HTTP/:;Irinamateias.ro

04.07.2011

"Promovabilitate dezastruoasa!"

"Promovabilitate dezastruoasa!", se striga peste tot. Cine e de vina? Elevii!!!
De parinti nu asculta, de colegi nu le este rusine, iau totul in gluma.
Pleaca la scoala, dar lipsesc de la 2,3 ore de curs, zilnic. Spun asta din experienta cu nepotul meu. In clasa, daca participa, e de forma, butoneaza telefonul, pun la cale fel de fel de farse profesorilor. Ajunsi acasa, se prefac ca invata, apoi, dupa ceva timp, ies sa ia aer. Vine seara, intra pe Net, pe motiv ca au de facut un referat, dar, in realitate, deschid zeci de pagini pe mess., ca sa stea la taifas cu prietenii. Doar vorbe aiurea ca: "ceao, ce faci", etc., bun motiv de a-si arata exprimarea agramata si plina de greseli crase de ortografie.

Vine ora culcarii. Ei ce fac? Stau pana la ore tarzii pe telefon, si uite asa, pana la ziua, trag cateva ore de somn. Prea putine pentru sanatatea lor, care sa-i faca apti pentru cursurile de-a doua zi.
Ce fac parintii? Sunt neputinciosi, deoarece, daca isi streseaza odorul, risca sa li se dea in cap cu ciocanul, sau sa fie injunghiati-cum cunoastem cazurile mediatizate acum ceva timp.
Toata lumea lasa totul in voia Domnului, de unde rezultatele....

4 comentarii:

Hoinara spunea...

Ai surprins foarte bine si corect situatia reala a elevilor de azi.Ma ingrozesc doar cand ma gandesc cum va arata lumea peste 7-10 ani,cand poate voi avea si eu copii.

Viorica spunea...

Chiar crezi ca asta e voia Domnului?
Stiu ca nu :))

disa spunea...

@Viorica, am gresit. Se spune in "plata" Domnului, adica la intamplare, fie ce-o fi...

disa spunea...

@fata ploioasa, ai dreptate. Nu esti singura care te temi.