09.12.2011

Simina & Gabriela - Se naste iar IsusSe naste iar Isus,
Pentru a cata oara?
El sta la usa tot plangand,
Infrigurat si tremurand,
Si-ti bate la inima, bland,
Dar tu Il tii afara.

Se naste iar Isus,
De-atatia ani, intruna.
Doar la Craciun iti amintesti,
Serbezi pasiv si acelasi esti,
Si-n obiceiuri stramosesti,
Te scalzi intotdeauna.

Se naste iar Isus,
Se naste din Fecioara,
Deschide-ti ieslea inimii,
Si canta-I azi cu ingerii,
Azi inca Il mai poti primi,
Poate-i ultima oara.

Trezeste-te acum,
Prietene si frate!
Nu te-nsela serband hazliu,
Isus e-n Cer, Isus e Viu,
Primeste-L pana nu-i tarziu,
Sa poti scapa de moarte

Simina - Intr-un sat-colinda


Frumos, frumos!

A fost Isus copil -Marian Zamfir


O colinda cu multa incarcatura sufleteasca. Ascultati-o si-mi veti da dreptate!


Cornel Cuibus

08.12.2011

Greseli din comentarii

Am "cules" doua greseli din comentarii. Nu dau nume, deoarece oricarui om i se poate intampla sa greseasca...

nui pacat,
lam suparat
Nu-i problema mea si-mi cer iertare, daca l-am suparat.

Din neatentie...

Dorind sa aflu informatii despre Diego Rivera, cel sarbatorit de Google, astazi,  cele 2 greseli de mai jos, mi-au zgariat retina. Ele sunt facute nu din necunoastere, sunt sigura, deoarece am intalnit si forma corecta "s-a", ci din neatentie.

"sa casatorit"
"sa razvratit"

06.12.2011

"Inima nu respecta reguli"-episodul 33

Echilibru, in toate

"A l’heure de la multiplication des fast foods, des «alicaments» et des produits bios, de l’épidémie d’obésité et du règne des mannequins filiformes, il est de plus en plus difficile de savoir quoi faire pour se nourrir sainement sans se compliquer la vie. Comment se repérer parmi les diverses injonctions des médias et des annonceurs publicitaires ? Quels dogmes hérités de la tradition gastronomique française ou familiale faut-il remettre en cause ? Quels sont les aliments qui font du bien ?


Il est pourtant plus aisé que jamais de bien manger, à condition de connaître les règles de base d’une alimentation équilibrée, adaptée à un mode de vie moderne. Plats cuisinés et sodas font désormais partie de notre paysage alimentaire et ne méritent pas forcément d’être totalement bannis. En revanche, varier les goûts –car oui, le plaisir de manger ne dois pas être perdu de vue– et rester raisonnable sur les quantités reste le leitmotiv des nutritionnistes."

Placerea de-a manca nu trebuie uitata, dar sa pastram echilibru in toate, concluzioneaza articolul.

Rugaciune

Am primit, dau mai departe...

Rugaciunea postului :


Tata din Ceruri, te rog sa-mi binecuvintezi familia, prietenii, rudele si pe cei pe care ii iubesc, si pe cei care citesc aceasta rugaciune chiar in acest moment.

Arata-le Tu o noua imagine a dragostei si puterii Tale nemarginite.

Duhule Sfant, te rog sa-i ajuti, chiar in acest moment. Acolo unde exista durere, te rog sa le daruiesti pacea si mila Ta.

Acolo unde exista indoiala, te rog sa le inspiri o incredere innoita prin Harul Tau. Unde exista o nevoie, te rog sa le-o implinesti.

Binecuvinteaza-le Tu caminul, familia, munca,da-le Intelepciune si Lumina in viata lor.

Binecuvanteaza-i cand pleaca si cand se intorc acasa, mergi inaintea lor si deschide-le calea.

Calauzeste-i si ocroteste-i clipa de clipa in toata viata lor.


Iarta-le lor pacatele facute cu voie sau fara de voie, cu stiinta, din nestiinta sau pe cele pe care nu si le amintesc.

Condu-i Tu pe Calea Ta Cea Sfinta, In Numele Fiului Tau, Iisus Hristos.

Doamne Tata, Fiule si Duhule Sfint, iti multumesc ca tu vei face mai mult decit iti pot eu cere.

Amin


In caz de arterita

Mi-am copiat aceste informatii, deoarece am in familie astfel de bolnavi, in ideea ca vor citi si vor lua aminte.

"A se tine sub control colesterolul, cu mare mare grija. De acum incolo, regim strict fara grasimi (fara carne de porc deloc, carne de vita mai rar, nu carne tanara gen: vitel, miel, fara frisca, smantana, nu mai mult de 2 oua pe saptamana, fara mezeluri grase, fara prajeli, rantasuri, maioneze, alune.


Multe legume, fructe, e voie ulei in salata, mai ales ulei de masline, in general, e voie grasimi polinesaturate, care se gasesc mai ales in uleiuri). In afara de asta trebuie tratament cu oricare preparat medicamentos din clasa statinelor, cu o doza astfel incat colesterolul total sa fie sub 180mg/dl, HDL colesterol trebuie sa fie peste 50 , iar LDL sub 100 mg/dl.

Foarte important este de asemenea un control riguros cardiac, pentru ca ce se intampla pe carotide, se intampla si pe coronare (arterele care iriga imina).


Cabinetele medicale sunt tot mai des vizitate de pacienţi care descriu simptome caracteristice arteritelor, în unele cazuri cu prea mare întârziere, fiind dirijaţi spre sălile de chirurgie.

Arteritele sunt boli inflamatoare ale arterelor periferice, cu localizare mai frecventă la nivelul membrelor inferioare de unde se pot extinde în tot organismul. În toate formele de boli arteriale, circulaţia descendentă a sângelui devine deficitară, având ca urmare o carenţă de oxigen şi de substanţe nutritive în ţesuturi, care nu se mai pot debarasa de produsele de dezasimilaţie, respectiv de toxinele depuse în sânge.


Primele simptome ale bolii apar sub formă de înţepături, cârcei şi crampe în pulpele şi gleznele picioarelor şi senzaţia de greutate şi oboseală în timpul mersului prelungit pe jos sau la eforturi fizice. Uneori durerea de picioare poate să apară chiar după 50-100 metri de mers, dar, în urma tratamentelor, distanţa de mers poate fi mărită la 1-3 km, fără vreo senzaţie neplăcută. Începând de la degete, picioarele se răcesc, atât iarna, cât şi vara, şi prezintă modificări de culoare, de la palid-albicios, la roşu-intens, violaceu şi chiar negru. Pielea devine lucioasă, uscată, neelastică, datorită lipsei de transpiraţie. Unghiile sunt fragile şi se deformează.

Agravarea arteritelor se desfăşoară în timp variabil, de la o persoană la alta, fiind influenţată de unii factori favorizanţi (fumat în exces, frig şi umezeală, infecţii, eforturi fizice şi traume psihice)."