14.02.2009

Ganduri despre Dragoste

Dragostea face parte din latura bună a fiecărui om şi se opune firii noastre pământeşti din care decurg toate relele. Când ai dragoste poţi ierta orice ofensă adusă eului tău, şi nu regreţi acest lucru. Poţi avea toate bogăţiile acestei lumi, dar fără dragoste nu ai nimic, eşti un om sărac. Dacă ai această calitate, eşti îndelung-răbdător, plin de bunătate, modest şi lipsit de orgoliu, nu-ţi cauţi folosul tău în detrimentul celui de lângă tine, eşti cuviincios.
Mi-ar plăcea să cred că dragostea se va întrona şi în ţara noastră, că răutatea va fi stârpită din rădăcină, iar toţi oamenii vor trăi în concordia care ne-o dă dragostea.
Ajută-ne, Doamne, sa vedem clipa minunată, când dragostea va fi-ntronată.
 De câte ori nu ne spunem: " În dimineaţă asta, gata cu Internetul, cu lâncezirea fizică şi spirituală. Ia să-mi mai văd şi de suflet?!"
  Nu sunt ceea ce se numeşte un bigot, dar, pentru mine, legătură cu Creatorul face parte din hrană spirituală.
 
 Precum avem nevoie să ne hrănim fizic, trebuie să nu neglijăm nici spiritualitatea noastră. Astfel, vom deveni mai buni, mai toleranţi. Scăpam de angoase, primim acea seninătate sufletească pe care ne-o da doar apropierea de Fiinţă Eternă, Dumnezeu Atotputernic.
 
 Vreau să-I mulţumesc în mod public, fiindcă v-am întâlnit pe voi, prietenii mei care scrieţi pe bloguri. Simţ că sunteţi alături de mine, fiecare cu personalitatea să, uneori caustică, alteori, blândă, dadatoare de imbolduri sublime şi de raţiunea de-a există.
 
 Să aveţi o duminică binecuvântată, iar Dragostea să va inunde sufletele, fiindcă ea este
 
 manifestarea Duhului Sfânt revărsat,
 
 dintre virtuţi, cea mai înaltă în grad.

Niciun comentariu: