HTTP/:;Irinamateias.ro
27.12.2020
24.12.2020
20.12.2020
12.12.2020
Despre vaccin, cu Ted Doru Pope
https://youtu.be/7fKkoGz_LXM
Eu nu fac propaganda nici pro, nici contra vaccin.
Totuși, ma intreb cum ar fi fost omenirea fara anumite vaccinuri? Imi vin in minte doar cateva, cum ar fi cel antipoliomelitic, TBC, antiturbare.
Ma voi vaccina? Inca nu am luat nici o decizie.
05.12.2020
Cum a experimentat boala Covid-19
"Ultima lună a fost un carusel de emoții pentru familia mea. După ce eu am avut acum 3 săptămâni câteva zile cu dureri mari de cap, nas înfundat și oboseală, m-am alarmat puțin, am evitat sa merg la serviciu și am stabilit să ne facem testul COVID-19.Nu era prima dată când îmi făceam testul (am mai făcut-o de vreo patru ori), dar era prima dată când luam în calcul că aș putea avea ceva. Recomandarea a fost sa plec acasa in izolare, sa incep tratamentul pentru gripa si sa astept rezultatul testului la coronavirus.
Cum a apărut COVID-19 în familia mea?
Cu fix 18 zile în urmă, primeam mesajul de confirmare al testului de covid, pozitiv. Recunosc acesta a fost momentul în care m-am panicat cu adevărat. Cunosteam de la cei trecuti prin experienta bolii că totul e o incertitudine și, deși azi ești bine, nu se știe cum o să fie maine. În urma confirmarii testului am rămas izolați toti in casă pentru a ne trata la domiciliu. A fost o perioadă foarte grea și epuizantă, pentru că deși am mai stat la izolare de data aceasta a fost cu totul altceva. Sunt convinsă că odată cu începutul sezonului rece, mulți dintre voi ați avut o răceală pe care o considerați normală. Anul acesta nimic nu a mai fost normal și orice semn de răceală sau de oboseală te duce clar cu gândul la COVID și senzația de paranoia ne urmărește la tot pasul. Dacă cineva strănută sau tușește, automat toată lumea întoarcea capul…
Eu am avut multe întrebări și în același timp am primit răspunsurile în această perioadă a bolii așa că vreau să vă transmit și vouă. Rog citiți doar dacă sunteți interesați... Cum facem diferența între o răceală de sezon și COVID-19?! Este o boală cu foarte multe fețe, iar felul în care se manifestă poate fi foarte diferit de la o persoană la alta, confirm cu toată convingerea.Depinde de foarte multe variabile pe care nici nu le cunoaștem foarte bine, pentru că ne confruntăm cu un virus nou și o boală cu multe necunoscute. Din păcate, nu putem diferenția Covid-19 de alte boli de sezon decât print testare RT – PCR. Testul de anticorpi IGG - ul nu ne confirmă decât dacă avem anticorpi sau nu, nu și dacă mai esti pozitiv! De aceea, cel mai bine este ca la oricare din simptome să solicităm testare. Testarea prin DSP sau prin apelarea 112 se face gratuit. După un apel veti fi programat la testare și se recolta testul chiar de la domiciliul.Testarea prin DSP sau prin apelarea 112 se face gratuit.
Cum a deputat... simplu am fost efectiv răpusă de o durere de cap groaznic, țiuit de urechi, dureri în gât, pierderea gustului, a mirosului, stare de greață și oboseală, o oboseală până -n oase si o tuse seacă, iritanta. Putem foarte ușor să ne gândim că suntem răciți, dar în realitate să avem COVID-19 și în felul acesta să-i îmbolnăvim și pe cei din jurul nostru.
Chiar dacă nu avem simptome, putem îmbolnăvi pe alții care nu au norocul să facă forme ușoare. Există persoane cu sistemul imunitar prăbușit sau care au anumite boli care predispun la forme grave. Pentru a evita transmiterea virusului trebuie să purtăm corect masca, să ne dezinfectăm corect și des mâinile și recomand să evitati locurile aglomerate.Credeti-ma cu maximă seriozitate am respectat toate regulile impuse de autoritati...Rog respectati-le, astfel șansele de a da mai departe virusul sau de a îl primi de la altcineva scad foarte mult.
Este cazul să ne testăm când prezentăm măcar unul dintre următoarele simptome: tuse accentuată (mai intensă), febră, durere în gât, diminuarea sau dispariția mirosului, a gustului, dureri de cap, de burtă, diaree, oboseală mare, dureri de mușchi, respirație dificilă (adică atunci când obosești făcând lucruri normale și nu mai poți respira bine). Chiar dacă în primele zile simptomele sunt ușoare, după ziua a 5 pot apărea complicații și starea se poate agrava rapid. În cazul în care simptomele sunt ușoare, boala se poate trata și la domiciliu, ca o alta boala de sezon, nu este necesară internarea sau evaluarea cu analize și radiografii, dar este important să ținem legătura zilnic cu medicul de familie. În cazul în care unele simptome se agravează, accesul la spital trebuie să fie rapid și pentru aceasta avem nevoie să funcționeze toate strună:medicul de familie să știe zilnic despre starea noastră, ambulanța trebuie anunțată prompt dacă apar semne de alarmă (pe care vi le spune tot medicul de familie, ca să știți când e cazul să apelați la 112). Dacă vom aglomera inutil aceste căi de abordare a sisemului de sănătate, aceia dintre noi care pot avea forme grave nu vor mai apuca să ajungă la spital și trebuie să ne gândim bine la asta. Oricine dintre noi are părinți, rude, prieteni care ar putea ajunge în încurcătură și nu ne dorim să nu mai poată fi îngrijiți.
Daca avem febra? Febra este cel mai adesea semnul unei inflamații sau al unei infecții și poate trăda multe boli. Febra este și un mecanism de apărare, ea pune pe treabă sistemul imunitar, de aceea consider că... nici nu trebuie să o combatem imediat de cele mai multe ori. Febra înseamnă să ai temperatura corpului peste 38, dar e necesar să măsurăm corect, cu un termometru de calitate.Am avut febră doar două zile din cele multe zile de boală, dar parcă mă lipisem de pat, nu mai aveam energie. Atitudinea în fața febrei e diferită, așa încât e bine ca medicul să decidă ce e de făcut în fiecare caz în parte. Prin urmare, dacă o persoană face febră, e bine să își contacteze medicul de familie la telefon sau să solicite spitalizarea.
Dacă suntem bine, stăm acasă!
Eu am avut o forma usoara sau moderată , fără o afectare pulmonară serioasă dar sunt si acum in recuperare... imunitatea organismului este distrusă după o boleala de 3 săptămâni.... Medicamentatia trebuie administrată dupa recomandarile medicului de familie. Nu pot spune cat dureaza lipsa mirosului, a gustului integral intr-o infectie COVID, trei saptamani sau poate sa dureze mai mult, nici astazi nu o am.... Fizic mă simt bine, provocarea a fost mai degrabă psihică și a fost amplificată de panica și de haosul din jur. Aș vrea în primul rând să vă spun că asemănarea cu gripa există, simptomele sunt cam aceleași, DAR, și o zic foarte serios, cred că e un mare pericol să ne liniștim cu gândul că “e o gripă, am mai avut gripe, dar de data aceasta nu a trecut așa de ușor …Credeți-mă!"
După tot ce am trăit și simțit în aceste săptămâni, cred că atitudinea mi-a dat o șansă în fața acestei situații pe care specialiștii/medicii încă nu o stăpânesc integral este să fim mai precauți decât am fost la orice alt tip de boală .
Am apelat la Facebook, așa cum fac ori de câte ori sunt lucruri care țin de mine și care cred că sunt importante și pentru ceilalți. Acum, cu toată panica asta, mi s-a părut cu atât mai important să las deoparte rușinea și vinovăția și să acționez conform conștiinței mele de om care știe că nu e singura pe lume. Mi-a fost clar din start că mă aflu într-o situație cu potențial major de a deveni serioasă pentru mine și cei apropiați, dar și pentru toți oamenii pe care fără să vreau îi expusesem.
Încurajez pe toți cei care știu că sunt confirmați pozitiv cu COVID-19 să spună tuturor celor pe care i-au expus prin contact direct. Nimeni nu știe exact cum se rezolvă situația în care suntem cu toții, trebuie să colaborăm și împreună să ajungem la soluție.
Pe lângă familie, m-a îngrijorat starea colegilor și a familiilor lor. Până acum toată lumea este bine și îmi doresc din tot sufletul să rămână așa.
În plus, presiunea socială s-a resimtit puternic atunci când ajungi să fii bolnav de ceva..
despre care nu există informații și care produce schimbări sociale atât de profunde în timp atât de scurt. Boala e peste tot, în toată lumea și pană acum, nu există nicăieri soluții garantate pentru ținerea ei sub control. Ce putem face? Să respectăm, cu maximă prudență, regulile stabilite de autorități, pentru a diminua riscurile și pentru a trece hopul (dacă avem noroc!).Cea mai bună luptă se dă cu armele potrivite, nu cu fuga..
Sănătatea nu se poate oferi cuiva în dar, nu se poate cumpăra, nici chiar să o moştenim nu e posibil - ea trebuie doar păstrată. Trebuie să învăţăm să trăim în lumea aceasta în armonie, neaducându-ne daune nici nouă, nici mediului înconjurător. Şi atunci, avem dreptul să pretindem la o viaţă lungă şi plină doar de bine! Sunt o visatoare!!! Dar cred... si-mi doresc pentru noi, toti!
Prin urmare, dacă vrem să rămânem sănătoși, învățăm și aplicăm corect regulile igieno-dietetice, ne vaccinăm dacă e cazul, suntem atenți la cei din jur, ajutăm cât de mult putem. Masca protejează de o mulțime de boli care se transmit prin aer. De aceea, o mască purtată corect ne ajută foarte mult, chiar când NU suntem neapărat noi cei bolnavi. Criza e serioasă... Sa fim disciplinați și calmi.Totul va fi bine!!! vSănătate maximă tuturor! "
04.12.2020
Sunt mândra de originile mele
Dac-as avea de ales...
Dac-ar fi sa ma nasc din nou, mi-as dori sa vad lumina zilei tot in mijlocul acestui popor, pe care nu l-as schimba cu nici un altul.
Nu-ti alegi parintii, fratii, rudeniile. Nici eu n-as putea sa optez pentru alte fiinte mai bune, oneste, sincere, mai utile societatii, decat cele din care provin.
Asa ca Ii multumesc lui Dumnezeu pentru darul de-a ma numi romanca!
Da, romanii sunt buni, ingaduitori, iertatori, destepti!
03.12.2020
Dor de lectura
Dor de lectură
Spre ruşinea mea, de când cu Internetul, cu bloggurile, cu Facebook-ul, nu prea am mai citit. Pe vremuri, cu copii mici, studii, serviciu, aş fi dat oricât să am câteva clipe pentru a mă cufunda în lumea cărţilor. Le iubeam la nebunie!
Elevă fiind, preferam să leşin, decât să dau banii, daţi de mama mea, ca să-mi iau ceva de-ale gurii. Nimic nu mă oprea să-mi cumpăr cărţi...
Zilele acestea, am mers la Bibliotecă, mi-am făcut fişă şi am împrumutat două cărţi scrise de Max Gallo, cuprinse în ciclul Romanii.
Am citit din acest ciclu două volume-Nero si Titus. M-au captivat foarte mult.
Vă voi povesti într-o altă postare...
30.11.2020
29.11.2020
25.11.2020
NewsNet Creştin: Florin Ile 🔴 Cand mă voi întoarce acasă şi apoi l...
NewsNet Creştin: Florin Ile 🔴 Cand mă voi întoarce acasă şi apoi l...: Vă multumesc tuturor pentru rugaciuni. Am aflat că în foarte multe adunări frații s-au rugat pt mine si familia mea. Domnul Isus să vă bin...
01.11.2020
Despre noul virus-Ted Doru Pope
https://youtu.be/ahmAXae0iZA
Am citit mai mult pe blogul Perspective crestine, ceea ce exprima acest credincios.
Nu stiam ca apare si pe canalul You Tube.
Desi nu sunt de acord cu tot ceea ce spune in legatura cu diverse teme din Biblie, imi voi face timp sa urmaresc cat mai multe prezentări de pe acest canal.
Din orice poti sa înveți, asa ca asta voi face in viitor. Este un om cu o vasta cultura, cu limbaj bland si sfătos.
25.10.2020
Ce am constatat
NAIVITATE: Constatare: Ne rugam zilnic pentru cei cu care convietuim, dar, din ce o facem, ne poartă mai multă ranchiună. Este ceva invers proporţional şi parado...
24.10.2020
AMESTECATE-DISA: Viata pur si simplu
AMESTECATE-DISA: Viata,pur si simplu: O ştire nemaiauzită în toată lumea! Se vorbea de coborârea primilor oameni pe astrul nopţii, LUNA. Bunica mea era extrem de agitată şi nerv...
18.10.2020
Numai El te înțelege -Biji din Barbulesti
https://www.youtube.com/watch?v=Ao9d2xY11rg&feature=share
In aceste zile de necazuri, doar Domnul ne scoate din incercari.
17.10.2020
Amorțeala Bisericii
AMESTECATE-DISA: Amorțeala Bisericii: " Petru Lascău deplânge starea de toropeală care domneşte în biserici, un somn paralizant, în ciuda binecuvântărilor şi a luminii rev...
10.09.2020
Peripetii la plecarea in FRANTA
NAIVITATE: Peripetii: Să vă povestesc cum am plecat eu cu un grup de săteni în Franţa. Era în ’90. După multe eforturi şi la insistenţele unui grup din satul meu,...
09.09.2020
NAIVITATE: Cascade Banpotoc
NAIVITATE: Cascade Banpotoc
Un loc minunat. Sper ca intr-un final se va rezolva problema drumului spre Varmaga, ca sa fie mai acesibil pentru masinile care tranziteaza aceasta zona.
Un loc minunat. Sper ca intr-un final se va rezolva problema drumului spre Varmaga, ca sa fie mai acesibil pentru masinile care tranziteaza aceasta zona.
08.09.2020
NAIVITATE: E o "ea"...
NAIVITATE: E o "ea"...: Pentru animaluţul acesta, m-am certat la cuţite cu fiul meu. Nu ca nu-mi plac animalele, dar ce-i mult strica. Avem deja un dulau, are si ...
06.09.2020
AMESTECATE-DISA: Cum e corect
AMESTECATE-DISA: Cum e corect: Noi nascuţii nostrii... Nou- nascuţii noştri...
03.09.2020
In noapte cu lună
În noapte de taină, cu lună,
Lugubru, clopote răsună…
Pe scena sufletului s-adună
mimi fantomatici,
ce joacă nebunatici
În cerc de foc.
Vâlvătaia sufletului
e de nepotolit,
aprină cu jar sfinţit,
din focul sacru
al Necuprinsului.
01.09.2020
Cifra 7
7, 7, 7, 7, 7...
- Există „7 minuni ale lumii antice” :
Marea Piramidă de la Giza, Grădinile suspendate ale Semiramidei, Templul zeiţei Artemis din Efes, Statuia lui Zeus din Olimpia, Mausoleul din Halicarnas, Colosul din Rodos, Farul din Alexandria
- Există și ”7 minuni ale Evului Mediu”:
Colosseum-ul din Roma,Catacombele din Alexandria, Marele Zid Chinezesc, Stonehenge, Turnul din Pisa, Turnul de Porţelan din Nanjing, Moscheea de la Hagia.
- Existā “7 minuni naturale ale lumii” :
Muntele Everest, Cascada Victoria, Marele Canion, Marele Recif de Corali, Aurora Boreală, Vulcanul Paricutin, Portul Rio de Janeiro
- Există „7 continente”:
Europa, America de Nord, America de Sud, Africa, Asia, Antarctica, Australia (sau Oceania).
- Curcubeul are „7 culori”.
roșu, oranj, galben, verde, albastru, indigo, violet
- Cerul este împărtit în 7 :
atmosfera, exosfera, ionosfera, termosfera, mezosfera, stratosfera si troposfera.
- Cele „7 păcate” sunt:
lăcomia, desfrâul, avaritia, invidia, mânia, lenea, trufia.
- Cele ”sapte virtuti” ale omului sunt:
smerenia, dărnicia, bunătatea, răbdarea, modestia, abstinența si sârguința.
- În Biblie se descriu cele „7 zile” în care Dumnezeu a creat lumea.
- Grupul de „7 stele” denumit „Pleiade” este singura constelatie cunoscută în fiecare cultură de pe Pământ, actuală sau dispărută, datând de cel puţin 40.000 de ani; în mitologia greacă, Pleiadele erau șase surori împreună cu mama lor, care au fost fugărite prin păduri de Orion Vânătorul până ce Zeus s-a îndurat de ele si le-a transformat în stele; Aborigenii numesc această constelatie „Wurunna” și o asociază cu zeul vânătorii, iar amerindienii o cunosc sub numele de „Constelația celor șapte Fecioare”, urmărite de un urs.
Pleiadele se regăsesc si în legendele aztecilor, ale incașilor, polinezienilor, chinezilor, hindușilor, africanilor, precum și ale egiptenilor.
- Cobra de la Angkor Wat din Cambogia are „7 capete”, copacul cosmic al samanilor are 7 ramuri si tot 7 sunt sferele sau treptele ceresti.
- Există „7 zile” ale săptămânii denumite după cei 7 zei romani, care au dat numele lor celor 7 planete.
- “7” este considerat un „număr norocos” în mai; de exemplu, în Japonia, mitologia vorbeste despre Cei sapte Zei ai Norocului (Shichifukujin).
- În cultura chinezilor, numărul 7 este proeminent; de exemplu, a saptea zi după prima lună plină din an este Ziua Omului; această zi este considerată ziua universală a tuturor fiinţelor umane de pe planetă; de aceea fiecare chinez îsi sărbătoreste ziua de nastere la data respectivă (nu înseamnă, totusi, că nu și-o sărbătoreste si în ziua calendaristică în care a apărut pe Pământ).
- Se spune că dacă visezi „cifra 7” îti vei întâlni sufletul pereche.
- Cultura hindusă vedică susţine că omul are „7 puncte energetice” sau chakre.
- Vaca, un animal sacru în India, are 21 de nume, de trei ori cifra sapte.
- Bushido sau „calea războinicului” din cultura japoneză este un cod care îi ajută pe samurai să-și însușească „7 virtuti”.
- În legendele budiste se spune că după ce s-a născut, Buddha s-a ridicat în picioare si a făcut „7 pasi”.
- Consiliul suprem al babilonienilor se compunea din „7 zei”, fiecare legat de un astru.
- În folclorul irlandez, al 7-lea fiu al celui de-al 7-lea fiu are puteri magice.
- În folclorul iranian, pisica are 7 și nu 9 vieti si îsi poartă pisoii de sapte ori în sapte locuri diferite.
- Potrivit mai multor credinte, există „sapte trepte” ale Raiului care corespund celor sapte corpuri ceresti (Pământ, Soare si celelalte 5 planete care se pot vedea cu ochiul liber); în iudaism si mahomedanism, al „saptelea Rai” este denumit Araboth si este casa Tronului Gloriei, care este păzit de cei „șapte arhangheli”.
- La nunţile evreieşti, există „sapte zile” de binecuvântări (Sheva Brachot).
- Dintre multele denumiri pe care vechii evrei le aveau pentru Dumnezeu, cele „sapte nume” ale acestei Divinităti, pe care scribii trebuiau să se îngrijească să le scrie corect, erau: El, Elohim, Adonai, Yhwh (Yehova), Ehyeh-Asher-Ehyer, Shaddai si Zebaot.
- Templul lui Solomon avea „7 trepte”.
Roma a fost construită pe „sapte coline”: Palatina, Capitolina, Quirinal, Viminal, Esquilina, Caelan, Aventina; Roma a fost, de asemenea, condusă, la început, de o linie de „șapte împărati”.
- Există:
„7 perioade” ale elementelor în tabelul chimic al lui Mendeleev;
„7 note muzicale”;
„7 compusi principali ai celulei vii” :
apă, substanţe proteice, lipide, polizaharide, acizi nucleici ADN si ARN, molecule organice, săruri minerale;
„7” este neutru pe scara PH-ului, apa pură are PH-ul “7”.
- Există 7 stadii ale dezvoltării umane:
embrionul, fătul, sugarul, copilul, adolescentul, adultul, bătrânul.
- Mărimea capului intră de 7 ori în înăltimea corpului.
- Dimensiunea ochiului este a 7-a parte din lătimea totală a capului.
- Sunt 7 articulatii ale membrelor superioare.
- Potrivit studiilor stiinţifice, 7 este numărul de ore pe care trebuie să îl doarmă un om pe noapte.
- În traditia hipocratică, numărul 7 guvernează bolile corpului uman.
- Gărgăritele au 7 buline negre.
- Gâtul majoritătii mamiferelor este format din 7 oase.
- Fiul meu s-a nascut intr-o zi de 7 !
30.08.2020
Biji din Barbulesti-Nu -ti pierde nădejdea
https://youtu.be/MpwdV_H_2oU
O cantare potrivită in astfel de vremuri pe care le trăim.
27.08.2020
PE GINDURI: CALIFORNIA IN FLACARI
PE GINDURI: CALIFORNIA IN FLACARI: Locuiesc in California. Intr-o vale frumoasa cu multi migdali. De fapt California este statul care hraneste America. Un stat infloritor...
26.08.2020
Urmaresc cu placere
Mai nou, urmaresc, cu mare placere, pe YouTube, postările unei doamne, pe care, sunt sigura ca o stiti multi dintre dvs.
Se numește Ioana Moldovanu si are subiecte interesante despre fel de fel de lucruri.
https://youtu.be/BJLoVQnZJHM acesta este link-ul.
26.06.2020
26.04.2020
Beni Cibu, multe cantari spre slava Domnului
https://youtu.be/aJjn0d15GJw
Găsiți la acest link multe cantari minunate. In aceste vremuri, sa-l ascultam pe acest tanar minunat, Beni Cibu.
30.03.2020
Apel la rugaciune
TABITA GRIGORICIUC sotia pastorului internat in st grava in Iasi– DANIEL GRIGORICIUC, face acest apel....
„-Starea lui DANIEL este foarte grava… Este internat in spital la Iasi, la reanimare, intr-o stare foarte critica.
Eu ma simt rau, sunt sub tratament in spitalul din Suceava,
ma doare spatele, respir mai greu,
TIMOTEI (baiatul cel mare) este cu febra acasa,
IUSTIN e atins putin.
RUGATI-VA PENTRU DANIEL, RUGATI-VA PENTRU FAMILIE NOASTRA… Te rog sa pui pe blogul tau apelul acesta…. MULTUMESC!”
19.03.2020
Romanii si trezirea spirituală in Irlanda
https://youtu.be/YPxSTSsajOs
In vremuri de restriște, oamenii se întorc la Dumnezeu
21.02.2020
Viorica: John Powell pictor american, născut 1930
Mergeti la blogul de unde am postat linkul, nu o sa va para rau!
Viorica: John Powell pictor american, născut 1930: Mi se întâmplă de multe ori să fiu interesată numai de opera unor artiști, nu și de viața lor pentru că uneori sufletul pe care îl etaleaz...
Viorica: John Powell pictor american, născut 1930: Mi se întâmplă de multe ori să fiu interesată numai de opera unor artiști, nu și de viața lor pentru că uneori sufletul pe care îl etaleaz...
Abonați-vă la:
Postări (Atom)