03.01.2014

Lazăr Gog-Perspectiva profetică- 2014




Perspectiva profetică 2013
Comentarii la acest mesaj.
http://penticostalul.wordpress.com/2014/01/02/lazar-gog-nimereala-profetica-pe-2014/

Întâmplare cu taxiul...

În ultimele zile ale anului ce s-a încheiat, mi s-a întâmplat ceva despre care trebuie neapărat să scriu.
De obicei, merg cu taxiul într-un anumit loc, deşi distanţa e foarte mică. Ca să nu mă injure taximetriştii că-i deranjez doar pentru atât, plătesc mai mult decât face. Dar iată că, într-o zi, am uitat ceva acasă, a trebuit să mă întorc, am plătit drumul dus-întors, fără să mă gândesc că după 2, 3 ore, când voi reveni din acel loc, acasă, nu voi mai avea suficienţi bani la mine, ca să fiu la fel de darnică, am socotit că am doar pentru cât face drumul, nu şi pentru bacşiş.
Dacă aş fi ştiut peste cine dau, cu siguranţă că aş fi împrumutat de la cineva o sumă mică pentru a-mi lua marja de siguranţă. Am nimerit peste cine nu trebuia, un taximetrist acru, care, după ce i-am plătit şi am coborât, a deschis uşa prin partea lui şi mi-a zis: "să-i dai la măta banii ăştia!"  A fost ca un duş rece pentru mine. Am venit acasă, am sunt la dispeceratul de taxi cu pricina, am spus ce mi s-a întâmplat, fără să precizez un cât de mic indiciu în legătură cu cel în cauză, deşi dispecerul insista. N-am spus nici de unde am făcut comanda, nr. maşinii, culoarea, etc. Am zis că nu vreau să-i fac rău omului, deşi băieţii mei insistă să le dau un cât de mic indiciu despre acel om nepoliticos, cică, să-l bată...
De atunci, mi-e frică să mai fac comandă acolo, cu toate că ceilalţi şoferi erau de nota zece.
Iată cum un singur măr putred le strică şi pe celelalte...

02.01.2014

Cioacă, vinovat?

De la început, am urmărit cazul "Elodia". Am mai precizat şi altădată că nu-l cred vinovat pe Cioacă de uciderea soţiei sale. Ceea ce mă intrigă e faptul că sunt anumite persoane,  pe televizor, care, prin luările lor de poziţie nu acordă nici cea mai mică clemenţă inculpatului Cioacă. Mă întreb cum vor reacţiona atunci când se va dovedi-dacă asta va fi vreodată-că el e nevinovat.
Cum poţi să gândeşti doar negativ despre un om, care nu are altă vină, dovedită până acum, că are un zâmbet permanent în colţul gurii. El şi-a luat acest mod de-a se comporta, ca un mijloc de apărare faţă de cei din jur.
La început, nu prea a catadicsit să vorbească cu cei din Media, ştiindu-se nevinovat, dar apoi, şi-a dat seama că nu e de glumă, şi va trebui să-şi şi dovedească nevinovăţia.
Aşteptăm să vedem ce ne aduce acest an...

La multi ani!- Proconsul


Să nu ne îngrijorăm...

"Se pare ca exista un echilibru intre partea mea si partea lui D-zeu, intre ce trebuie sa fac eu, si ce promite D-zeu ca face. Totul pare simplu, daca am merge pe ”mana” lui D-zeu!
” De aceea zic vouă: Nu vă îngrijiţi pentru sufletul vostru ce veţi mânca, nici pentru trupul vostru cu ce vă veţi îmbrăca; au nu este sufletul mai mult decât hrana şi trupul decât îmbrăcămintea? Priviţi la păsările cerului, că nu seamănă, nici nu seceră, nici nu adună în jitniţe, şi Tatăl vostru Cel ceresc le hrăneşte. Oare nu sunteţi voi cu mult mai presus decât ele?
Şi cine dintre voi, îngrijindu-se poate să adauge staturii sale un cot?
Iar de îmbrăcăminte de ce vă îngrijiţi? Luaţi seama la crinii câmpului cum cresc: nu se ostenesc, nici nu torc.
Şi vă spun vouă că nici Solomon, în toată mărirea lui, nu s-a îmbrăcat ca unul dintre aceştia. Iar dacă iarba câmpului, care astăzi este şi mâine se aruncă în cuptor, Dumnezeu astfel o îmbracă, oare nu cu mult mai mult pe voi, puţin credincioşilor?
Deci, nu duceţi grijă, spunând: Ce vom mânca, ori ce vom bea, ori cu ce ne vom îmbrăca? Că după toate acestea se străduiesc neamurile; ştie doar Tatăl vostru Cel ceresc că aveţi nevoie de ele. Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea Lui şi toate acestea se vor adăuga vouă.
Nu vă îngrijiţi de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngriji de ale sale. Ajunge zilei răutatea ei.” Evanghelia dupa Matei 5:25_34"

Sursa 

01.01.2014

Voi cânta-Ekklesia

2014 An nou
Doamne-mi pari indepartat,
Chiar ani lumina sau un mai lung drum,
Desi credinta mi-am pastrat,
Marturisesc acum nu ma mai simt ascultat.

Dar nu stiu ce sa mai spun
Si nu stiu a-nainta,
Insa Harul ce-l primesc
Imi schimba inima.

 Ref: Voi canta, Te voi lauda
Chiar in ceasul cel mai rau
Prin durere si prin greu,
Voi canta, Te voi lauda,
Mainile le-am ridicat
Fiindca esti adevarat
Voi canta….

Nu pot sa intrezaresc
Gandul Tau si-al Tau plan ceresc,
Doar in Tine-am sa ma-ncred
Stiind ca ai murit, sa ma salvezi.

Dar nu stiu ce sa mai spun
Si nu stiu a-nainta
Insa Harul ce-l primesc
Imi schimba inima.

Meral Okay-scenarista filmului Suleyman...

Mulţi suntem uimiţi de realizarea filmului "Suleyman Magnificul", şi le aducem elogii realizatorilor şi interpreţilor filmului, dar mai puţin se vorbeşte de cea care a scris scenariul filmului. Ea s-a prăpădit acum aproximativ un an. Sotul ei a murit la vârsta de 41 de ani, de un cancer pancreatic, iar ea a murit în aprilie 2012, la 52 de ani,tot de cancer. De câte ori văd filmul, mă gândesc ce bună cunoscătoare a sufletului feminin a fost Meral.

Suleyman Magnificul-ep. 96 si 97