HTTP/:;Irinamateias.ro

22.01.2010

Cum suntem tinuti "in priza"

Pe toate televiziunile si pe multe bloguri se vorbeste de confruntarea dintre Mircea Geoana si Traian Basescu, ca ar fi avut ceva necurat la mijloc, ca ar fi fost de "vina" o anumita persoana.
Nimic mai fals! Ia incercati sa purtati o discutie cu o persoana care va domina verbal, fiind in stare sa jigneasca, sa foloseasca un limbaj dur, sa va atace cu arme si bagaje. Atunci nu va simtiti stors de putere?
Am revazut confruntarea lui Basescu cu Adrian Nastase din 2004, si la fel, era si Nastase palid, fara replica.
Astia sunt nativii din Scorpion, si credeti-ma, am un scorpion in familie, care te domina verbal si te vlaguieste de putere.
Intr-adevar, Mircea Geoana, pe timpul pauzei, isi tampona fruntea de transpiratie, se simtea fara putere, dar nu din cauze exterioare, ci din cauza starii de fapt, ca partenerul de discutie striga mai tare, nu-i dadea ragaz sa raspunda, il baga la "colt", cum se spune.
In prima confruntare, atacul lui Basescu era impartit la doi, si, de aceea, el dadea impresia ca se naruieste, ca e lipsit de forta.
Ei, asta-i ! Presa, televiziunile, blogurile cu ce ne-ar mai tine in priza?

2 comentarii:

Alina spunea...

Ai dreptate. Eu am avut un patron genul asta. In urma unei sedinte la care participam cei 4 din top management si el, (o sedinta in care nu urlam unii la altii, o simpla sedinta de lucru)eram buna de mers acasa. De nimic nu mai eram in stare.

disa spunea...

@Alina, asa e!
In timpul unei discutii, in care stii ca ai dreptate si nu poti sa-ti sustii punctul de vedere, e mai rau ca si cand te-ar lua la palme.