13.11.2010

Doctrina despre Om

De pe mail

I. CREATIA

Omul a fost facut de Dumnezeu, dupa chipul lui Dumnezeu, ca sa aibe partasie cu Dumnezeu.
Gen 1:26; Apoi D-zeu a zis: “Sa facem pe om dupa chipul Nostru, dupa asemanarea Noastra; el sa stapuneasca peste pesti marii, peste pasariel cerului, peste vite, peste tot pamintul, si peste toate tiritoarele care se misca pe pamint.”
v. 27; D-zeu a facu pe om dupa chipul Sau, l-a facut dupa chipul lui D-zeu; parte barbateasca parte femeiasca i-a facut.

Omul a fost facut de D-zeu si poarta chipul lui D-zeu. Chipul lui D-zeu in om inseamna capacitatea omului de a intra in relatie cu semenul sau si a stabilii relatii intime, durabile, de incredere care sa copieze unitatea si diversitatea sfintei Treimi.


Diversitatea barbatului si femeii

Barbat \Femeie

Organe
Trup Organism Tare Rezistent
Sisteme

Ratiune General Particular
Suflet Emotii Societatea Stabil Labil
Vointa Decizii Logice Dec. Intuitive

Creativitate Realist Flexibila
Duh Bine si Rau Cultura Influentat de femeie Infl. din afara
Scop si Destin Semnificatie Siguranta


II. CADEREA .

Totala depravare a naturii umane in urma caderii.
Nu inseama ca pacatuieste cat poate el, ci ca toate facultatile omului sunt afectate de pacat in urma caderii. Prin urmare, tot ceea ce face omul pentru D-zeu este intinat de pacat. Toate faptele noastre bune sunt o cirpa minjita inaitea lui D-zeu. (Isaia 64:6)

III RASCUPARAREA

Prin moartea si invierea lui Isus din morti, D-zeu ne-a oferit rascumpararea din toatala noastra depravare. Duhul lui D-zeu in noi reface chipul lui D-zeu mutilat de pacat si ne aduce din nou in partasie cu Dumnezeirea.

III. GLORIFICAREA

D-zeu va invia si trupurile noastre muritoare din pricina pacatului si ne va da trupuri de slava ca si al lui Isus Christos. “1 Ioan 3:2; Prea iubitilor, acum sintem copii ai lui D-zeu. Si ce vom fi nu s-a aratat inca. Dar stim ca atunci cind se va arata El, vom fi ca El pentru ca Il vom vedea asa cum este.”

11.11.2010

Doctrina despre Duhul Sfant

De pe mail.

I. DIVINITATA DUHULUI SFINT

a) are cele trei “O” (omniprezent, omnistient, omnipotent) 1Cor. 2:10-14;
i. omniprezent: Ps. 139:7-12; Unde ma voi duce departe de Duhul tau, si unde voi fugi departe de Fata Ta? Daca ma voi sui in cer, Tu esti acolo; daca mo voi culca in locuinta mortilor, iata-te si acolo; daca voi lua aripile zorilor, si ma voi duce sa locuiesc la maerginea marii si acolo mina Ta ma va calauzi si dreapta Ta ma va apuca. Daca voi zice: “Cel putin intunericul ma va acoperi, si se va face noapte lumna dimprejurul meu!” Iata ca nci chiar intunerecul nu este intunecos pentru Tine; ci noaptea straluceste ca si ziua si intunericul ca lumina.
ii. omnistient: 1Cor. 2:10-11; Caci Duhul cerceteaza totul, chiar si lucrurile adinci ale lui D-zeu. In adevar cine dintre oameni cunoaste lucrurile omului, afara de duhul omului care este in el? Tot asa nicmie nu cunoaste lucrurile lui D-zeu afara de Duhul lui D-zeu.
iii. omnipotent, in mod indirect, il vedem pe DS prezent in toate lucrarile lui D-zeu care necesita infinitata puterii lui D-zue. Il vedem in creatie, il vedem in intrupara lui Isus, in botezul lui Isus in moartea si invierea lui Isus, in imputernicerea ucenicilor si a Bisericii, etc.
b) are numele asociat cu numel lui D-zeu Tata, si Fiul. Mat. 28:19; “Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezindu-i in Numele Tatalui, si al Fiului si al Sfintului Duh”

II LUCRAREA DUHULUI SFINT

Lucrarea Duhului Sfint este de a prelua ceia ce a realizat Isus si a aplica la viata credinciosului.
a)pentru mintuire
1. convinge de pacat Ioan 16:8; Si cind va veni El va dovedi lumea vinovata in ce priveste pacatul, neprihanirea si judecata. In ce priveste pacatul pentru ca ei nu cred in Mine; in ce priveste neprihanirea pentru ca Eu ma duc la Tatal si nu ma veti mai vedea; in ce priveste judecata: fiindca stapinitorul lumii acesteia este judecat.

2. naste din nou; Ioan 3:5; Adevarat , adevarat iti spun ca, daca nu se naste cineva din apa si din Duh, nu poate sa intre in Imparatia lui D-zeu. Ce este nascut din carne este carne ce este nascut din Duh este duh.

b)pentru cresterea spirituala
3. mingie, se roaga;
4.invata Ioan 14:26;Dar Mingaietorul, adica Duhul Sfint pe care-l va trimete Tatal in Numele Meu, va va invata toate lucrurile si va va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu.
5.sfinteste 1Pet. 1:2; ...prin sfintirea lucrata de Duhul spre ascultarea si stropirea cu singele lui Isus Christos; Harul si pacea sa va fie inmultite.
6.da roade Gal. 5:22; Roada Duhului, dimpotriva este: dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia, blindetea, infrinarea poftelor. Impotriva acestor lucruri nu este lege.


c)pentru lucrare
7. calauzeste Ioan 16:13; Cind va veni Mingaietorul, Duhul adevarului, are sa va calauzeasca in tot adevarul; caci El nu va vorbi de la El ci va vorbi tot ce va fi auzit, si va va descoperii lucrurile viitoare. El ma va proslavi, pentru ca va lua din ce este al Meu si va va descoperi.
8. imputerniceste Fapt. 1:8; Ci voi veti primi o putere, cind Se va pogori Duhul Sfint peste voi, si-Mi veti fi martori in Ierusalim, in toata Iudea, in Samaria si pina la marginile pamintului.
9. da daruri; 1Cor. 12:4,5,8-11; Sint felurite daruri dar este acelasi Duh, sint felurite slujbe dar este acelasi Domn, ....De pilda unui ii este dat prin Duhul sa vorbeasca despre intelepciune, altuia sa vorbeasca despre cunostinta, datorita aceluias Duh; altuia credinta, prin acelasi Duh; altuia darul tamaduirii prin acelasi Duh; altuia puterea sa faca minuni; altua prorocia; altuia deosebirea duhurilor; altuia felurite limbi alteia talmacirea limbilor.
v. 28: Si D-zeu a rinduit in Biserica, intii, apostolii; al doilea prorocii; al treilea invatatorii; apoi pe cei ce au darul minunilor; apoi pe cei ce au darul tamaduirilor; ajutorarilor; cirmuiriilor, si vorbirii in felurite limbi. ... V.31 Umblati dar dupa darurile cele mai bune. Si va voi arata o cale nespus mai buna.


III PERSOANA DUHULUI SFINT

DS nu este doar o forta, sau o influenta, un obiect sau o stare pe care putem sa o avem sau nu. El este o persoana. Persoana este definita prin constienta existentei de sine si prin prezenta calitatilor persoanei:
a) ratiune;
b) sentimente; DS poate fi intristat, sau stins. (1Tes. 5:19; Efeseni 4:30;)
c) vointa;

IV CARACTERUL DUHULUI SFINT
Din cauza dificultatii noastre de a percepe realitatea materiala, Biblia foloseste mai multe metafore pentru a ilustra modul cum DS lucraza.
Metaforele pentru DS sint: apa, vint, pecete, haina, foc, ulei si porumbel

10.11.2010

Farmacia naturii: Ucigasii cancerului

De pe mail:

- Varza
(si, in general, cruciferele)
Glucosinolatele, adevarate "pesticide naturale" protejeaza varza de agentii nocivi (bacterii, ciuperci). La oameni, ele activeaza enzima care previne cancerul (GTS). Fierbeti varza! In felul acesta, substantele protectoare sunt mai bine valorificate de organism.

- Strugurii
Resveratrol se numeste "medicamentul" anticancer din struguri, din zeama de struguri si din vin. Aceasta substanta stopeaza producerea infectiilor si calcifierea arterelor. Pentru frumusete: samburii (semintele) de struguri impiedica aparitia petelor de batranete.

- Rosiile
Licopenul este "multimedicamentul" natural pe care-l contin acestea. Un antioxidant care impiedica aparitia cancerului de pancreas, de intestin, de prostata, de plamani. Efectul este mai puternic daca rosiile sunt fierte.

- Cerealele
Seleniul este microelementul care mentine la "turatie maxima" o enzima ce impiedica dezvoltarea tumorilor. Se gaseste in graul si in grisul nerafinate industrial..

- Citricele
Vitamina C previne cancerul.. Cei care combina, de exemplu la micul dejun, felia de sunca cu un grapefruit pot preveni formarea nitrosaminelor cancerigene. In pielita alba a citricelor se gasesc bioflavonoidele care sporesc de 30 de ori efectul vitaminei C.

08.11.2010

Notita biografica-"Ezel"

Kenan İmirzalıoğlu, actorul ce-l intruchipeaza pe Ezel, din filmul cu acelasi nume, s-a nascut ca cel mai tanar dintre cei trei copii ai lui Mustafa şi İmirzalıoğlu Yıldız, în satul BUMM, în Bala, provincia Ankara.
La vârsta de 12 ani, s-a mutat în oraşul Ankara pentru studii.. El a absolvit  matematica  la Universitatea Tehnică Yıldız.

A atras atentia directorului Osman Sınav care l-a distribuit in serialul de televiziune Deli Yürek (Crazy Heart).
In 2005, İmirzalıoğlu a jucat rolul principal în Osman Sınav a lui Aci Hayat (Bitter Life), bazat pe filmul din 1962, cu acelaşi nume.
A jucat in roluri principale în filme de acţiune: Fiul otoman Yandım Ali (The Last otoman: Knockout Ali) şi Kabadayı (For Love şi onoare).
S-a întors în televiziune în 2009, cu seria "Ezel" şi, de asemenea, a jucat în filmul de acţiune Ejder Kapanı (Dragon Trap), regizat de Uğur Yucel.

Filmografie:

# Ejder kapani (2010) .... Akrep Celal

# "Ezel" .... Ezel Bayraktar

# Kabadayi (2007) .... Devran

# Son osmanli yandim ali (2007) .... Yandim Ali

# "Aci hayat" .... Mehmet Kosovali

# Yazi tura (2004) .... Hayalet Cevher

# "Alacakaranlik" (2003) TV mini-series .... Ferit Çaglayan

# Deli yürek: Bumerang cehennemi (2001) .... Yusuf Miroglu

# "Deli yürek" (1999) TV mini-series .... Yusuf Miroglu
Sursa: Ezel

Lauda-PuiuChibici

Sfant, Sfant-Puiu Chibici

Doctrina despre Dumnezeu Fiul

Material primit pe mail.

I. INAINTE DE BETLEEM
Isus a existat inainte de intruparea in rasa umana din vesnicie in vesnicie. In Vechiul Testament se fac referiri la persona sa. Inainte de Betleem Isus a implinit mai multe functii;

a) agentul creator al lui D-zeu.
Ioan 1:3; Toate lucrurile au fost facute prin El si nimic din ceia ce a fost facut n-a fost facut fara El.
Col 1:16; Pentru ca prin El au fost focute toate lucruile care sint in ceruri si pe pamint, cele vazute si cele nevazute; fie scaune de domnii, fie dregatorii, fie domnii, fie stapiniri. Toate au fost facute prin El si pentru El.

b) Ingerul Domnului din mai multe pasage din Vechiul Testament nu este altul decit Isus Christos, in aparitii temporare in care El vorbeste cu autoritatea lui D-zeu, si primeste inchinarea ca si un D-zeu. In alte parti in Scriptura ingerii refuza sa primeasca inchinarea oamenilor, pentru ca ei recunosc ca inchinarea se cuvine doar unuia singur lui Dumnezeu.
Pasagele in care ne este prezentat Ingerul Domnului sint mai multe, iata doar citeva din ele: Gen. 16:7, 11; 22:11;
c) profetit de prorooci.
Venirea Fiului in lume a fost anticipata de proroociile V. T. in multe rinduri si in diferite moduri. Din Geneza pina in Maleahi, gasim numeroase referiri al venirea lui Mesia si la lucrarea pe care el o va face. Ps. 22; Isaia 9:6 “Caci un Copil ni s-a nascut un Fiu ni s-a dat, si domnina va fi pe umarul Lui; Il vor numi: Minunat Sfetnic, Dumnezeu tare, Parintele veciniciilor, Domn al pacii. Isaia 11:1-4; Isa. 53;

LA BETLEEM D-zeu Fiul este:

a) Dumnezeu; Ioan 1:1-3; La inceput era Cuvintul si Cuvintul era cu D-zeu si Cuvintul era D-zeu. El era la inceput cu D-zeu. Toate lucrurile au fost facute prin El si nimic din ceace a fost facut n-a fost facut fara El.
Ioan 10:30; Eu si Tatal una sintem. 1 Ioan 5:20; Si noi sintem in Cel ce este adevarat, adica in Isus Christos, Fiul Lui. El este Dumnezeul adevarat si viata vesnica.

b) Om. Isus Cristos este D-zeu perfect si om perfect. El a avut un moment al conceptiei, al dezvoltarii intrauterine, al nasterii, copilariei, al adolescentei si al maturitatii. El a avut dezvoltarea normala a trupului uman cu limitarile si calitatile specifice rasei umane.
El a avut un psihic uman, cu care se bucura, sau plingea, era obsit sau intristat.
El a avut un spirit uman, cu care a avea nevoie de partasia cu D-zeu in rugaciune.

DUPA BETLEEM

a) Descoperitor al lui D-zeu. Mat. 11:27; “...si nimeni nu cunoste deplin pe Fiul, afara de Tatal; tot astfel nimeni nu cunoaste deplin pe Tatal afara de Fiul, si acela caruia vrea Fiul sa i-L descopere.”
Ioan 14:8-9; “Doamne i-a zis Filip, arata-ne pe Tatal si ne este de ajuns. Isus i-a zis: “De atita vreme sint cu voi si nu m-ai cunoscut Filipe? Cine m-a vazut pe mine l-a vazut pe Tatal. Cum zici tu dar : Arata-ne pe Tatal?”

DUPA INALTARE

a) Domn; Ef. 1:20-23; Filpeni 2:9-11; “De aceia si D-zeu l-a inaltat nespus de mult, si i-a dat numele care este mai presus de orice nume, pentru ca in Numele lui Isus sa se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pamint si de supt pamint, si orice limba sa marturiseasc spre slava lui D-zeu Tatal ca Isus Christos este Domnul!”

b) Mare Preot. 1Tim. 2:5; “Caci este un singur D-zeu si un singur Mijlocitor intre D-zeu si oameni: Omul Isus Christos.”

c) Judecator; Fapte 17:31; ...pentru ca a rinduit o zi in care va judeca lumea dupa dreptate prin Omul pe care L-a rinduit pentru aceasta si despre care a dat tuturor oamenilor o dovada netagaduita prin faptul ca L-a inviat din morti...”

07.11.2010

Mai este loc la nunta Ta



Cerboaicaiubita

Tu imi esti totul-Adriana Stoica


Realzare:Cerboaicaiubita

In fata Ta- Adriana Stoica


Realizata de Cerboaicaiubita

Inima mea-Adriana Stoica


Realizata de Cerboaicaiubita

Poze cu actrita din "Ezel"

Ezel
Poze cu  actrita ce joaca rolul lui Bahar in filmul "Ezel",  Sedef  Avci.

A mai jucat in filmele:

Yanik-koza (Tradare in familie)
Menekse-ile-Halil

Rugaciune

Doamne,
Ajută-mă să Te servesc,
Până-n praf să mă umilesc!
Şi în orice clipă-a mea,
Să-Ţi recunosc măreţia!

Iar celor aproape căzuţi,
Te rog mult să le ajuţi,
De rele să se căiască,
Iertarea Ta s-o primească!

Meditati la mesajul acesta!

PE GINDURI: CIND ITI DA EL PACE...