A venit sezonul umed si friguros, si, o data cu el, tusea
Alimentatia recomandata cand suferiti de tuse:
- Un aport suficient de vitamine este vital pentru a va pastra forma fizica si starea de sanatate. Vitamina C, de exemplu, este fundamentala in evitarea crizelor de tuse sau in caz de raceala.
- Atat vitamina C, cat si zincul, produc substante ce lupta activ impotriva infectiei. Doza zilnica recomandata de vitamina C este de 90 mg/ zi pentru barbati si 75 mg/ zi pentru femei. Copiii care sufera de tuse ar trebui sa primeasca intre 15-75 mg/ zi, in functie de varsta. Alimentele bogate in vitamina C sunt: citricele, afinele, macesele, kiwi, capsunile, broccoli, varza, spanacul, cartofii sau rosiile. Aportul de mancaruri bogate in zinc, precum ouale, lintea, castanele si orezul, ajuta vitamina C sa lupte cu infectiile.
- Vitamina B6 poate fi gasita in orezul brun si in legumele verzi, iar vitamina A este gasita in morcovi, piersici, broccoli si oua. Ambele cresc capacitatea celulelor albe ale sangelui de a ataca agentii patogeni.
Ceaiuri indicate pentru episoadele de tuse:
- Se recomanda a nu se apela imediat la produsele antitusive din farmacii, ci mai intai la produsele naturiste pentru a trata tusea. Tusea uscata, seaca poate fi tratata cu ajutorul ceaiului din flori de tei. Cele mai bune sunt infuziile din frunze de patlagina, plamadica, muguri de pin, coada-soricelului.
- De asemenea, se pot face inhalatii cu musetel, levantica, cimbru, cimbrisor, izma, rozmarin, frunze si ramuri tinere de pin. Se amesteca in parti egale si se pun doua linguri din orice planta la 1 litru de apa clocotita. Apoi, se tine capul acoperit cu un prosop deasupra vasului timp de 20 de minute.
De asemenea, inainte la a apela la produsele din farmacii, incercati sa administrati sirop de patlagina, sirop de catina, sirop de extract de iedera, cu extract de pin, sau sirop ce contine carbocisteina, pentru a pune stop episoadelor neplacute de tuse.
Tot articolul, aici
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu