21.02.2015

Despre binecuvântare

Binecuvântările cele mai înalte vin îmbrăcate în hainele cele mai grosolane

Astăzi vreau să îți spun un lucru important! Ține minte: oricât de descurajante ni s-ar părea anumite situaţii şi oricât de grele ni s-ar părea unele circumstanţe, Dumnezeu e Cel care poate da sens vieţii chiar și în cele mai grele încercări. Chiar nu vezi? Viața ta în mâinile Lui e perfectă! Cineva spunea: „Roagă-te ca şi cum totul depinde de Dumnezeu şi apoi acţionează ca şi cum totul depinde de tine.” 
De aici deduc faptul că rugăciunea are un rol important şi Dumnezeu trebuie să fie prioritar. Cum ai vrea să nu treci prin situații gri dacă tu uiţi de multe ori că există Dumnezeu? Tot așa, foarte simplu, ar putea şi Dumnezeu să uite de problema ta și să îndepărteze „rozul” din viața ta. Când simţi că îmbraci hainele cele mai murdare şi eşti cerşetorul cel mai apăsat de probleme, îndreaptă-ţi gândurile spre El! Un predicator spunea că ar fi bine dacă o dată pe minut am pronunţa numele Lui, sau de fiecare dată când ne amintim. Ştiu că poate nu sunt persoana cea mai potrivită să vorbesc despre încurajare, uneori nici nu cred în unele încurajări şi le privesc ca pe „minciuni” care vin din partea unei persoane cu gânduri bune. Uneori, la fel ca fiecare om, sunt îngrijorată, stresată, pesimistă şi vreau să fiu lăsată să îmi trăiesc tristeţile. Chiar și așa, niciodată nu am crezut că Dumnezeu nu va interveni. Cred cu tărie că Dumnezeu poate schimba mersul vieţii şi la ceea ce astăzi păre fără rezolvare, mâine voi spune „mulţumesc”. 
Nu a existat o singură dată să îngenunghez înaintea Lui şi să nu se remedieze situația. Pentru că am preţ în ochii Lui, mă iubeşte şi pentru că binecuvântările cele mai înalte vin îmbrăcate în hainele cele mai grosolane!