10.06.2013

Iffet-ep. 10

"Ceea ce spune Gulin la spital uluiește pe toată lumea. Iffet este muștruluită de Dilek deși Ali Ihsan îi tot spune soră-sii să tacă. Iffet pleacă în lacrimi apoi apare Nil care abia aflase vestea despre Erhan. În timp ce discută cu tatăl său o sună Cemil. În urma convorbirii, Cemil merge acasă la Betul, se poartă cu ea numai lapte și miere, apoi ia cheile de la mașină sub privirile încruntate ale soacră-sii. Ia mașina și apare la stația de taxiuri unde Salih îl primește cu niște vorbe răstite, dar și acolo Cemil joacă teatru pentru a-și urmări interesele. Îl ia pe Salih la o plimbare până către port și acolo, după ce ies din mașină la două vorbe, Cemil împinge taxiul și-l aruncă peste cheu în mare, apoi îi dă cheile mașinii socrului său, după care se mutăIffet merge la Serpil să plângă pe umărul ei, deși nu are cu ce s-o ajute. Ahmet iese din închisoare și este așteptat acasă de toată familia, dar și de vecina care se tot băga în seamă în prezența lui. După acest eveniment se plânge iar la greu în episod, pentru că Iffet îi spune mătușii sale, Saime, despre sarcina anunțată de Gulin.

La spital toată lumea merge să vorbească cu Erhan, conectat la aparate și inconștient,deocamdată.
Cemil își reia obiceiul de a merge la birt să bea. Salih vine acasă și face schimb de informații cu nevastă-sa, fiecare aflând ce a mai făcut Cemil.

Iffet îi dă înapoi inelul de logodnă lui Ali din cauza presupusei sarcini a lui Gulin, dar îi vine greu să-i spună despre hotărârea ei lui taică-său. La spital Erhan se trezește din comă, dar nu poate vorbi, și atunci vrea să spună ceva, însă doar scrie pe palma soră-sii numele lui Gulin. După care intră medicul să-l consulte. Ulterior Ali Ihsan îi dă telefonul pe care Erhan tasteaza că Gulin nu este însărcinată. Ea neagă și atunci Ali o întreabă de ce nu face un test în acel moment. Firește că Gulin izbucnește în plâns (nu vă era dor de niște lacrimi ? ) și visele ei se destramă. cu maică-sa cu tot acasă la Betul. Ali Ihsan merge acasă la Iffet și îi pune din nou inelul în deget. În scurt timp are loc nunta, alaiul fiind urmărit de Betul și Cemil de la geamul casei lor. Între timp și Erhan se reface rapid, acum fiind doar în cârje.
La nuntă, care are loc în vila lui Ali, Dilek nu pierde prilejul de a se certa puțin cu mireasa înainte de venirea celor care încheie căsătoria dpdv legal. Cemil vine și el, adus de Nil. După încheierea ceremoniei și după ce primește felicitările oaspeților, emoționată, Iffet pleacă la etajul vilei unde-i găsește pe Cemil și pe Nil sărutându-se."
Sursa 

Cetatea Devei, pe vremuri