23.10.2015

Gânduri despre copilarie

Oare de ce se grăbesc copiii să îmbătrânească?
Nu pot găsi răspuns, dar sunt fericită să văd că încă mai am copii pe lângă mine, care se bucură de copilărie. Acea etapă inocentă din viața noastră, pe care uneori o umbrim încercând să imităm adulții.
Oare părinții nu mai au un cuvânt de spus în apărarea copilăriei? Sau poate chiar ei doresc să aibă copii emancipați, moderni, care sar cu repeziciune peste etape importante din viață. Preadolescența dispare, dispare și adolescența și ne trezim cu adulți minori pe lângă noi, care nu mai știu cum să gestioneze rezultatul alegerilor făcute.
Uneori e prea târziu...Dar și atunci, Dumnezeu și părinții le rămân aproape...
https://www.facebook.com/dana.simonescu/posts/597039697100991

Un destin la răscruce-ep. 39

Frumusețile Romaniei

19.10.2015

Furtuna pe Bosfor-ep.5

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=514550788712549&id=232658226901808&substory_index=0

Gulseren, care reușise să scape de mâinile lui Hazal întinse după cadourile ei, urcă într-un taxi și merge acasă la Cihan aruncând toate sacoșele la picioarele Dilarei și făcând gălăgie că fata ei nu este de vânzare.

Cansu, și ea martoră la scandalul generat de Gulseren, se supără pentru că mama ei care a crescut-o niciodată nu a apărat-o atât de vehement împotriva cuiva. Cihan se duce după Gulseren ca s-o împace, deși ea îl respinge. Atracția dintre ei doi este foarte clară, iar Dilara vede scena schimbului de priviri înflăcărate, privindu-i cu uimire și suspiciune pe cei doi. După ce ajunge acasă, Gulseren merge pe terasa blocului și plânge pentru că ea nu-i poate oferi fetei ei ce i-a oferit Dilara. Keriman reușește să vorbească cu fratele ei, Ozkan, care îi cere să caute un avocat și o sumă mare de bani ca să poată veni înapoi în țară. A doua zi dimineață, Cihan și Cansu discută despre cum a venit Gulseren să-și apere fata, Cansu crezând că dacă pe ea nimeni n-a apărat-o așa de tare înseamnă că nu este iubită. Ea și-ar dori ca Gulseren s-o iubească la fel de mult, dat fiind că este fiica ei adevărată.

Rahmi, care se înțelege foarte bine cu Dilara, o ajută și merg împreună acasă la Gulseren, dar ea rămâne în mașină și numai el urcă sus. Acasă este doar Keriman, care se comportă cu totul diferit de Gulseren și dă de înțeles destul de limpede că ea este de acord s-o dea pe Cansu contra unei sume de bani (aici nu am înțeles exact: ori Rahmi o numește Cansu pe Hazal, de fapt, ca fiind numele de botez pe care l-au dorit Cihan și Dilara pentru fiica lor, ori el se referă că o vor și pe Cansu, pt că au crescut-o, și pe Hazal pt că este fata lor adevărată). Când Gulseren află despre această vizită surprinzătoare, îl anunță pe Cihan, care în acel moment tocmai fusese la avocat și discutase din nou despre divorț, anunțându-l pe acesta că el dorește să se despartă de Dilara indiferent de consecințe.

Alper se tot ceartă de la bani cu Solmez, care cheltuiește mult mai mult decât își pot permite ca să fie și ea pe același nivel cu Dilara, deși în firmă Alper are doar o cotă parte de 10%. Într-o zi când se află n birou doar el și Cihan, îl șantajează că dacă nu-i dă două milioane de dolari, o să-i spună Dilarei despre fiica lui dintr-o relație extraconjugală. Pentru că Cihan nu spune nimic și nu trădează dacă are vreo emoție sau nu, Alper crede că l-a dat gata pe prietenul lui cu informațiile pe care le deține. Cihan spune doar că poate face rost de bani într-o săptămână, iar Alper îi vrea în două zile. Solemz nici ea nu stă degeaba, ci merge acasă la Cihan și găsindu-l pe Rahmi, vrea să afle de la el care sunt problemele din căsnicia fiului lui.

Hazal, la școală fiind, pentru că anterior fusese umilită când a fost prinsă cu minciuna, acum se laudă la toată lumea că ea este fata lui Cihan Gurpînar, cel cu lanțul de cafenele și restaurante. Colegii n-o cred, și ca să le demonstreze că este adevărat, îi invită în cofetăria lor preferată spunându-le să comande ce vor că tatăl ei, patronul, va plăti consumația. Însă Cihan nu este la birou și Hazal e nevoită să lase pe masă toți banii din geantă (are o sumă considerabilă, dată de Dilara), uimindu-i de data asta pe prietenii ei care nu erau obișnuiți s-o vadă cu atâția bani. Mai rămâne o sumă mică de completat de către cei prezenți, apoi ea pleacă plină de năduf pe malul mării, pe o bancă și plânge nevăzută de nimeni, pentru că nu i-a ieșit jocul așa cum a vrut.

Între timp Cihan se întâlnește cu Gulseren și îi spune că nici unul nici celălalt nu pot ignora faptul că între ei doi sunt niște sentimente, iar el nu vrea să riște să o piardă. Pe partea cealaltă, Hazal amintindu-și unele dintre scenele recente cu Gulseren și Dilara, se ridică de pe bancă și pleacă, dând să traverseze într-un moment când strada pare liberă. Dar un motociclist care livra pizza o agață și ea cade pe asfalt ...

Familia, un dar de la Dumnezeu

Nu as concepe viața in afara familiei, fie restrânsa, fie lărgită.

Dumnezeu mi-a dăruit o familie numeroasa, adică frați, surori, copii, nepoți de frați.

Am pentru cine sa ma rog zilnic.

Doamne, tine-i pe toți pe brațul Tău de Tata!



NAIVITATE: Ganduri despre familie

90 de biserici-transmisie live