14.09.2013

Noutăţi din serialui "Iffet"

Impresionată!

M-au impresionat, până la lacrimi, aceste mărturisiri.
Cât timp ne trebuie ca să aducem o mulţumire celui care merită?
De-am realiza ce mult contează... o vorbă bună.
http://adamaica.wordpress.com/2013/08/05/30-de-secunde/

"Măcar din când în când „riscați” câte-o rugă pentru medicii care luptă pentru viață! Sunt în cea mai bună echipă: cu Viața, Calea și Adevărul.", a spus cea care a trecut prin mâna medicilor.
Acelaşi lucru l-a spus şi fiul meu, în urma stentării.

12.09.2013

Erori frecvente în limbajul cotidian

 Dacă vă place să vorbiţi şi să scrieţi corect...
Luaţi o foaie de hârtie şi un creion. Veţi avea nevoie, deoarece sunt multe de reţinut.
http://diacritica.files.wordpress.com/2010/08/erori-frecvente-in-limbajul-cotidian.pdf
Aşteptaţi să se încarce.

11.09.2013

Săcărâmb, Eldorado din secolele trecute

http://adevarul.ro/locale/hunedoara/eldorado-sacaramb-sacaramb-1_51bb40b8c7b855ff56902c93
Aici au lucrat bunicul meu şi fiul său. S-au îmbolnăvit de silicoză.
Când era mama mea fată, la Săcărâm, era târg. Acolo mergea, zilnic, pe jos-de la Vărmaga-,cu corfa plină de bucate, ca să le vândă minerilor.
Am revăzut locul, acum câţiva ani. O splendoare!

7 alimente pentru detoxifierea ficatului

1. Usturoiul
Usturoiul contine numerosi cumpusi pe baza de sulf care activează enzimele hepatice responsabile de eliminarea toxinelor din organism. Acest bulb inrudit cu ceapa contine alicina si seleniu, de asemenea, doi nutrienti puternice ce ajuta la protejarea ficatului toxice si il ajuta în procesul de detoxifiere.

2. Grapefruitul
Grapefruitul este bogat in vitamina C naturala si antioxidanti, două elemente de curătare hepatica puternice. Ca si usturoiul, grapefruitul contine compusi care stimuleaza producerea de enzime de detoxifiere hepatica. Acesta contine, de asemenea, un compus flavonoid cunoscut sub numele de naringenin care determina ficatul sa arda grasimile, in loc sa le păstreze.

3. Ceaiul verde

Ceaiul verde este încărcat cu catechine, un tip de antioxidant care a fost demonstrat in studii ca elimina acumularea de grăsime in ficat si ajuta functia hepatică. Această puternica băutură pe bază de plante  protejează, de asemenea, ficatul impotriva toxinelor.

4. Legumele verzi
Legumele cu frunze verzi, cum ar fi castravetele amar, rucola, frunzele de papadie, spanacul, frunzele de mustar, cicoare contin, de asemenea numerosi compusi care neutralizeaza metalele grele, ce afecteaza foarte mult ficatul. Frunzele verzi elimina, de asemenea, pesticidelor si ierbicidelor din corp si impulsioneze crearea si angrenarea sucului biliar.

5. Avocado
Bogat in compusi producatori de glutation, fructele de avocado ajuta în mod activ sanatatea ficatului prin protejarea împotriva supraincarcarii cu toxine, precum si prin cresterea puterii sale de curătare. Unele cercetări au arătat că mănâncand unul sau două fructe de avocado pe săptămână  pentru cel putin 30 de zile, se poate repara un ficat deteriorat.

6. Nucile
Nucile, care contin niveluri ridicate de L-arginină, un aminoacid, glutation, si acizi grasi omega-3, ajuta, de asemenea, la detoxifierea ficatului de boli. Nucile ajuta, de asemenea, la oxigenarea sângelui.

7. Turmericul
Turmericul, unul dintre alimentele cele mai puternice pentru mentinerea unui ficat sanatos, a fost demonstrat ca protejeaza în mod activ ficatul împotriva deteriorării toxice, si chiar regenereaza celulele hepatice deteriorate. Turmericul stimulează, de asemenea, productia naturala de bilă si imbunatateste functia de ansamblu a vezicii biliare, un alt organ de purificare.
Sursa: http://www.foodmatters.tv/articles-1/7-foods-to-naturally-cleanse-your-liver
http://suntsanatos.ro/alimentatie-si-nutritie/sapte-alimente-pentru-curatarea-naturala-a-ficatului.html 

Deva, in imagini