15.11.2008

Andre Rieu -KALINKA

Andre Rieu - The Dubliners

ANDRE RIEU -The godfather/Strangers in paradise

Franceza la indemana noastra

Doriti sa aprofundati franceza, vedeti aici:


http://www.francaisfacile.com/reco.php
>

André Rieu - Alleluja

Andre Rieu: Romatic Moments Part1

Andre Rieu- Oda Bucuriei

Oda bucuriei

André Rieu - don`t cry for me Argentina -



Interpreta este nora dirijorului.

The Blue Danube - Andre Rieu


Dunarea albastra

Andre Rieu - Hava Nagila

Fascinant!

Andre Rieu, violonist si director al orchestrei olandeze. Concert la Royal Albert Hall.

Premonitie, baiat electrocutat

Primisem vizita unui grup de francezi in satul meu, si, obosita de aceasta vizita, ma odihneam in casa verisoarei mele, unde erau gazduiti musafirii, si, cum gandurile se duc ca vantul, intr-un iures nebun, si ale mele imi asaltau capul.

La un moment dat, mi-au zburat la o familie, care sta foarte aproape de casa mea parinteasca, si ma gandeam ca doar ei au mai ramas pe acea ultita si nu s-au intors la Dumnezeu, si cine stie prin ce incercari vor trebui sa treaca ca sa se intoarca la credinta adevarata. Mentionez ca in satul meu oamenii sunt foarte credinciosi. Fie ca sunt neoprotestanti sau ortodocsi practicanti.

N-au trecut nici 5 minute dupa aceste ganduri, ca a strigat cineva la poarta. O chema pe verisoara mea, care era si medic. Era tatal unui baietel de vreo 9 ani, vecinul din familia la care ma gandisem inainte, si a spus ca baiatul sau s-a urcat pe un stalp de inalta tensiune, care era ud, a fost electrocutat, si nu stie daca baiatul lui e mort sau viu, si sa vina vara-mea sa-l consulte. Asa cum banuiti, baiatul decedase, curentul i-a iesit prin talpa piciorului. Un frate al lui, putin mai mare, a asistat la aceasta nenorocire, si dupa ce fratiorul a cazut jos de pe stalp, l-a pus in caruciorul pe care-l adusesera sa stranga iarba pentru vite si l-a dus acasa.

Subliniez ca, cu o zi inainte, o frantuzoaica dintre musafirii nostri s-a asezat cu acest copil in banca si s-a fotografiat cu el, in timpul vizitei la scoala.

Premonitie?
Eu zic ca da!

Femeie decedata. Premonitie

Dupa relatarea de mai sus, cu baiatul decedat in mod subit, i-am spus surorii mele ca urmatoarea familie din sat, care va avea un destin tragic e cea a lui S... si ca simt nevoia sa le spun, dar nu stiu cum. Sora mea s-a dus la ei si le-a spus ca trebuie sa se intoarca cu inima si gandul la Dumnezeu, ca cineva i-ar fi aratat ca nu va fi bine pentru familia lor. N-a vrut sa aminteasca de mine, deoarece ma sfiam sa le vorbesc oamenilor in mod explicit despre Dumnezeu-reminiscente din epoca de trista amintire, cand nu puteam intra intr-o Biserica, decum sa le vorbesc oamenilor despre cele sfinte.

A trecut scurt timp, aproximativ 2 luni, si o femeie de 42 de ani din aceea familie a cazut din pod peste volanul masinii ce se afla in sura, si-a fracturat coloana cervicala si au gasit-o moarta. Acelasi destin, in acelasi fel, l-a avut peste mai multi ani si mama ei.

Premonitie? Nu stiu ce sa spun, doar relatez.
Va urma

Premonitii?

Acum cativa ani, eram cu sora mea pe terenul unei foste constructii a unor vecini, si, din una in alta, am vorbit despre destinul tragic al acestei familii, ai caror membri au murit unul dupa unul, la distanta scurta de timp. Mai traia un singur baiat, casatorit, in floarea varstei.
Ce mi-a venit mie sa zic surorii mele ca si asta va muri. Era sambata si luni-aceeasi zi cu ghinion, pentru familia mea- el a murit subit, crapandu-i inima in patru. Era in piata si manca mici...
Premonitie?
Spuneti voi, cititorii mei!
Va urma

Premonitii?

Este vorba de sora mea, cea cu accidentul. Era la un cerc de rugaciune, unde era si o persoana care le vorbea ce-i arata Domnul despre fiecare.
Surorii mele nu i s-a spus nimic, si curioasa a intrebat pe cel cu pricina de ce nu-i spune si ei ceva. Omul s-a uitat la ea si i-a spus ca nu a vrut s-o intristeze, dar e vorba ca i s-a aratat ca va muri.

Ca fulgerata de aceasta veste, sora mea s-a dus la o alta sora care avea acest dar, si a rugat-o sa sa faca impreuna o rugaciune sa vada daca prevestirea initiala se adevereste. Femeia era o verisoara prin alianta cu noi.
Femeia i-a spus ca Satan i-a pus gand rau s-o treaca ca prin dintii unui fierastrau, si este nevoie de credinta si rugaciuni puternice sa scape de la moarte.

Era totul inaintea gravului ei accident de masina, relatat in postarea anterioara.

Credeti in premonitii? Eu, da!

Premonitie despre accidentul surorii mele

M-a fascinat de cand ma stiu aceasta calitate a cuiva de-a avea posibilitatea sa prevada anumite evenimente-din pacate, tragice-, in ceea ce ma priveste pe mine ca "prevazatoare". Va supun atentiei cateva din aceste "calitati". Eram cu sora mea si cu cumnatul in masina lor. El conducea ca nebunul, si, odata ajunsa acasa, a trebuit sa iau o pastila de calmare din cauza stresului acestei calatorii. Am spus atunci ca nu va trece mult si el va face accident. Era vineri. Luni dimineata, se grabea la serviciu. Conducea intempestiv, ca de obicei.. De dupa un autobuz, i-a iesit brusc o femeie in cale. A franat si masina s-a intors de 3 ori peste cap. El nu a avut nicio zgarietura, dar sora mea a fost proiectata pe geamul din spate al masinii-un Aro-, ridicata la un metru inaltime, si proiectata pe caldaram. Rezultatul accidentului, a fost devastator: fracturi multiple, doar mainile nu au fost atinse, ca ele sa se ridice in rugaciune spre Dumnezeu. Am avut premonitie sau nu?

Carla Bruni-poze

Vreti s-o vedeti pe Prima Doamna a Frantei, dati clic mai jos:


http://madame.lefigaro.fr/popshow/en-kiosque/948/celebrites/en-kiosque/15458/55767

Sursa:Le Figaro

Atentionare...in vis

Noi suntem o familie de "visatori", si credem in vise.

Fratele meu a visat, acum cativa ani, ca o voce-i preciza ca in data de 5 septembrie se va intampla ceva special in viata familiei.
A doua zi, ne-a spus visul si ne tot intrebam ce va fi, pentru ca, de fiecare data, cand este un eveniment deosebit, fie in familie, in tara, Lume, lui i se reveleaza lucrul acesta, si noi avem incredere in atentionarile lui.

Timpul se apropia si ne tot puneam intrebari, ce-o fi...

Era intr-o zi de sambata, cand a auzit ca fosta lui soacra e grav bolnava. S-a dus s-o viziteze. Ea si-a cerut iertare de la el. A venit acasa, si, luni, in data de 5 septembrie, femeia a murit! Era in faza finala a unui cancer la rinichi, pe care i l-au descoperit medicii, de curand.
Visul s-a implinit, desi sperasem, pana in ultimul moment, sa fie doar o interpretare gresita!
As putea sa amintesc de sute de astfel de vise, dar poate ca nu intereseaza pe nimeni.

14.11.2008

Vise

Eu cred in vise.
Acest articol l-am postat si in www.resursecrestine.ro, la "eseuri".

"Ferice de omul care se teme necontenit", se spune în Proverbe-28/14.

Totuşi, îngrijorările de orice fel nu trebuie să pună stăpânire pe cel credincios!

Din timp în timp, Domnul ne trimite diferite înştiinţări, fie prin servii săi, prorocii, fie prin vedenii, sau mesaje prin vise, în timpul nopţii.
Eu cred in aceste atentionari! Si o sa relatez si alte intamplari din familia mea, care ma determina sa sustin acest lucru.

Nu ştiu dacă credeţi în vise, dar, pentru mine, de cele mai multe ori, ele au o semnificaţie!
Nu toate, căci unele apar din multitudinea preocupărilor noastre, din timpul zilei, dar altele au un inteles...

În unul din visele mele, se făcea că mă aflam în partea de sud al unui loc, care nu avea nici o semnificaţie pentru mine, fiind doar un spaţiu geografic şi atât. Deodată, din stânga mea, adică dinspre est, au venit patru cai călăriţi de patru femei îmbrăcate în hainele lor specifice, cu fuste lungi. Caii erau galbeni, culoarea morţii! Aceşti cai s-au îndreptat, într-un iureş nebun, spre nord, apoi, spre vest, brăzdând locul din toate părţile: de la sud la nord, şi de la est la vest. Eu, de teamă, m-am ascuns într-un şanţ, în partea de sud a locului respectiv, ca să scap de acea năvală ameţitoare.
A doua zi, au venit fraţii mei la mine, le-am povestit şi lor, pentru că ştiam că visul are o semnificaţie.

Când s-au întâmplat evenimentele din Asia, cu tzunami, peste două zile, de la visul avut, mi-am dat seama că acesta este înţelesul, şi calamităţile nu se vor opri aici, ci urmează şi altele, la nivel planetar, în cele patru colţuri ale lumii, aşa cum au avut loc în acel an, 2005. Cele mai devastatoare fiind cele din Asia, apoi uraganul Katrina din America, inundaţiile catastrofale din ţara noastră şi cutremurul din Pakistan.

Ce puteam face? Nici eu nu am ştiut atunci, ce va fi, şi, chiar dacă aş fi ştiut, cine ar fi luat în seamă? Eu mă bucur că Dumnezeu îmi trimite aceste înştiinţări! Nu mi se spune ce să fac cu ele, nici să le spun, nici să nu le spun. Le constat, cred în ele, şi pentru mine este suficient.

Puiu Chibici-Valuri

De piatra sa fii, si nu poti sta indiferent...

Golgota-Puiu Chibici

O melodie ce ne aminteste de suferintele Domnului.


Golgota, loc de durere,
Golgota, o nume trist,
Esti izvor de mangaiere
Si de viata-n Paradis.
Golgota, tu ne spui totul,
De Isus si-al mortii chin,
De-al Sau sange si de cruce
Si de cununa de spini.

Simone de la Cirena,
Doar tu ai putea sa spui
Cat de grea I-a fost Lui crucea
Cand, pe deal, te-au pus s-o sui,
Cat de mare I-a fost setea,
Si ce griji ai sa I-o frangi,
Cat de rau Il dureau spinii
Si ranile mari din maini.

As dori s-ajung la cruce,
Sa-L urmez si sa ma rog,
Sa-I spun ca-I dau inima
Si sa-I spun ca-s al Sau rob.
Sa Ii spun: mi-e dor, Isuse,
De Tine si de Tara Ta,
Sa Ii las a mea povoara,
Si sa-mi stearga lacrima.

As dori, as dori s-ajung la cruce,
Sa ma plec si sa ma rog,
As dori sa-I spun ca-I dau inima
Si sa-I spun ca-s al Sau rob.
Sa Ii spun: mi-e dor, Isuse,
De Tine si de Tara Ta
Si sa-I las a mea povoara
Si sa-mi stearga lacrima.

Ligia Bodea - De ce ?

LIGIA BODEA-Iubirea

Ligia Bodea - Ce minune!

Ligia Bodea- o cantareata deosebita.

Ca sa lucrezi cu Obama, trebuie sa fii perfect

Pour travailler pour Obama, il faut être parfait

Barack Obama lors de sa première conférence de presse, vendredi dernier, à Chicago. (AFP)
Les prétendants à un poste au sein de la future administration américaine doivent d'abord répondre à un très long questionnaire, parfois très personnel. Tout y passe : mariage, employés de maison, contraventions, etc.

N'intègre pas la future Administration Obama qui veut : pour faire partie du sérail, il faut d'abord se montrer irréprochable. Pour s'en assurer, le bureau du président élu a envoyé un formulaire de 7 pages, comprenant pas moins de 63 questions, à tous les postulants aux postes les plus hauts placés.
L'objectif est double : dresser un portrait professionnel et personnel des candidats, et surtout mettre en exergue toute information susceptible de nuire au futur locataire de la Maison-Blanche.
Ce processus de sélection existe depuis des décennies, affirme le New York Times qui a révélé le document, mais chaque nouvelle administration est libre de le rendre encore plus sophistiqué. Et, en la matière, la méthode de Barack Obama semble être de loin la plus intrusive, notamment sur l'aspect vie privée.
Chaque question posée concerne en effet à la fois le postulant et son époux ou épouse, voire ses enfants, même majeurs.
La 18e question porte ainsi sur les liens que le postulant ou tout autre membre de sa famille a pu avoir avec Fannie Mae, Freddie Mac, AIG, Washington Mutual ou tout autre institution financière profitant d'une aide gouvernementale.
«Est-ce que vous ou un membre de votre famille possède une arme ?», peut-on lire à la 59e question.
Les candidats doivent également fournir le nom, l'adresse et le numéro de téléphone de toutes les personnes avec lesquelles ils ont habité depuis 10 ans.
Mêmes les journaux intimes
Toute une partie du questionnaire porte également sur les employés de maison : femmes de ménage, baby-sitters, jardiniers, etc. L'enjeu étant de savoir s'ils sont déclarés et en situation régulière.
En dehors des déclarations d'impôts, les biens immobiliers, les emprunts, etc. il faut également détailler ses éventuelles plaintes, procès, condamnations, contraventions ou amendes. Seul écart autorisé : les PV de circulation inférieurs à 50 dollars sont exclus.
Pour éviter les falsifications, les postulants doivent aussi fournir leurs CV des dix dernières années, ainsi que les textes qu'ils ont commis et les discours qu'ils ont prononcés, y compris sous pseudonymes.
Une question se penche même sur les journaux intimes. «Si vous tenez ou avez tenu un journal intime qui contient quoi que ce soit suggérant un possible conflit d'intérêt ou quoique ce soit de compromettant pour vous, votre famille ou pour le président élu s'il était rendu public, expliquez-vous.»

Enfin, après une campagne tellement portée sur les nouvelles technologies, le formulaire ne pouvait pas faire l'économie de quelques questions sur Internet : «Donnez les URL de tous les sites qui vous mentionnent à titre personnel ou professionnel (comme Facebook, MySpace, etc.)
Si toutefois les prétendants n'avaient pas tout dit de leur personne après ces 62 questions, une 63e enfonce le clou : «Donnez-nous toute information, y compris sur d'autres membres de votre famille, qui pourrait suggérer un conflit d'intérêt, ou être une éventuelle source d'ennui pour vous, votre famille ou le président élu».

Une fois ce parcours du combattant terminé, le candidat n'est pas encore au bout de sa peine : c'est au tour du FBI et du Comité d'éthique de prendre le relais. Avec à la clef, de nouveaux questionnaires.

Toti aspirantii la un post in administratia Obama trebuie sa raspunda la cele 63 de intrebari ce cuprinde formularul scris pe 7 pagini.
De asemenea trebuie sa declare daca au blocuri particulare sau profesionale, daca detin jurnale intime ce i-ar putea incrimina.

Sublinierile imi apartin, pentru o mai buna intelegere a textului.

Sursa: Le Figaro

13.11.2008

Raphael - Hava Nagila

Abilitati

Mai nou, cum are cineva din familie de rezolvat o problema, apeleaza la maria-sa "descurcareata", adica la mine.
Nu de putine ori, intru ca musca-n lapte, in problemele altora, dar ce sa fac ? Mi-am descoperit vocatia de om bun la toate.
Mai rau e cand va trebui sa apelez eu la bunavointa semenilor, si vremea nu e prea departe...

Clasamente

M-am uitat si eu, din curiozitate, pe "zelist", sa vad locul pe care il ocup in acest clasament, de care habar n-aveam pana acum cateva zile. Nu cunosc care sunt criteriile de clasificare. Poate ca ma dumireste cineva.

12.11.2008

Fratii din Toflea - Iubire, iertare

Lasa pacea Ta- Fratii de la Toflea

Domnul merita toata cinstea.

Anii copilariei

Când eram eu mică, noi aveam o singură cameră, gobâlnaşul, care ne servea la de toate- bucătărie, dormitor, hol-, ce avea 3 pe 5 m. Eram tare înghesuiţi! Mama, însă, ţinea totul bec-vatra pe jos, refăcută cu pământ, laviţele frecate cu sodă, pereţii văruiţi cu var, în care punea "chindruţ".

Duminica, avea loc în casa noastră Adunarea, adică aici veneau credincioşii de acelaşi rit cu părinţii mei, cel penticostal, şi avea loc programul religios, după care, în zilele de lucru, camera îşi relua rolul său obişnuit.
Dar pot spune, ca, desi nu era un spatiu adecvat, ca astazi, cunoşteam ce era Harul. Era atâta bucurie, dăruire totală Cuvântului Sfânt, părtăşie cu ceilalţi fraţi de credinţă!

Cu adevărat, simţeam că Domnul era prezent!
Aici, am simţit coborârea Duhului Sfânt peste cei care stăruiau cu încredere totală, bucurie, nădejde!
Erau ceea ce se numeau "stăruinţe". Şi, într-adevăr, oamenii stăruiau după Duhul Sfânt...

In privinţa credinţei, la început, s-a dat o luptă în inima şi mintea mea. Îmi plăcea programul religios, din zilele de duminică, şi nu numai. Participam, împreună cu părinţii mei, la acea comuniune cu Fiinţa Divină, pe de o parte, iar pe de alta, sufeream că nu sunt şi părinţii mei ca toţi cei din jurul lor, că se lasă călcaţi în picioare de semenii lor, chiar dacă aveau dreptate. Ei mai bine ar fi suferit o pagubă, numai să nu se certe cu nimeni. Pe atunci, nu înţelegeam ce înseamnă credinciosul adevărat, şi mă revoltam. Nu realizam prea bine semnificaţia sintagmei "să întorci şi celălalt obraz..."

Poate, de aceea am devenit destul de colţuroasă cu cei din jurul meu, căutând să fac dreptate şi certându-mă în locul părinţilor. Când am mers la şcoală, trăiam cu o continuă teamă, să nu afle colegii mei că fac parte dintr-o familie de credincioşi şi am fraţi mulţi.

Îmi plăcea să merg la diferite manifestări organizate de către biserici, şi chiar am vrut, pe la vreo 18 ani, să mă căsătoresc cu un băiat care era de acelaşi rit cu părinţii mei, numai că am intrat în învăţământ-, ,"în foc'"- cum avea să spună mama mea, adesea, fiindcă, a visat, înainte de a lucra eu, prima dată la o şcoală, că "am intrat în foc." Poate că aşa a şi fost, la modul figurat, vorbind. Îmi mai reproşa, draga mea măicuţă, că eu i-aş fi dus pe calea cea rea, lumească, pe scumpii ei copilaşi.

Este adevărat, într-un fel, că eu am avut, şi am o influenţă deosebită asupra fraţilor mei, dar cei care au avut chemarea pentru lucrurile sfinte nu au ţinut cont de părerea mea, când s-au întors la Dumnezeu, aşa cum nici eu nu am întrebat pe nimeni, când a fost să iau decizia pentru Hristos, dar aceasta a fost după ce-am trecut prin multe încercări, pentru c-am nesocotit binecuvântarea primită în Biserică, când am fost dusă la binecuvântare de către părinţii mei.

Eu nu am idei preconcepute, în sensul credinţei, indiferent care ar fi ea. Am fost la aproape toate cultele; protestante, neoprotestante, ortodoxi, catolici. Dacă se roagă la Dumnezeul meu şi cred în Hristos şi Duhul Sfânt, nu înţeleg care este problema. Numai că unii sunt şi împlinitori ai adevărurilor sfinte, iar alţii, mai puţin, dar asta nu este treaba mea. Are cine să ne judece, iar cântarul divin nu are aceleaşi greutăţi ca cele omeneşti.

Ca să închei aceaste amintiri despre anii de credinţă ai copilăriei mele, doresc tuturor copiilor să aibă părinţi ca ai mei, să cunoască bucuria mântuirii, şi, chiar dacă încă nu au păşit pe Calea Adevărului Divin, să ştie că nicicând nu este prea târziu, şi Tatăl Ceresc îi aşteaptă cu îndelunga-I răbdare, şi nu vor fi fericiţi cu adevărat, decât alături de părinţii credincioşi, şi în sânul Casei Domnului, unde le este locul!
Fie ca toţi părinţii care au copiii rătaciţi prin lumea de păcat, să cunoască ziua când ei vor veni în mijlocul familiilor creştine, şi la Hristos, care mijloceşte la Tatăl pentru fiecare dintre noi!

Mi-e dor de munte


11.11.2008

Refuz

Aveam 18 ani, când mergeam zilnic spre un sat, unde lucram, trecând printr-un peisaj de toată splendoarea, pe malul unui pârâu, Valea Vărmăgii, străjuit, de-o parte şi de alta, de dealuri măreţe, acoperite cu tufişuri şi păduri, răsunând peste tot triluri de păsărele, cu aer îmbălsămat de miros de dumbravă, şi eu aşteptam cu nerăbdare să se întâmple o minune şi să apară un Făt- Frumos, care să mă răpească. Dacă ar fi fost şi călare pe un cal alb, minunea ar fi fost desăvârşită!

Poate, credeţi că e doar fantezie, mintea înfierbântată a unei fetişcane, la cei 18 ani, dar eu aşa simţeam atunci, ca urmare a imaginii deformate despre viaţă, după ce ani de zile mă alimentasem cu imaginile idilice ale personajelor cărţilor pe care le citisem din fragedă pruncie. Aceste cărţi luaseră locul jucăriilor pe care nu le avusesem. Aveam doar păpuşi vii, frăţiorii mei pe care îi îngrijeam şi-i iubeam nespus.


Toate aceste lucruri s-au dovedit a fi doar visuri, aruncându-mă pe un tărâm foarte periculos al deziluziilor de tot felul, al frustrărilor, al neîmplinirilor, făcând din mine o persoană hipersensibilă, cu plânsul în vârful nasului, şi care simţea cu acuitate orice ofensă, cât de mică, ce ar fi fost luată în râs de altcineva. Singura mea ripostă era refuzul de-a mânca, mai mult timp, şi cufundarea în solitudine…


Dacă aş da timpul înapoi, aş avea mai mult discernământ în alegerea opţiunilor mele în ce priveşte viaţa…

Stinghera

Stau pe un nor uitat, stingheră,
Trec prin eternitate, efemeră.
E pârjol in suflet, pustietate,
Făuresc vise, se năruiesc toate!
Atunci, mă întreb nedumerită:
Nicio fiinţă nu-i fericită?

de Mia Daian

Angelina Jolie-foto

Vezi poze cu Angelina, in linkul:

http://madame.lefigaro.fr/celebrites/femmes-de-style/25-angelina-jolie/album

Sursa : Le Figaro

10.11.2008

Dor-haiku



Mi-e dor sa te vad
Suspin cand nu te zaresc
Ma topesc usor...

de Mia Daian

Durere-haiku


Suflet parjolit
Cand nu gasesti nimic,
Doar spini si lacrimi.

De Mia Daian






Lacrima uscata
printre tulpini raspicata
in crestetul amaraciunii...

De Alessia