HTTP/:;Irinamateias.ro

06.12.2011

In caz de arterita

Mi-am copiat aceste informatii, deoarece am in familie astfel de bolnavi, in ideea ca vor citi si vor lua aminte.

"A se tine sub control colesterolul, cu mare mare grija. De acum incolo, regim strict fara grasimi (fara carne de porc deloc, carne de vita mai rar, nu carne tanara gen: vitel, miel, fara frisca, smantana, nu mai mult de 2 oua pe saptamana, fara mezeluri grase, fara prajeli, rantasuri, maioneze, alune.


Multe legume, fructe, e voie ulei in salata, mai ales ulei de masline, in general, e voie grasimi polinesaturate, care se gasesc mai ales in uleiuri). In afara de asta trebuie tratament cu oricare preparat medicamentos din clasa statinelor, cu o doza astfel incat colesterolul total sa fie sub 180mg/dl, HDL colesterol trebuie sa fie peste 50 , iar LDL sub 100 mg/dl.

Foarte important este de asemenea un control riguros cardiac, pentru ca ce se intampla pe carotide, se intampla si pe coronare (arterele care iriga imina).


Cabinetele medicale sunt tot mai des vizitate de pacienţi care descriu simptome caracteristice arteritelor, în unele cazuri cu prea mare întârziere, fiind dirijaţi spre sălile de chirurgie.

Arteritele sunt boli inflamatoare ale arterelor periferice, cu localizare mai frecventă la nivelul membrelor inferioare de unde se pot extinde în tot organismul. În toate formele de boli arteriale, circulaţia descendentă a sângelui devine deficitară, având ca urmare o carenţă de oxigen şi de substanţe nutritive în ţesuturi, care nu se mai pot debarasa de produsele de dezasimilaţie, respectiv de toxinele depuse în sânge.


Primele simptome ale bolii apar sub formă de înţepături, cârcei şi crampe în pulpele şi gleznele picioarelor şi senzaţia de greutate şi oboseală în timpul mersului prelungit pe jos sau la eforturi fizice. Uneori durerea de picioare poate să apară chiar după 50-100 metri de mers, dar, în urma tratamentelor, distanţa de mers poate fi mărită la 1-3 km, fără vreo senzaţie neplăcută. Începând de la degete, picioarele se răcesc, atât iarna, cât şi vara, şi prezintă modificări de culoare, de la palid-albicios, la roşu-intens, violaceu şi chiar negru. Pielea devine lucioasă, uscată, neelastică, datorită lipsei de transpiraţie. Unghiile sunt fragile şi se deformează.

Agravarea arteritelor se desfăşoară în timp variabil, de la o persoană la alta, fiind influenţată de unii factori favorizanţi (fumat în exces, frig şi umezeală, infecţii, eforturi fizice şi traume psihice)."

Niciun comentariu: