22.05.2010

Porumbelul-simbol al Duhului Sfant

Vezi toate simbolurile Duhului Sfant, conform Sfintei Scripturi:Simbolurile Duhului Sfant


1. PORUMBELUL


Singura infatisare trupeasca a Duhului Sfant ce-a fost data vreodata oamenilor s-o vada a avut loc la Iordan, cu ocazia botezului in apa a Domnului Isus Hristos (Luca 3:21-22) cand Duhul Sfant s-a coborat peste El ca un porumbel. Porumbelul prezinta cateva particularitati. Porumbelul prin infatisarea sa exprima gingasia; el este simbolul nevinovatiei, blandetii, a bunatatii, a curatiei si a pacii. Primul act pe care l-a indeplinit porumbelul in istoria biblica a fost in timpul potoplui lui Noe. Noe a dat drumul porumbelului sa aduca vestea daca apele s-au retrsa de pe pamant (Gen. 8:8-11). Tot asa si Duhul Sfant aduce oamenilor vestea buna ca pacatul a fost ispasit prin jertfa Domnului Isus Hristos si ca mania lui Dumnezeu a luat sfarsit. El coboara asupra noastra ca sa ne impartasaeasca din calitatile Sale divine.

Porumbelul este fara rautate (Mat. 10.16) si Domnul Isus ne indeamna sa fim si noi la fel. Porumbelul nu are fiere. Oameni de stiinta afirma ca, acest organ fabrica o substanta amaruie, care este pricina amaraciunilor firii omenesti. Duhul Sfant rodeste in viata copiilor lui Dumnezeu numai blandete. “Orice amaraciune, orice iutime, orice manie, orice strigare, orice clevetire si orice fel de rautate sa piara din mijlocul vostru”. Efes. 4.31 – ne indeamna apostolul Pavel.
Hrana porumbelului: Pentru doua caracteristici el a fost trecut intre pasarile curate enumerate de Vechiul Testament:
- pentru ca poate zbura, si 
- pentru ca nu este carnivor.

Duhul Sfant transforma gusturile noastre si preferintele noastre, ajutandu-ne sa facem deosebire intre lucrurile placute lui Dumnezeu si cele neplacute. El toarna in sufletele noastre dragostea si curatiea.Zborul porumbelului este semnificativ. El nu sta pe loc, ci se misca continuu. Tot asa una din caracteristicile Duhului Sfant este miscarea, lucrarea Lui nu este statica. Este semnificativfa in acest sens, expresia biblica, care spune: “Oamenii au vorbit de la Dumnezeu, manati de Duhul Sfant” 2 Petru 1.21. Duhul Sfant este supranumit Mangaietorul, pentru ca unul din serviciile Sale este de a mangaia, de a alina, de a linisti. Porumbelul mai are o insusire aleasa, ii place sa locuiasca impreuna cu cati mai multi semeni de ai sai. Duhul sfant iubeste unitatea credinciosilor, lucrand la cimentarea ei. El ramane cu noi (Ioan 14.16), ca prin partasia Lui (2 Corinteni 13.14), sa ne intareasca legatura, unitatea si dragostea frateasca.

Sarbatoarea Cincizecimii

Duminica Cincizecimii sau a Pogorarii Sfantului Duh, numita in popor si Duminica mare, este sarbatoarea anuala a pogorarii Sfantului Duh peste Sfintii Apostoli, eveniment pe care ni-l istorisesc (II, 1-4) si cu care se incheie descoperirea fata de lume si creatie  a lui Dumnezeu, Cel in treime. Ea cade totdeauna la 10 zile dupa Inaltare sau la 50 de zile dupa Pasti, cand a avut loc evenimentul sarbatorit si cand evreii isi serbau si ei praznicul. E totodata sarbatoarea intemeierii Bisericii crestine, caci in aceeasi zi, in urma cuvantarii insufletite a Sfantului Apostol Petru, s-au convertit la crestinism circa 3.000 de suflete, care au alcatuit cea dintai  comunitate crestina din Ierusalim (Fapte II, 41), nucleul Bisericii de mai tarziu.


Nu incape indoiala ca Rusaliile este cea mai veche sarbatoare crestina impreuna cu cea a Pastilor, fiind praznuita inca din vremea Sfintilor Apostoli, ca o increstinare a sarbatorii iudaice corespunzatoare. Despre ea amintesc si Sf. Apostol Pavel (1 Cor. XVI, 8) si Sf. Luca (Fapte XX, 16). E numarata si in Constitutiile Apostolice, printre sarbatorile in care sclavii se cuvine sa fie eliberati de muncile obisnuite. Despre ea mai amintesc: Sf. Irineu (+202), Tertulian, Origen, Canonul 43 al Sinodului din Elvira (c.300), Canonul 20 al Sinodului I ecumenic (care opreste ingenuncherea in ziua Rusaliilor), Sf. Epifanie s.a. Marii predicatori din secolele IV si V ne-au lasat o multime de panegirice in cinstea acestei sarbatori, iar in a doua jumatate a secolului IV pelerina apuseana Egeria ne descrie modul cum era sarbatorita pe atunci la Ierusalim. Pana catre sfarsitul secolului IV si inceputul secolului V Cincizecimea era o dubla sarbatoare: a Inaltarii Domnului si a Pogorarii Sfantului Duh, asa cum o descrie, de altfel, inca din prima jumatate a secolului IV, Eusebiu al Cezareei. Dar, precum am aratat la sarbatoarea inaltarii, aceasta a fost fixata, de pe la 400 inainte, in ziua a 40-a dupa Pasti, cum este pana astazi, Cincizecimea ramanand numai ca sarbatoarea Pogorarii Sfantului Duh.


Deci ce trebuie sa stim noi despre Sfantul Duh? Ca este a treia persoana a Preasfintei Treimi, ca purcede de la Tatal si ca a fost trimis in lume prin Fiul, dupa inaltarea Sa la cer. Dar de ce a venit pe pamant la zece zile dupa Inaltarea Domnului? Pentru ca Fiul lui Dumnezeu, cand S-a inaltat la cer, a zabovit cate o zi la fiecare din cele noua cete ingeresti pentru a le innoi si bucura prin Invierea Sa. A zecea zi, spun unii Sfinti Parinti, dupa ce Fiul S-a asezat de-a dreapta Tatalui pe tronul slavei Sale, a trimis pe Duhul Sfant in lume.

Datoria noastra principala este sa nu intristam pe Duhul Sfant care este in noi de la botez, prin pacate. Nici sa alungam pe Sfantul Duh de la noi prin necredinta, mandrie, desfranare, ucidere si mai ales prin caderea in cursele sectelor. Am gresit? Sa ne pocaim de indata ca sa nu ne paraseasca Duhul Sfant. Spovedania si Sfanta Impartasanie ne ajuta in viata cel mai mult la mantuire. Sa nu le amanam la batranete, ca sa nu murim asa, ca nu ne putem mantui fara dezlegarea pacatelor si fara Trupul si Sangele lui Hristos.

Sa fugim de pacate, ca pacatul indeparteaza Duhul Sfant de la noi. Sa ne ferim de adunari si invataturi sectare, ca acelea nu au Biserica nici harul Duhului Sfant. Vrem sa stim tainele credintei? Sa citim carti sfinte si sa cerem sfatul preotilor. Vrem sa vorbim limba ingerilor, care este cea mai frumoasa? Sa ne rugam din inima cu smerenie si lacrimi si sa laudam pe Dumnezeu acasa si in Biserica.

Prin rugaciune vorbim cu Dumnezeu, cu Maica Domnului, cu Apostolii, cu sfintii din cer si cu oamenii de pe pamant. Rugaciunea este cea mai pretioasa vorbire duhovniceasca in limba Duhului Sfant. Vrem sa biruim rautatea lumii si a diavolului? Sa iubim curat pe toti oamenii, sa iertam si sa ajutam dupa putere pe toti. Vrem sa laudam pe Duhul Sfant? Sa rostim zilnic rugaciunea "Imparate ceresc Mangaietorule". Vrem sa laudam cu toti ingerii si cu toti sfintii pe Preasfanta Treime? Sa cantam adesea "Sfinte Dumnezeule", laudind pe Tatal, pe Fiul si pe Duhul Sfant.

Material preluat de aici,Duhul Sfant

Doamne, mai vreau Rusalii-Toflea


Imi place foarte mult aceasta cantare.
Ea zugraveste in chip minunat evenimentul care a avut loc odata cu coborarea Duhului Sfant peste multimea adunata in Ziua Cincizecimii.
Dupa mine, este evenimentul cel mai miraculos din istoria crestinatatii.

Darurile Duhului Sfant-darul credintei


Alte predici,http://www.youtube.com/watch?v=qb2QUCsUODE

19.05.2010

18.05.2010

GladioleAm si eu in curtea casei gladiole, albe si rosii. Abia au rasarit.
Am gasit o varietate din aceste flori maiestuoase pe site-ul de mai jos.
Vreti sa vedeti si altele, mergeti pe acest link:
http://teoflowerbulbs.ro

17.05.2010

Am primit aceste premii de la Dara
Multumesc, draga mea!
Il daruiesc tuturor care vor sa-l preia, cu dragoste si respect.

Vindecare cu celule stem

http://www.tratament-celulestem.ro/
Am primit pe mail reclama la vindecarea cu celule stem.


Iata ce afectiuni trateaza:

Acnee
Acondropatie (hipoplazia cartilajului de crestere)
Afectiuni ale ficatului
Afectiuni ale glandei tiroide
Afectiuni ale prostatei
Afectiuni ale rinichilor
Afectiuni ale sistemului nervos
Afectiuni ale sistemului osos
Afectiuni ale sistemului vascular
Afectiuni ale vezicii urinare
Afectiuni Cardiovasculare
Afectiuni dermatologice
Afectiuni gastro-intestinale
Afectiuni Oftalmologice
Alergie la faina
Alergii
Alzheimer
Anemii
Angina Pectorala
Anorexie nervoasa
Anxietate
Arsuri (refacerea pielii)
Arteriopatie
Artrita
Artroza
Ascita carcinomatoasa(cancer in faza terminala)
Astm

Ateroscleroza
Autism
Bronsita
Caderea Parului
Calculi biliari
Cancer
Cancer de col uterin
Cancer de colon

Cancer de piele
Cancer de prostata
Cancer de rect
Cancer de vezica urinara
Cancer esofagian
Cancer faringian
Cancer Gastric
Cancer
 mamar
Cancer Microcelular (plamani)
Cancer pulmonar
Cancer pulmonar in faza incipienta
Candida
Candidoza vaginala
Cardiomiopatie dilatativa
Cardiopatie
Cardiopatie ischemica
Carii si alte afectiuni Dentare
Cataracta
Celulita
Ciroza Hepatica
Colesterol Ridicat
Colita de fermentatie
Colita ulceroasa, boala Chron
Constipatie
Cresterea Imunitatii
Depresii
Dereglari Hormonale
Dermatita seboreica
Dermatite
Desprindere de retina
Dezechilibre endocrine
DIABET
Discopatie
Disfunctii erectile
Disfunctii pancreatice
Distonie
Distrofie Musculara
Dureri Menstruale
Eczeme
Edeme la membrele inferioare
Endocardita de valva mitrala, insuficienta mitrala, insuficienta aortica
Epilepsie
Fibroza pulmonara
Gastrita
Gastrita
Glaucom ( Cataracta Verde )
Gripa
Guta
Hemoragie si hipoxie cerebrala la nastere (pentru copii)
Hemoragii
Hemoragii Cerebrale
Hemoroizi
Hepatita
Hepatita C
Hernie de disc
Hernie de disc
Herpes
Hiperaciditate gastrica
Hiperlipidemie
Hipertensiune arteriala
Imbunatatirea vederii(micsoreaza dioptriile)
IMPOTENTA
Imunitate scazuta
Inarirea si regenerarea organismului
Incostienta
Infarct Cerebral
Infarct Miocardic
Infectii
Infectii ale intestinelor
Infectii ale sangelui
Infectii ale stomacului
Infectii ale tesutului cutanat
Infectii cu Helicobacter Pylori
Infectii Urinare
Infectii urinare
Infectii Virale
Infertilitate
Inflamatii
Inflamatii ale colonului
Inflamatii ale mucoaselor
Inflamatii articulare
Inflamatii la nivelul  urechilor
Inflamatii la nivelul ochilor
Insomnii
Insuficienta renala
Intarirea sistemului Imunitar
Iritatii
Ischemia membrelor inferioare
Leucemie
Lichen plan cornos (boala dermatologica a incheieturii mainii)
Limfom Hodgkin
Lupus erimatos sistemic (boala a pielii si muschilor, pete rosii si noduli ulcerosi)
Membre edematoase
Menopauza si Premenopauza
Mielom
Migrene
Migrene
Miopie
Muscaturi de insecte
Nefrita Cronica
Negi
Nictalopie
Noduli la sân
Obezitate
Oboseala cronica
Osteomalacie
Osteoporoze
Paralizii
Parapareza spastica
Paraziti intestinali
Parkinson
Peristaltism Intestinal (contractii)
Pete de batranete
Pete Hepatice
Piele imbatranita
Piele uscata(dezhidratata)
Pitiriazis versicolor
Placi Ateromatoase
Pneumonie
Poliartrita psoriazica
Poliartrita reumatoida
Polineuropatie motorie
Prevenirea cariilor dentare si protectia smaltului dentar
Probleme de digestie
Probleme legate de circulatia sangelui
Probleme respiratorii
Probleme specifice fumatorilor
Psoriazis
Rani externe
Rani/Inflamatii ale pielii
Refacerea organismului in convalescenta
Reflux esofagian
Regenerarea oaselor
Reglarea nivelului colesterolului
Retard psihomotor
Retinopatie degenerativa
REUMATISM
Reumatism autoimun
Rozacee
Scleroza
Scleroza amiotrofica laterala
Scleroza multipla
Senilitate
Sindromul Down
Sindromul Lyme
Trombosuri
Tromboza
Tulburari de concentrare
Tulburari de ritm cardiac
Tulburari de somn
Tumori
Tumori de natura maligna
Tuse
Ulcer
Ulcer Duodenal
Ulcer
 gastric
Varice

16.05.2010

Nu-i problema mea...

Poate ca veti spune ca nu sunt in ton cu vremurile, dar nu inteleg cum de ne plangem ca suntem lipsiti, ca nu avem bani, ca ne merge rau...
Atunci, de unde avem bani pentru concerte, meciuri, weekend-uri la mare si la munte?
Eu, cand nu stau bine cu banii, renunt la distractii, cumparaturi, excursii, si am grija sa-mi platesc utilitatile, sa-mi ajunga de mancare, medicamente, si... cam atat.
Sunt sigura ca multi din cei care alearga dupa relaxare cu orice pret, au datorii la banci, intretinere...
Dar nu-i treaba mea! Fiecare, cum isi asterne, asa doarme. Eu prefer sa adorm repede cand pun capul pe perna...


Costel Busuioc-YesterdayYesterday
All my troubles seemed so far away
Now it looks as though they're here to stay
Oh, I believe
In yesterday
Suddenly
I'm not half the man I used to be
There's a shadow hanging over me
Oh, yesterday
Came suddenly

Why she
Had to go I don't know
She wouldn't say
I said
Something wrong now I long
For yesterday
Yesterday
Love was such an easy game to play
Now I need a place to hide away
Oh, I believe
In yesterday