22.04.2009

Aprovizionare pe...Titanic

In cala vaporului s-au adus:
"166 de tone de carne proaspata, 5 tone de carnati, 13 tone de jambon, 13 tone de oua, 7.000 de litri de lapte, 1.000 de litri de smantana, 13 tone de unt, 37 de tone de faina, 40 de tone de cartofi, 7.000 de salate verzi, 5,5 tone de mazare, 800 de cutii de sparanghel, 450 de kilograme de stafide, 450 de kilograme de ceai, 15.000 de sticle de bere, 1.000 de sticle de vin, 1.200 de sticle de apa minerala, 8.000 de trabuce.

Pentru salile de mese fusesera prevazute 57.600 de farfurii si pla­to­uri, 44.000 de tacamuri si 29.000 de pahare si alte recipiente. Pentru alimentarea instalatiilor de aburi fusesera depozitati 13.000 de metri cubi de carbune. Cei 16.000 de cai-putere obtinuti in cazanele de presiune puneau in miscare 3 elice cu cate 4 pale fiecare si avand un diametru de 7 metri; impreuna, cantareau 98 de tone. Coca vasului fusese vopsita in negru pe partea vizibila si in rosu pe partea aflata sub linia de plutire. Manseta superioara era vopsita in alb, cu o dunga fina de culoare galbena. Distanta din fundul calei pana la linia de plutire era de 10,5 metri, iar de la aceasta din urma pana in varful catargelor – de 64 de metri."

Sursa:descopera.ro

La atata grandoare, si nenorocirea a fost pe masura...

Niciun comentariu: