HTTP/:;Irinamateias.ro

21.12.2008

pagină de viaţă: Gand pentru mami

pagină de viaţă: Gand pentru mami

Toate mamele ar trebui sa fie adorate de copiii carora le-au dat viata, dar, din nefericire, multe sunt violentate, injurate, jignite, parasite la baranete.
Iubirea de parinti este si o porunca a Sfintei Scripturi.
Cum facem parintilor, asa sa ne asteptam si noi de la copiii nostri.

7 comentarii:

Anonim spunea...

Aici eu am un punct slab. In Scriptura spune sa-ti cinstesti parintii, nu sa-i iubesti. Ce faci in cazul in care parintii isi rup emblema pe care scrie "mama" sau "tata" prin faptele lor??

Eu nu ma astept ca copiii mei sa-mi faca la fel cum am facut eu parintilor, pentru ca eu nu le fac lor asa cum mi s-a facut mie.

P.S. Multumesc ca m-ai adaugat la blogroll ;)

disa spunea...

cristina, ce sa zic, vedem si astfel de cazuri si nimeni n-ar dori sa fie in pielea acelor copii.
Totusi, eu zic c-ar trebui si pentru astfel de parinti sa le insuflam iubirea, nu de altceva, dar copiii, cu traume suferite din cauza atitudinii incorecte a unor parinti, au mult de suferit.

disa spunea...

cristina, baietelul surorii mele e la mine de 6 ani, si tatal sau a parasit-o pe mama lui cand acest copil era la maternitate, fiind nascut prematur.
Totusi, eu ii spun sa-l iubeasca, ca sa creasca armonios copilul, atat cat se poate.

Anonim spunea...

Nu stiu daca e bine ca un copil sa fie invatat sa-l iubeasca pe tatal lui care l-a parasit. Oare nu-l invata asta sa iubeasca raul?? Oare nu-l pregateste pentru asteptari din partea tatalui mai tirziu si o sa fie dezamagit cind nu o sa-i fie implinite?

E greu de stiut ce e mai bine cind e vorba de viata unui copil.

disa spunea...

intr-o discutie cu copilul, l-am intrebat daca-si iubeste tatal, deoarece nu i-a dat un leu timp de 14 ani, cat are copilul.
Mi-a raspuns: "sincer, da, fiindca mi-e mila de el". Fara comentarii!

Anonim spunea...

Deci e mila...nu dragoste. Dragoste e cind ai respect, admiratie pentru cineva. Oricum e bine ca nu are ura in inima. Si felicitari ca esti un ajutor pentru nepotelul tau. E un gest care cere sacrificiu si trebuie ca ai o inima mare ca sa fi prezenta in viata lui si sa-l ajuti.

Imi ridic palaria.

disa spunea...

cristina, mi-am luat o raspundere destul de grea, pe care am reusit pana acum s-o duc la bun-sfarsit, si totusi ma tem ca eu avand o anumita varsta, nu voi mai putea face fata mult timp problemelor strunirii acestui copil, care are fond bun, dar si ereditatea paterna isi spune cuvantul...