13.04.2013

” Rugaţi-vă neîncetat!”

Trebuie să ne învăţăm a chema numele lui Dumnezeu mai mult decât a respira, în toată vremea şi în tot locul şi la tot lucrul. Apostolul zice: ” Rugaţi-vă neîncetat!”, adică ne învaţă să avem aducere-aminte de Dumnezeu în orice vreme, în orice loc şi în timpul oricărui lucru.

Dacă faci ceva, trebuie să ai în minte pe Creatorul lucrurilor; dacă vezi lumina, adu-ţi aminte de Cel ce ţi-a dat-o; dacă vezi cerul, pământul, marea şi tot ce se află într-însa, minunează-te şi proslăveşte pe Cel ce le-a zidit; dacă te îmbraci cu hainele tale, adu-ţi aminte cine ţi le-a dat pe acestea şi multumeşte-I Celui care are grijă de viaţa ta.

Ca să spun pe scurt, orice mişcare să-ţi fie pricină de aducere-aminte şi de proslăvire lui Dumnezeu.

Şi, iată, în acest fel tu te vei ruga neîncetat, iar sufletul tău se va bucura totdeauna de aceasta.



Sursa: Filocalia. Petru Damaschin

Iffet-ep. 1


Un nou film turcesc, in curand.

12.04.2013

Ireal de frumos!

Cea mai frumoasă cascadă din lume se află în România

 De pe mail.

Cea mai frumoasă cascadă din lume se află în România. Una dintre cele mai frumoase şi neobişnuite cascade din lume se află în România, după cum relevă un clasament întocmit de un portal de specialitate, care ia în calcul locuri de pe întreg mapamondul.
Cascada Bigăr din apropiere de Oraviţa, judeţul Caraş-Severin este considerată una dintre cele mai frumoase şi neobişnuite din lume, potrivit TheWorldGeography.com.
Spectaculoasa cascadă de pe meleagurile româneşti este asociată cu cascade ale căror frumuseţe este deja bine cunoscută din SUA, Australia, Islanda sau Antarctica, fiind chiar prima prezentată în clasament.

Cea mai frumoasă cascadă din lume se află în România

 Una dintre cele mai frumoase şi neobişnuite cascade din lume se află în România, după cum relevă un clasament întocmit de un portal de specialitate, care ia în calcul locuri de pe întreg mapamondul.
Cascada Bigăr din apropiere de Oraviţa, judeţul Caraş-Severin este
 considerată una dintre cele mai frumoase
 şi
 neobişnuite din lume, potrivit TheWorldGeography.com.
Spectaculoasa cascadă de pe meleagurile
 româneşti este asociată cu cascade ale căror frumuseţe este deja bine cunoscută din SUA,

 Australia, Islanda sau Antarctica, fiind chiar prima prezentată în clasament.

Sursa  : da.zf.ro

11.04.2013

Spre încântarea ochiului

Efectele supărării

"Supărarea este una din cele mai răspândite încălcări ale legilor universului, care poate determina mari  neplăceri în viaţa, atât a celui pe care te superi, cât şi în propria ta viaţă.
 Potrivit legii bumerangului, tot ceea ce emitem în atmosferă, din punct de vedere vibratoriu: gânduri, vorbe, dorinţe, fapte, sentimente se întorc la noi producând efecte perturbatoare în câmpul nostru energetic . De aceea nimeni nu poate face rău altuia, fără să plătească."

De pe mail, de la Cornelia

10.04.2013

Transalpina

Gândul

"Oricând aveţi gânduri negative despre o  persoană, să vă rugaţi în permanenţă pentru sănătatea ei.
Când ne gândim la cineva, se creează instantaneu o punte energetică între noi şi omul la care ne gândim. De aceea, orice  gând rău reprezintă un atac  energetic care aduce un prejudiciu omului  respectiv. Astfel ne atacăm şi ne omorâm unul pe altul în mod inconştient, de multe ori fără să ne dăm seama de acest lucru. 
Gândirea noastră dispune de cea mai puternică forţă creatoare din întregul univers. Gândul este cel care aduce pacea şi liniştea în sufletul nostru.
Gândul este cel care atrage binele sau răul în existenţa noastră.
Toate  gândurile emise plutesc în aer ca nişte mine ameninţătoare pentru a lovi pe cel ce le-a produs."

Foarte adevărat!!
Nu trebuie să avem nici o stare de amărăciune în legătură, mai ales, cu cei apropiaţi. Mai devreme sau mai târziu, li se va întâmpla ceva de care ne simţim răspunzători şi regretăm amarnic. 

De pe mail, de la Cornelia.

Suleyman Magnificul-ep. 57 si 58

09.04.2013

Deva

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=515667661783290&set=a.460529340630456.126524.458612014155522&type=1&theater

08.04.2013

Cică, nu există moarte...

O cifră rotundă

Doamne, Petru e legat


Grupul Emanuel Canada - Doamne Petru e legat

Asculta mai multe audio ambientala
Doamne, Petru e legat și la moarte-i condamnat, În celulă e băgat cu ordin de la împărat. Și creștinii toți din țară în curînd ei au să moară La palat e sărbătoare, că mîine și Petru moare. Solo Frații, toți, ei se uniră și cu toții se rugau, Dumnezeu de sus, din ceruri Pe înger El l-a trimis. Și de-odată, o lumină în celulă s-a văzut, Și-n lumina minunată îngerul a apărut. Solo Doamne, știu că e doar vis, zice Petru tulburat, Știu, Isus, Tu ai putere să dezlegi ce e legat. Dar de-odată, el privește că trece și e mirat, Nu e vis, e realitate, Domnul l-a eliberat. Solo Ucenicii plini de spaimă ascultau înfricoșați, Bate cineva la ușă,eu sunt Petru, sunt salvat. %Am strigat cu toți spre Domnul O minune am văzut, Petru strigă-n gura mare: "Domnul l-a eliberat."

N-am pietre scumpe


Grupul Emanuel Canada - N -am pietre scumpe

Asculta mai multe audio ambientala

Parcul National Retezat-locuri de vizitat

"Da cateva ponturi celor care doresc sa viziteze Parcul National Retezat

 Parcul National Retezat, un colt de rai

Centrul de Informare Turistica Nucsoara, comuna Salasu de Sus, localitatea Nucsoara, de aici puteti afla informatii si detalii despre parc si cumpara harti.
Cazare: Pensiunea Anita ( www.anita.ro); Complexul Cheile Butii (www.cheile-butii.ro); Pensiunea Codrin (www.codrin.ro); Complexul Dorulet (www.cabaneledorulet.ro); Pensiunea Dora (www.pensiuneadora.ro); Pensiunea Iris (www.geraico.ro); Cabana Rotunda (www.rotunda.ro); Pensiunea Ulpia Traiana (www.ulpiatraiana.ro).
Trasee:
1. Gura Apei-Poiana Pelegii-Bucura, durata 7-8h, greu accesibil iarna, punct de pornire: Gura Apei;
2. Gura Apei-Buta, durata 8-9h, greu accesibil iarna, punct de pornire: Gura Apei;
3. Lunca Berhina-Crucea Traznitului, durata 3h, greu accesibil iarna, punct de pornire: Gura Apei;
4. Gura Apei-Zanoaga, durata 4h 30', greu accesibil iarna, punct de pornire: Gura Apei;
5. Gura Zlata-Gura Apei, durata 2h 30'-3h, accesibil tot anaul, punct de pornire: Gura Zlata 12 km road;
5. Gura Zlata-Zanoaga-Bucura, durata 8-9h, greu accesibil iarna, punct de pornire: Gura Zlata;
6. Pietrele-Bucura, durata 3-3h 30', pericol de avalanse iarna, punct de pornire: Pietrele;
7. Pietrele-Galsesu, durata 3-3h 30', accesibil tot anul, punct de pornire: Pietrele;
8. Pietrele-Lolaia, durata 1h 30', accesibil tot anul, punct de pornire: Pietrele;
9. Pietrele-Vf. Retezat, durata 3-4h, accesibil tot anul, punct de pornire: Pietrele;
10. Vf. Retezat-Bucura, durata 1h 30'-2h, greu accesibil iarna, punct de pornire: diverse;
11. Rausor-Pietrele, durata 2-3h, accesibil tot anul, punct de pornire: Rausor
12. Rausor-Vf. Retezat, durata 4-5h, greu accesibil iarna, punct de pornire: Rausor;
13. Rausor-Stevia, durata 3-4h, accesibil tot anul, punct de pornire: Gura Zlata;
14. Zanoaga-Bucura, durata 3-3h 30', periculos iarna, punct de pornire: Gura Zlata;
15. Galesul-Curmatura Bucurei, durata 4-4h 30', greu accesibil iarna, punct de pornire: diverse."

AICI 

Sfaturi pentru sănătate

De pe mail, de la Cornelia.
 
BETI APA PE STOMACUL GOL: In Japonia zilelor noastre, este foarte popular obiceiul de a bea apa imediat dupa trezire in fiecare dimineata. Mai mult, testele cercatatorilor au demonstrat valoarea acestui obicei. Publicam mai jos   o descriere a folosirii apei pentru cititorii nostri. Pentru cei in varsta si   pentru bolile grave ca si pentru bolile moderne, tratamentul cu apa a fost considerat de succes de catre o societate medicala japoneza, ca tratament sigur 100% pentru urmatoarele boli:  Dureri de cap, dureri ale corpului,sistemul circulator, artrita, batai puternice ale inimii, epilepsie,grasimi in exces, astm bronsic, tuberculoza, meningita, boli de ficat si urina, voma, gastrita, diaree, hemoroizi, diabet, constipatie, toate bolile de   ochi, cancer la organelle genitale si dereglari menstruale, boli ale urechilor, nasului si gatului.

METODA DE TRATAMENT:

1. Dimineata, imediat dupa trezire, inainte de a va spala pe dinti, beti 4x 160 ml apa  aproximativ o jumatate de litru in total
2. Spalati-va pe dinti dar nu mancati si nu beti nimic 45 minute.
3. Dupa 45 minute puteti bea si manca normal.
4. Dupa 15 minute de la micul dejun, pranz sau cina nu mancati si nu beti nimic 2 ore.
5. Cei care sunt batrani sau bolnavi si nu pot bea 4 pahare cu apa la inceput   pot incepe prin  a bea apa mai putina si sa creasca gradual pana la 4 pahare pe zi.

6. Metoda de mai sus va vindeca boli si toata lumea se poate bucura de o viata
   sanatoasa.  Urmatoarea lista da numarul de zile de tratament necesar pentru   vindecarea/ controlul/ reducerea principalelor boli:
1. Presiune ridicata a sangelui- 30 zile
2. Gastrita - 10 zile
3. Diabet 30 zile
4. Constipatie- 10 zile
5. Cancer- 180 zile
6. Tuberculoza- 90 zile
7. Pacientii cu artrita ar trebui sa urmeze tratamentul de mai sus doar 3 zile   in prima saptamana si incepand din a doua saptamana zilnic.  Aceasta metoda de   tratament nu are efecte adverse; oricum, la inceputul tratamentului s-ar putea   sa fie necesar sa urinati de mai multe ori . Este si mai bine daca continuati   acest tratament ca o activitate de rutina in viata voastra. Beti apa si ramaneti sanatosi si activi.  Intelegem acum de ce chinezii si japonezii beau   ceai fierbinte si la masa apa ce nu este rece. Poate este timpul sa adoptam obiceiul lor de a bea apa in timp ce mancam!!! Nimic de pierdut, totul de castigat.
 
Pentru cei carora le place sa bea apa rece, aceste randuri sunt pentru voi!
 
Este placut sa bei o ceasca cu o bautura rece dupa o masa. Apa rece va solidifica mancarurile uleioase pe care tocmai le-ati consumat. Va va incetini   digestia. Odata ce acest noroi reactioneaza cu acidul, va fi absorbit mai repede decat hrana solida. Va depune un strat pe intestine.  Foarte curand,acesta se va transforma in grasime si va duce la cancer Este cel mai indicat   sa beti supa fierbinte sau apa calda dupa masa.  
 
O nota importanta despre atacurile de inima: Femeile ar trebui sa stie ca nu fiecare simptom de atac de   inima va fi durerea in mana stanga.  Fiti atente la durerile intense in maxilar. S-ar putea sa nu ai niciodata prima data durere in piept, in timpul unui atac de inima.  Greata si transpiratul intens sunt si ele simptome obisnuite. 60% din persoanele care au atac de inima in timp ce dorm, nu se trezesc.  Durerea in maxilar va poate trezi dintr-un somn adanc. Fiti cu grija   si atente Cu cat stim mai multe, cu atat sansele de a supravietui sunt mai mari.