HTTP/:;Irinamateias.ro

19.06.2009

Nu mi-ar placea...

ciutacu

Se face mult referire la aceasta emisiune, a celui amintit mai sus, si, deoarece nu am avut timp sa citesc in intregime comentariile de atunci, mi le-am salvat pe calculator si va invit sa priviti retrospectiv cele intamplate si sa judecati nepartinitor.

Oare nu suntem uneori prea duri cu greselile semenilor? Sa acordam si circumstante atenuante celor din jurul nostru si apoi sa criticam.

Eu sunt, de felul meu, toleranta, increzatoare in oameni si concilianta.

Nu pot sa nu recunosc si spiritul incisiv, "muscator" al acestui jurnalist pe care-l respect si-l urmaresc cu placere, dar nu mi-ar placea sa fiu tinta atacurilor sale.

18.06.2009

Dac-ar fi...

Dana

spune:

"Daca ar fi sa o iau de la capat, as risca mai mult. Daca ar fi sa o iau de la capat, as face mai multe lucruri care ar ramane si dupa moartea mea."

15.06.2009

Canta,canta, canta-Gabi Ilut


Avem motive sa-L laudam pe Dumnezeu?
Eu zic ca da, in orice clipa!

Prima mineriada

Doar atat vreau sa va spun: cand au ajuns minerii in Bucuresti, mama unei colege s-a asezat in fata icoanei si se ruga pentru Iliescu si tara, si a spus ca, daca-ar fi mai tanara, s-ar duce si ea in capitala, alaturi de mineri, ca sa apere ceea ce-a realizat guvernul nou format...

Asa ca va imaginati ce-au simtit acei oameni care nu stiu frica de nimeni si de nimic.

Fara comentarii, nu?

Eminescu

Pentru ca ieri am fost plecata, nu vreau sa ratez sa va spun cat de indragostita am fost eu de Eminescu. La propriu.

Aveam o editie bibliofila a volumului "Poezii", unde el aparea, aidoma "Luceafarului" de care s-a indragostit eroina poeziei.

A fost o dragoste unica, devastatoare, de nedescris.

Pentru mine, Eminescu ramane"nepereche" in literatura mondiala. Nici nu vreau sa aud c-ar exista altul aidoma lui....

14.06.2009

Rugaciuni "neascultate"

De ce unele rugăciuni nu sunt „ascultate”?

"Unii oameni se îmbolnăvesc şi chiar mor; alţii au probleme financiare; alţii se pot confrunta cu diferite alte dificultăţi. Ce se poate face atunci?

Dumnezeu ne spune să ne lăsăm grijile în seama Sa. Chiar şi când o situaţie rămâne apăsătoare: „Aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El Însuşi îngrijeşte de voi.”12 Chiar dacă situaţia pare scăpată de sub control, totuşi nu este... Chiar atunci când lumea întreagă pare să se prăbuşească, Dumnezeu ne poate ajuta să rămânem în picioare. În acele clipe omul poate fi foarte recunoscător că Îl cunoaşte pe Dumnezeu.

„Domnul este aproape. Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Iisus.”13 Soluţiile, rezolvările pe care le poate găsi Dumnezeu la problema respectivă depăşesc cu mult tot ce am crede noi că este cu putinţă. Probabil că orice persoană care-L urmează cu adevărat pe Hristos ar putea da exemple de acest gen din viaţa sa. Însă chiar dacă situaţia nu se îmbunătăţeşte, în ciuda problemelor cu care ne confruntăm, Dumnezeu ne poate da pace. Iisus Hristos a spus: „Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte.”14

În această clipă (când situaţia este încă încâlcită), Dumnezeu ne cere să ne încredem în El în continuare - să „umblăm prin credinţă, nu prin vedere”, după cum spune Biblia. Dar nu este vorba de credinţă oarbă. Ci este vorba că ne bizuim pe caracterul lui Dumnezeu. Maşina care merge pe un pod solid se sprijină în totalitate pe soliditatea podului; nu contează ce crede şoferul, ce gândeşte sau ce discută cu pasagerul de lângă el. Maşina ajunge în siguranţă la celălalt capăt al podului datorită solidităţii podului, în care şoferul a ales să creadă de la bun început.

În mod asemănător Dumnezeu ne cere să ne încredem în integritatea şi în caracterul Său... în îndurarea, în dragostea, în înţelepciunea Sa. El spune: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi păstrez bunătatea Mea.”15 „Popoare, în orice vreme, încredeţi-vă în El, vărsaţi-vă inimile înaintea Lui! Dumnezeu este adăpostul nostru.”

De multe ori, simtim o mare deceptie cand vedem ca rugaciunea noastra nu este ascultata, dar, din experienta, spun ca El nu este surd la rugaciunile noastre, ci noi cerem, de multe ori, ceea ce nu-i dupa sfanta voia Sa.

Sursa:http://www.everystudent.ro/a/rugaciuni.html?gclid=CNvHu8XkiJsCFcQTzAo