14.06.2012

Atacuri dure

"Ţi-ai pus delfinii în funcţii!"
" Te crezi la discotecă?"
Cele doua apostrofari sunt adresate unor doamne din politica romaneasca.
Cand oamenii simt ca cineva nu se mai bucura de sprijin, uita de orice politete si ataca...

De pe un baner-greseala

"Vă mulţumim, că a-ţi fost alături de noi!"

"O poveste de dragoste"

"Nesat si Zulal sunt copiii a doua surori care au crescut in aceeasi casa de mici, purtandu-se unul cu altul ca frate si sora. Toata copilaria si-au petrecut-o impreuna. Nejat si Zulal au crescut si s-au indragostit nebuneste unul de altul.

Stiind ca sunt veri, cei doi s-au indepartat unul de altul, de frica sa nu aiba de suferit cei dragi lor. Le-a fost sortit sa fie impreuna pentru o singura noapte, iar cand buzele lor s-au atins, au simtit ca plutesc. Sarutul lor i-a condamnat pe cei doi tineri la despartire.

Nejat este hotarat sa ingroape adanc in sufletul lui aceasta iubire imposibila si merge mai departe, lasand-o in urma pe Zulal. Paraseste locul copilariei si pleaca in Anglia unde isi continua studiile. Cu toate acestea, memoria acelui sarut adanceste mai mult suferinta, cu fiecare an ce trece.

Peste ani, Zulal este nevoita sa ii scrie o scrisoare lui Nejat, explicandu-i ca tatal lui este pe cale sa moara. Nejat se intoarce in Istanbul cu gandul de a-si revedea tatal si a-si lua ramas bun de la el, dar poarta adanc in suflet dorinta de a o revedea pe Zulal. Fahrettin, tatal sau, un om de afaceri instarit, s-a recasatorit cu Belkis, dupa moartea primei sotii, iar Nejat a fost crescut de sora mamei sale, Feride. Actuala sotie, Belkis are un singur scop: sa ii ramana ei toata averea sotului.

Fahrettin sufera enorm pentru ca a fost „fortat” de Belkis sa il alunge pe Nejat din casa imediat dupa moartea mamei lui, iar acum isi doreste ca fiul sau sa il ierte.

Matusa Feride, cea care l-a crescut pe Nejat ca pe copilul ei, este fericita peste masura intoarcerea acestuia in casa parinteasca. Ea afla ca atunci Nejat a plecat de acasa, din Istanbul, era indragostit nebuneste de Zulal si ii dezvaluie acestuia in mare secret ca Zulal este fiica ei adoptiva. Nejat este prins intr-o situatie cumplita, el fiind nevoit sa pastreze secretul pe care il ascundea Feride atatia ani, din respect pentru ea, femeia care l-a crescut si iubirea pentru fiica adoptiva a acesteia."
Sursa:http://www.kanald.ro/Seriale/O-poveste-de-dragoste/

Ep. 1  http://disa-amestecate.blogspot.ro/2012/06/o-poveste-de-dragoste-ep-1.html

"Inima nu respecta reguli"-ep.90-tradus

13.06.2012

"O poveste de dragoste-film turcesc

 Sper ca si acest film sa fie la inaltimea celui care tocmai s-a terminat recent.
Il întîmpin cu acesta frumoasa melodie.
 



"Din 18 iunie, de la ora 20.00, Kanal D lanseaza serialul, “O poveste de dragoste”, o ecranizare captivanta a unei iubiri fara margini, in care suspansul atinge cote maxime. Intrigi de familie, dragoste fara limite si decoruri fabuloase, acestea sunt ingredientele productiei care debuteaza in curand la Kanal D.

In “O poveste de dragoste” ne reintalnim cu Ozcan Deniz, unul dintre cei mai talentati si indragiti actori ai Turciei, cunoscut telespectatorilor din serialul “Havin – doua vieti, o dragoste”. Ozcan Deniz interpreteaza rolul lui Nejat, un tanar chipes care se indragosteste iremediabil de Zulal, rol interpretat de frumoasa actrita Vildan Atasever.


Nejat si Zulal sunt copiii a doua surori care au crescut in aceeasi casa de la o varsta frageda, purtandu-se unul cu altul ca frate si sora. Nejat si Zulal au ajuns sa se indragosteasca nebuneste unul de altul. Stiind ca sunt veri, cei doi s-au indepartat insa unul de celalalt din dorinta ca familiile lor sa nu aiba de suferit. 

Nejat este hotarat sa ingroape adanc in suflet aceasta iubire imposibila si pleaca in lume, lasand-o in urma pe Zulal. Peste ani insa, Zulal este nevoita sa ii scrie o scrisoare lui Nejat, explicandu-i ca tatal lui este pe cale sa moara. Tanarul se intoarce in Istanbul cu gandul de a-si revedea parintele si, in acelasi timp, poarta adanc in suflet dorinta de a o revedea pe Zulal...
Intrigi de familie
Nu lipsesc din scenariu intrigile complicate si rasturnarile de situatie, astfel incat telespectatorii sa vizioneze cu sufletul la gura intamplarile din „O poveste de dragoste”. Fahrettin (Levent Yilmaz), tatal lui Nejat, un om de afaceri instarit, s-a recasatorit cu Belkis (Hatice Aslan) dupa moartea primei sotii, iar Nejat a fost crescut de sora mamei sale, Feride (Hulya Darcan). Actuala sotie, Belkis are un singur scop:  sa isi insuseasca averea sotului, asa ca „grabeste” moartea acestuia. In ultimele clipe de viata, Fahrettin sufera enorm pentru ca a fost „fortat” de Belkis sa il alunge pe Nejat din casa imediat dupa moartea mamei lui, iar acum nu-si mai doreste decat iertarea fiului sau. 
Andaç Haznedaroglu, cea care semneaza regia serialului “O poveste de dragoste”, si-a facut loc in inimile telespectatorilor cu ecranizari precum “Havin-doua vieti, o dragoste” si “De pe buze la inima”, difuzate la Kanal D.  Mesajul productiei „O poveste de dragoste” este acela ca dragostea adevarata invinge intotdeauna, indiferent de prejudecati, ura sau invidie.
Urmariti, din 18 iunie, de la ora 20.00, in fiecare luni si marti, la Kanal D, serialul „O poveste de dragoste”, o fascinanta iubire care se consuma la intensitate maxima intr-un decor fabulos."

"Inima nu respecta reguli"-final fericit

S-a terminat filmul "Inima nu respecta reguli", pentru care cititorii mei au facut o adevarata pasiune.
Bine ca a fost un final fericit, asa cum ati vazut in ep. 90.
Doar "Dragoste si pedeapsa" a mai avut atat de multi cititori interesati-pe blogul meu, cel putin.

Despre barbati

"Barbatii nu pacatuiesc cu femei cuminti."
De aici 

Opt motive sa mananci kiwi

De la Tami, pe mail.

Kiwi, mai bun decat o aspirina.
Opt motive sa mananci acest fruct

"Kiwi te pastreaza in forma. Ai mancat vreodata agrise chinezesti? Esti sigur ca nu? Este vorba despre kiwi, fructe originare din China , descoperite de americani abia prin anii '60.. Desi la prima vedere nu par prea apetisante, ele au un gust minunat si sunt uneori mai bune decat un medicament. In China li se spunea Yang Tao. Misionarii care le-au adus in Noua Zeelanda, la inceputul secolului XX, le-au botezat 'agrise chinezesti'. Prima oara cand au ajuns in Lumea noua, prin 1960, pe masa unui restaurant, i-au incantat simturile unui negustor american, care s-a gandit sa le importe. Au primit numele de kiwi, de la pasarea neo-zeelendeza cu acelasi nume, cu ale carei pene seamana.

Ce beneficii au aceste fructe?
1. Sunt o excelenta sursa de fibre, care ajuta la curatarea colonului de toxine si la reducerea aparitiei cancerului de colon. Ele ajuta si la scaderea nivelului colesterolului, ceea ce duce implicit la reducerea riscului producerii unui atac de cord. In plus, fructele bogate in fibre, ca si kiwi, ii ajuta pe bolnavii de diabet sa tina glicemia sub control.
2. Consumul acestor fructe este un mod delicios de a-ti pastra inima sanatoasa. Daca mananci cateva kiwi pe zi, reduci riscul formarii cheagurilor de sange si cantitatea de grasime (trigliceridele) din sange. Fructele au acelasi efect ca si aspirina, numai ca cea din urma poate provoca ulcer.
3. Confera protectie contra astmului si altor afectiuni respiratorii, datorita continutului mare de vitamina C. Intr-un kiwi se gaseste si mai multa vitamina C decat intr-o portocala. Un studiu facut de italieni pe 18 mii de copii arata ca simptomele de astm sunt cu 44% mai rar intalnite la copiii care mananca intre 5 si 7 citrice si kiwi pe saptamana, decat la cei care mananca aceste fructe mai putin de o data pe saptamana. Micutii care sufereau de astm la inceputul studiului au avut cel mai mult de beneficiat de pe urma experimentului. Dupa un "tratament" cu kiwi starea lor de sanatate s-a imbunatatit.

4. Este bun si pentru ochi: ajuta organismul sa lupte contra degenerarii oculare. Desi ai invatat ca morcovii fac bine la vedere, se pare ca aceste fructe ii depasesc. Oftalmologii au ajuns la concluzia ca, mancand 3 sau mai multe fructe pe zi, reduci cu 36% riscul de aparitie a degenerarii oculare .

5. Fitonutrientii din kiwi ne protejeaza ADN-ul. Acest fruct i-a fascinat pe cercetatori prin capacitatea lui de a apara ADN-ul de bombardamentul radicalilor liberi. Kiwi este o sursa importanta de fitonutrienti si antioxidanti - substante care intarzie imbatranirea celulelor. Unii spun ca si coaja este foarte bogata in nutrienti si ca, daca o speli si indepartezi puful, o poti manca fara probleme.

6. Kiwi mai contine alti doi antioxidanti: vitamina E si A. Vitamina E confera sanatate pielii si grabeste vindecarea anumitor boli de piele si rani.

7. Cine are lipsa de potasiu, magnezium si fosfor este bine sa manance tot kiwi.

8. Continutul mare de vitamina C previne artrita si ateroscreloza si intareste sistemul imunitar. Singura problema ar fi ca, asemeni capsunilor, kiwi pot provoca anumitor persoane reactii alergice, este vorba in special de copiii care sunt predispusi la alergii. Aceste fructe nu se recomanda bolnavilor de rinichi. Ele contin oxalati, substante care se pot cristaliza si pot afecta sanatatea."

Din pacate, mie imi provoca alergie.

De unde vin cei care m-au citit-luna aceasta

România

19.416
Italia

1.519
Statele Unite ale Americii

1.496
Republica Moldova

882
Spania

755
Germania

471
Marea Britanie

360
Franța

311
Olanda

303
Austria

212

Cristocentric - Vreau sa spuna cel ce-i slab

12.06.2012

"Inima nu respecta reguli"-ep.90

Reteta nemuririi

De la Tami, pe mail.
"Reteta nemuririi a fost descoperita!

Specialisti din intreaga lume au cercetat zeci de ani fiecare particica a vietii noastre si au ajuns la concluzia ca nu doar "genele bune" NE tin sanatosi pana la 100 de ani, ci si cateva alte mici obiceiuri. Afla care sunt acestea!

01. Mananca mai multa coaja de Paine. Ea contine de pana la opt ori mai multa lizina, antioxidant care lupta impotriva cancerului, decat miezul.
02. Fa sport cu greutati. Universitatea Michigan a demonstrat ca barbatii care fac antrenament de forta regulat si-au scazut cu opt puncte presiunea diastolica. Indeajuns pentru a reduce cu 40% riscul de atac cerebral si cu 15% pe cel de infarct!
03. Liber la ulei de masline si otet. Pune in salata sau in mancare oricat vrei! Cu ajutorul lor vei reduce riscul de cancer, imbatranirea prematura, obezitatea si diabetul.
04. Ia un supliment de magneziu zilnic. Vei fi cu 40% mai putin predispus la deces produs de orice fel de afectiune fizica.
05. Bea opt pahare de apa pe zi, spun cei de la Universitatea Loma Linda. Specialistii au descoperit ca "bautorii de apa" sunt cu 55% mai putin predispusi imbolnavirilor de orice natura.
06. Mananca zilnic un grepfruit rosu si, pe cat de des posibil, fructe de padure. Aminoacizii si antioxidantii din ele te vor ajuta sa previi cancerul si bolile mentale.
07. Razi mai mult. Alege o comedie, in locul unui film de actiune sau horror, deoarece o ora de ras iti relaxeaza corpul si mintea indeajuns incat sa se regenereze dupa atacurile de stres.
08. Casatoreste-te. Contrar multora care vad viata de familie un iad, specialistii au demonstrat ca persoanele casatorite au o rata de deces mult mai apropiata de parametrii normali, decat cei care au ales burlacia! Prin urmare, datorita confortului psihic si protectiei partenerului de viata, casatoritii traiesc mai mult.
09. Nu mai duce boala pe picioare. Cei care isi pun sanatatea pe locul doi si nu se menajeaza in perioada cronica a unei raceli sau altei boli sunt de doua ori mai predispusi la atacuri de cord fatale si la complicatii serioase ale afectiunilor. Daca esti racit, ramai in pat!
10. Savureaza doua cesti de cafea pe zi, daca vrei sa previi cu pana la 55% aparitia infarctului sau a bolilor cardiovasculare.
11. Stinge focul din stomac. Daca suferi des de usturimi in piept, mergi la medic si trateaza-te. Aceste arsuri slabesc puterea inimii, spun specialistii de la International Journal of Cardiology.
12. Parfumeaza-ti dormitorul cu iasomie sau trandafir, pentru a avea un somn linistit. Cei care nu se odihnesc corespunzator sunt mult mai predispusi bolilor de inima, mentale si diabet.
13. Nu sari de trei pahare de alcool pe zi. Expertii de la Harvard spun ca aceasta este reteta ideala pentru o sanatate curata.
14. Mananca cinci portii de legume si fructe pe zi.Sanatatea ta va fi intacta chiar si la varsta de 100 de ani!
15. Fii relaxat. Oamenii stresati traiesc cu 20 de ani mai putin decat un om cu o stare psihica normala. Daca adaugam si fumatul la aceasta formula NE putem explica de ce foarte multi oameni sufera decese premature.
16. Nu te mai stresa la munca. 70% dintre sinucigasi au ales sa-si ia viata din cauza stresului de la serviciu. Alege sa fii calm si sa nu iei problemele de lucru acasa. Astfel te vei feri de multe boli mentale.
17. Fa miscare in aer liber si ia-ti un catel care sa te motiveze! Vei reduce orice forma de depresie pana la 100%, iar corpul tau se va simti cu 50% mai bine!
18. Mananca ciocolata neagra, chiar daca esti la regim. Nu va avea efect negativ asupra dietei tale, iar partea buna este ca patru grame de cacao sporesc eficacitatea inimii cu 33%!
19. Bea ceai de menta. Contine antioxidanti puternici care reduc cu 60% inflamatiile organelor si previn aparitia diabetului.
20. O ora de somn la pranz face minuni pentru trup si suflet. Efectul lui este imediat, iar remediu pentru boli sau afectiuni mai bun decat somnul nu exista!"

"Cand dai, la inceput dai din ceea ce ai, apoi, de la un moment dat, dai din ceea ce esti." (Parintele Arsenie Boca)