“Cumpărați #ceapă și mâncați-o la grătar, oricât de mare ar fi prețul...
mâncați-o mereu 🤗* Dr. Daud Al-Rubaie, autorul Enciclopediei arabe de terapie
pe bază de plante medicinale, spune: Am scris multe articole despre ceapă și
beneficiile ei terapeutice și nutriționale și, de fiecare dată când am citit un
nou raport, am fost stimulat să scriu și mai multe despre aceasta. Iar când
discuția despre aceasta a devenit prea lungă, m-am gândit să o scriu și sub
titlul: *Știați că?* 🔸 Ceapa este una dintre cele mai bogate legume sau fructe
într-o importantă substanță medicinală numită corecitină, și numai germenii de
capere concurează cu aceasta; 🔸 Antioxidantul (corecitina) din ceapă previne
inflamațiile, oriunde s-ar afla, în special în sinusuri și plămâni; 🔸 Consumul
de ceapă împiedică dezvoltarea diabetului de tip 2 (tratat cu tablete), ca și a
tipului 1 (care necesită injecția cu insulină); 🔸 Ceapa previne cancerul de
sân, prostată, uter și ovarian, previne dezvoltarea acestora și creșterea
numărului de leziuni precanceroase; 🔸 Ceapa combate atacurile de astm; 🔸 Ceapa
protejează celulele nervoase de leziuni și alungă bolile astfel rezultate,
legate de sistemul nervos; 🔸 Ceapa previne deterioirarea și îngroșarea vaselor
de sânge și previne multe boli de inimă; 🔸 Ceapa sporește prezența și
reproducerea bacteriilor benefice în intestin, îmbunătățind absorbția
nutrienților și întărind sistemul imunitar, prevenind totodată creșterea
excesivă în greutate; 🔸 Ceapa ucide mai multe tipuri de microbi din gât și din
plămâni; 🔸 Ceapa subțiază sângele și previne formarea cheagurilor, mai ales
atunci când este gătită la grătar, eliminând astfel necesitatea consumului de
diluanți farmaceutici de sânge, cum ar fi aspirina sau warfarina (care provoacă
o creștere excesivă a fluidității sângelui), prin consumul de ceapă la grătar
sau prăjită; 🔸 Ceapa reduce tensiunea arterială la pacienții hipertensivi; 🔸
Ceapa aduce somnolență; 🔸 Ceapa previne proliferarea bacteriei Helicobacter
Pylori și o elimină; 🔸 Ceapa reduce colesterolul și trigliceridele; 🔸 Ceapa
previne apariția bolilor asociate diabetului; 🔸 Ceapa previne reproducerea
virusului SIDA; 🔸 Ceapa previne osteoporoza; 🔸 Ceapa conține mari cantități de
compuși de sulf, care mențin prospețimea pielii și rezistența și frumusețea
părului și a unghiilor. *Note:* Zicala populară spune: 👈 Mănâncă ceapă și uită
ce s-a întâmplat; de fapt, ceapa îmbunătățește starea de spirit și relaxează
inima; 👈 Cojile de ceapă sunt cele mai bogate în antioxidanți chorcetinici; 👈
Ceapa nu își pierde proprietățile medicinale la punctul de fierbere; 👈 Supa de
ceapă este ideală pentru obținerea tuturor beneficiilor cepei.Toate cele de mai
sus sunt rezumatul a sute de lucrări științifice experimental. Incercati!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu