12.06.2009

Par de prisos

"Barbatii se barbieresc pentru ca barba si mustata nu mai au functionalitate biologica – nu-i mai apara de intemperii si nici nu mai slujesc la intimidarea adversarului. Functia lor este cel mult una estetica sau religioasa. Femeile, la randul lor, se intrec in a scapa de parul de pe corp (cu exceptia podoabei capilare, desigur), caci „blana“ nu numai ca nu le tine de cald, dar le si provoaca frisoane de dezgust. Nici sprancenele nu sunt iertate, cu toate ca Natura le-a harazit un rol important: acela de a nu lasa transpiratia si impuritatile sa se scurga de pe frunte in ochi. Cu unghiile insa, se intampla pe dos. Desi nu mai folosesc la inhatat sau sfasiat prada, ele sunt la mare pret lungi si pictate, facand parte din arsenalul seductiei."
Sursa:Descopera.ro

Parerile altora despre"valoare"

rodicabotan are o parere atat de adevarata despre ceea ce inseamna pentru cei mai multi "valoarea", incat merita s-o aflati.

"Adevaratele valori...nu mai au valoare...si gunoaiele sint la mare pret...

Dar cred ca asa era si pe vremuri. N-ar spune Biblia sa nu ne uitam la fata omului degeaba. Eu cred ca de cind lumea cei avuti au fost dusi pe banca din fata si cei nevoiasi mai pe la urma.

Si sintem si noi de vina care nu gasim ca simplitatea, mosedtia, bunul simt sint lucruri care trebuiesc scoase in evidenta dar ne hlizim si noi de multe ori la televizor sau in viata reala sa vedem ce prostii se mai intimpla...

Mai sint inca oameni care nu s-au spurcat...ca si pe vremea lui Ilie cind acesta credea ca este singurul de partea Domnului...Domnul i-a scos altii o suta daca nu ma insel. Doar ca trebuie sa stim sa-i cautam...

Sa dea Domnul ca noi toti sa cautam valorile adevarate..."

09.06.2009

Valoare?

Am observat ca cei mai "valorosi" oameni ai penelului virtual sunt cei care folosesc cu "maiestrie" invectivele, atacurile la persoana, jignirile cele mai virulente.

Se fac referiri la defectele umane, la parinti, la mosi, stramosi. Bietul om, mai ales cel politic, este trecut prin ciur si prin darmon, de cand l-a adus pe lume mama lui, de cand a fost intarcat, a facut primii pasi. Nimic laudativ, totul trecut la defecte, rautati, care sunt ingrosate nepermis de mult.

Parintii mei m-au invatat ca, referitor la infirmitatea fizica a unui om, nu numai ca nu trebuie sa faci aluzie, dar nici sa nu-l privesti pe nefericit intr-un anume fel, care l-ar putea ofensa...

In lumea de astazi, valorile au cu totul o alta conotatie. Cu cat injuri mai abitir, vorbesti mai "burenos", cum ar zice mami, cu atat cititorii dau navala sa te citeasca, sa te felicite, sa te comenteze si sa-ti aduca osanale.

Doamne, ce vremuri!

08.06.2009

Cele mai fascinante castele

Eu ma bucur, ca un copil, de-o jucarie, cand reusesc sa realizez ceva cat de neinsemnat la casa mea parinteasca.
Oare asa se bucurau si proprietarii acestor castele marete, pe care va invit sa le vedeti:
cele-mai-fascinante-castele-ale-lumii