HTTP/:;Irinamateias.ro

24.01.2009

Protejarea ochilor

Persoanele care petrec multe ore în faţa calculatorului trebuie îşi protejeze ochii pentru a preveni diferite complicaţii

Dureri de cap, oboseală, tulburări de vedere, ochi uscaţi ori lăcrimare excesivă, dureri ascuţite de ochi, senzaţie de presiune intracraniană, stare de ameţeală sau de greaţă sunt câteva dintre simptomele pe care ajung să le aibă în timp persoanele care stau prea mult în faţa unui computer. În plus, apare şi riscul mai multor afecţiuni oculare, între care glaucomul.

Creeaţi-vă condiţii!

Ca să vă protejaţi cât mai mult de efectele negative ale computerului asupra sănătăţii voastre este necesar în primul rând un echipament adecvat. E bine să aveţi un monitor LCD (cu ecran plat), care reduce mult presiunea pusă asupra ochilor şi reflexia excesivă a luminii.
Lentilele antireflex sunt foarte utile indiferent ce fel ce monitor aveţi. Acestea ajută ochii să se concentreze mai bine asupra imaginii din faţa lor. De asemenea, evitaţi lumina prea puternică sau prea slabă din încăpere. Ar trebui ca aceasta să vină dintr-o parte şi nu din faţă sau din spate. Apoi, e bine să păstraţi o distanţă corespunzătoare faţă de monitor (50-60 de centimetri).

Sfaturi pentru ochii obosiţi

Dacă vă simţiţi ochii obosiţi, este bine să beţi ceai negru, căci acesta conţine tanin şi reduce umflăturile din jurul ochilor. Seara, întindeţi-vă pe spate în pat, cu picioarele puţin mai ridicate decât restul corpului, pentru a stimula irigarea creierului, mai ales dacă aveţi dureri de cap puternice. Luaţi suplimente de vitamina A şi complexul de vitamine B, mâncaţi fructe, morcovi şi afine.
Sursa:hunedoreanul.ro/

Niciun comentariu: