HTTP/:;Irinamateias.ro

23.08.2012

Suleyman Magnificul - Sub domnia iubirii

In curand, pe KanalD, acest film.
Halit Ergenç -in rolul principal.
Mi-a placut in filmele pe care le-am vazut(2).
http://www.youtube.com/watch?v=rX_G0o5PSmA

Ep.1-engleza :http://www.youtube.com/watch?v=1XCwGCIKD0Q&feature=related
"Suleyman Magnificul este cea mai ambitioasa productie turceasca, o calatorie in orientul secolului al XVI-lea, cand otomanii incepusera sa ameninte crestinatatea si sa devina o superputere a lumii.

Povestile din haremul sultanului Suleyman Magnificul, intrigile politice ale vremii, elemente de cultura si de civilizatie ale perioadei otomane alcatuiesc  un tablou viu si foarte bine articulat din punct de vedere scenaristic si regizoral. Istoriile personale, precum cea a sclavei care va deveni sotia lui Suleyman, sau cea a lui Ibrahim, marele vizir al sultanului, sunt proiectate in contextul luptelor pentru putere de la Curte si a celor pentru suprematia geopolitica.   
Serialul este filmat in Palatul Sultanilor din Istanbul (Topkapi), o bijuterie  in care au locuit de-a lungul timpului sultanii, impreuna cu haremurile lor. Costumele personajelor sunt recreate dupa moda vremii,  fie ca este vorba de  rochiile si bijuteriile somptuoase ale femeilor din haremul sultanului sau de vestimentatia elaborata a barbatilor de la Curte.  

Productia a starnit controverse si proteste puternice in Turcia, pentru ca sultanul Suleyman este prezentat ca fiind impatimit dupa alcool, ceea ce contravine spiritului islamic. Criticii au invocat si o prea mare libertate a scenaristilor in interpretarea evenimentelor istorice si a vietii sultanului."

Niciun comentariu: