13.06.2009

Rugaciuni "neascultate"

De ce unele rugăciuni nu sunt „ascultate”?

"Unii oameni se îmbolnăvesc şi chiar mor; alţii au probleme financiare; alţii se pot confrunta cu diferite alte dificultăţi. Ce se poate face atunci?

Dumnezeu ne spune să ne lăsăm grijile în seama Sa. Chiar şi când o situaţie rămâne apăsătoare: „Aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El Însuşi îngrijeşte de voi.”12 Chiar dacă situaţia pare scăpată de sub control, totuşi nu este... Chiar atunci când lumea întreagă pare să se prăbuşească, Dumnezeu ne poate ajuta să rămânem în picioare. În acele clipe omul poate fi foarte recunoscător că Îl cunoaşte pe Dumnezeu.

„Domnul este aproape. Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Iisus.”13 Soluţiile, rezolvările pe care le poate găsi Dumnezeu la problema respectivă depăşesc cu mult tot ce am crede noi că este cu putinţă. Probabil că orice persoană care-L urmează cu adevărat pe Hristos ar putea da exemple de acest gen din viaţa sa. Însă chiar dacă situaţia nu se îmbunătăţeşte, în ciuda problemelor cu care ne confruntăm, Dumnezeu ne poate da pace. Iisus Hristos a spus: „Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte.”14

În această clipă (când situaţia este încă încâlcită), Dumnezeu ne cere să ne încredem în El în continuare - să „umblăm prin credinţă, nu prin vedere”, după cum spune Biblia. Dar nu este vorba de credinţă oarbă. Ci este vorba că ne bizuim pe caracterul lui Dumnezeu. Maşina care merge pe un pod solid se sprijină în totalitate pe soliditatea podului; nu contează ce crede şoferul, ce gândeşte sau ce discută cu pasagerul de lângă el. Maşina ajunge în siguranţă la celălalt capăt al podului datorită solidităţii podului, în care şoferul a ales să creadă de la bun început.

În mod asemănător Dumnezeu ne cere să ne încredem în integritatea şi în caracterul Său... în îndurarea, în dragostea, în înţelepciunea Sa. El spune: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi păstrez bunătatea Mea.”15 „Popoare, în orice vreme, încredeţi-vă în El, vărsaţi-vă inimile înaintea Lui! Dumnezeu este adăpostul nostru.”

De multe ori, simtim o mare deceptie cand vedem ca rugaciunea noastra nu este ascultata, dar, din experienta, spun ca El nu este surd la rugaciunile noastre, ci noi cerem, de multe ori, ceea ce nu-i dupa sfanta voia Sa.

Sursa:http://www.everystudent.ro/a/rugaciuni.html?gclid=CNvHu8XkiJsCFcQTzAo

12.06.2009

Par de prisos

"Barbatii se barbieresc pentru ca barba si mustata nu mai au functionalitate biologica – nu-i mai apara de intemperii si nici nu mai slujesc la intimidarea adversarului. Functia lor este cel mult una estetica sau religioasa. Femeile, la randul lor, se intrec in a scapa de parul de pe corp (cu exceptia podoabei capilare, desigur), caci „blana“ nu numai ca nu le tine de cald, dar le si provoaca frisoane de dezgust. Nici sprancenele nu sunt iertate, cu toate ca Natura le-a harazit un rol important: acela de a nu lasa transpiratia si impuritatile sa se scurga de pe frunte in ochi. Cu unghiile insa, se intampla pe dos. Desi nu mai folosesc la inhatat sau sfasiat prada, ele sunt la mare pret lungi si pictate, facand parte din arsenalul seductiei."
Sursa:Descopera.ro

Parerile altora despre"valoare"

rodicabotan are o parere atat de adevarata despre ceea ce inseamna pentru cei mai multi "valoarea", incat merita s-o aflati.

"Adevaratele valori...nu mai au valoare...si gunoaiele sint la mare pret...

Dar cred ca asa era si pe vremuri. N-ar spune Biblia sa nu ne uitam la fata omului degeaba. Eu cred ca de cind lumea cei avuti au fost dusi pe banca din fata si cei nevoiasi mai pe la urma.

Si sintem si noi de vina care nu gasim ca simplitatea, mosedtia, bunul simt sint lucruri care trebuiesc scoase in evidenta dar ne hlizim si noi de multe ori la televizor sau in viata reala sa vedem ce prostii se mai intimpla...

Mai sint inca oameni care nu s-au spurcat...ca si pe vremea lui Ilie cind acesta credea ca este singurul de partea Domnului...Domnul i-a scos altii o suta daca nu ma insel. Doar ca trebuie sa stim sa-i cautam...

Sa dea Domnul ca noi toti sa cautam valorile adevarate..."

08.06.2009

Valoare?

Am observat ca cei mai "valorosi" oameni ai penelului virtual sunt cei care folosesc cu "maiestrie" invectivele, atacurile la persoana, jignirile cele mai virulente.

Se fac referiri la defectele umane, la parinti, la mosi, stramosi. Bietul om, mai ales cel politic, este trecut prin ciur si prin darmon, de cand l-a adus pe lume mama lui, de cand a fost intarcat, a facut primii pasi. Nimic laudativ, totul trecut la defecte, rautati, care sunt ingrosate nepermis de mult.

Parintii mei m-au invatat ca, referitor la infirmitatea fizica a unui om, nu numai ca nu trebuie sa faci aluzie, dar nici sa nu-l privesti pe nefericit intr-un anume fel, care l-ar putea ofensa...

In lumea de astazi, valorile au cu totul o alta conotatie. Cu cat injuri mai abitir, vorbesti mai "burenos", cum ar zice mami, cu atat cititorii dau navala sa te citeasca, sa te felicite, sa te comenteze si sa-ti aduca osanale.

Doamne, ce vremuri!

07.06.2009

Cele mai fascinante castele

Eu ma bucur, ca un copil, de-o jucarie, cand reusesc sa realizez ceva cat de neinsemnat la casa mea parinteasca.
Oare asa se bucurau si proprietarii acestor castele marete, pe care va invit sa le vedeti:
cele-mai-fascinante-castele-ale-lumii