HTTP/:;Irinamateias.ro

10.03.2009

De pe mail

Am primit acest mesaj pe mail si vi-l prezint in intregime.
"Pace,

Am scris acest e-amil pentru a vă prezenta câteva lucruri pe care le-am scris şi pe blogul Trezire Spirituală. Sunt câteva lucruri fundamentale care sunt extrem de importante şi care totuşi sunt omise cu atâta uşurătate. Dacă e-mailul a ajuns la cineva nepotrivit, care nu este interesat sau deranjat de astfel de mesaje îmi cer scuze, o selectare a adreselor din aproximativ 350 este aproape imposibilă.


Doctrina regenerării este o doctrină care s-a pierdut aproape complet din biserici, chiar şi din cele protestante iar la momentul actual există o enormă confuzie cu privire la ce înseamnă şi semnifică ea şi totuşi e una dintre cele mai importante aspecte din procesul de convertire.

Regenerarea este un act creativ al lui Dumnezeu în care oamenii sunt total pasivi şi nu contribuie cu absolut nimic şi aproape nimeni nu ştie sau nu vorbeşte despre acest lucru!


Ce face Duhul Sfânt ca să-i ajute pe credincioşi, pe cei mântuiţi în acest fel, să creadă adevărul? Ce face El mai exact ca să facă eficientă chemarea generală? Răspunsul este: regenerarea. Regenerarea asigură eficacitatea chemării şi o face eficace.

Convertirea este ceea ce facem noi înşine, regenerarea este făcută de Dumnezeu. Când oamenii se convertesc (se întorc la Dumnezeu) ei fac dovada faptului că au fost regeneraţi. Convertirea ureamză după regenerare. Schimbarea mare văzută în viaţa şi trăirea exterioară este pentru că a avut loc o mare schimbare interioară.

Regenerarea reprezintă implantarea unevi vieţi noi în fiinţa umană. Actul înfăptuit de Dumnezeu prin care se implantează în om sursa unei vieţi noi al cărei rezultat este sfinţirea dorinţelor şi dispoziţiilor care ne stăpânesc viaţa.

Ispita de a modifica învățăturile lui Hristos în speranța că mulți oameni îl vor “accepta” este teribil de puternică în aceste zile ale vitezei, zarvei și mulțimilor.

Cred că trebuie să mergem în bisericile noastre și să punem accentul pe adorarea lui Dumnezeu. Iar dacă nu-L putem adora, trebuie să fim curățiți de păcatele noastre până vom fi în stare să-L adorăm.

Recomand acest document şi acest post pentru un studiu mai amănunţit".

Niciun comentariu: