HTTP/:;Irinamateias.ro

30.01.2011

Frecventarea bisericii

Frecventarea bisericii este o optiune sau o obligatie?
Din punctul meu de vedere, ar trebui sa fie o optiune.
Simt nevoia sa fiu in partasie cu fratii mei, merg la biserica. Cand nu ma simt bine, e frig, prea cald, n-am chef, pur si simplu, nu ar trebui sa fiu constransa sa merg.
De multe ori, se intampla sa te intorci in familie mai nelinistit si mai tulburat, decat dac-ai fi stat acasa.
Consider ca, atunci cand ti se impune ceva, nu-si mai atinge scopul in sine, cresterea ta pe plan spiritual.
Mie imi plac foarte mult programele muzicale, din timpul serviciului divin. Daca ele sunt putine, revin in casuta mea cu o stare de frustrare, mai ales ca, acum, avem atatea mijloace de-a ne innobila sufleteste, cu ajutorul materialelor de pe Net.

4 comentarii:

Rodica Botan spunea...

Cind 2 sau 3 se intilnesc in Numele Lui, Domnul Isus este prezent. Motivul mersului la biserica ar trebui sa fie aceasta vizita cu Mintuitorul. Asta inseamna ca de cite ori nu ne ducem , pierdem cite o ocazie de intilnire cu El. El este prezent si noi cautam nod in papura sa nu fim...
Nu te simtii jignita ca si eu simt exact ca tine, dar STIU ca ce simt eu nu e bine, si ca simtamintele mele de multe ori ma duc in ispita. Trebuie sa rationam putin ca altfel dam de bucluc- si trebuie sa facem ceva ordine in gindire. Multe soapte vin de la cel rau si par atit de normale...Dar noi trebuie sa facem deosebire.
Succes si tie si mie...sa fim totdeauna gind in gind cu Christos. Mergem la Biserica si pentru altii- sa fim partasia lor...sa ducem pe cineva la adunare, sa intilnim pe cineva care are nevoie de o vorba buna...sa mingaiem, sa indrumam, sa ne aratam dragostea fata de cineva...nu mergem strict numai pentru noi...
Te imbratisez draga mea si iti multumesc pentru subiect. E duminica dimineata si era gata sa stau acasa. Dar subiectul asta m-a facut sa ma decid sa inving soapta ...

disa spunea...

Rodica, multumesc de acest amplu comentariu.
Ai dreptate! De multe ori, trebuie sa-mi inving primul impuls de-a nu merge la partasie. Pe de alta parte, nu-mi place cand altii impun anumite lucruri. Tot ce se face din initiativa proprie, nu din constrangere-fie chiar si verbala-este mai bine primit de noi, oamenii, care suntem niste razvratiti din fire.
O zi binecuvantata!

cella spunea...

Si chiar de nu am chef sa ma duc, ma duc pentru ca altfel las dracul sa-si infosaoare in jurul meu mrejele si de una singura nu pot lupta. Am nevoie de cei de acolo ... asa cum sunt ei, am nevoie de dragostea lor, de modul lor de a-L vedea pe Christos ca sa cresc ... chiar de uneori imi vine sa urlu la luna.
Cresc cu ei si langa ei.
Prezenta mea in trup ne arata intregi, fara mine ... ei sunt schilozi si eu ... in coma, sau moarta:D

disa spunea...

@Cella, ceea ce spui, simt si eu, si lupt cu mine, sa-mi inving prima pornire de-a gasi scuze pentru a absenta de la Biserica. Totusi, nu-mi plac ingradirile, de niciun fel.
Nu vreau sa mi se spuna ca e obligatoriu un anumit lucru...mai ales, la o anumita varsta, cand imi place sa-mi pastrez independenta.