HTTP/:;Irinamateias.ro

02.05.2009

Rugaciunea domneasca-Vladimir Pustan

Minunat!


Vladimir Pustan partea a 2-a

Vladimir Pustan partea a 3-a

O initiativa laudabila a preotului Bisericii de-a invita pe acest talentat predicator in mijlocul enoriasilor.
Urmariti cat har si participare afectiva, in timpul serviciului divin.

Atracţii turistice-Geoagiu-Băi

Unde sa va petreceti concediul?
Vedeti mai jos prezentarea!

"Germisara, perla dacilor, a romanilor si a românilor

Statiunea balneoclimaterica Geoagiu-Bai este situata la poalele Muntilor Metaliferi, la 50 km de Deva si 60 km de Alba Iulia. Cunoscuta in toata tara pentru apele sale termale, statiunea cu regim permanent atrage ca un magnet. Desi descoperirile arheologilor atesta existenta locuirilor de pe vremea dacilor si apoi a constructiilor romane, satul Geoagiu Bai a fost atestat documentar in anul 1805 iar, in anul 1885, se inregistrau deja aproape 900 de vizitatori veniti la cura balneara. Apa termala, cu temperatura de peste 24 de grade, ii face pe cei mici sa uite sa iasa din apa. Clima este continentala moderata, fara vanturi si geruri mari cu o temperatura medie anuala 9,8 grade C. Factori naturali de cura: apele minerale alcaline, usor sulfuroase, bicarbonatate, magneziene, mezotermale si termale (29 – 32 grade C). Indicatii terapeutice: afectiuni ale aparatului locomotor (reumatism, nevralgii), afectiuni ginecologice, boli de nutritie si metabolice, afectiuni dermatologice, hepatita, colicistita cronica. Aerul ozonat si mereu improspatat de brizele montane recomanda statiunea si pentru tratamentul unor boli ale sistemului nervos, in stari de oboseala, surmenaj, anemii sau nevroze. Pe vremea romanilor, Baile Geoagiu erau cunoscute sub denumirea de „Thermae Germisara“ sau „Germisara cum thermis“. Baile termale romane se pastreaza aproape in aceeasi forma ca si in antichitate, fiind construite in actuala statiune, intr-un promontoriu circular cu diametrul de 90-95 m. Baile au functionat in doua faze: Germisara si ulterior Termele Dodonei. In 1935, la saparea bazinului mic din actualul strand cu ape termale, au fost dezgropate statuile reprezentandu-i pe Aesculap si Hygeea, care stau marturie vietii intense din acele timpuri. Acum, statiunea este preferata social democratilor care obisnuiesc sa-si organizeze tot soiul de conferinte si scoli la hotelurile de aici si a vedetelor autohtone. Spre exemplu, Daniela Gyorfi a declarat ca prefera serviciile din statiune chiar celor din centrele SPA din Germania. Alte bazine cunoscute de pe vremea romanilor sunt Baile Aquae Calan, adica trei bazine cu apa mezotermala sunt recomandate in tratamentul reumatismului, gutei, anemiei si in unele afectiuni ale pielii. Unul dintre bazinele de la Calan, de forma ovala, este sapat in stanca si dateaza din epoca romana cand era alimentat de trei izvoare care tasneau din fundul bazinului. Cu o adancime de patru metri, bazinul este un adevarat monument istoric."

Tu esti cetatuia mea

Eu din suflet Te iubesc
Si doresc sa fiu cu Tine
In Imparatia Ta!

Isus ia toata povoara ta


Isus ia toata povoara ta,
La Calvar!

Ce minune-Ligia Bodea

Doamne, precum vrei-Daniela Lacatusu


Lasati-va prelucrati de mana Domnului!

A invatat sa traiasca asa...

http://stiricrestine.ro/2009/05/02/marcel-vasilache-despre-gripa-porcina/

Viata continua si cand pericolul pandeste. Vezi mai sus marturii despre viata dusa in conditiile restrictiilor impuse de gripa porcina.

01.05.2009

Mai sus vedeti efectele curative ale graului incoltit.

http://www.eyor.ro/

Diferente

"Les vêtements et les voitures sont souvent considérés comme des marqueurs sociaux. Mais le langage du corps révèlerait lui aussi le niveau social d'un individu."

Hainele si masinile, dar si limbajul corpului, sunt principalii marcari ai comportamentului social al indivizilor, conform unui studiu facut de 2 psihologi.
S-a constatat ca cei instariti sunt mai putin deschisi interlocutorului decat cei mai putin favorizati de soarta.
De asemenea, s-a concluzionat ca saracii sunt mult mai simpatici decat cei avuti.
Un motiv sa devii sarac, nu?Are si saracia virtutile ei...

Vezi tot, aici

Virusul de temut

Virusul gripei porcine a aparut initial la om. Omul e cel care a imbolnavit porcul.
Ca tratament, se folosesc, la inceputul infectiei, TAMIFLU si RELENZA.
S-a mai constatat ca nicio persoana, din cei 11 infectati in SUA, n-a fost in contact cu porcul, la fel ca si pentru marea majoritate a celor morti in Mexic.
Ce masuri se impun?Cele clasice:

-spalarea frecventa a mainilor
-izolarea bolnavilor
-evitarea contactului cu multimea, in timpul concertelor, spectacolelor, reuniunilor.
De recomandat sa nu se intre in panica, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa fim atenti.

Sursa:virus-grippal

30.04.2009

Banul-ochiul dracului

Aceasta zicere din popor e foarte adevarata in orice timp si spatiu.
Cei lipsiti, cu bani putini, se cearta si nu stiu cum sa-i dramuiasca, iar cei bogati nu se pot odihni noaptea, iar ziua nici atat, ca nu reusesc sa se puna de acord cu cei ai casei in legatura cu investirea critarilor.
Si, uite asa, se adevereste vorba din batrani: "banul e ochiul Dracului".

Doamne,

Nu-mi da saracie, sa nu fur,
Nici boala, sa nu murmur.
Da-mi linistea din cranguri
Si pacea eterna din adancuri!

Ziua Muncii?



Pai, daca e Ziua Muncii, de ce nu sarbatorim prin munca?
Tot natul sa iasa pe strazi, prin sate, orase, sa puna mana sa produca ceva, sa amenajeze un spatiu verde, sa curete o strada, imprejurimile, de gunoaie, sa se vada c-a venit primavara, anotimpul florilor, a zonelor inverzite, a dorintei de innoire!

28.04.2009

Verbe neregulate in engleza-audio

Peste 200 de verbe, vedeti si ascultati!
http://www.tolearnenglish.com/exercises/exercise-english-2/exercise-english-36855.php

Cele Cinci Pamanturi

"Cinque Terre sau Cele Cinci Pamanturi desemneaza o portiune mica din coasta stancoasa a Rivierei Italiene, locul in care omul a ales sa construiasca cinci asezari, departe de vartejul civilizatiei, dar la doar un pas de capriciile cateodata navalnice ale marii. O vacanta in Cinque Terre este ca o calatorie inapoi in timp…"

Vezi tot articolul, http://www.descopera.ro/travelling/4247730-o-calatorie-in-timp-catre-cinque-terre