23.06.2009

"Marele Cutremur"

Acum am televizorul deschis, si, pe Antena 1, se vorbeste de "marele cutremur" la care s-a facut referire de curand, intr-o emisiune a aceluiasi post de televiziune, de catre un om care stie ce spune.
Eu vreau doar sa precizez ca, acum vreo doua luni, poate, mai putin, fratele meu, care are premonitii, de care v-am mai vorbit, a spus ca a auzit o "voce", in timpul noptii, care i-a spus ca va fi "un mare cutremur inainte de cantatul cocosilor".
Nu am vorbit de acest lucru, deoarece ma gandeam ca poate fi ceva in sens figurat, fiindca, cu vreo cativa ani inainte, a avut o premonitie in legatura cu "un cutremur in Biserica", si chiar s-a produs, in sensul ca au fost trei sicrie in Biserica, ca urmare a unui accident de masina, soldat cu moartea a trei tineri care erau membri ai Bisericii respective.
Vom trai si vom vedea ce a vrut sa spuna "instiintarea" respectiva.

22.06.2009

Crezul sau Credeul

Crezul comentat de pastorul Vasile Hozan.

"A fost formulat în primul sinod de la Niceia (325), ultimele articole fiind adăugate în sinodul de la Constantinopol (381).

Nu este o rugăciune, cum pretind cei nestiuitori, care îl rostesc dimineaţa şi seara, ca şi cum Dumnezeu nu ar sti ce cred ei.

Crezul a fost formulat în perioada când Biserica a început să se afirme între multele forme de credinţe păgâne, precum şi în faţa ereticilor, vrând să arate tuturor care este credinţa cea dreaptă!"

Vezi tot, Vasile-Hozan

Sursa:resursecrestine.ro

Prin judetul Hunedoara

"Trebuie sa reamintesc faptul ca judetul Hunedoara are un mare potential econimic. Asta nu inseamna ca s-a finalizat constructia celor 9 hidrocentrale in trepte care ar fi putut aduce un beneficiu considerabil zonei si pe plan economic si pe plan social. Totul a fost lasat in paragina, ca si carierele de piatra de la Calan, si ele in paragina, cu tot sistemul de exploatare. Sa nu uitam ca, inainte de ’89, la Hateg a fost construit barajul care functioneaza si astazi. In schimb, sutele de hectare de sera cu legume care porneau in zeci de camioane catre export si de care hunedorenii erau foarte mandri, au fost distruse.

Frumusetea locurilor, Castelul Huniazilor, Geoagiu Bai sunt doar cateva atractii turistice care ar trebui promovate. Aproape nu auzim despre ele. Turistii din strainatate, nici atat."blog

21.06.2009

Prioritati

Am gasit un articol pe net in care se scot in evidenta prioritatile unei femei crestine, casatorite:

1) rugaciunea
2)grija fata de ea insasi
3)grija fata de sot
4)grija fata de copii
5)rezolvarea treburilor gospodaresti
Sunteti de acord cu ordinea respectiva?
Care sunt prioritatile voastre?
Sursa:famillechretienne

Pe cand si la noi?

"Deux fois moins de morts
sur les routes en dix ans"
De doua ori mai putini morti pe soselele(franceze)".

Sursa:Le Figaro

Oare cand ne vom putea mandri si noi cu aceasta "performanta", deoarece eu ma ingrozesc de situatia zilnica pe care o vedem la televizor, in ce privesc accidentele mortale pe sosele, fara sa mai punem la socoteala accidentatii.