17.09.2010

Voi pleca in statiune

Sotul meu vrea neaparat sa plece intr-o statiune. Eu va trebui sa-l urmez, dar nu prea-mi place sa plec de-acasa, desi fiul meu mi-a spus ca-mi da leptopul, ca sa nu-mi intrerup activitatea bloggericeasca. Pana la urma, ma "sacrific" si plec in statiunea Sangeorz-Bai.
Iata ce-am gasit despre acest loc de tamaduire:

"Sangeorz-Bai a devenit oras statiune si este situat in extremitatea nord-estica a judetului Bistrita Nasaud, in partea de sud a Muntilor Rodnei, la o altitudine de 435-450 m, la 56 km de municipiul Bistrita si 31 km de Nasaud, la confluenta paraielor Borcut si Cormaia cu Somesul Mare. Localitatea Singeorz-Bai este inconjurata de maguri vulcanice (dealuri) acoperite de paduri de fag si brad, astfel ca depresiunea formata este ferita de calduri excesive si de vanturi reci. Apele de munte care izvorasc din muntii Rodnei si se revarsa in Cormaia sunt gazda pastravului, lipanului, cleanului si mrenei, constituind principala atractie a pescarilor amatori. Conditiile favorabile oferite de formele de relief, factorii climatici, bogatia, varietatea si originalitatea faunei si florei satisfac cerintele diferitelor tipuri de turism.

In prezent localitatea numara peste 11000 de locuitori ale caror ocupatii de baza sunt agricultura, cresterea animalelor, exploatarea si prelucrarea lemnului si turismul.

"Apele tamaduitoare" de la Singeorz-Bai sunt cunoscute din anul 1243, dar abia in anul 1770 este atestat documentar ca localitate cu ape minerale. in anul 1876 s-a hotarat ca statiunii sa poarte numele Hebe, din mitologia greaca zeita tineretii vesnice, care potrivit mitului servea nectar la ospetele zeilor. in 1880 a fost amplasata statuia zeitei Hebe din marmura de Carrara de o deosebita frumusete plastica.

In perioada de inceput a activitatii balneoclimaterice si apoi in evolutia anilor au existat aici 5 izvoare, iar in 1951 s-a capatat izvorul 6 cu un debit de 65.000 l/zi ceea asigura necesarul de apa atat pentru tratament cat si pentru imbuteliere. in 1958 s-au descoperit izvoarele 7,8 si 9. Valentele apelor acestor izvoare in continut mineralier, bicarbonatic, clorosodic, calcic, magnezian si izoton sunt datorate structurilor subterane existente in preajma izvoarelor. Apele minerale de la Singeorz-Bai sunt asezate alaturi de vestitele ape de la Karlovy Vari (Cehia) si a celor de la Vichy Chomel (Franta) fiind cele mai bogate in calciu din sud-estul Europei.

Aceste ape minerale au o eficacitate mare in tratametul bolilor tubului digestiv, afectiunilor hepato-biliare, bolilor metabolice si de nutritie. in cura externa au un efect terapeutic asupra bolilor reaumatismale degenerative, diartritice si asupra afectiunilor cailor respiratorii.

Statiunea Singeorz-Bai dispune de
- 9 izvoare de ape minerale;
- mofete (emanatii naturale de CO2);
- aerosoli;
- acupunctura, masaj, electroterapie si hidroterapie".

Secretul efectului placebo

"Nu este doar o chestiune de autosugestie. Daca o pilula continand zahar, administrata drept un puternic analgezic reuseste sa aline durerea, acest fapt se intampla pentru ca intra in joc o serie de complexe mecanisme neurale.".


Cititi mai multe,
http://www.descopera.ro/dnews/4805831-a-fost-dezvaluit-secretul-efectului-placebo

"Regina Crimei"- Agatha Christie


Mi-au placut mult romanele politiste ale acestei autoare. Nu e usor sa intri in mintea ei, si sa ghicesti autorul crimelor, lucru ce ma enerveaza, deoarece, in general, anticipez care este criminalul, intr-un film sau o carte.

"Agatha Mary Clarissa, Lady Mallowan, cunoscută în general ca Agatha Christie, a fost o scriitoare engleză de romane, povestiri scurte și piese de teatru polițiste. S-a nascut in 15 septembrie 1890. A scris și romane de dragoste sub pseudonimul Mary Westmacott, dar acestea sunt mai puțin cunoscute, nebucurandu-se de acelasi succes la public. Operele sale, în principal cele ce au ca personaje principale pe Hercule Poirot sau Miss Jane Marple, au făcut ca Agatha Christie să fie numită 'Regina Crimei', ea fiind considerată ca unul dintre cei mai importanți și inovativi autori ai genului.
Christie a fost numită de către Guinness Book of World Records, printre alții — ca cel mai vândut scriitor al tuturor timpurilor, împreună cu William Shakespeare".
Mai multe,Aici

Ciega, Sordomuda-Shakira


Se me acaba el argumento
y la metodología
cada vez que se aparece frente a mí
tu anatomia
por que este amor ya no entiende
de consejos, ni razones
se alimenta de pretextos
y le faltan pantalones
este amor no me permite
estar en pie
porque ya hasta me há quebrado
los talones
y aunque me levante volveré a caer
si te acercas nada es útil
para esta inútil
coro/chorus:

bruta, ciega, sordomuda,
torpe, traste, testaruda,
es todo lo que he sido
por ti me he convertido
en una cosa que no hace
otra cosa más que amarte
pienso en ti día y noche
y no se como olvidarte

cuántas veces he intentado
enterrarte en mi memoria
y aunque diga ya no más
es otra vez la misma historia
porque este amor siempre sabe
hacerme respirar profundo
ya me trae por la izquierda
y de pelea com el mundo
si pudiera exorcizarme de tu voz
si pudiera escaparme de tu nombre
si pudiera arrancarme el corazón
y esconderme para no sentirme nuevamente

coro/chorus

ojerosa, flaca, fea, desgreñada,
torpe, tonta, lenta, necia, desquiciada,
completamente descontrolada
tu te das cuenta y no me dices nada
ves que se me há vuelto
la cabeza un nido
donde solamente tu tienes asilo
y no me escuchas lo que te digo
mira bien lo que vas a hacer conmigo

coro/chorus
Versuri:_ciega_sordomuda_

15.09.2010

Vindecari miraculoase

Daca sunteti interesati de paranormal, de vindecari miraculoase, mergeti pe acest link:
http://www.descopera.ro/fenomenele-paranormale/4630704-vindecarile-miraculoase-medicina-paranormala

Nu te grabi...

De la danuta, pe mess., de "noapte buna". 

" Nu te grabi sa desconsideri pe cineva doar pentru ca a comis o greseala,te-a dezamagit sau a facut ceva necugetat.Nu-ti arunci masina la gunoi doar pentru ca i s-a spart o roata sau ca i s-a descarcat bateria!Dragostea inseamna risc,dar rasplatirile depasesc investitia.In spatele fiecarei povesti de succes vei descoperi oameni care odata s-au simtit atat de descurajati incat au dorit sa renunte,care au cazut si care au avut nevoie ca cineva sa-i ridice si sa-i ajute sa continue.Viata nu e alcatuita din achizitii si realizari,ci din relatii.Mentine-ti relatiile care te ajuta sa cresti..." 

12.09.2010

Cum scapam de patima fumatului

Pentru ca am in familie un fumator inrait, care imi promite ca se va lasa in curand de aceasta patima, am preluat de pe blogul Vioricai, intamplari legate de fumatori, precum si remedii care-i ajuta pe cei care-si propun sa renunte.

Viorica: Remedii naturiste contra intoxicaţiei cu tutun
M-as bucura daca persoana in cauza va citi acest subiect.