07.08.2014

Ţine-mă în palma Ta

Puterea rugăciunii-mărturie-Elisabeta Ţon

Dragoste la prima vedere-ep. 23 si 24-rezumat

Ayça Bingöl, in rolul lui Cemile- "Tradarea"


Tradarea-ep.4 si 5-video


Tradarea-ep.3


04.08.2014

Întâlnirea de la Ponoara -2014

La întâlnirea de la Rugul Aprins, Ponoara 2014, participanţii nu s-au purtat aşa cum trebuie. A trebuit ca organizatorii să-i admonesteze pe cei care se plimbau dintr-un loc în altul, pe cei care nu au fost atenţi la predici, etc.
Programele închinate lui Dumnezeu ar trebui să se bucure de respectul şi decenţa pe care le merită Cel Atotputernic. Mai bine să stăm acasă, să urmărim online programul, dacă ştim că nu avem răbdarea necesară unor astfel de manifestări.
Când Misiunea Speranţa a fost pe stadionul din oraşul meu, la fel, erau mulţi care se plimbau, alţii au venit cu porumb fiert şi cu cornete de seminţe.
Pe de altă parte, nici cântările nu mai sunt "curate." Se introduc tot felul de "floricele", ceea ce denaturează cântarea, care-şi pierde din înălţarea duhovnicească cu care a fost compusă. Să nu se mai adauge tot felul de lălăituri. Nu place nici sufletului, nici urechii.
Nu se poate aşa ceva! Să acordăm lui Dumnezeu partea Sa de cinstire!

Blogul meu, printre cele mai vizitate...

01.08.2014

"Repondent" sau "respondent"

Aud la televizor ambele forme, asa ca, iată:
"DEX şi DOOM nu au preluat încă termenul şi se pare că ambele forme sunt corecte dacă ne referim la o “persoană care răspunde la un sondaj de opinie”.  Cele două substantive au intrat în limba română prin împrumuturi din franceză (répondant, de la répondre), respectiv din engleză (respondent, de la to respond); totuşi ambele verbe au ca origine limba latină – respondere.
Aşadar, cele două forme ar fi justificate, însă alegerea va fi dificilă: împrumuturile de origine franceză au intrat de mai mult timp în limbă, dar respondent seamănă mai bine şi cu etimonul latin şi cu românescul a răspunde; în plus, influenţele engleze sunt mai puternice în prezent, mai ales în domeniile care se ocupă cu repondenţi/respondenţi."

Frumuseţile României

Dragoste la prima vedere-ep. 20 si 21-rezumat