20.08.2010

Agresivitatea

Acest defect va caracterizea?
Din nefericire, trebuie sa recunosc ca pe mine ma sperie nespus de mult oamenii agresivi, si, culmea,  ma tem mai mult de femeile agresive, atat cele care se manifesta verbal, cat si fizic.
Vezi mai multe in linkul:
http://www.descopera.ro/video-doc/6963148-agresivitatea-ne-defineste-ca-specie

19.08.2010

Cand era mai bine...

Banc primit pe mail:

Moare tiganul. În Rai se întâlneste cu Ceausescu care-l întreaba:
- Ma tigane, când a fost mai bine… în vremea mea, sau acum ?
- În vremea lui matale jupâne !! Ca pe vremea aceea, politicienii facea politica, muncitorii lucrau, iar tiganii furau!! Acu’, bre, politicienii fura, muncitorii face politica si toti vrea…sa lucrez eu, mâncati-as !!

Fructe si legume de culoare neagra

Primit pe mail, de la verisoara mea.
Vin vremuri... ”NEGRE” pentru sănătatea noastră a tuturor ! Merită însă să... profităm din plin de ele !!

Dragi prieteni,
A sosit în sfârșit vara, anotimpul meu preferat ; și odată cu ea au început să apară fructeleși legumele de culoare... NEAGRĂ (practic ceva intermediar între indigoul spre negru și vișiniul cel mai închis) !
     De ce vreau să vă atrag extrem de serios asupra acestei minunății de culoare, o veritabilă binecuvântare a lui Dumnezeu ? Deoarece aceste fructe și legume de culoare NEAGRĂconțin... un colorant polifenolic numit RESVERATROL, adică de departe cel mai puternic factor natural anti-oxidant cunoscut !!!
     Când am folosit în limbaj medical cuvântul ”anti-oxidant” primul lucru la care trebuie să vă gândiți este ”anti-cancer” (atât prevenție, cât și terapie naturală), anti-îmbătrânire și status antiinflamator ; dar nu numai atât !
     Să nu cumva să uitați că a doua cauză de deces la nivel European este reprezentată de CANCER ; însă în România, începând cu 1997 principala cauză de deces este reprezentată de cancer și apoi de bolile cardio-vasculare!
     Dar oare această minune a cerului (Resveratrolul) să știe să facă doar atât ? Nici pe departe ! Hai să vedem împreună :
- Întâi de toate se găseşte în general în fructele de culoare indigo-vișiniu spre negru (dar nu numai) : dude NEGRE, cireșNEGRE, struguri NEGRI, sâmburii de struguri NEGRI(dar și albi), mure NEGRE, corcodușNEGRE, coacăze NEGRE, prunele închise la culoare, AFINE, varza roșie, ceapa roșie, merele VIOLET, salata Lollo, linteaNEAGRĂ, fasolea NEAGRĂ, dar şi din varza de Bruxelles (care poate fi consumată şi fiartă), fragi, alune. Ultimele 3 sunt varietățile de legume și fructe care nu prezintă culoarea NEAGRĂ, dar conțin totușResveratrol într-o cantitate mică !
- Resveratrol există într-o cantitate de 50-100 mg / g pieliţă de strugure, mai mult decât dublul oricărei alte surse identificate
- Are un efect de distrugere tumorală directă, acţionând împotriva oricărui tip de localizare tumorală, dar mai ales asupra celor hormono-dependente (sânuterovar, testicul,prostată, ficat, stomac) și a melanomului malign (cea mai periculoasă localizare canceroasă a pielii și una dintre primele 3 localizări tumorale ca agresivitate)
- Blochează formarea de vase de sânge în jurul tumorii, dar şi metastazarea celulelor maligne. Acest lucru mai știe să-l facă genisteina și daidzaina din SOIA (altă minune de plantă), acidul alfa-linolenic (omega 3) din uleiul de in și sulforafanul din crucifere (varză, broccoli, conopidă)
- Conferă o protecţie deosebită materialului genetic nuclear (ADN), ferindu-l de mutaţii
Este SINGURUL anti-oxidant care acționează direct pe gena Matusalemică (sau ”gena longevității”) având capacitatea de a crește durata și calitatea vieții
Are și efect de potențator de efect (bioflavonoid) pentru toate mineralele și vitaminele întâlnite în cale, amplificând efectele acestora de zeci-sute de ori !!!
- Are un potenţial anti-oxidant de 50 de ori superior vitaminelor C şi E la un loc
- Este de 10-20 de ori mai puternic decât vitamina E în protecţia anti-oxidativă a LDL-colesterolului
¯ nivelul sangvin al colesterolului total şi al trigliceridelor
Este un vasodilatator arterial
- Se opune expansiunii fibroase a cicatricei post-infarct miocardic
- Încă din 1985 se ştie că are capacitatea de a inhiba agregarea plachetară indusă de trombină şi ADP (Kimura) => efect anti-trombotic
- Are efecte anti-SIDA, antivirale (virusurile hepatitice, dar nu numai !), antialergice(inhibând eliberarea Histaminei), antibacteriene şi antiinflamatoare
 elasticitatea articulaţiilor, stimulând sinteza fibrelor de colagen atât la nivel articular, câtși în piele (astfel având şi un rol cosmetic). Preîntâmpină ridarea şi îmbătrânirea pielii, menţinându-i elasticitatea şi tinereţea
- Are efect protectiv faţă de boala Alzheimer prin blocarea proteinei NF-Kb, împiedicând astfel microglia să distrugă neuronii
- Există studii încurajatoare referitoare la potenţialul terapeutic al său în ceea ce priveşte şi alte boli neuro-degenerative
 toleranța la efort, performanțele fizice și psihice
 durata de viaţă şi potenţialul reproductiv la animalele de experienţă pe care a fost testat (cu 15-30%)
    Capac la toate, se mai comportă şi ca un hormon fito-estrogen, adică :
a) Reprezintă cel mai puternic fixator de Calciu în / din oase (alături de exerciţiul fizic), prevenind și combătând eficient osteoporoza
b) Conferă protecţie vasculară majoră, chiar şi la bărbaţi
c) Combate tulburările de climacteriu
d) Ajută la regularizarea ciclului menstrual şi se opune oricăror manifestări dismenoreice
e) Chiar în exces, conferă protecţie împotriva cancerului de sân şi col uterin şi nu induce cancer
f) Protejează celulele nervoase împotriva efectelor devastatoare ale stresului + măresc durata de viață a acestora + se opun apoptozei (morții) acestora !
g) Crește eliminarea renală a acidului uric, prevenind acumularea sa și riscul de a dezvolta gută sau litiază urică
h) (Fito-) estrogenii sunt substanţe inductoare enzimatice (hepatice) cu rol în detoxifierea organismului, dar nu numai : creşte sinteza antioxidanţilor endogeni, a substanţelor necesare corpului etc.
     Alte surse de fitoestrogeni : spirulina, soia, frunzele de păpădie și de pătrunjelsalata(lăptuca), granulele de polen, seminţele de mărar, grape-fruit- ul roşu
     Am afirmat mai sus că Resveratrolul se comportă și ca un hormon fito-estrogen, dar NU prezintă nici unul dintre efectele nu întotdeauna de dorit, sau ”adverse” ale estrogenului natural (adică cel produs de organism) :
a) Risc de cancer de sân, endometru (uter) și de prostată, hormonul estrogen (dar NU și cel fito-estrogen !) fiind și hormon de creștere
b) Creșterea sânilor la ambele sexe, indiferent de vârstă, hormonul estrogen (dar NU și cel fito-estrogen !) fiind și hormon de creștere
c) Edeme ale membrelor inferioare prin retenția hidro-salină consecutivă
d)  coagulabilității sângelui cu risc trombo-embolic
e)  riscul de a dezvolta forme de hipertensiune arterială extrem de rezistente la tratament
f) ¯ fertilității masculine și a potenței

  Dr. Mărginean Călin
medic specialist medicina muncii
medic specialist medicina generală
competență în medicina de întreprindere
atestat nutriție

17.08.2010

Prietenul

 De la Danuta, care imi trimite cate un mesaj de noapte buna.




"Prieten este acela inaintea caruia iti poti descarca toata povara inimii, cu bune si rele, grau si pleava laolalta, stiind ca blandetea mainilor lui va lua totul si va face selectia, pastrand ceea ce merita sa fie pastrat si, cu suflarea bunatatii, dand deoparte ceea ce trebuie aruncat." ( Autor anonim ) 


Oare mai exista prieteni adevarati in ziua de astazi?
Parca ti-e teama sa te mai legi sufleteste de cineva.
Am fost dezamagita, nu o data, de "prieteni". In timp, am devenit reticenta fata de orice manifestare de prietenie.
Singurii prieteni adevarati iti sunt parintii.

Varza rosie=sanatate

  Primit pe mail, de la Cornelia.

  Reţineţi câteva aspecte esenţiale despre varza roşie :
- conţine resveratrol = cel mai puternic factor natural anti-cancerigen cunoscut, potenţator de efect pentru toate celelalte minerale şi vitamine + distrugător al vaselor care alimentează tumora + blochează metastazarea celulelor maligne ;
- conţine sulforafan = substanţă care distruge vasele care alimentează tumora ;
- conţine indol-3-carbinol = substanţă care dă distrugere tumorală directă ;
- conţine vitamina B 17 = produce distrugere tumorală directă
reprezintă o sursă majoră de vitamina C. Având în vedere termolabilitatea acestei vitamine şi faptul că ea se oxidează repede la aer, sucul de varză roşie va fi consumat imediat după ce a fost preparat
- este cea mai bogată sursă cunoscută de luteină şi zeaxantină, 2 antioxidanţi fundamentali şi extrem de potenţi, cu specificitate pentru macula lutea, dar nu numai. Cercetările privind degenerarea maculei la vârste înaintate au dovedit rolul protector important al luteinei (6 mg/zi de luteină administrată timp de 6 luni, scade incidenţa degenerării maculei cu 43%). Efectul luteinei este amplificat de licopen, colorantul roşu din legume (tomate) şi cea mai mare parte a fructelor. Luteina previne degenerescenţ a maculară la persoanele diabetice.
...şi dacă ar fi numai aceste efecte ar fi mai mult decât suficient pentru sucul de varză roşie, dar nu sunt nici pe departe singurele efecte !

Imi pare rau

De cate ori vad un bebe, ma gandesc la sarmanii parinti care si-au pierdut copilasii in tragedia intamplata ieri, la maternitatea Giulesti.
Cate planuri, sperante si-au facut sarmanele mame.
Eu nu mi-am dorit copii. Erau vremuri grele, dar cand au venit pe lume, de la primul contact cu ei, am simtit ceva unic, irepetabil, ce nu se poate descrie in cuvinte.
Acei copilasi chiar daca erau prematuri, aveau toate sansele sa fie copii reusiti, bine dezvoltati.
Imi amintesc de astfel de situatii din familia mea, dar, in timp, problema s-a rezolvat si au fost bebelusii cei mai minunati.
Doamne, da-le putere parintilor sa depaseasca situatia, iar celor neglijenti sa le fie invatatura de minte pe viitor.

16.08.2010

Situatii reale

Imi pare rau sa recunosc, dar dascalii si personalul medical-in general-sunt mari "povestitori", de unde si nenorociri ca cele intamplate ieri, la Maternitatea Giulesti.
Daca era macar o persoana in incaperea respectiva in momentul producerii exploziei sau incendiului, trebuia ori sa fie ranita, ori sa vada ce s-a intamplat si sa fie prima care da alarma sau incearca sa faca ceva.
In familia mea, au existat trei cazuri de neglijenta, care ar fi putut avea urmari tragice, ba, cel de-al treilea chiar a avut. Nu o data, mama ne povesteste cum a fost ea lasata sa nasca singura, si dintr-un pic nu i-a cazut fatul pe ciment. Ea a strigat dupa ajutor, ca altfel s-ar fi ales praful de Getuta.
Un alt exemplu: nepotul meu era sa moara din cauza ca a fost pus la aparatul de aerosoli, care era defect, curgea, si copilul a inghitit din  solutia respectiva, dandu-si ochii peste cap, pentru ca cea care trebuia sa stea langa el a plecat la o sueta.
Sa nu uit si de tatal meu care a fost lasat sa moara, cu zile, deoarece atunci, era campionatul mondial de fotbal, nu se gasea niciun medic prin spital, iar, cand l-am zarit pe seful sectiei de interne care era pe picior de plecare, si i-am spus de situatia grava a tatalui meu, si-a batut obrazul, spunandu-mi ca o fi el sef de sectie-a mai si accentuat acest lucru-, dar nu se baga peste subalternul lui, medicul la care era internat tatal meu, care a si decedat in  fata mea, peste vreo 2 ore, negasindu-se nimeni sa-l ajute cu ceva.
Bani cu sacul sa fie, ca gasesc ei metode de justificare, dupa incidentul tragic...
La fel se intampla si cu cadrele didactice, care in loc sa fie printre copii, stau la cafele sau taclale. Deh, oameni suntem cu totii, iar nazdravanii de copii asta asteapta... Nu-i de mirare ca transforma salile de clasa in arene de lupta, sau zonele din imprejurimile scolii, in locuri de fumat, aruncand tigari pe jos, hartii de la pachetelele consumate, contribuind la accentuarea starii de mizerie, si asta unde? Langa locasurile de cultura si educatie.
Totul se face cu scuza ca salariile sunt mici. Dar cand n-or mai fi nici acestea?
Mai avem si noi cunostinte care lucreaza pe "dincolo", unde omul sta de dimineata pana seara, la locul de munca, si multi dintre romanasii nostri nu fac fata stresului si se intorc acasa.
Cred c-ar fi bine sa cantarim lucrurile din  toate perspectivele..., nu doar din  cel al avantajelor.

Cum se dezvolta celulele canceroase

CELULELE CANCEROASE SE DEZVOLTA CU :
a. ZAHAR
Eliminand din alimentatie zaharul, se elimina astfel una din cele mai importante surse de hrana a celulelor canceroase .Inlocuitorii de zahar, indulcitorii sintetici cum ar fi zaharina sau alte produse ( Nutrasweet, Equal, Spoonful, etc ) au ca baza aspartamul
   ( E 951), o substanta chimica daunatoare. Un inlocuitor natural al zaharului ar fi mierea de albine si melasa, dar in cantitati moderate. Sarea de bucatarie contine adaosuri chimice pentru a avea culoarea alba.. Alternativa ar fi sarea de mare ..

b. LAPTELE SI PRODUSELE LACTATE
Laptele favorizeaza productia de mucus in corp, in special la nivelul tractului gastro - intestinal. Cancerul este hranit de acest mucus.
   Renuntand  la  lapte  si  produsele derivate si consumand lapte de soia neindulcit, celulele canceroase "mor" de foame 

c.. PH ACID
Celulele canceroase "infloresc" in mediu acid . O alimentatie preponderent carnivora induce un pH acid in corp, si ar fi mai bine sa se consume peste si pasare in cantitati mici, decat carne de vita sau porc. Carnea mai poate contine substante administrate animalelor : antibiotice , hormoni de crestere si paraziti, ce dauneaza in special persoanelor cu
  cancer

d. O dieta bazata 80 % pe legume proaspete consumate ca atare sau sub forma de suc, grau integral, seminte, nuci si fructe schimba pH-ul corpului in alcalin. 20 % din alimentatie poate fi din alimente gatite, inclusiv fasole boabe . Sucurile proaspete din legume asigura necesarul de enzime digestive, usor absorbabile, care ajung la nivel celular in 15 minute de la consumare si care hranesc si favorizeaza cresterea de celule
sanatoase . Este bine sa se consume sucuri proaspete de 2-3 ori pe zi. .Enzimele sunt distruse la 4o grade Celsius .

e. Evitati cafeaua ,ceaiul si ciocolata ce pot contine cantitati mari de cofeina . Ceaiul verde este o alternativa foarte buna , avand si proprietati anti - canceroase. Cea mai buna bautura este APA - purificata sau filtrata pentru a fi astfel eliminate toxinele sau metalele grele ..Apa distilata este acida , deci evitati-o !

12. Proteinele din carne sunt dificil de digerat si necesita o cantitate
mare de enzime digestive. Carnea nedigerata ramane in interiorul intestinului, intra in putrefactie si se creste astfel cantitatea de reziduuri toxice din corp.

13. Celulele canceroase sunt acoperite de un perete gros de proteine ...Renuntarea la carne sau reducerea ei in alimentatie duce la eliberarea de cantitati din ce in ce mai mari de enzime ; acestea ataca proteinele din peretele celular si permit astfel celulelor specializate sa distruga aceste celule canceroase .

14. Unele suplimente nutritive ajuta la intarirea sistemului imunitar, cum ar fi: IP6 (inozitolul sau vitamina B9, continut de taratele de grau, seminte, nuci ), Essiac (ESSIAC este o formula din plante ce a fost utilizata din anul 1922 de o sora medicala din 
Canada numita Rene Caisse pentru a ajuta pacienti cu afectiuni grave. Cele opt plante din reteta originala sunt: ciuline sfant, radacina de brusture, laminaria, trifoi
rosu, ulm cu coaja neteda, radacina de revent turcesc, nasturel, macris marunt), antioxidanti, vitamine, minerale, etc., toate stimuland imunitatea sa lupte si sa distruga celulele canceroase.
Alte suplimente cum ar fi vitamina E produc apoptoza sau moartea
  programata a celulelor , metoda naturala a corpului de a scapa de celulele bolnave, nedorite si inutile.
15... Cancerul este o boala a mintii, corpului si spiritului.. ..Gandirea pozitiva si o fire activa ajuta pe cel care lupta cu cancerul sa supravietuiasca . Furia, neiertarea si amaraciunea "construiesc" un mediu  stresant si acid in corp . Trebuie sa invatam sa avem un spirit iubitor si iertator , sa ne relaxam si sa ne bucuram de viata !

16.. Celulele canceroase nu se pot dezvolta in prezenta oxigenului. Facand exercitii fizice zilnice si de respiratie, oxigenul ajunge adanc,la nivel celular. Terapia cu oxigen este foarte importanta pentru distrugerea celulelor canceroase

ATENTIE
1. Nu introduceti recipienti de plastic in cuptorul cu microunde.
2. Nu congelati apa
3. Nu puneti in microunde recipiente cu capace de plastic ....

Dioxina este o substanta ce provoaca cancer in special la sani. Este extrem de toxica pentru celulele corpului. Dioxina este eliberata din plasticul sticlelor cu apa introduse la congelator. Recent, Dr. Edward Fujimoto, manager al programului de sanatate din cadrul Castle Hospital, a vorbit, in cadrul unei emisiuni TV, despre pericolele care pandesc sanatatea A vorbit despre dioxina si 
raul pe care il poate face... Sa nu se incalzeasca mancarea la cuptorul cu microunde in vase de plastic..... Este vorba, mai ales, de mancarea ce contine grasime. A recomandat, in schimb ,folosirea de vase de sticla sau ceramica pentru a incalzi mancarea. Se obtin aceleasi rezultate, dar fara dioxina.