoltit

"Iarba de grâu este un aliment natural, conţine vitamine esenţiale, enzime şi minerale în cantităţi mari, este un detoxifiant şi lecuitor remarcabil care datorită susţinerii imunităţii are capacitatea de a proteja şi regenera organismul"Vezi tot articolul,
.medicina-a-extremelor

Totul o pacaleala?

"Recent, un redactor de la Associated Press a descris in detaliu felul in care guvernul american a cheltuit 2.5 mld dolari pe parcursul a zece ani pentru a testa mai multe remedii alternative si a ajunge la concluzia ca niciunul nu functioneaza: ca echinaceea pentru raceala, ginko biloba pentru memorie, glucozamina si chondroitinul pentru artrita, cartilajul de rechin pentru cancer (si alte cateva) nu sunt cu nimic mai bune decat pilulele placebo utilizate in studiile Centrului National pentru Medicina Alternativa si Complementara din Statele Unite. Cu o singura exceptie: cercetatorii americani au admis totusi ca radacina de ghimbir in capsule ar putea indeparta greata provocata de chemioterapie. "descopera.ro/stiinta

Eu am tinut cont de anumite tratamente in alinarea diferitelor suferinti.
Sa fie totul o pacaleala?

Meditatie

"Cand treci printr-o criza nu trebuie sa te duci sa cauti credinta, har, putere sau orice altceva. Acestea locuiesc deja in tine; invata sa le aduci la suprafata.
Dumnezeu doreste sa te aduca in acel loc in care iti poti pune mainile pe propriul tau cap, sa te ingrijesti de propriile tale nevoi , sa aduci pace propriului tau duh si liniste propriului tau camin!"
De la Dana

13.07.2009

Juraminte

Matei 5:33 Aţi mai auzit iarăşi că s-a zis celor din vechime: "Să nu juri strâmb; ci să împlineşti faţă de Domnul jurămintele tale."

Din pacate, asistam zilnic la juramintele pe care le fac oamenii nu doar pe mama, tata, copii, ci si pe cele sfinte, ca apoi, sa-si ia rasplata si sa se mire ca le merge rau.
Asa cum se precizeaza in Sfanta Scriptura, da sa fie, da si nu, nu.
Dincolo de acest lucru, este pacat.
Sa nu juram pe nimic, sa fim oameni corecti si cu responsabilitatea cuvantului rostit.