05.01.2011

Dragoste si pedeapsa-film turcesc

 Edit:
Daca va grabiti sa vedeti episoade in avans, cautati  AICI

Edit, edit:
Din pacate, nu le mai puteti vedea pe sursele indicate.


"Dragoste şi pedeapsă este o altă carte de vizită a producătorului serialului care a cucerit lumea "1001 de nopți”, avându-i ca protagonişti pe Murat Yildirim, "Demir” din serialul "Asi. Împotriva destinului” şi pe frumoasa Nurgül Yesilçay, actriţa care a obţinut nu mai puţin de patru premii pentru cea mai bună actriţă în Turcia. Alături de cei doi corifei, o vom putea revedea pe actriţă Tomris Incer, cunoscută telespectorilor ca "Nadide”, din "1001 de nopți”, interpretând acum un rol absolut excepţional în serialul "Dragoste şi pedeapsă”.

"Dragoste şi pedeapsă” prezintă povestea a două lumi diferite, o faţă a Turciei neexploatată până în acest moment, ascunsă de ochii lumii occidentale, care nu a fost arătată niciodată într-un serial turcesc dar care va fi acum dezvăluită cu bune
şi rele. Prezentarea tradiţiilor străvechi ale societăţii turce, a vieţii de familie cu toate constrângerile ei este principalul argument diferențiator în faţa tuturor celorlalte seriale turceşti realizate până în acest moment. Pe de o parte avem partea modernă a Turciei, familia modernă a vremurilor noastre, iar de cealaltă parte avem familia tradiţională care se ghidează şi trăieşte după obiceiuri şi tradiţii cu reguli stricte, uneori duse la extrem, dar respectate cu rigozitate.

Yasemin (Nurgül Yesilçay) este o tânără de 25 de ani care se pregăteşte să se căsătorească. Înainte de nuntă cu o săptămână însă îl prinde pe viitorul ei soţ în pat cuA prietena ei. Pentru că sora cea mică a lui Yasemin a rămas însărcinată foarte tânără şi a murit în urma unei întreruperi de sarcină, tatăl ei, înainte de a muri, a pus-o pe Yasemin să jure că nu va fi cu nimeni înainte de căsătorie. Ea a încercat să îşi ţină promisiunea făcută însă din cauza trădării iubitului ei, nu va reuşi. Dezamăgită de cele întâmplate, Yasemin se duce pentru câteva zile la mama ei, A care locuieşte în Bodrum. Acolo îl va cunoaşte pe Savas (Murat Yildirim) şi îşi va petrece noaptea cu el. Va rămâne însărcinată, mama ei nuA­-i va da voie să facă întrerupere de sarcină aşa că Yasemin va fi nevoită să facă acest copil
fără ca Savas să ştie, deoarece ei se revăd abia după un an de zile, după ce ea va naşte.

Savas este fiul uneia dintre cele mai importante familii din Van, un oraş în estul Turciei. O familie strâns legată de tradiţii şi obiceiuri. Savas s-a întors de curând în ţară, el fiind plecat până atunci la studii, în străinătate. La scurt timp după ce se întoarce acasă, fratele său mai mare şi tatăl lui mor într-un accident de maşină. Conform tradiţiei, Savas va fi cel care va deveni capul familiei, şi tot conform tradiţiei, el trebuie să se căsătorească cu soţia fratelui său, rămasă văduvă. Iniţial el se va opune acestei tradiţii însă, îşi da seama că dacă va continua să se împotrivească, este posibil ca familia fetei să o omoare, conform tradiţiei musulmane, aşa că acceptă această căsătorie doar ca o formalitate şi ca o soluţie de moment pentru a-i salva fetei viaţa.

În toată nebunia asta, Savas se va îndrăgosti de Yasemin la prima vedere. Ca să îşi poată trăi povestea de dragoste însă va trebui să lupte cu familia lui dar şi a soţiei sale. Pentru a evita vărsarea de sânge şi un alt război între familii, Savas va trebui să păstreze aparenţele în relaţia cu cumnata sa care acum îi este soţie. Pe de altă parte, trebuie să renunţe la afacerile necurate cu care se ocupa familia lui în Van şi să înceapă o nouă afacere din care familia lui să poată trăi. Dorinţa lui este însă împotriva tradiţie ceea ce-l împiedică să divorţeze şi să înceapă o nouă viaţă alături de Yasemin.

"Dragoste şi pedeapsă” este o ecranizare perfectă a dragostei dintre doi tineri care, datorită obiceiurilor, tradiţiilor şi regulilor lumii islamice, vor avea mult de îndurat, pentru a fi împreună".
Sursa:KanalD

Episoade:aici

Episodul 9:aici

Episodul 10: aici

Episodul 11: http://www.youtube.com/user/SavasBaldar#p/c/1757F8837E9C50D5aici

Episodul 12:http://www.youtube.com/watch?v=LefvJWpVycE

Episodul 13:  http://www.youtube.com/user/SavasBaldar

Publicate de SavasBaldar

:



Episoade traduse, pe youtube, 17, 18, 19, 20,

http://disa-amestecate.blogspot.com/2011/02/dragoste-si-pedeapsa-episoade-traduse.html

ATENTIE!
Dupa cum ati remarcat, s-a sistat vizionarea acestui film pe youtube. Pacat!
Ne vom multumi cu difuzarea lui pe KanalD.

Doar pe acest link mai puteti vedea episoade, dar netitrate.
http://www.youtube.com/watch?v=RZjzzl1kLK8&feature=relmfu40

18 comentarii:

Anonim spunea...

un film forte reusit.sper sa il dati pana la capat.Nu dupa 10-20 de episoade sa il scoateti.Este un film foarte frumos ai ce invata din el.imi plac foarte mult actorii care au mai jucat in alte filme.cei mai indragiti acctori.

Cristina spunea...

Super tare,este un film foarte bun si actorii sunt foarte simpatici,ar trebui difuzate mai multe episoade pe saptamana.

disa spunea...

Mare pacat ca nu dau filmele preferate ale oamenilor. Astept cu nerabdare pana se termina alte emisiuni care nu-s interesanta.

disa spunea...

@anonim, in mod special, actrita care a jucat si in filmul "1001 de nopti".

Anonim spunea...

Apreciez initiativa KanalD de a prelua si a transmite in Romania acest serial...Eu il urmaresc la ATV Turcia,inca de acum un an, incitata fiind de "aparitiile" actorului Murat Yildirim...L-am remarcat in Asi-impotriva destinului, m-a incantat jocul si prezenta sa fermecatoare, dar si faptul ca odata cu acel serial am descoperit o lume plina de cutume, traditii si obiceiuri, o alta fata a Turciei, impreuna cu peisajele si cultura sa...Serialele din Turcia nu sunt statice, nu au subiecte de telenovela, ci dimpotriva iti dezvaluie o lume traditionalista, dar si moderna adanc ancorata in contemporaneitate, iti dezvaluie o imagine turistica si un amestec de civilizatii cum nu se pot intalni oriunde...Si toate acestea parca te indeamna sa te duci acolo sa le simti, sa le traiesti...Serialele turcesti sunt o maniera deosebita de a se face reclama turistica... Asa ca as recomanda celor de la KanalD, post turcesc, de altfel, sa mai promoveze si alte seriale ce sunt in ratingurile TV de la Istanbul...

disa spunea...

Ti-am postat comentariu...

Anonim spunea...

Imi place foarte mult serialul,actorii sunt minunati.Sper sa fie dat pana la sfarsit fara intreruperi.Cate episoade are?

disa spunea...

Da! Pacat ca se da doar 2 zile pe saptamana.

Anonim spunea...

cel mai frumos film ,pacat ca nu este decit doua zile,cite ep sunt eu l-am urmarit pina la 40

Anonim spunea...

este un film bun .sunt 59 de seriale.iar murat e un dragalas

disa spunea...

59 de episoade? Multumesc! E bine de stiut...

Anonim spunea...

de unde stiti ca sunt 59 de episoade? eu il urmaresc de cand a inceput, urmaresc mai multe seriale turcesti, citesc presa lor zilnic, am prietene din turcia cu care discutam pe forumuri si nimeni nu a mai auzit aceasta informatie. tot ce stim despre serialele turcesti ,pana acum ,este ca sezonul se termina in iunie.

disa spunea...

@anonim, cel dinaintea ta-"anonim"-spunea ca sunt 59 de episoade.

Anonim spunea...

eu am vazut 50 de ep celelalte nu stiu unde sa le caut.daca stiti ceva spune unde sa cautam please...

disa spunea...

Doar pe linkurile ce le-am dat. Mai multe, nu stiu.

disa spunea...

Au fost blocate episoadele pe linkurile pe care vi le-am dat.

disa spunea...

Tot mai interesant si plin de suspans!

Dyllber spunea...

Urmaresc Dragoste si pedeapsa, netitrat , au ajunds la serialul 60 dar nebunia mare este serialul Muhteşem Yüzyıl , de mult asteptam un film turcesc istoric. Tot netitrat am ajuns la serialul 23 dar este ceva ce nu as abandona niciodata. Traditiile palatului, viata si intrigile, toaletele si coafurile celor din harem si a imparatimii m-au facut sa devin nebunma dupa acest film. Merita vazut.Nu stiu daca a fost dat si in romania, eu il urmaresc pe show tv, miercurea la ora 20.