HTTP/:;Irinamateias.ro

12.09.2011

Lucifer-teroristul nr. 1

Zilele acestea, s-a vorbit despre teroristi, terorism.
Iata o idee despre primul terorist al lumii.

"1. E BINE SĂ NE REAMINTIM CĂ TERORISTUL NUMĂRUL 1 A FOST ȘI RĂMÂNE LUCIFER.


Mândria și orgoliul au cauzat prăbușirea lui așa cum e scris în cartea profetului Isaia: Cum ai cazut din cer, luceafar stralucitor, fiu al zorilor! Cum ai fost doborat la pamant, tu, biruitorul neamurilor!

13. Tu ziceai in inima ta: "Ma voi sui in cer, imi voi ridica scaunul de domnie mai presus de stelele lui Dumnezeu, voi sedea pe muntele adunarii dumnezeilor, la capatul miazanoaptei,

14. ma voi sui pe varful norilor, voi fi ca Cel Preainalt." (Isaia14:8-14)

Întotdeauna diavolul și-a găsit aliați prin care își înfăpuiește lucrările diabolice. Privind ce se petrece în lume, e clar că nu e greu pentru el să-și afle agenții și să-i facă să colaboreze cu el. El fură conștiința omului care apoi acționează după cum el îi dictează. Diavolul fură, acuză, ispitește. Dar arma lui de bază e MINCIUNA. Nu degeaba evanghelistul Ioan îl numește ucigaș și tatăl minciunii.

II. DE CE A LĂSAT DUMNEZEU RĂUL ÎN LUME? Privitor la această întrebare, s-au scris mii de volume, s-au dat mii de explicații. Cu această ocazie să ne reamintim doar atât: În calitate de Suveran cu totală autoritate Dumnezeu a ales cum să fie lumea în care trăim.
1. Putea să nu creeze nimic
2. Putea să creeze o lume unde să existe doar binele.
3. Putea să creeze o lume amorală, fără bine, fără rău.
4. Dar a creat lumea așa cum este, cu dragoste și ură, cu prietenie și trădare, cu bucurii și necazuri etc. E SINGURA VARIANTĂ UNDE OMUL ESTE LIBER ȘI UNDE SE POATE MANIFESTA DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU PENTRU OMENIRE."

De George Cornici
De aici,  eseu

2 comentarii:

Anonim spunea...

Felicitari pentru articol ..este foarte interesant! In legatura cu Originea Raului am gasit un documentar interesant pe vimeo despre acest subiect. Eu zic ca merita urmarit daca vi se pare ca merita postat la articolul dvs. puteti sa o faceti asa vor intelege mai bine si altii Originea Raului! http://vimeo.com/14648668
O zi buna va doresc!

disa spunea...

@andrerox, multumesc pentru apreciere si precizare!