01.01.2011

La noi, Isus, cand ai venit-Puiu Chibici

Al Iudei imparat-colind-Gaby Ilut

Interviu cu protagonistii filmului "Ezel"

Cansu-Dere-si-Kenan-Imirzalioglu
Actorii care sunt protagonisti  in filmul Ezel au acordat un interviu despre rolurile lor din acest film si despre pasiunile lor din viata de zi cu zi.

Iubire ascunsa-film turcesc

Dragii mei, la inceput de an nou, va doresc bucurii nespuse, pace, liniste sufleteasca, si, nu in ultimul rand, binecuvantari ceresti.
Stiti ca sunt fan al filmelor turcesti, nu?

 S-a terminat filmul turcesc 1001 de nopti, pe Kanal D, si va incepe un nou serial, Iubire ascunsa, la fel de interesant, din care s-au mai dat cateva episoade, acum cateva luni, dar a fost intrerupt, spre regretul multora.
poze

Iata, in linii mari, subiectul:
"Adaptare a unui roman scris de Resat Nuri Guntekin şi având acelaşi producător ca şi serialul "Poveste de familie”, "Iubire ascunsă” este o poveste despre inocenţă, trădare, pasiune şi dragoste.
Adnan este un bărbat care după pierderea soţiei sale s-a retras din viaţa socială, singura sa ocupaţie devenind cei doi copii ai săi, Nihal şi Bulent.

Adnan locuieşte într-una dintre cele mai frumoase vile din Istanbul, alături de personalul casei pe care l-a moştenit de la familia sa, de o dădacă pe jumătate franţuzoaică şi de un tânăr pe nume Behlul. Printr-o coincidenţă o revede pe Bihter, fata unei familii importante din Istanbul, şi odată cu această reîntâlnire, sentimentele care până atunci păreau uitate vor ieşi la iveală.

Firdevs este o femeie foarte ambiţioasă şi atrăgătoare, într-o permanentă competiţie cu fiicele sale, care nu pare afectată de moartea soţului său deoarece continuă să fie prezentă la toate evenimentele din viaţa socială.

Bihter o consideră pe mama sa, Firdevs, vinovată de moartea tatălui său şi îi este ruşine că este fiica unei astfel de femei. Bihter va accepta să strângă mâna plină de încredere întinsă de Adnan şi să-şi continue viaţa împreună.

Pe de altă parte, Adnan reprezintă şi în ochii lui Firdevs o partidă bună cu care ar putea să-şi continue viaţa. În momentul în care va încerca să-l seducă pe Adnan o va avea drept rivală pe Bihter.

Bihter se căsătoreşte cu Adnan, dorindu-şi doar linişte, siguranţă şi fericire, însă în aceeaşi casă, într-un moment în care se aştepta mai puţin, va descoperi pasiunea. Între Bihter şi Behlul se vor naşte sentimente pe care, de teamă, nu vor să le recunoască.

Această dragoste interzisă îi va afecta în mod diferit pe fiecare membru al familiei, inocenţa fiind umbrită de trădare, iar pasiunea şi dragostea vor fi mai presus decât logica.

"Iubire ascunsă", o nouă şi captivantă poveste despre dragoste, pasiune şi trădare, în curând, la Kanal D!

Distributia filmului:
Beren Saat (Bihter)
Nebahat Cehre (Firdevs)
Selcuk Yontem (Adnan)
Zerrin Tekindor (Deniz)
Hazal Kaya (Nihal)
Batuhan Karacakaya (Bülent)
Rana Cabbar (Süleyman)
Eda Özerkan (Elif)

Sursa:KanalD/seriale

Kivanc Tatlitug-actorul ce-l interpreteaza pe Behlul

1.90 înălţime, blond, ochi verzi-albaştri, născut sub semnul scorpionului şi având în vine sânge de bosnic, Kivanc Tatlitug este cu singuranţă actorul cu cel mai mare succes în afara graniţelor Turciei. A cucerit inimile tuturor telespectatoarelor din Orientul Mijlociu, stârnind cele mai aprinse şi neaşteptate controverse.
Cu rolul său din Iubire de Argint a cucerit inimile tuturor telespectatoarelor din Orientul Mijlociu, stârnind cele mai aprinse şi neaşteptate controverse în lumea musulmană.

Basket - vis de campion

Îndrăgitul actor a crescut alături de familia sa în Adana, un oraş din sudul Turciei, aproape de graniţa cu Irak-ul, până în 1997, când o necesitatea unui tratament medical pe termen lung pentru tatăl său, i-a determinat să se mute la Istanbul.
În copilărie visa să ajungă jucător profesionist de basket în NBA. Pasiunea sa pentru baschet l-a facut să joace în echipe cunoscute din Turcia precum Ulkerspor, Besiktas sau Fenerbahce. Un accident nefericit îi întrerupe însă ascensiunea, şi îl îndreaptă către modelling.

Modelling - primul pas către succes

Având drept cel mai mare suporter pe mama sa, care a crezut de la început în şansa lui şi a trimis poze agenţiilor sau revistelor de specialitate fără ca fiul ei să ştie, ofertele nu au întărziat să apară şi fără să-şi dea seama, Kivanc ajunge pe podium. Consacrarea internaţională o cunoaşte căştigând primul titlu de Best Model of the World acordat în Turcia (2002), şi, în anul următor finala mondială. Acest nou pas îl duce în Franţa, la agenţia Success, unde va petrece aproape 2 ani, până când, un telefon neaşteptat, îi oferă o şansă de afirmare pe micile ecrane din Turcia.

Actoria – talent nativ, succes incredibil

Deşi manifestându-şi fascinaţia pentru film încă din copilarie, initial Kivanc a ezitat să accepte propunerea făcută de către echipa de producţie a serialului Gumus (titlul original în limba turcă).
Întors în Turcia şi având şansa să studieze îndeaproape scenariul, Kivanc acceptă rolul lui Mehmet, personaj al cărui caracter îl găseşte apropiat de al său. Debutul său în televiziune este încununat de un success de neimaginat. Explicaţia? O combinaţie extraordinară de calitaţi fizice remarcabile, talent nativ, scenariu realist şi circumstanţe sociale favorabile. În plus, trebuie menţionată intepretarea convingătoare, între Kivanc şi Mehmet existând numeroase asemănări, după cum singur mărturisea actorul.

Iubire de Argint – succes şi controverse în Orientul Mijlociu

Transmis în peste 22 de ţări arabe de către Middle East Broadcasting (MBC, Dubai), serialul a născut dezbateri aprinse pe tema obiceiurilor şi cutumelor din ţările musulmane, dar în special asupra relaţiilor dintre bărbat şi femeie, în contextul acestei zone geografice. Dimensiunea acestora este dată de paginile dedicate serialului şi actorului principal de cele mai prestigioase reviste, ziare şi agenţii de presă de pe întreg mapamondul: Newsweek, International Herald Tribune, Washington Post, USA Today, The China Post, Indian Express, Al-Ahram Weekly, Al Arabiya, Associated Press, Reuters etc.
Anul 2007 i-a adus lui Kivanc debutul pe marile ecrane, în filmul de lung metraj “Americans at the Black Sea”, dar şi al doilea rol într-un nou serial intitulat “Menekse & Halil”.

Kivanc – tânăr, celebru, dar cu picioarele pe pământ

În ciuda faptului că rolul lui Mehmet i-a adus celebritatea în întreaga lume, şi că cele mai prestigioase publicaţii din lume i-au acordat pagini întregi, Kivanc rămâne, după cum singur mărturiseşte, un tânăr cumpătat, care preferă compania prietenilor şi a familiei, în locul ieşirilor în cluburi sau la petreceri mondene. Persoană retrasă din fire, în pauzele dintre filmări, Kivanc preferă să citească o carte, să răsfoiască ziarele sau să asculte muzică.
Perfecţionist din fire şi cu un ascuţit simţ autocritic, Kivanc a ales să-şi perfecţioneze talentul actoricesc nativ, lucrând împreună cu două dintre cele mai apreciate actriţe din Turcia, Okan Bayülgen şi Laçin Ceylan. Pe aceasta din urmă o puteţi vedea intepretând rolul Gulsun, în Iubire de Argint.
Cea mai mare dorinţă a lui Kivanc este să ajungă un actor desăvârşit.
Galerie foto:http://www.kanald.ro/seriale/Iubire-ascunsa/galerie_foto/

28.12.2010

Crinul din vale, muzica si versuri

De aici, site

In cartea de aducere aminte
Acolo ii si numele meu
Ca floarea de crin e credinta
Mireasma adusa din cer
Sperantele nu is risipite
In Tine ma incred Domnul meu
/:In Tine imi gasesc bucuria
Si pacea din sufletul meu:/x2

Refren:
Crinul din vale a inflorit
Sufletul mi-e fericit
/:Sperante in suflet mi-ai dat
Tu, Doamne esti minunat.:/x2

La crinul cel dai cu iubire
Mereu tot mereu am primit
Mireasma frumoasa si aleasa
Acest Crin e Domnul iubit
Sperantele nu is risipite
In Tine ma incred Domnul meu
/:In Tine imi gasesc bucuria
Si pacea din sufletul meu:/x2
 

Marturie de vindecare, de la Hateg

Un dar...

De aici
Primit in dar.

27.12.2010

In bucatarie-vocabular

In bucatarie-vocabular

"Ura-anticamera iadului"

Articol preluat de AICI, si care m-a trimis AICI
"...Au toţi nefericirea să creadă că, pentru a părea inteligent, trebuie să atârni, mereu, de o beregată. Ura pare să devină, în asemenea cazuri, nu doar un mod de viaţă, ci un divertisment şi un ideal. Nu pot decât să-i mulţumesc lui Dumnezeu că m-a ferit, până acum, de această anticameră a iadului."spune Andrei Plesu in articolul de mai sus.

Dupa mine,
Ura e un vierme ce roade
pana ce puterea iti scade.
Un vampir ce suge din greu
din seva sufletului tau.

Ma feresc de ura, cat pot de mult, deoarece vreau sa fiu sanatoasa, fizic si mental.
Din pacate, in zilele noastre, avem toate sansele sa uram pe cei din jurul nostru, ura fiindu-ne inoculata, minut de minut, de cei care-si castiga traiul din astfel de meserie.

Proclamatii de vindecare-Pastor Ioan Demeter


Toti avem nevoie de vindecare, asa ca putem incerca formulele de-a fi sanatosi.

Romani plecati in Africa de Sud





26.12.2010

De la casa la casuta-Cristian Vaduva


"Doamne, cat ai fost de bun!"

Copil batran-Cristian si Cristina Vaduva


Superba colinda!

 //:Copil bătrân, ce trist păşeşti, 
 Hai, spune-mi cine eşti?://
 
  
 
 //:Eu sunt un copil că şi ţine,
 
 Dar n-am nimic pe lume,
 
 Şi lasă-mă să plec!
 
 Şi lasă-mă să plec://
 
 
 Vezi că sunt mic şi n-am nimic
 
 Nici dor, nici mângâieri.
 
 Eu sunt cum sunt cu suflet blând
 
 Doar mângâieri căutând.
 
  
 
 Esi îngheţat de-atâta frig,
 
 Pe nume eu vreau să te strig,
 
 Tu eşti flămând, slab şi plăpând
 
 Cu sufletul mare şi blând.
 
  
 
 Oamenii mari, puternici şi tari
 
 Iubesc doar ce este a lor
 
 Şi noaptea grea păşind prin geam
 
 Copilul ce pe nimeni n-avea.

Muzica inaltatoare


Asculta pana la capat, daca vrei sa te inalti!

Happy New Year (ABBA)