11.11.2011

Medicamente interzise cand conduci

http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_26705/Ce-medicamente-sa-NU-consumi-cand-conduci.html
Dat fiind numeroasele accidente datorate si consumului de medicamente, e bine de stiut cele prezentate in linkul la care fac trimitere.

Ce trebuie sa mancam-test

http://sante.lefigaro.fr/dossier/equilibre-plaisir/quiz
Un test in legatura cu felul nostru de-a ne hrani. Intrebari scurte si usoare, la obiect.
Merita sa-l rezolvati.

Dieta in arterite

Public aceste informatii pentru fiul meu. ca Sper ca le citeste si le invata pe de rost.

Regim strict fara grasimi (fara carne de porc deloc, carne de vita mai rar, nu carne tanara gen vitel, miel, fara frisca, smantana, nu mai mult de 2 oua pe saptamana, fara mezeluri grase, fara prajeli, rantasuri, maioneze, alune etc ; multe legume, fructe, are voie ulei in salata, mai ales ulei de masline, in general are voie grasimi polinesaturate, care se gasesc mai ales in uleiuri).

Primele simptome ale bolii apar sub formă de înţepături, cârcei şi crampe în pulpele şi gleznele picioarelor şi senzaţia de greutate şi oboseală în timpul mersului prelungit pe jos sau la eforturi fizice. Uneori durerea de picioare poate să apară chiar după 50-100 metri de mers, dar, în urma tratamentelor, distanţa de mers poate fi mărită la 1-3 km, fără vreo senzaţie neplăcută. Începând de la degete, picioarele se răcesc, atât iarna, cât şi vara, şi prezintă modificări de culoare, de la palid-albicios, la roşu-intens, violaceu şi chiar negru. Pielea devine lucioasă, uscată, neelastică, datorită lipsei de transpiraţie. Unghiile sunt fragile şi se deformează.

Agravarea arteritelor se desfăşoară în timp variabil, de la o persoană la alta, fiind influenţată de unii factori favorizanţi (fumat în exces, frig şi umezeală, infecţii, eforturi fizice şi traume psihice).

O zi pe săptămână se impune un repaus alimentar absolut, consumând numai lichide sub formă de ceaiuri şi sucuri de rădăcinoase (morcov, ţelină, sfeclă roşie, păstârnac, pătrunjel) şi din fructe proaspete (lămâi, portocale, grapefruit, mere roşii) care conţin cantităţi mari de vitamina C. În celelalte zile se recomandă carne de pasăre (150-200 g), peşte alb, lapte degresat, iaurt, ulei vegetal fără colesterol sau presat la rece, pâine integrală sau graham, germeni de grâu, miere de albine în puţin oţet de mere, o lingură de lactat de calciu şi un adaos zilnic de vitamina E (de 3 ori pe zi înainte de mese).

Tu ma ridici

http://hailaplimbare.blogspot.com/
Recomandata de Elena-http://hailaplimbare.blogspot.com/
Din pacate, nu mai pot comenta pe blogul ei.

09.11.2011

Tu ma ridici-Emma, Ramona, Theo PascaluAscult acest cantec in toate interpretarile posibile.


Ramona Lup cu sotul ei.Theo Pascalau

1. Când sunt răpus și-n suflet arde teama,
Când în probleme, sufletul mi-e greu,
M-opresc și-aștept, iar inima-mi Te cheamă
Să Te coborî, să stai în jurul meu.

Refren: Tu mă ridici și eu pot sta pe culme,
M-ajuți să calc pe marile-n furtuni,
Sunt neclintit, purtat pe ai Tăi umeri
Și mă ridici mai mult decât pot fi.

2. Când foame nu-i în viață, nu e viață,
Fără odihnă-n inimă ești tern,
Când Te-ntalnesc, umplut sunt de uimire
Și-atunci, prin Har, eternu-ntrezaresc.

Am aflat ...

http://romaniaevanghelica.wordpress.com/2011/10/01/cele-mai-vizitate-bloguri-evanghelice-%e2%80%93-septembrie-2011/

Din linkul de mai sus, am aflat-recunosc ca un pic cam tarziu- despre numarul de vizite de pe blogul meu, in luna septembrie. Ce sa fac? Nu prea le am cu statisticile, de unde, intarzierea.

Nu ma tem ca sunt sarac-muzica crestina

Nu cere de la oameni-Manu Negrea

08.11.2011

La Biserica

Am primit materialul pe mail. Mi-a placut. Mi s-a permis sa-l public.

În vizită la biserica Agape din Phoenix, Arizona
Monday, 24 October 2011 15:12


Ieri, duminică 23 octombrie 2011, am participat alături de alți prieteni, pentru prima dată, la serviciile Bisericii Agapé www.agapearizona.com (pastor Petrică Lascău). O biserică apărută recent în constelația bisericilor evanghelice din Phoenix, AZ. Mă pregătisem mai de mult, în sensul că citisem cu atenție așa numita „platformă program” a noii biserici, prezentată pe blogul „PAȘI SPRE LUMINĂ”:

http://lascaupetru.wordpress.com/

Am remarcat câteva aspecte privind „Viziunea noastră”, deci a Bisericii Agapé:

Biserica Agapé dorește să creeze un climat prietenos tinerei generații care trebuie să-și găsească locul și rolul în biserică; să dezvolte un nou sistem de conducere inspirat din Noul Testament care să elimine toate elementele moștenite din modelul comunist împrumutat din biserica originară din RO; un nou mod de închinare în care focusul să fie pe participarea întregii biserici, eliminând modelul „vino și vezi” care transformă biserica în artiști și spectatori; dezvoltarea unei atitudini de slujire care să elimine mentalitatea de consumator al participantului, atitudine care să producă slujitori ai Împărăției.

Într-adevăr, câteva obiective inedite, după unii chiar oarecum îndrăznețe, dar în același timp interesante - și de ce nu și captivante -, în sensul înțelegerii necesității unei schimbări în anumite concepții din comunitățile noastre...

Documentat cu aceste considerente, am pășit oarecum sfios, dar și dornic de a percepe cel puțin într-o oarecare măsură, atmosfera. Surpriza a fost neașteptată! Un optimism relevant pe fundalul unei atmosfere calde, de degajare a bucuriei, de încredere și ospitalitate, care instantaneu amintea de Faptele Apostolilor, cap. 2: „Toți împreună erau nelipsiți de la Templu; ei lăudau pe Dumnezeu și erau plăcuți înaintea întregului norod. Și Domnul adăuga în fiecare zi la numărul lor pe cei ce erau mântuiți.” Zâmbetul afișat pe fețele celor de acolo (peste 150), trăda involuntar dar cu certitudine, expresia unei trăiri lăuntrice, a bucuriei, a încrederii și dragostei, caracteristice adevăraților închinători!

Acum, a doua zi, reflectând la cele văzute și trăite la Agapé, îmi amintesc de o scurtă relatare, dar plină de învățăminte, a fratelui nostru R. Wurmbrand: „Dragostea lui Dumnezeu a fost turnată în inimile noastre.” (Romani 5:5)

Odată, pe când Isus mergea pe străzile Nazaretului, ­glăsuieşte o poveste musulmană - mulţimea îl acoperi cu ocări. El îşi continuă liniştit drumul, rugându-se cu voce tare pentru cei ce-l batjocoreau. Cineva îl întrebă cum putea fi atât de senin. Iar El răspunse: ,,Am dat singurul lucru pe care-l aveam în punga mea - seninătatea!”.

Spargi o sticlă plină cu lapte. Nici o picătură de oţet nu va curge din ea, pentru că nu conţinuse oţet. Cum pot cuvinte de ură şi de răzbunare să curgă din inima unui creştin? Creştinul nu are de ales între mai multe posibilităţi. El nu împlineşte porunca dragostei pentru că Hristos i-a poruncit astfel. Dacă ar vrea să urască, n-ar şti cum s-o facă, deoarece Dumnezeu i-a înnoit inima. El are numai dragoste.

Radu Oprea
Phoenix, Arizona

Vezi si aici: http://phoenixmission.org/web/index.php?option=com_content&view=article&id=3212:in-vizit-la-biserica-agape-din-phoenix-arizona&catid=116:non-denominational-&Itemid=79

07.11.2011

Cum pot rasplati eu iubirea-Ti imensaCum pot răsplăti eu iubirea-Ţi imensă,
Când Tu Ţi-ai dat viaţa pentru-un păcătos,
În schimb, o, primeşte umila ofrandă
[:Umila ofrandă, Isuse Hristoase,
din inima mea.

Când negura nopţii şi-întinde mantaua,
Privesc printre lacrimi spre Tine-a căuta,
Dincolo de stele, eu ştiu că există
[:Un Tată puternic ce-asupra-mi veghează cu
dragostea sa:]

Pot răsplăti eu cu-argint sau cu aur
Măreţ sacrificiul şi dragostea Sa
De-aceea, o, Doamne, te rog, azi, primeşte
[:Primeşte cântarea scăldată în lacrimi,
şi inima mea:]