HTTP/:;Irinamateias.ro

07.01.2009

Sarutul interzis in spatiul public

"O noua directiva europeana pare sa puna pe jar autoritatile din Romania, dar si cuplurile de indragostiti. Astfel, de la 1 februarie 2009 toate formele si manifestarile sarutului vor fi interzise prin lege, in locurile pudice, contravenientii riscand amenzi usturatoare, munca in folosul comunitatii si chiar inchisoare pana la 6 luni.

Cosmarul celor care vor sa-si manifeste afectiunea liber, fara piedici, a inceput in noiembrie anul trecut, cand Parlamentul European a ratificat mai multe proiecte de lege, bine intentionate, insa aberant formulate, menite sa imbunatateasca starea sanatatii publice si sa-i fereasca pe cetatenii europeni de afectiunile cu transmisie orala pecum gripa aviara sau mononucleoza.

ONG-urile acuza directiva de neconstitutionalitate

In viziunea mai multor ONG-uri, care sunt hotarate sa apeleze la Inalta Curte de Justitie si Casatie de la Haga, interzicerea sarutului in locuri pudice nu este decat o noua masura abuziva care incalca grav drepturile si libertatile indivizilor si creste controlul satului in viata intima a contribuabililor.

Printre cei mai afectati de decizia luata la Bruxelles sunt francezii, care, potrivit unui sondaj, se saruta in locuri pudice, in medie doua ore pe zi. Intr-o situatie asemanatoare se gasesc insa si romanii, italienii si spaniolii toti cu peste o ora de folosire intensa a buzelor la activ. "Este inadmisibil", spune Jerome K. Jerome din Paris, "toata viata mea am sarutat si am fost sarutat in locuri pudice si acum peste noapte politicienii se asteapta ca eu sa renunt la asta!? Ei bine nu! Am de gand sa pup in continuare pe cine vreau si unde vreau, chiar daca o sa ajung la inchisoare!"

Exista si sustinatori ai legii

In Romania parerile sunt impartite, daca varstnicii considera ca noua lege pica la fix urmand sa limiteze dezmatul vulgar care se desfasoara pretutindeni, tinerii sunt revoltati si sustin ca vor protesta in fata guvernului pentru a-si sustine drepturile. "Pentru asta au murit oameni la revolutie!", spune Marcel T. din Cluj in timp ce prietena sa Marilena se grabeste sa-i intareasca spusele "Eu ma pup in locuri pudice din clasa a 5-a. N-am sa ma opresc acum. Imi place. Daca nu ne mai lasa, o s-o facem noaptea!".

Doamna Elena din Satu Mare, 75 de ani, de profesie pensionara ii judeca insa aspru pe tineri: "Pe vremea mea nu era nici vorba de sarutat, pupat si alte sclifoseli din astea americane. Toata ziua buna-ziua se ling, parca sunt animale! Macar daca ar fi din sare sa se lipeasca si putina minte de ei. Eu ma sculam la ora 5 si ma trimitea tata la munca. Fetele erau cuminti ca altel mancau bataie. Si in noaptea nuntii cu raposatul colonel am stat cu budigaii pe mine! Acum sunt numai destrabalati si parasute, parol."

Autoritatile promit sa fie ferme

Cu toate ca nici ele nu stiu inca exact cum se va aplica noua lege "a sarutului", avand in evdere ca legislatia romaneasca nu face absolut nicio referire la definirea locurilor pudice, autoritatile spun ca sustin pe deplin initiativa si o vor aplica fara exceptii. "In Romania exista mai multe sarcini nedorite decat in tot restul Europei de Est. De asemenea se transmit nenumarate boli iar tinerii sunt cei mai vulnerabili. Sigur ca nu le place, nici noua nu ne placea sa ascultam de parinti, dar altfel o sa-i usture la buzunar." spune un reprezentat al Ministerului Sanatatii ce a preferat sa-si pastreze anonimatul.

Ce se va intampla cu monumentul sarutului

O situatie inedita pare sa se petreaca la Targu Jiu unde autoritatile locale nu stiu ce se va intampla cu monumentul UNESCO al lui Brancus, "Poarta Sarutului". " Zeci de tineri vin zilnic sa se sarute pudic in jurul monumentului. Acum cu legile astea europene nu stiu ce o sa ne facem. Poate o sa ne zica sa daramam si poarta. Asa a fost si cu porcii. La inceput nu zicea nimeni nimic si dupa'aia s-au trezit ca trebuie sa moara uman", declara deznadajduit primarul din localitate.

In asteptarea unor noi instructiuni de la Bruxelles, politisti comunitari imbracati in civil au inceput sa patruleze pe strazi si mijloacele de transport in comun impartind amenzi grase.

Daca si tu crezi ca sarutul ar trebui pemis in locurile pudice, lasa-ne un mesaj mai jos. Cele mai bune mesaje vor fi trimise la guvern
Sursa:Times.ro


TOTAL DE ACORD, CA PREA O LUASERA RAZNA LUCRURILE!

Niciun comentariu: