27.11.2013

Antidot pentru omul-canalie

"De curand mi s-a intamplat ceva foarte neplacut. Am avut de-a face, nu pentru prima si, desigur, nici pentru ultima oara, cu omul-canalie. Nu ma indoiesc ca va este familiar soiul acesta de concetatean. Cuvantul canalie (imprumutat din italiana unde a derivat din „cane”) il descrie de minune ca pe o persoana josnica, un misel, un ticalos. Din punctul meu de vedere, el este cel care are pretentia la rezultate maxime cu minim de efort, cel crede ca i se cuvine totul, iar cei din jur nu merita nimic. Omul-canalie apreciaza in mod deosebit oportunismul din care face o virtute si pe care il considera un semn de superioritate fata de semenii sai mai politicosi, prin urmare mai slabi. Parazitarea celorlalti, insusirea de foloase materiale si morale necuvenite inseamna pentru el a fi descurcaret, calitate pe care vocabularul lui insusit in fata televizorului o eticheteaza drept tupeu si pe care el o vede ca pe dreptul la supravietuire a celui mai bine adaptat. Ce mai atata vorba, un adevarat buric al pamantului. Mesajul meu pentru toti oamenii-canalie este „RUSINE, RUSINE, RUSINE SA VA FIE!!!”
In rest, tuturor oamenilor cu bun simt de pretutindeni va multumesc ca existati si va trimit ca tratament anti-canalie minunea asta naturala care mi-a iesit in cale in timpul unei plimbari."                                                                                                                                                                                                                                                                                               
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Toamna, în imagini deosebite

Anotimpul toamna nu face parte dintre preferatele mele, dar, când văd imagini deosebite, nu pot să nu le postez pentru cititorii mei.

http://langmina.blogspot.ro/2012/09/toamna.html

25.11.2013

Dor de lectură

Spre ruşinea mea, de când cu Internetul, cu bloggurile, cu Facebook-ul, nu prea am mai citit. Pe vremuri, cu copii mici, studii, serviciu, aş fi dat oricât să am câteva clipe pentru a mă cufunda în lumea cărţilor. Le iubeam la nebunie!
Elevă fiind, preferam să leşin, decât să dau banii, daţi de mama mea, ca să-mi iau ceva de-ale gurii. Nimic nu mă oprea să-mi cumpăr cărţi...
Zilele acestea, deoarece am reuşit să-l conving pe soţul meu să renunţe la televizor, în favoarea citirii unor cărţi, am mers la Bibliotecă, mi-am făcut fişă şi am împrumutat două cărţi scrise de Max Gallo, ce  are mai multe volume, cuprinse în ciclul Romanii.
Am citit din acest ciclu două volume-Nero si Titus. M-au captivat foarte mult.
Vă voi povesti într-o altă postare...

Andre Rieu-Nessun Dorma


Tu mă ridici- You raise me up-Adrian Daminescu

Îmi place această căntare în toate interpretările.